Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Δεν απορριπτουμε τον καλλιτεχνη αλλα την επιλογη του. Οταν ενας καλλιτεχνης αναγκαζεται να φερει παιχνιδια για να βγαλει ηχους εμενα μου λεει οτι στερεψε και ψαχνει σε λαθος τοπους. Δεν πρεπει ακριτα να χειροκροτουμε οτιδηποτε απο οποιονδηποτε ή εχεις χορτασει τοσο απο τεχνη πια που ψαχνεις αντισυμβατικους τροπους παραγωγης ηχων κιας ειναι οτι ναναι. Και αληθεια πως θα κρινεις το σολο με καλαμακια ( αναλογως του αναψυκτικου?)

Νομίζω πως δεν έχεις δει αυτούς και είναι κρίμα. Τον προηγούμενο μήνα ήταν ξανά στην Αθήνα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=905388

Ακούτε εδώ να μαθαίνετε διά στόματος JJCale με τι κιθάρα παίζει....
50$ χεριασμένη.....

Ε, για αυτό και το είπε για πλάκα και γέλαγαν οι άλλοι από κάτω...
Ξέρεις τι θα πληρώσει ο κάθε πυροβολημένος αν πει ο JJ Cale ότι την πουλάει; :flipout:

Νομίζω πως δεν έχεις δει αυτούς και είναι κρίμα. Τον προηγούμενο μήνα ήταν ξανά στην Αθήνα.

Δεν τους ειδα και δεν αμφιβαλω οτι θα ηταν ωραιο σοου...αλλα οχι και μουσικη. Και οσο για την στερηση μουσικων ιδεων...πολλοι καλλιτεχνες σε μια αγωνιωδη προσπαθεια να διακριθουν προσπαθουν να πρωτοτυπησουν στα μεσα που χρησιμοποιουν. Εμενα θα με ενδιεφερε να δω τι μουσικη μπορουν να βγαλουν με τον παραδοσιακο τροπο (δηλαδη με μουσικα οργανα και οχι με κατσαρολες) και οσο για τους κριτικους κανω πως δεν το διαβασα....εμπιστευομαι πια μονο τα αυτια μου.

Ξέρεις τι θα πληρώσει ο κάθε πυροβολημένος αν πει ο J ότι την πουλάει; :flipout:

Νομιζω οτι στο συγκεκριμενο κλιπακι αναφερει οτι πηρε το σωμα μιας κιθαρας 50 δολλαριων και εδειχνε τι επεμβασεις σκοπευει να κανει για να φτιαξει μια νεα κιθαρα. Υπαρχει ανθρωπος που πιστευει οτι ο JJCale ηχογραφει με κιθαρα 50 δολλαριων??????

σουσ...
Θυμάμαι που κάποτε συζητάγαμε για 700 ευρώ βερνίκι βιολιών για κάτι diy ;-)

Βλέπω έχει μαζευτεί μπόλικο νέο αίμα να συνδράμει στις συζητήσεις αυτές (καλά εννοείται ότι και εμένα εκεί με βάζω).

με τόση σαρκασμο θα φύγουν και αυτοί όπως τοσοι άλλοι αγνοι χομπίστες που τους εδιωξαν επειδη δεν σας αρέσουν οι αποψεις τους οτι πρεπει να ρίξεις ΛΕΦΤΑ για να εχεις αξιοπρεπη ηχο ........αυτό επαναλαμβανουν μονοτονα ....... ???????????????????? ας προστατεωει καποιος το σαιτ αλλα και το χομπυ απο τους χυδαιους ........

Παντως επειδη η συζητηση εφυγε σε αλλα μονοπατια για να ξαναγυρισουμε στο δρομο μας, πιστευω πως οτι πληρωνεις παιρνεις. Κανονας στη ζωη με λιγες εξαιρεσεις και η αγορα ειναι αμειλικτη, δεν χαριζεται. Το αν πιστευει καποιος οτι αξιζει ή δεν αξιζει να πληρωσει πολλα για ηχοσυστημα εχει να κανει με την δυνατοτητα του και ποση αξια δινει στο ιδιο του το ενδιαφερον. Αν αγαπαει την μουσικη, αν δινει αξια στο μεσο και μπορει να ξοδεψει το ποσο που απαιτειται η συζητηση περριτευει. Οσο λαθος ειναι να παρεις συστημα με βαση το ποσο ακριβο και μονο ειναι (ενω μπορει με ενα φθηνοτερο να εισαι πιο ικανοποιημενος) αλλο τοσο λαθος ειναι να προσπαθεις να μηδενισεις την αξια των πιο ακριβων μηχανηματων επειδη δεν μπορεις να τα αγορασεις.

