Οικιακός φωτισμός Led

Απάντηση: οικιακος φωτισμος led

ωπα sorry,λάθος κατάλαβα.
το θέμα είναι να έχει σωστή απαγωγή θερμότητας όπως λέει και ο kospap.
εγώ πριν αρχίσω να βαζω τα λεντ είχα τοποθετήσει λάμπες οικονομίας που κάνανε γι'αυτους τους προβολείς και ήταν μια αποτυχία καίγονται πολύ εύκολα.
κάτι τέτοιο ..
vitoone_20w137508280751f619376afe2.jpg

άπλα μακριά.

Re: οικιακος φωτισμος led

Μόλις έβαλα τέτοιες.. Αυτό το "ωδίνης" μου άρεσε πολύ!

Πάντως, στον κήπο ξανακάηκαν τα 2 από τα 4 φωτιστικά led. Περιμένω να σταματήσουν οι βροχές για να τα ανοίξω. Φοβάμαι μήπως πάλι είναι οι μετασχηματιστές.

Έβαλα δοκιμαστικά σε ένα τετραφωτο φωτιστικό που παιρνει Ε14 κεράκια δυο LED και δυο οικονομίας (σπιράλ).
Οι LED είναι 11watt η κάθε μία και οι οικονομίας 10watt η κάθε μια.
Οι οικονομίας φωτίζουν καλύτερα από τις LED.
Είναι φυσιολογικό;

εισαι σιγουρος οτι οι led εχουν αυτα τα watt? για κανε μια μετρηση να δεις.(οι κινεζοι τις πιο πολλες φορες λενε ψεματα)
μπορει να τα μετρησεις και να τραβανε καμια 5-6 watt.
και ειναι αναλογα με τα led και την αποδοση τους.

Μετράς την κατανάλωση σε W με μια τέτοια συσκευή

http://www.e-shop.gr/hama-111908-xavax-green-eco-energy-meter-premium-p-PER.565854

Πάντως πιστεύω ότι οι led που έχεις πρέπει να είναι παλιάς τεχνολογίας. Τις αγόρασες πρόσφατα ? Εχω πάρει led με τα μισά W και είναι πολύ δυνατές σε φωτισμό...

Edit by Γιώργος Κυριακαράκος: Διόρθωση του link

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: οικιακος φωτισμος led

Έβαλα δοκιμαστικά σε ένα τετραφωτο φωτιστικό που παιρνει Ε14 κεράκια δυο LED και δυο οικονομίας (σπιράλ).
Οι LED είναι 11watt η κάθε μία και οι οικονομίας 10watt η κάθε μια.
Οι οικονομίας φωτίζουν καλύτερα από τις LED.
Είναι φυσιολογικό;

Οχι. Εχω 5αρες led Geyer 400 λουμεν που ειναι πιο δυνατες απο 9 αρες Οsram οικονομιας.
Κανονικα τα 11 watt σε led επρεπε να δινουν εκτυφλωτικο φως. Ως συνηθως σε κερακια
μεχρι 5 το πολυ 7 watt ειναι υπεραρκετα.

θα συμφωνήσω σε όλα με αυτά που γραφούν τα παιδιά.
και να ενα λινκ ,γιατί επάνω δεν φαινεται να δουλευει.
http://www.ebay.com/itm/EU-Plug-Ene...518?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed96307ae
το εχει βγαλει αρκετες φορες στο crazy sandays το eshop στο 10ευρο.

30470_2_1.jpg

Re: Απάντηση: οικιακος φωτισμος led

Το λινκ δεν δουλευει γιατι του εχει "φυγει" ενα http παραπανω. Αν το αφαιρεσεις απο μπροστα με delete σε παει κανονικα στο e-shop.

Βρηκα ενα φιλο που ανακατευεται με αυτα τα "περιεργα ζωηφια" (ebay, paypal, καρτες) και μου παρηγγηλε και εμενα 10 τυπος 2, και 10 τυπος 4. Τωρα θα δειξει......."ή αυγα, ή πουλια" που λεει και ενας φιλος.
Εισαι και μακρια αν δεν "κατσει", να πιουμε παρεα τον "καφε της παρηγοριας".......

Αριστειδη νομιζω οτι ο κυριος Αδαμοπουλος δεν ψαχνει για προβολεα κομπλε, αλλα για υποκαταστατο led της R7S, κατι τετοιο δηλαδη:
http://www.ebay.de/itm/Halogen-stab...s-150W-500W-8W-auch-LED-NEU-OVP-/271024819862

Χμμμ... μάλλον ο καφές της παρηγοριάς μας περιμένει...

