Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Γύρισα από τον οικογενειακό γιατρό που έκανε αποδοχή της αίτησης.
Του λέω και τώρα τι παίζει? Λέει ακόμη δεν μπορώ να κάνω παραπομπή σε κανένα άλλο γιατρό μέχρι να δουλέψει το σύστημα όπως θωρητικά λένε. Μέχρι τότε εγώ μπορώ να εξετάζω και να γράφω φάρμακα για ότι μπορώ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Πχ, πονάει το γόνατό σου? θα σε δω και μπορώ να δώσω κάνενα αντιφλεγμονόδες κτλ. Αλλά ακόμη όχι παραπομπή σε κάποιον άλλο γιατρό.

Και ο μπαμπάς μου που έκανε την εγγραφή σε κέντρο υγείας του είπαν όλα τα κάνεις όπως πριν μέχρι να δουλέψει το σύστημα και θα δούμε.

Re: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

4. Ο ΑΜΚΑ μπορεί να αλλάξει μόνο στην περίπτωση που τα συνθετικά του στοιχεία, βάση των οποίων ορίζεται (ημερομηνία γέννησης, φύλο), διαπιστωθεί ότι είναι λάθος.

από αλλού (ggka)

Δεν ισχυει αυτο.

Προσφατα πηγα την μητερα μου σε ΚΕΠ για διορθωση ΑΜΚΑ (δεν συμφωνουσε η ημερομηνια γεννησης που ανεγραφε η ταυτοτητα της με τον κωδικο του ΑΜΚΑ) και το διορθωσαν εσωτερικα αλλα ο ιδιος ο αριθμος οπως μου ειπαν δεν αλλαζει με τιποτα πλεον. Και λαθος να ειναι (που ηταν)

Εγω ειμαι γεννημενος 28/1 αλλα επειδη ηταν Παρασκευη ο πατερας μου με δηλωσε Δευτερα 31/1 και ουτε ο πατερας μου σκεφτηκε να πει οτι γεννηθηκα Παρασκευη απογευμα ουτε ο-η υπαλληλος να τον ρωτησει και ετσι στα χαρτια φαινομαι 31/1 στο ΑΜΚΑ μου ομως δεν ξερω πως εχει γινει ειμαι 28 και οχι 31

Re: οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Δεν ισχυει αυτο.

Προσφατα πηγα την μητερα μου σε ΚΕΠ για διορθωση ΑΜΚΑ (δεν συμφωνουσε η ημερομηνια γεννησης που ανεγραφε η ταυτοτητα της με τον κωδικο του ΑΜΚΑ) και το διορθωσαν εσωτερικα αλλα ο ιδιος ο αριθμος οπως μου ειπαν δεν αλλαζει με τιποτα πλεον. Και λαθος να ειναι (που ηταν)

δεν το λέω εγώ.
Από τη σελίδα του υπουργείου είναι

Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Εγω ειμαι γεννημενος 28/1 αλλα επειδη ηταν Παρασκευη ο πατερας μου με δηλωσε Δευτερα 31/1 και ουτε ο πατερας μου σκεφτηκε να πει οτι γεννηθηκα Παρασκευη απογευμα ουτε ο-η υπαλληλος να τον ρωτησει και ετσι στα χαρτια φαινομαι 31/1 στο ΑΜΚΑ μου ομως δεν ξερω πως εχει γινει ειμαι 28 και οχι 31

άμα φαίνεσαι 31/1 (ληξ πράξη γέννησης) προφανώς το ΑΜΚΑ είναι 31/1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

άμα φαίνεσαι 31/1 (ληξ πράξη γέννησης) προφανώς το ΑΜΚΑ είναι 31/1

Δεν ειναι 280172ΧΧΧΧΧ

Ισως οταν εβγαλα αμκα να με ρωτησαν ποτε ειμαι εγω να ειπα 28 και να μου εβγαλαν με 28

Eδώ και αρκετά χρόνια η κωδικοποίηση που έγινε με βάση τις ημερομηνίες γέννησης αν έχει γίνει λάθος δεν διορθώνεται παραμένει η λάθος στο ΑΜΚΑ. Ούτε σε αυτό δεν μπόρεσαν οι άχρηστοι να βρουν ένα τρόπο αριθμοδότησης λειτουργικό. Και πόσο ηλίθιο και χαζό να βλέπει κάθε ένας την ηλικία του άλλου, μιλάμε για σαίνια κατέβηκε η ιδέα σε κάποιον και το έκαναν ούτε έψαξαν πως γίνεται αριθμοδότηση χωρίς να δείχνεις προσωπικά στοιχεία, αν υπήρχε κάποιος να πρότεινε να μετράνε πόσα δόντια έχει ο κάθε πολίτης θα το έγραφαν και αυτό.......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Δεν ειναι 280172ΧΧΧΧΧ

