Οικιακό εργαστήριο

Δυο μεταλλικα πινακιδακια για τον χωρο του εργαστηριου. Το ενα ηρθε τσαλακωμενο, αλλα δεν πειραζει γιατι εχει πλακα :)

xcnEUNih.jpg

Ηδη μπηκαν στην θεση τους, το ενα σε μια ντουλαπα διπλα στα αλλα και..
J5DZNR6l.jpg

..το αλλο στην εισοδο του εργαστηριου
jOediAtl.jpg

Το τελευταιο πινακιδακι για το εργαστηριο, μια vintage μεταλλικη πινακιδα Bosch!

Aπο τεμου
CAqnKtpl.jpg

Διασταση 20χ30 εκατοστα

Μπηκε στη θεση της πινακιδας του Θρυλου που την χαρισα σε ενα μικρο γαβρακι που την λαχταρισε :)
NlZjeZqh.jpg

Δυο μεταλλικα πινακιδακια για τον χωρο του εργαστηριου. Το ενα ηρθε τσαλακωμενο, αλλα δεν πειραζει γιατι εχει πλακα :)

xcnEUNih.jpg

Ηδη μπηκαν στην θεση τους, το ενα σε μια ντουλαπα διπλα στα αλλα και..
J5DZNR6l.jpg

..το αλλο στην εισοδο του εργαστηριου
jOediAtl.jpg
Μιχάλη με τι τα στερέωσες τα πινακιδάκια στη ντουλάπα; Παρήγγειλα (και παρέλαβα) κι εγώ ανάλογα πινακιδάκια, αλλά με κολλητική ταινία διπλής όψης που δοκίμασα να τα στερεώσω σε επιφάνεια επίπλου, μετά από κάποιες ώρες ξεκολλάνε και πέφτουν (έχω μάλιστα δοκιμάσει και με 2 διαφορετικούς τύπους ταινίας διπλής όψης χωρίς ουσιαστική διαφορά).

Τα δυο απο τα τεσσερα (που δεν ηταν τσαλακωμενα) τα κολλησα με διαφανη ταινια διπλης οψης σιλικονης, παχια.
Της Bosch δηλαδη και το απο πανω του, που ηρθαν σε καλη κατασταση, κολλησαν με δυο κομματια ταινιας διπλης οψης, πανω κατω, ~5εκ μηκος εκαστο.

Τα αλλα δυο ηρθαν τσαλακωμενα οποτε στο ενα εβαλα δυο μικρες πινεζες διαγωνια και στο αλλο, ταινια διπλης οψης πανω και ενα καρφακι κατω δεξια... :)

Nα πω οτι το ντουλαπι ανοιγει αρκετες φορες καθημερινα και η ταινια διπλης οψης αντεχει. Αν ξεκολλησει καπου, θα βαλω πινεζα.

Δυστυχως τελειωσε η ταινια με το που εβαλα το τελευταιο πινακιδακι και δεν εγραφε κατι εσωτερικα στο καρουλι να σου πω. Νομιζω ηταν μια nano double sided tape απο το temu

• Like
Reactions: lazarefa
Eιχαμε διακοπη ρευματος σημερα στην περιοχη για καμμια ωριτσα, αλλα οταν το εργαστηριο διαθετει εργαλεια μπαταριας -αλλα και φωτιστικα μπαταριας-....κανενα προβλημα :)

H διακοπη ρευματος με επιασε πανω στην συγκολληση ενος φαρασιου :)
cxRtXnWh.jpg

Ενα 18βολτο φωτιστικο θα εκανε ανετα τη δουλεια, αλλα επειδη εχω καμμια δεκαρια φωτιστικακια Ryobi ειπα να βαλω τρια ετσι για τη χαρα 😬

Χάρη στους tonyfg και Babis K. το μικρό μου οικιακό εργαστήρι έχει νέο μέλος έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του...

IMG_20250828_173359.jpg

IMG_20250828_173422.jpg

Θα παρατήσω τους δικάναλους και το χόμπυ τους μου φαίνεται, όπως παράτησα κάποτε τα αυτοκίνητα...

Μπα..... πλάκα κάνω.... :LOL:

Στην υπηρεσία του 2κάναλου ήχου φτιάχτηκε το εργαστήρι

IMG_20250828_173928.jpg

Το νέο μέλος όχι απλά προσφέρει υπηρεσίες του αλλά το αναβαθμίζει τα μεγιατα....!!!
Όλοι θα θέλαμε ένα τέτοιο...αφού όχι απλώς σου λύνει τα χέρια αλλά είσαι 100% συγουρος για ότι πας να.κανεις...!!!

