Καλημεριζω την παρεα!
Σκεφτομαι να αλλαξω στο σπιτι τις λαμπες φωτισμου που εχω και να βαλω led. Κυριως επειδη καιγονται συχνα και κατα δευτερον για οικονομια , αν και οση μπορει να υπαρξει.
Δεν ειναι απλα φωτιστικα με απλες λαμπες. Ειναι σαν σποτακια κολλητα στους τοιχους.
4 σποτακια στο σαλονι ( δυο με 3 λαμπακια και δυο με 2 λαμπακια ) και αλλα 2 στο υπνοδωματιο ( το καθενα με δυο λαμπακια ) .
Τα σποτακια ειναι ετσι:
View attachment 116080
Και τα λαμπακια που εχουν ειναι ετσι:
View attachment 116081
G9 γραφουν πανω τα λαμπακια. Οπως εγραψα ηδη , τα ρημαδια καιγονται σχετικα συχνα και αγοραζω συνεχεια καινουρια. Επισης στα κουτακια τους , ως "κατηγορια καταναλωσης" αν θυμαμαι καλα , γραφουν C η D.
Οποτε σκεφτηκα μηπως ειναι καλυτερα να παρω ιδια λαμπακια σε led. Κοιταξα ενδεικτικα στο banggood και βρισκω αυτα:
http://m.banggood.com/buy/G9-led.html αλλα εχει πολλα και δεν ξερω ποιο θα με καλυπτει. Επειδη προοριζονται για οικιακο φωτισμο , τι "χρωμα" προτεινετε? Θερμο η ψυχρο? Θα κανω οικονομια λετε αν τα αλλαξω ολα σε led η θα ειναι τσαμπα κοπος? Αν υπαρχει προταση και για αλλο καταστημα ,ακομα και απο Ελλαδα, καλοδεχουμενη. Τελος , εγκυκλοπαιδικα ρωταω μιας που απο ηλεκτρικα δεν εχω ιδεα , το λαμπακι που γραφει πανω 40w (οχι το διαφανες , το αλλο) αν το δουλευω 3 ωρες τη μερα καθε μερα , στο 4μηνο ποσες kwh θα καψει? Υπαρχει κανας τυπος να τα υπολογιζω αυτα γενικα για διαφορες συσκευες?
Ευχαριστω για τον χρονο σας και συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη μου.