Ισως οταν εβγαλα αμκα να με ρωτησαν ποτε ειμαι εγω να ειπα 28 και να μου εβγαλαν με 28

δεν σε ρωτάνε για το αμκα.
Μόνο του βγαίνει.
Το μοναδικό στοιχείο που είναι πανίσχυρο είναι η ληξ πράξη γέννησης.
Και για το όνομα το πιστοποιητικό βάπτισης.
Αυτά αλλάζουν μόνο με δικαστική απόφαση. (αν είναι λάθος). Προφανή ή οφθαλμοφανή λάθη δεν παίζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στ

δεν σε ρωτάνε για το αμκα.
Μόνο του βγαίνει.
Το μοναδικό στοιχείο που είναι πανίσχυρο είναι η ληξ πράξη γέννησης.
Και για το όνομα το πιστοποιητικό βάπτισης.
Αυτά αλλάζουν μόνο με δικαστική απόφαση. (αν είναι λάθος). Προφανή ή οφθαλμοφανή λάθη δεν παίζουν.

Ελα ντε πως εμενα το ΑΜΚΑ γραφει 28 και η ταυτοτητα 31 ?
Μολις ειδα και μια οικογενειακη κατασταση 31 γραφει.

image.png

αν σου λεει κάτι
επι χρόνια (85 χρόνια) η ταυτότητα συγγενικού μου προσώπου έγραφε άλλο όνομα ενώ και στα δικά μου πιστοποιητικά ήταν άλλο ονομα από αυτό που υπήρχε στο πιστοποιητικό γέννησης (ληξ πράξη και βάπτιση).
Ανακαλύφτηκε 85 χρόνια μετά όταν χρειάστηκε να ληφθεί πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών και να αλλάξει με δικαστική απόφαση και δικά μου έξοδα.
Ταυτότητα για πολλά χρόνια έβγαινε με 2 μάρτυρες.

Στην δική σου περίπτωση το σωστό που βγήκε και το αμκα είναι αυτό που γράφει στο πιστοποιητικό γέννησης. Πήγαινε στο δημοτολόγιο και θα το καταλάβεις.
Αν η ταυτότητά σου γράφει άλλο τότε πρέπει να αλλάξει εκείνο.

Απάντηση: Re: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

αν σου λεει κάτι
επι χρόνια (85 χρόνια) η ταυτότητα συγγενικού μου προσώπου έγραφε άλλο όνομα ενώ και στα δικά μου πιστοποιητικά ήταν άλλο ονομα από αυτό που υπήρχε στο πιστοποιητικό γέννησης (ληξ πράξη και βάπτιση).
Ανακαλύφτηκε 85 χρόνια μετά όταν χρειάστηκε να ληφθεί πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών και να αλλάξει με δικαστική απόφαση και δικά μου έξοδα.
Ταυτότητα για πολλά χρόνια έβγαινε με 2 μάρτυρες.

Στην δική σου περίπτωση το σωστό που βγήκε και το αμκα είναι αυτό που γράφει στο πιστοποιητικό γέννησης. Πήγαινε στο δημοτολόγιο και θα το καταλάβεις.
Αν η ταυτότητά σου γράφει άλλο τότε πρέπει να αλλάξει εκείνο.

Το πιστοποιητικο γεννησης γραφει 31 προσπαθησα να το αλλαξω αυτο να το κανω 28 που κανονικα ειμαι γεννημενος και μου ειπαν δεν μπορω θα επρεπε να υπαρχει χαρτι απο το Ελενα που γεννηθηκα που να πιστοποιει οτι γεννηθηκα Παρασκευη 28 και εχει γινει λαθος και εχω γραφτει Δευτερα 31

Οπως εγραψα και στην οικογενειακη κατασταση με εχει 31 και οπως θα ειδατε και στην ευρεση ΑΜΚΑ με εχει 31 ενω ο ΑΜΚΑ ξεκιναει απο 28

ιδίως κάποια ονόματα Μαρία Μαρίκα, Μαριγώ Μαριώ κλπ είναι συνήθη προβλήματα.

Τα αμκα επειδή έχουν αποδοθεί αυτόματα και βάσει του ισχυρότερου εγγράφου πιστοποίησης είναι τα πιό σίγουρα πλέον.
Αντίθετα παλιές (ιδίως) ταυτότητες αλλά και παράγωγα πιστοποιητικά που μεταφέρονταν στοιχεία από το ένα στο άλλο δεν έχουν ισχύ.