Τα 200 ευρώ ήταν πάρα πολύ καλή τιμή..!!!

• Like
Reactions: vlad66
Είχα λίγο χώρο σε αυτή τη γωνία...
x1.jpg

...και είπα να τη γεμίσω.
x9.jpg

Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή της συρταριέρας για τα σκαφάκια
x2.jpg

x3.jpg

x4.jpg

x5.jpg

x6.jpg

x7.jpg

και μια φωτογραφία από την κατασκευή της θήκης για τις ταμπακιέρες, μαζί με ότι άλλο υπήρχε για βάψιμο
x8.jpg

Έξυπνη και μελετημένη κατασκευή...!!!
Οι αποθςυτικοι χώροι ποτέ δεν είναι αρκετοί σε ένα εργαστήρι..!!!

Από βλέπω έγινε πρόβλεψη με τρύπα και για το μπουτον του διακόπτη στο τοιχο ώστε η πλατη να πατάει ακριβώς πίσω.
Ωραιος..!!!

• Like
Reactions: dk31
Από βλέπω έγινε πρόβλεψη με τρύπα και για το μπουτον του διακόπτη στο τοιχο ώστε η πλατη να πατάει ακριβώς πίσω.
Ωραιος..!!!
Κωστή, έκανα μια τετράγωνη τρύπα στην πλάτη για να χωράει ο διακόπτης (δεν φαίνεται στις φωτογραφίες). Το ράφι με την τρύπα το άφησα άδειο για να υπάρχει πρόσβαση να ανοιγοκλείνει το φως (είναι ένα βοηθητικό φως που δεν χρησιμοποιώ συχνά).

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
View attachment 260117

View attachment 260119

View attachment 260118

View attachment 260123

View attachment 260124

View attachment 260125

View attachment 260126

View attachment 260127

και μια φωτογραφία από την κατασκευή της θήκης για τις ταμπακιέρες, μαζί με ότι άλλο υπήρχε για βάψιμο
View attachment 260128

Ζηλεύω !!
Ζηλεύω πολύ !!!!

• Like
Μπράβο Δημήτρη !!! Πολύ καλή οργάνωση και απόλυτη τάξη στον εργασιακό χώρο. Το λέω γιατί έχω δει σε φωτογραφίες κάτι άλλα.....(ονόματα δεν λέμε) :ROFLMAO:
Η πείρα μου λέει ότι τα εξαρτήματα και τα εργαλεία πρέπει να τα βάζεις πάντα στην ίδια θέση και να μην την αλλάζεις γιατί όσο περνάνε τα χρόνια και το μυαλό κάνει τα δικά του θα δυσκολεύεσαι να θυμηθείς που είναι τί όταν το χρειάζεσαι αν δεν έχει συγκεκριμένη θέση. :ROFLMAO:
Θα έχεις ακούσει μερικούς που λένε ...." ξέρω ότι το έχω....αλλά δεν ξέρω που είναι". (πάλι ονόματα δεν λέμε) :ROFLMAO:

View attachment 260117

View attachment 260119

View attachment 260118

View attachment 260123

View attachment 260124

View attachment 260125

View attachment 260126

View attachment 260127

View attachment 260128
(y) (y) (y) (y) (y)
Πολύ ωραία κατασκευή Δημήτρη.

• Like
Η πείρα μου λέει ότι τα εξαρτήματα και τα εργαλεία πρέπει να τα βάζεις πάντα στην ίδια θέση και να μην την αλλάζεις γιατί όσο περνάνε τα χρόνια και το μυαλό κάνει τα δικά του θα δυσκολεύεσαι να θυμηθείς που είναι τί όταν το χρειάζεσαι αν δεν έχει συγκεκριμένη θέση.
Και όταν συνειδητά δεν αλλάζουμε θέση, ξεχνάμε την θέση :LOL::ROFLMAO:😂

Θα έχεις ακούσει μερικούς που λένε ...." ξέρω ότι το έχω....αλλά δεν ξέρω που είναι". (πάλι ονόματα δεν λέμε) :ROFLMAO:

Προτείνω να φτιάξουμε ομάδα με τίτλο "Ο Κύκλος των Χαμένων Εργαλείων"
Δηλώνω από τώρα συμμετοχή!!!!

Ισχύει απόλυτα αυτό με τα χαμένα εργαλεία, εγώ πλέον τα ψάχνω και όταν είναι μπροστά στα μάτια μου. Κάποιες φορές που με πιάνει το πείσμα, σταματάω τη δουλειά και αρχίζω να τακτοποιώ κάθε τι στην θέση του μέχρι να βρω αυτό που έψαχνα...