Οικιακός φωτισμός Led

Απάντηση: Re: Οικιακός φωτισμός Led

Δεν το κατέχω καθόλου το θέμα. Έχει όμως κανείς άποψη/γνώμη για τις λάμπες led της Geyer ?

Χρησιμοποίησα αρκετές λάμπες Geyer (12+ τεμάχια). Οι μισές χάλασαν σε ελάχιστο διάστημα! Τις είχα για αξιόπιστες...
Τελικά τις ξήλωσα και αγόρασα Osram.

Οι περισσοτερες λαμπες στα εργοστασια της Κινας κατασκευαζονται.

Πλεον στην Ελληνικη αγορα υπαρχουν αξιοπιστες λαμπες για ολα τα γουστα.
Να προσεξετε την εγγυηση...

Οι περισσοτερες λαμπες στα εργοστασια της Κινας κατασκευαζονται.

Πλεον στην Ελληνικη αγορα υπαρχουν αξιοπιστες λαμπες για ολα τα γουστα.
Να προσεξετε την εγγυηση...

Εγώ πάντως έχω και κινέζικες λάμπες που χρησιμοποιώ πάνω από 4 χρόνια χωρίς να καεί ούτε μία από αυτές παραδόξως.
Επίσης όσες λάμπες τύπου καλαμπόκι που έχω πάρει, πάνω από 10 και απο διαφορετικούς πωλητές και αυτές δεν έχουν πάθει το παραμικρό μέχρι τώρα και η απόδοση τους είναι πάρα πολύ καλή.
Αυτές που έχω παρατηρήσει ότι καίγονται είναι οι μικρές τύπου κεράκι...

Εγώ πάντως έχω και κινέζικες λάμπες που χρησιμοποιώ πάνω από 4 χρόνια χωρίς να καεί ούτε μία από αυτές παραδόξως.
Επίσης όσες λάμπες τύπου καλαμπόκι που έχω πάρει, πάνω από 10 και απο διαφορετικούς πωλητές και αυτές δεν έχουν πάθει το παραμικρό μέχρι τώρα και η απόδοση τους είναι πάρα πολύ καλή.
Αυτές που έχω παρατηρήσει ότι καίγονται είναι οι μικρές τύπου κεράκι...
Μπορείς να δώσεις λινκ;

Καλήμερα.
Στο σαλόνι έχω ένα φωτιστικό που παίρνει 9 λάμπες G4, που ροφοδοτουνται ανά τρεις από 3 μετασχηματιστες.
Για να μην τρεμοπαίζουν (flicker), έχω αφήσει και από μια πυρακτωσεως σε κάθε τριάδα.
Μήπως αν χρησιμοπουσα dimmable, δε θα είχα αυτό το προβλημα;
Υ.Γ.
Οι λάμπες είναι αυτές,
http://www.ebay.co.uk/itm/10-x-G4-G...AC-DC-12V-230V-Warm-white-White-/111466538612 (3w, warm white)
και τις χρησιμοποιώ χωρίς προβλήματα, εδώ και 1 περίπου χρόνο, βγαζζουν δε ικανοποιητικό φως, σχεδόν το ίδιο με τις πυρακτώσεως.

Ποσα watt είναι οι πυρακτώσεως που εχεις βαλει;
Για να μην τρεμοπαιζουν πρεπει να αλλαξεις μετασχηματιστη ή να τον αφαιρέσεις εντελώς και να βαλεις led στα 220V

Ποσα watt είναι οι πυρακτώσεως που εχεις βαλει;
Για να μην τρεμοπαιζουν πρεπει να αλλαξεις μετασχηματιστη ή να τον αφαιρέσεις εντελώς και να βαλεις led στα 220V
Osram, 20w 320lm, 2800K

Λοιπόν επανέρχομαι.. Πήρα v-tac και κινέζικες. Πολύ καλές και οι δυο και πιστεύω θα κρατήσουν το φως είναι πολύ καλό αναλογικά των watt. Παρήγγειλα και άλλες κινέζικες.. Μπορεί να πάρω και άλλες v-tac. Πιστεύω το φως που βγάζει είναι καλύτερο από οικονομίας στα μάτια μου και με τα μισά watt σχεδόν

Παιδια εχω αυτο το σποτ σε ψευδοροφη.

Βασικα ξερει κανεις:
1.Πως ανοιγει για να αλλαξω λαμπακι αν χρειαστει;
2.Τι μπορω να βαλω σε σποτ για να το αντικαταστησω γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορει τιποτα σαν ενσωματωμενη κατασκευη με λαμακια,

Attachments

• IMG_0376.jpg
    IMG_0376.jpg
    151.7 KB · Views: 441
  • IMG_0375.jpg
    IMG_0375.jpg
    177.6 KB · Views: 448
Αυτα δεν ανοιγουν, ή τουλαχιστον δεν εχω δει εγω. Ειναι φιξ και αν χαλασει το πετας καινπαιρνεις αλλο. Δεν ειναι ακριβο.

υπαρχουν σποτ σε διαφορα μεγεθη που παιρνουν ανταλλαξιμες λαμπες σε ταση που θες. Αν δεν παρεις το ιδιο, βγαλτο και πηγαινε σε ενα καταστημα να σου δωσουν κατι αντιστοιχο. Αυτα ειναι συνηθως 12v.

Για ρίξε μία ματιά μήπως υπάρχει ένα μεταλλικό δακτυλίδι (όχι ολόκληρο) από την μεριά που είναι η λάμπα και περιμετρικά αυτής, χωμένο ανάμεσα στην λάμπα και στο φωτιστικό.

Υπήρχαν παλιά σποτ στα οποία η λάμπα έβγαινε έτσι, έβγαζες το δακτυλίδι στερέωσης και η λάμπα κρεμόταν κάτω από τα καλώδιά της.

Βασικα θελω να μαθω αν μπορω να τα αντικαταστησω με σποτ LED αλλα να ειναι κατασκευη με λαμακια ετσι ωστε να μπει σφηνοτα στην ψευδοροφη οπως αυτα που εχω;Υπαρχουν;

Υπαρχουν! Πηγαινε με αυτο ως δειγμα σε ειδικευμενο καταστημα και θα δεις τινυπαρχει.

Αν εισαι Καβαλα πηγαινε στο Μυλωνα, αν εισαι Ηρακλειο πηγαινε Καυκα.
Στο ιντερνετ δεν θα βρεις και μπορει να μπερδευτεις.
ΥΣ. Site εχει ο Καυκας.

Μήπως στις περιπλανήσεις σας έχετε πετύχει λαμπτήρα e27 3000k με cri>90? Κάτι σε αντικατάσταση 60άρας. Πάνω από 500lm και κάτω από 800.
Το πλησιέστερο που έχω πετύχει είναι (πέρα από κάποια παλιά σειρά της osram που απότι φαίνεται δε βγαίνει με αυτές τις προδιαγραφές πλέον) τα cree true white 2700k αλλά αφενός παίζουν μόνο ebay με μεταφορικά 20 ευρώ από αμερική και αφετέρου είναι με (συμβατό μεν) σπείρωμα e26 που σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα να είναι μόνο 100βολτα.
Υπάρχει και η λύση αντάπτορα e27 σε gu10 αλλά θα ήθελα να την αποφύγω καθώς δεν τους πολυεμπιστεύομαι.