Και εξηγούμαι.. Τώρα που παρέλαβα και το 2ο σετ των 10 G4 3W και τις τοποθέτησα όλες παρατήρησα τα εξής : Ο φωτισμός είναι σαφώς λιγότερος από πριν (όχι πολύ αλλά αισθητά) και το κυριώτερο έχει μια αχνή κιτρινοπράσινη χροιά... λες και έχει πέσει μια μουντάδα στον φωτισμό... Μου κάνει εντύπωση γιατί όσο ήταν και οι 2 τύποι στο φωτιστικό (οι 20W αλογόνου και οι led) δεν είχα παρατηρήσει διαφορά στην ένταση, τώρα όμως είναι διαφορετικά... αφού αναρωτιέμαι μπας και λιγόστεψε (γιατί ?) το παρεχόμενο ρεύμα...
Τεσπα... θα ξαναπροσθέσω 2-3 αλογόνου σε κάθε φωτιστικό για να ζωντανέψω λίγο τον φωτισμό - και πάλι πολύ πιο οικονομικά θα είναι από πριν - και θα περιμένω την εξέλιξη των led , δηλαδη να βγάλουν G4 με >5W (μέχρι στιγμής μέχρι 3W έχω βρει)...

η αχνή κιτρινοπράσινη χροιά. ειναι απο την ποιοτητα των λεντ.
η παραγωγη δεν βγαζει ακομα σταθερη ποιοτητα και οι κακες αποχρωσεις ταξινομουνται και πουλιουνται πιο φθηνα

Χμμμ... μάλλον ο καφές της παρηγοριάς μας περιμένει...
Κατσε να το δουμε λιγο. Μηπως να εβαζες 1 αλογονου / μετασχηματιστη στο κυκλωμα, μηπως κατι παιζει με τις εντασεις; Το λεω γιατι καπου στο τελος της σελιδας του τυπου στο ebay, ελεγε οτι αν τρεμοπαιζει το φως, να αλλαχτει ο μετασχηματιστης με αλλον για led, ή να προστεθει μια αλογονου στο κυκλωμα.
Ηλεκτρονικος δεν ειμαι,και δεν θυμαμαι καλα απο τη φυσικη στο λυκειο (ουυυ σχεδον 30 χρονια πισω) αφου εχουμε παραλληλη συνδεση, αν ισχυουν οι κανονες του κιρκοφ, για τους κλαδους και τους κομβους εδω που εχουμε εναλλασομενα ρευματα και οχι "καθαρη" αντισταση (λαμπα αλογονου), μηπως εχουμε πτωση τασεως στα ακρα της καθε λαμπας;
Μην με κραξετε, μια απλη υποθεση κανω, οπως ειπα δεν ειμαι γνωστης του θεματος.

Βοηθατε "χριστιανοι" (και μη), οι κατεχοντες την γνωση, (Kospap, Astanapane, κ.α.), να γλυτωσουμε τον "καφε" με τον Xmoran (αλλα και να μαθουμε κατι καινουργιο), γιατι σημερα αυριο μαλλον παραλαμβανω και εγω.

Υ.Γ. Το παρον ανεβηκε με μια μερα καθυστερηση, γιατι χτες το πρωι αφου το ειχα γραψει, και την ωρα που παταγα το "Submit Reply", κατερευσε η γραμμη του τηλεφωνου/ιντερνετ. :BDBDG54:
Να το εκλαβω ως "θεικο σημαδι" :angel: για το τι θα γινει με τις λαμπες λετε;:rip: :bang: :flipout::flipout:

ολις ξεπερασες τις γνωσεις μου στα ηλεκτρονικα με την υποθεση σου...

Ο καφές είτε παρηγοριάς είτε όχι, είναι πάντα καφές, γιατί να τον γλυτώσουμε ;; :flipout:

Δεν βρήκα καιρό ακόμα να ξανασχοληθώ με τα φωτιστικά, αλλά όπως έγραψα και πριν, σίγουρα θα προσθέσω τουλάχιστον 2 αλογόνου να δω τι παίζει από ένταση γενικά. Πάντως το φως είναι σταθερό δεν τρεμοπαίζει... Λίγο, μια ιδέα, αν δω βελτίωση στην ένταση (και στην χροιά) θα είμαι ευχαριστημένος γενικά, ακόμα δεν το έχω μετανοιώσει. Γιατί και έτσι μικρή είναι η θυσία για το τελικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση... από τα 200W του κάθε φωτιστικού πριν να πέσω στα 64W (με 2 χ 20W αλογόνου και 8 χ 3W led)

Περιμένω εντυπώσεις φίλε cbfdim :glowlamp:

Κοιτα αν δεν εχεις αλλα θεματα τοτε φταιει η αποχρωση των λεντ. Απλα με 1-2 αλογονου βελτιωνεις την συνολικη αποχρωση (προς το θερμο)
Παλιο κολπο στους φακους γυρω στο 07-08...στα 5 ασπρα λεντ εβαζαν και 1 κοκκινο.

καλο θα ειναι στην επομενη αγορα να παρεις ποιο θερμες αποχρωσεις.