Παντως επειδη η συζητηση εφυγε σε αλλα μονοπατια για να ξαναγυρισουμε στο δρομο μας, πιστευω πως οτι πληρωνεις παιρνεις. Κανονας στη ζωη με λιγες εξαιρεσεις και η αγορα ειναι αμειλικτη, δεν χαριζεται. Το αν πιστευει καποιος οτι αξιζει ή δεν αξιζει να πληρωσει πολλα για ηχοσυστημα εχει να κανει με την δυνατοτητα του και ποση αξια δινει στο ιδιο του το ενδιαφερον. Αν αγαπαει την μουσικη, αν δινει αξια στο μεσο και μπορει να ξοδεψει το ποσο που απαιτειται η συζητηση περριτευει. Οσο λαθος ειναι να παρεις συστημα με βαση το ποσο ακριβο και μονο ειναι (ενω μπορει με ενα φθηνοτερο να εισαι πιο ικανοποιημενος) αλλο τοσο λαθος ειναι να προσπαθεις να μηδενισεις την αξια των πιο ακριβων μηχανηματων επειδη δεν μπορεις να τα αγορασεις.

μπορώ να μηδενίσω ενα dac των 12000 άπλα και όμορφα φέρνοντας το σε αντιπαράθεση ( και μηχανολογικά και ακουστικά ) με ένα των 1000 ευρό !

γουστάρετε ???

το χαβαλέ ?

εγώ θα φέρω του χιλιάρικου

[/font][/size]
μπορώ να μηδενίσω ενα dac των 12000 άπλα και όμορφα φέρνοντας το σε αντιπαράθεση ( και μηχανολογικά και ακουστικά ) με ένα των 1000 ευρό !

γουστάρετε ???

το χαβαλέ ?

Το Benchmark ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα αξιας 1000 ευρω και πρεπει να ανεβεις πολυ σε τιμη για να βρεις καλυτερο. Αλλα η υπαρξη μερικων εξαιρεσεων δεν αναιρει, απλα επιβεβαιωνει τον κανονα. Σποραδικα στην ιστορια του hi-fi και του hi-end θα εχουν υπαρξει συσκευες εκπληξη στο τομεα κοστος/αποδοση. Ο κανονας ομως...

τους είχα δει στο Ηρώδειο παλιότερα ,

μουσική δεν είναι μόνο μελωδία , είναι και ρυθμός και ένταση και πάθος και πάνω από όλα είναι έκφραση

όλο το Ηρώδειο ΟΡΘΙΟ χειροκροτούσε ασταμάτητα ...

πάντως η άποψη οτι στην τέχνη υπάρχει αντισυμβατικό μέσο είναι από τις πιο συντηρητικές απόψεις που έχω ακούσει .......

[/FONT][/SIZE]

γουστάρετε ???

το χαβαλέ ?

σορρυ αλλα την συγκριση την εχουν και αλλοι πριν απο σενα. Ειχα ταυτοχρονα το Benchmark και το Orpheus Dac One. Ασε καλυτερα, καμια σχεση....

Εκτος εαν στο εχουν βελτιωσει ανθρωποι που ξερουν τι κανουν. Εκει αλλαζει το πραγμα....

Το Benchmark ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα αξιας 1000 ευρω και πρεπει να ανεβεις πολυ σε τιμη για να βρεις καλυτερο. Αλλα η υπαρξη μερικων εξαιρεσεων δεν αναιρει, απλα επιβεβαιωνει τον κανονα. Σποραδικα στην ιστορια του hi-fi και του hi-end θα εχουν υπαρξει συσκευες εκπληξη στο τομεα κοστος/αποδοση. Ο κανονας ομως...
όχι
θα μου επιτρέψεις να ισχυριστώ ότι στα ψηφιακά τα πράγματα δεν ακολουθούν τον κανόνα -bye-

( και δεν έχω ακούσει ποτέ το Benchmark !)

