Οικιακός φωτισμός Led

Αυτές οι λάμπες LED G9 (ψείρες) είναι μεγάλο πρόβλημα. Τόσα χρόνια η τεχνολογία τις έχει αγγίξει ελάχιστα.

Δυστυχώς και εγώ έχω τα περισσότερα φωτιστικά στο σπίτι με αυτό το ντουί.
Δοκιμαστικά πέρασα λάμπες LED στο ένα με κάποιες προσαρμογές και αν εξαιρέσεις κάποιες θυσίες στο αισθητικό κομμάτι, το θέμα έκλεισε με επιτυχία. Σταδιακά θα αλλάξω και στα υπόλοιπα.

Αυτές οι λάμπες LED G9 (ψείρες) είναι μεγάλο πρόβλημα. Τόσα χρόνια η τεχνολογία τις έχει αγγίξει ελάχιστα.

Δυστυχώς και εγώ έχω τα περισσότερα φωτιστικά στο σπίτι με αυτό το ντουί.
Δοκιμαστικά πέρασα λάμπες LED στο ένα με κάποιες προσαρμογές και αν εξαιρέσεις κάποιες θυσίες στο αισθητικό κομμάτι, το θέμα έκλεισε με επιτυχία. Σταδιακά θα αλλάξω και στα υπόλοιπα.

Κι εγώ έχω καμιά 20σαριά G9 σε ένα σημείο, αλλά δεν τις αλλάζω. 400watt βέβαια τα λυπάμαι......αλλά ΔΕΝ......
Υπόψιν θέλω να ντιμάρονται κιόλας οπότε έτσι κι αλλιώς το ξεχνάω. Οντως καμιά βελτίωση στον τύπο αυτόν.

Εγώ έχω αλλάξει φωτιστικό έτσι με G9. Όλη μέρα έκαιγε. Δεν έμπαινε καν Led μέσα. Δεν χωρούσε. Το ξήλωσα και πείρα ένα φωτιστικό της Philips 12w! Σώθηκα.

Επίσης άλλο 1 φωτιστικό στο μπάνιο. Εκεί να δείτε. 2 λάμπες αλογόνου είχε μέσα 80w έκαστη. Πήγαινα στον καθρέφτη να πλυθώ και νόμιζα ότι έκανα ηλιοθεραπεία. Το ξήλωσα και πέρασα 1 φωτιστικό μπάνιου με 2 Ε14 6w η κάθε μια. Δηλαδή από τα 160w έπεσα στο 12w και το φως είναι just όσο ήθελα. Πριν ήτανε παραπανίσιο.

Τώρα να αλλάξω και αυτό η γυναίκα μου θα με πάρει με τις καρπαζες. Είναι και βοηθητικό δεν καίει όλη την ώρα.

Εχουμε δρόμο ακόμη...
http://luxreview.com/news/17/research-on-retina-damage-sparks-fresh-led-health-scare
The French Agency for Food, Environmental and Occupational Health and Safety (ANSES) said that long-term exposure to light at the blue end of the spectrum – especially light from LEDs – can cause ‛toxic stress’ to the retinas. A photochemical change in the eye – related to the amount of retina exposure to blue light – can result in what’s termed cellular oxidative stress, said the authors of the report.

Μια χαρα ειχαμε τις πυρακτωσεως.
Καιγοτανε, και με 50 λεπτα εβαζες μια αλλη. Και απο φως σουπερ
Μετα λεει θελησανε να εξοικονομησουνε ενεργεια.
Τις μπομπες που ριχνουν απο δω και απο κει στον κοσμο δεν τις βλεπουν.
Αυτοι πανε να μας ξεκανουνε αφου μας στραβωσουνε πρωτα.:smash:

Εγώ θυμάμαι ο πάππους μου είχε λάμπες πετρελαίου. Ούτε να φοβάσαι για βραχυκυκλώματα, ούτε ηλεκτροπληξίες, ούτε τίποτε. Πάνε να μας ξεκανουν με αυτόν τον "ηλεκτρισμό" που λένε... :-)

Καλησπέρα σε όλους

Κάηκε μια λάμπα από τον απορροφητήρα. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω και τις δυο με led που έχει το eshop σε προσφορά.

Ερώτηση. Οι λάμπες του απορροφητήρα έχουν διαφορές από τις κοινές σε προδιαγραφές? Σχήμα κερί έχει αλλά στο εσωτερικό της είναι κάπως διαφορετική.

Έχει νόημα μια τέτοια κίνηση?

Δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με όποια λάμπα LED και αν βάλεις.

Θα πρέπει όμως να προσέξεις τον τύπο του ντουί (Ε14, Ε27, Bayonet) και ανάλογα με την κλίση τοποθέτησης της να διανέμει σε αντίστοιχη γωνία και τον φωτισμό.

Πάντως οι λάμπες στους απορροφητήρες δεν είναι κοινές λάμπες. Έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από τις κοινές και είναι 40W, αν δεν κάνω λάθος...

Ο δικός μου πάντως "κερί" Ε14 40W έχει. Αλλά και στα παλιότερα σπίτια όλοι ήταν Ε14, απλά κάποιοι είχαν χώρο και για μεγαλύτερο γλόμπο.

Πάντως οι λάμπες στους απορροφητήρες δεν είναι κοινές λάμπες. Έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από τις κοινές και είναι 40W, αν δεν κάνω λάθος...
Σίγουρα έχουν άλλα ποιος είναι ο λόγος?

Οι απλοί απορροφητήρες παίρνουν κεράκια Ε14 διάφανα (για περισσότερο φως) μέχρι 40W (για να μην λιώσουν τα πλαστικά λόγω θερμοκρασίας).Κατα τα άλλα δεν έχουν ειδικές λάμπες.

Οι λάμπες που έπαιρναν οι παλιοί απορροφητήρες είχαν μόνον μια ιδιομορφία ως προς το σχήμα, ήταν κυλινδρικοί μακρόστενοι για να χωράνε μέσα στον κάπως περιορισμένο χώρο που υπήρχε για τις λάμπες.

Αυτοί κάλλιστα μπορούσαν να αντικατασταθούν από λαμπτήρες κεριά όπως και σφαιρικούς που έχουν περιορισμένες διαστάσεις. Όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε το πρόβλημα προκαλούσε στο φθηνό πλαστικό κάλυμμα, η θερμοκρασία που ανέπτυσσε ο λαμπτήρας πυράκτωσης.

Οι λαμπτήρες LED δεν αναπτύσσουν θερμοκρασία. Αυτό που πρέπει να προσέξεις στην αγορά τους είναι να χωράνε άνετα στον χώρο που προορίζονται να μπούνε και να μοιράζουν ομοιόμορφα το φως στις εστίες.

Μήπως έχετε βρει κάπου λαμπτήρες LED με ενσωματωμένο φωτοκύτταρο για να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα;
Έχω βάλει αντίστοιχους οικονομίας στα μπαλκόνια του σπιτιού, αλλά αν και βολικοί, καίγονται πολύ συχνά και γενικά θα προτιμούσα να τους αντικαταστήσω με LED.
(εκτός αν υπάρχει πλαφονιέρα με φωτοκύτταρο ώστε να βάλω απλούς LED)