Re: Απάντηση: Re: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

Το πιστοποιητικο γεννησης γραφει 31 προσπαθησα να το αλλαξω αυτο να το κανω 28 που κανονικα ειμαι γεννημενος και μου ειπαν δεν μπορω θα επρεπε να υπαρχει χαρτι απο το Ελενα που γεννηθηκα που να πιστοποιει οτι γεννηθηκα Παρασκευη 28 και εχει γινει λαθος και εχω γραφτει Δευτερα 31

Οπως εγραψα και στην οικογενειακη κατασταση με εχει 31 και οπως θα ειδατε και στην ευρεση ΑΜΚΑ με εχει 31 ενω ο ΑΜΚΑ ξεκιναει απο 28

πρέπει να πας στο Δημοτολόγιο.

Λευτέρη, καλύτερα να μην ανεβάζεις φωτογραφίες με προσωπικά σου δεδομένα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Οικογενειακός γιατρός: καταφέρατε κάτι μέχρι στιγμής?

δες εδώ το 8. μήπως βγάλεις άκρη

https://www.amka.gr/faq.html

Το 8 γραφει αυτα

Μπορώ να αλλάξω τα προσωπικά μου στοιχεία αν είναι λάθος;
Ναι, μπορείτε, όπως: την ημερομηνία γέννησής σας, τον αριθμό ταυτότητας, το επώνυμο, το όνομα, κλπ., αλλά δεν αλλάζει από 01.06.2009 ο ΑΜΚΑ όταν υπάρχει διόρθωση στην ημερομηνία γέννησης.

Μηπως εχει γινει αυτο σε μενα; Δηλαδη για καποιον λογο εγραψαν ημερομηνια που εγω τους ειπα μετα ειδαν οτι ειναι λαθος αλλα δεν μπορουν να αλλαξουν τον αριθμο ΑΜΚΑ ακομα και αν ειναι λαθος;
Στην πρωτη φωτογραφια που εβαλα απο την βεβαιωση ΑΜΚΑ γραφει ημερομηνια 31/1 ενω ο ΑΜΚΑ ξεκιναει απο 28

Eδώ και αρκετά χρόνια η κωδικοποίηση που έγινε με βάση τις ημερομηνίες γέννησης αν έχει γίνει λάθος δεν διορθώνεται παραμένει η λάθος στο ΑΜΚΑ.

Ακριβως αυτο.

Στην μητερα μου αλλη ημερομηνια γεννησης "δειχνει" το ΑΜΚΑ και αλλη ειναι στην ταυτοτητα αλλα και εσωτερικα πλεον στο ΑΜΚΑ .

Ο εξωτερικος αριθμος / κελυφος δεν αλλαζει με ΤΙΠΟΤΑ.

Πολλα λαθη γινονταν στα στοιχεια οταν αλλαζες δημο που ψηφιζεις. Η μητερα μου μετα τον γαμο της το 81 μετεφερε τα χαρτια που ψηφιζε στο χωριο του πατερα μου. Η καρτελα με τα στοιχεια της σταλθηκε ταχυδρομικα και εγινε αντιγραφη με το χερι σε νεα καρτελα. Το ανακαλυψαμε οταν στο απολυτηριο δημοτικου μου εγραφε το γενος Κουτακη, αντι Κουντανη. Δεν την ενοχλησε γιατι ειχε αλλαξει το επιθετο της με του πατερα μου. Μετα που ηρθαν τα ΚΕΠ η αλλαγη εγινε σχεδον αμεσα , ευτυχως με το πιστοποιητικο γεννησης που το εγραφε σωστα. Αλλιως επρεπε να παει νομικα για να αλλαξει. Πολυ "δυνατο " χαρτι το πιστοποιητικο γεννησης για αυτο εχει και αρκετη γραφιοκρατια και διαδιακασια ταυτοποιησης η πρωτη εκδοση του, με χαρτι απο την κλινικη και οχι απλη προφορικη καταθεση απο τον γονεα.

Το χαρτι βαπτισης ειναι ενα απλο χαρτι και δεν εχει ισχυ, μιας και αναφερθηκε. Αν το βαπτισεις το παιδι Μπαμπη και πας και το δηλωσεις Γιαννη στο ληξιαρχειο με απλη ονοματοδοσια, το Γιαννης θα ισχυει, ασχετα αν προηγήθηκε η βαπτιση.