Για το τρεμουλιασμα αν δεν οφειλεται σε ηλεκτρικο προβλημα, τοτε ισως να οφειλεται στον καθορισμο της εντασης με PWM απο τα ηλεκτρονικα (αν αυτα υπαρχουν)
pulse width modulation

Καπιοι ειναι πιο ευαισθητοι σε αυτο, κια θα το παθαινουν με του αλπτηρες οικονομιας.
Και παλι 1-2 αλογονουν μπαλωνουν το προβλημα

Ελα για να ανεβάζουμε το θέμα να ξυπνήσουμε λιγάκι...

Επειδή με τρώει ο κ0L0s μου, έψαχνα να βρω μια ΔΥΝΑΤΗ led, cool με ΜΕΓΑΛΗ δέσμη.

Και ΝΑΙ την βρήκα!!

:music-smiley-005:

-12watt, cool με 120 μοίρες

Είναι η αριστερή. Η δεξιά είναι η προηγούμενη (που έχω αναφέρει σε παραπάνω ποστ)

IMG_1226.JPG

IMG_1227.JPG

IMG_1228.jpg

Και φυσικά αμέσως επιστράτευσα το φωτόμετρο και το βατόμετρο.

Κατανάλωση: 7.3-7.5 watt

IMG_1224.JPG

Με απόσταση ακριβώς 97 πόντους το φωτόμετρο έδειξε:

IMG_1223.JPG

Για να μην ανατρέχετε πίσω σελίδες σας ξαναδίνω τις μετρήσεις από την προηγούμενη led που δήλωνε 15watt, cool, 45 μοίρες.

IMG_1225.JPG IMG_1222.jpg

Ασφαλώς θα παρατηρείτε μια τεράστια διαφορά στην φωτεινότητα από την προηγούμενη η οποία οφείλετε στην δέσμη.

Παρόλο την μεγάλη διαφορά σας επιβεβαιώνω ότι η νέα led είναι εξίσου φωτεινή, δεν αισθάνεστε ότι λείπει φως και το κυριότερο: με μία λάμπα φώτισε ΟΛΟ το δωμάτιο στην κυριολεξία.

Δεν μπορώ να σας βγάλω συγκριτικό δέσμης διότι απλά στην μαύρη δεν υπάρχει καθόλου spot !! Είναι ένα πράγμα στην κυριολεξία fluid, γεμίζει φως το δωμάτιο.

Αυτό όμως που θα σας δείξω είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να πετύχω. Δείτε τον φωτισμό του αντικειμένου . Απόσταση λάμπας αντικειμένου 20 πόντους!!

Δεν χρειάζεται να σας πω ποιά είναι ποιά.

IMG_1229.jpg

Εν κατακλείδι:

Πλεονεκτήματα:

-Τεράστια δέσμη
-Δυνατή
-δεν έχει light spill από τα πλάγια (φαίνεται καθαρά η διαφορά στην από πάνω φωτο)
-σε 5 μέρες είναι σπίτι σας λόγω Αγγλίας
-επιλογή μαύρου-ασημένιου σώματος και dimmable/non dimmable

Μειονεκτήματα:

-ενεργοβόρα για τα watt που δηλώνει
-έχει μήκος 7 πόντους έναντι της κλασσικής 5 πόντων, που σημαίνει ότι εξέχει από το φωτιστικό και να μην σας κάνει
-ακριβότερη από την προγούμενη. Στοίχησε με τα μεταφορικά 5.8 ευρώ ενώ η προηγούμενη 3.5 ευρώ.

Οποιος ενδιαφέρεται από εδώ:
http://www.ebay.co.uk/itm/171540885...l?_from=R40&_sacat=0&_nkw=171540885163&_rdc=1

Καλά μιλάμε ακόμα και τώρα που σας γράφω ακόμα να συνηθίσω το φως. Αλλαξα όλες τις λάμπες (σύνολο 6) και φώτισε ΟΛΟ το δωμάτιο. Αν δεν το ήξερα θα στοιχημάτιζα ότι μπήκαν λάμπες με διπλάσια watt !! Τέτοια αίσθηση δίνει. Μεγάλο πράγμα ο συνδυασμός διασποράς και δύναμης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για MR11 έχετε βρει κάτι;

Οχι . Κι εγώ θέλω να βρω αντίστοιχες αλλά η τελευταία μου προσπάθεια ήταν αποτυχημένη. :bigcry:

Γνωρίζει κανείς άν υπάρχουν (και που τις βρίσκουμε) λάμπες με σπείρωμα Ε27 που να αποδίδουν όσο οι πυρακτώσεως 250W; (
και σε ανθρώπινη τιμή!!!!
όσες led έχω βρεί είναι σε φωτεινότητες αντίστοιχες των 75W συμβατικών.
Και οι ccfl, η απόδοση τους είναι πολύ μικρότερη απο τα lumens που αναγράφουν.