wirelessmodels
New member
- 8 February 2015
- 1
Ελα για να ανεβάζουμε το θέμα να ξυπνήσουμε λιγάκι...
Επειδή με τρώει ο κ0L0s μου, έψαχνα να βρω μια ΔΥΝΑΤΗ led, cool με ΜΕΓΑΛΗ δέσμη.
Και ΝΑΙ την βρήκα!!
:music-smiley-005:
-12watt, cool με 120 μοίρες
Είναι η αριστερή. Η δεξιά είναι η προηγούμενη (που έχω αναφέρει σε παραπάνω ποστ)
View attachment 111942
View attachment 111943
View attachment 111949
Και φυσικά αμέσως επιστράτευσα το φωτόμετρο και το βατόμετρο.
Κατανάλωση: 7.3-7.5 watt
View attachment 111944
Με απόσταση ακριβώς 97 πόντους το φωτόμετρο έδειξε:
View attachment 111945
Για να μην ανατρέχετε πίσω σελίδες σας ξαναδίνω τις μετρήσεις από την προηγούμενη led που δήλωνε 15watt, cool, 45 μοίρες.
View attachment 111946 View attachment 111947
Ασφαλώς θα παρατηρείτε μια τεράστια διαφορά στην φωτεινότητα από την προηγούμενη η οποία οφείλετε στην δέσμη.
Παρόλο την μεγάλη διαφορά σας επιβεβαιώνω ότι η νέα led είναι εξίσου φωτεινή, δεν αισθάνεστε ότι λείπει φως και το κυριότερο: με μία λάμπα φώτισε ΟΛΟ το δωμάτιο στην κυριολεξία.
Δεν μπορώ να σας βγάλω συγκριτικό δέσμης διότι απλά στην μαύρη δεν υπάρχει καθόλου spot !! Είναι ένα πράγμα στην κυριολεξία fluid, γεμίζει φως το δωμάτιο.
Αυτό όμως που θα σας δείξω είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να πετύχω. Δείτε τον φωτισμό του αντικειμένου . Απόσταση λάμπας αντικειμένου 20 πόντους!!
Δεν χρειάζεται να σας πω ποιά είναι ποιά.
View attachment 111948
Εν κατακλείδι:
Πλεονεκτήματα:
-Τεράστια δέσμη
-Δυνατή
-δεν έχει light spill από τα πλάγια (φαίνεται καθαρά η διαφορά στην από πάνω φωτο)
-σε 5 μέρες είναι σπίτι σας λόγω Αγγλίας
-επιλογή μαύρου-ασημένιου σώματος και dimmable/non dimmable
Μειονεκτήματα:
-ενεργοβόρα για τα watt που δηλώνει
-έχει μήκος 7 πόντους έναντι της κλασσικής 5 πόντων, που σημαίνει ότι εξέχει από το φωτιστικό και να μην σας κάνει
-ακριβότερη από την προγούμενη. Στοίχησε με τα μεταφορικά 5.8 ευρώ ενώ η προηγούμενη 3.5 ευρώ.
Οποιος ενδιαφέρεται από εδώ:
http://www.ebay.co.uk/itm/171540885...l?_from=R40&_sacat=0&_nkw=171540885163&_rdc=1
Τάσο καλημέρα αυτή είναι η λάμπα που αναφέρεις http://www.ebay.co.uk/itm/Cool-Warm...005&rk=3&rkt=6&sd=400720637959&rt=nc#shpCntId
τα W τα "τραβάει" η κατανάλωση , δεν τα δίνει η πηγή.
εδώ ή δεν θα ανάβει το led ή θα καεί ο ροοστάτης.
οχι . είναι GU10. Σόρυ δεν ανέφερα το σημαντικότερο...
Αλλά χθες παρήγγειλα και μια δεκάρα απ' αυτές που λες. 15watt 120 μοίρες , warm, 12V. Για να δούμε, θα αντικαθιστά 35watt αλογόνου; Stay tuned.
παρήγγειλα κι εγώ!
Κάψιμο του ροοστάτη φοβάμαι και εγώ να πω την αλήθεια...να μην ανάψει μικρό το κακό...
Τις ίδιες; 12V, 15watt, warm ;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Υπάρχουν και ροοστάτες που έχουν μια μικρή ασφάλεια για προστασία. Οπότε το πολύ πολύ να καεί η ασφάλεια.
Αραγε αυτες οι 220V E27 15W LED πόσα πραγματικά lumens να είναι ;
Αραγε αυτες οι 220V E27 15W LED πόσα πραγματικά lumens να είναι ;
θα το μάθουμε στην πράξη, όταν θα έλθουν. Το θέμα, όπως είπε ο Τάσος δεν είναι μόνο τα lumens, αλλά και η διασπορά. 15W για Led πάντως δεν είναι λίγα.
Προσωπικά μόλις διαπιστώσω την ποιότητα της λάμπας, θα κάνω ένα υπολογισμό για όλο το σπίτι και θα το τολμήσω.
Είμαι στη φάση αλλαγής φωτιστικών στο σαλόνι. Πήρα μια LED 1000 Lm που είναι μια χαρά για το χώρο για το νέο φωτιστικό, αλλά θα ήθελα να την ντιμάρω (είναι dimmable). Είχα ένα ροοστάτη από παλιό φωτιστικό, που όμως γράφει max power 400 W & minimum power 40 W. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει με το Led των 12.5 W;
Απλά. Αγοράζεις ένα φωτόμετρο σαν το δικό μου παραπάνω (δεν είναι ακριβά) .
Μετράς στο σημείο που θες (π.χ. στον πάγκο κουζίνας) τις παλιές λάμπες.
Μετράς και τις καινούργιες και αποφασίζεις .
Αν και στην πράξη, εγώ έχω καταλάβει ότι το μάτι είναι καλός κριτής (κι ας ακούγεται μπακαλίστικο) .
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Βλάση , θεωρώ ότι το ρίσκο με αυτές τις λάμπες δεν είναι η ποιότητα ούτε η ποσότητα του φωτισμού.
Είναι η διάρκεια. Ολα ωραία και καλά αλλά αν αρχίσουν να καίγονται στο μήνα, στο δίμηνο τι κάνεις;
Το αναφέρω γιατί αν αγοράσεις π.χ. καμιά 100άρα για όλο το σπίτι είναι θέμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.