Απλα στα ψηφιακα ισχυει παρα πολυ το οτι ολοι εχουμε διαφορετικα γουστα. Χρειαζεται ενα πραγματικο συστημα αναφορας και εμπειρα αυτια για να καταλαβεις τι ακριβως παιζει.

Νομιζω οτι στο συγκεκριμενο κλιπακι αναφερει οτι πηρε το σωμα μιας κιθαρας 50 δολλαριων και εδειχνε τι επεμβασεις σκοπευει να κανει για να φτιαξει μια νεα κιθαρα. Υπαρχει ανθρωπος που πιστευει οτι ο JJCale ηχογραφει με κιθαρα 50 δολλαριων??????

Ξέρεις τι θα πληρώσει ο κάθε πυροβολημένος αν πει ο JJ Cale ότι την πουλάει; :flipout:

ε λοιπόν, αμφότεροι κάνετε λάθος.
αντε να μαθαίνετε και λίγα πράγματα...:grinning-smiley-043
Το κλιπάκι είναι από μιά από τις εξαιρετικά σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του JJ που ηχογραφήθηκε ζωντανά στο studio του Leon Russell. Στο μισό της συναυλίας ηχογράφησης ο JJ παίζει με την κιθάρα αυτή και ο ήχος του είναι φανταστικός (ο γνωστός).Αυτά που βλέπετε έχουν γίνει επειδή αφαίρεσε την πλάτη και μετά από αυτό έχασε η κιθάρα το δέσιμό της, οπότε έπρεπε να βάλει τα μπράτσα.
Ο άνθρωπος είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές του αντιλήψεις, ζεί σε ένα τροχόσπιτο και παίζει πάντα με ό,τι βρεί, όπως κάνουν οι μεγάλοι και σαστίζουν οι πάντες.
Δυστυχώς τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, όπως και το ακριβό σύστημα τον χαιφιντελίστα...

με τόση σαρκασμο θα φύγουν και αυτοί όπως τοσοι άλλοι αγνοι χομπίστες που τους εδιωξαν επειδη δεν σας αρέσουν οι αποψεις τους οτι πρεπει να ρίξεις ΛΕΦΤΑ για να εχεις αξιοπρεπη ηχο ........αυτό επαναλαμβανουν μονοτονα ....... ???????????????????? ας προστατεωει καποιος το σαιτ αλλα και το χομπυ απο τους χυδαιους ........

Δεν υπάρχει κανένας σαρκασμός.
απόλυτος δεν πρέπει να είναι κανείς.

Το site προστατεύεται και από τους χυδαίους αλλά και από εκείνους που πιστεύουν αυτό το ανεκδιήγητο απόφθεγμα περί ριξίματος χρημάτων και βρεξίματος πωπών γιά να έχεις αξιοπρεπή ήχο.
Όποιος θέλει να διωχθεί στην τελική, διώχνεται μόνος του.

Re: Απάντηση: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Μπραβο Σταυρο. Συμφωνουμε σε ολα σου τα post!

Εισαι η ηρεμη δυναμη. :)

όλοι συμφωνείτε ".........για να ξαναγυρισουμε στο δρομο μας, πιστευω πως οτι πληρωνεις παιρνεις......." ?

ενταξυ το εμπεδωσαμε ρε παιδια

[/font][/size]

γουστάρετε ???

το χαβαλέ ?

ειμαι μεσα Βασιλη.

μπορει να γινει και τον χωρο μου αν κανονιστει (αλλα ΔΕΝ θα γινει, ξερεις - ο φοβος των ιουδαιων)

χαιρετισμους-bye-

Εγω θα υπενθυμισω μονο μια ατακα απο μια παλια καλη ταινια του Βέγγου, που ταιριαζει με τον τιτλο του thread...

'' Όποιος θέλει Hi-Fi, ενα χρόνο να μην φάει, για να πάρει Hi-Fi ! " :flipout::flipout: