Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Ωραία σχεδόν συμφωνούμε.

Τώρα...., ποια από τις τρομπέτες που χρησιμοποίησε ο Miles ήταν η καλύτερη ?
Ρωτώ γιατί έγραψες "..το καθε μεσο εκφρασης εχει την δικη του υποσταση, αξια και δυνατοτητα επικοινωνιας"
Άρα αξιολογούνται (κατά τα λεγόμενα σου).

Έχει σημασία αυτό ή όχι ?

Δεν εννοουσα ποια τρομπετα...εννοουσα οτι αλλιως επικοινωνεις με τα κλασσικα οργανα, αλλιως με την ηλεκτρικη κιθαρα, αλλιως με το synthy κι αλλιως με τους ηχους απο λαθος εξοδο.

Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Μα αν εχει βρει καποιος τον ηχο που θελει στα 150 ευρω ειναι πολυ τυχερος, ας μεινει εκει βεβαιως. Το θεμα ειναι αν αυτο δεν σε καλυπτει τι κανεις?

ε τότε σκας 20 χιλιάρικα και ησυχάζεις ...

:slapface::slapface:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομική κρίση και Hi-Fi.

Και βεβαια το να προσπαθησεις να βγαλεις μουσικη με κουταλοπηρουνα εχει το μικρο καλλιτεχνικο και μεγαλο "οτι πρεπει για τσιρκο ή για το βιβλιο Γκινες" ενδιαφερον του.

όχι αυτό ήταν ..............-bye-

Και δεν καταλαβα οταν ακους punk-rock θα πρεπει να το ακουσεις με το φορητο κασετοφωνακι-μπαχατελα? Δεν αξιζει καλο ηχοσυστημα?

Στατιστικά μόνο μιλώντας νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε ανθρώπους να ακούνε Dead Kennedys σε σύστημα προ-τελικών της audio note (165.000 λίρες). Διότι, εκτός των άλλων, η μουσική δεν γράφεται εν κενώ- είναι φορέας ιδεών, συγκεκριμένων ανθρώπων, σε χρόνο και τόπο.
Και το punk, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω, είναι γεννημένο στο υποβαθμισμένο Λονδίνο, από υποβαθμισμένους working class heroes, προορισμένο να ακούγεται και να αναπαράγεται από ανθρώπους που δεν αγοράζουν μπαχατέλες από επιλογή τους. Για την ακρίβεια το πανκ αντιμάχεται το hi end και ό,τι αυτό εκπροσωπεί.

Βεβαίως, για να πούμε και τον αντίλογο, μόλις οι working class heroes πιάσουνε την καλή, για ένα περίεργο λόγο, θέλουν να βουτήξουν σε ό,τι πολέμησαν μέχρι τότε. Καμιά πισινούλα δηλαδή, κανα δυο λίμοζ...απλά πράγματα. Οπότε γιατί όχι και audio note... Αν είναι να παίζει καλά τον Γούναρη...

Στατιστικά μόνο μιλώντας νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε ανθρώπους να ακούνε Dead Kennedys σε σύστημα προ-τελικών της audio note (165.000 λίρες). Διότι, εκτός των άλλων, η μουσική δεν γράφεται εν κενώ- είναι φορέας ιδεών, συγκεκριμένων ανθρώπων, σε χρόνο και τόπο.
Και το punk, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω, είναι γεννημένο στο υποβαθμισμένο Λονδίνο, από υποβαθμισμένους working class heroes, προορισμένο να ακούγεται και να αναπαράγεται από ανθρώπους που δεν αγοράζουν μπαχατέλες από επιλογή τους. Για την ακρίβεια το πανκ αντιμάχεται το hi end και ό,τι αυτό εκπροσωπεί.

Πηγες στις 165000 λιρες...μαλιστα. Και ποιος ειπε οτι δεν ακουνε σχεδον ολα τα ειδη της ροκ ανθρωποι ολων των ταξεων, εισοδηματων ή καλλιεργειων. Το πανκ-ροκ εχει μεγαλη κοινωνικη πρωτιστως και καλλιτεχνικη δευτερευοντως αξια. Αλλιως συμφωνα με αυτα που λες ρεμπετικα θα πρεπει να ακουνε μονο κατι αλανια στην Κοκκινια κιαφου εχουν περασει στον 4ο μπαφο, κλασσικη μουσικη μονο ο γλυξμπουργκ και η παρεα του και παει λεγοντας. Τωρα αν παρω κουταλια, πηρουνια και ποτηρια και βγαλω ηχους και καποιος νομιζει οτι κανω μουσικη (θυμιζω τον χαρυ κλυν με την μαιμου και το ''τεχνη κανουν οι ανθρωποι ρε μανα'') τοτε εχει μπερδεψει πολλα πραγματα μεσα του και χρειαζεται ενα γερο reconstruction στο hard disc του

Το συγκεκριμενο βιντεακι παροτι πολυ ενδιαφερον δειχνει πρωτο μελημα την προσπαθεια για πρωτοτυπια και δευτερευοντως για καλλιτεχνικη εκφραση. Μεγαλοι καλλιτεχνες δεν χρειαστηκαν ''περιεργα'' υλικα για να εκφραστουν, να επικοινωνησουν με ολον τον κοσμο και να επηρεασουν ψυχες.

ναι είναι καλοί Θάνο, δες και άλλα εδώ
http://flyingclubcup.com/spip.php?rubrique1
αυτό που έβαλα πριν είναι στη φωτο 8

βέβαια εδώ βγάλαμε τον comedale (που χρησιμοποιεί παιδικά παιχνίδια εώς και καλαμάκια για την μουσική του ) για το τσίρκο στους Beirut θα κολήσουμε ....

Last edited:
ναι είναι καλοί Θάνο, δες και άλλα εδώ
http://flyingclubcup.com/spip.php?rubrique1
αυτό που έβαλα πριν είναι στη φωτο 8

βέβαια εδώ βγάλαμε τον comedale (που χρησιμοποιεί παιδικά παιχνίδια εώς και καλαμάκια για την μουσική του ) για το τσίρκο στους Beirut θα κολήσουμε ....
Δεν απορριπτουμε τον καλλιτεχνη αλλα την επιλογη του. Οταν ενας καλλιτεχνης αναγκαζεται να φερει παιχνιδια για να βγαλει ηχους εμενα μου λεει οτι στερεψε και ψαχνει σε λαθος τοπους. Δεν πρεπει ακριτα να χειροκροτουμε οτιδηποτε απο οποιονδηποτε ή εχεις χορτασει τοσο απο τεχνη πια που ψαχνεις αντισυμβατικους τροπους παραγωγης ηχων κιας ειναι οτι ναναι. Και αληθεια πως θα κρινεις το σολο με καλαμακια ( αναλογως του αναψυκτικου?)

Ειδα σε μια ταβερνα εναν τυπο να κανει ντραμς με τα καλαμακια απο τα σουβλακια που ειχε φαει. Μεγαλειο. Και δεν ειχα μπομπινα να το γραψω...

Είδες τι βλάκες που είναι μερικοί που πάνε και αγοράζουν stratocaster, ibanez και fender ενώ μπορούν να παίξουν μουσική με το παιδικό γιουκαλίλι της κόρης τους;
Για να μη μιλήσω για τους παλιοχαϊεντάδες που πάνε και αγοράζουν Stradivarius βιολιά... :flipout:

Είδες τι βλάκες που είναι μερικοί που πάνε και αγοράζουν stratocaster, ibanez και fender ενώ μπορούν να παίξουν μουσική με το παιδικό γιουκαλίλι της κόρης τους;
Για να μη μιλήσω για τους παλιοχαϊεντάδες που πάνε και αγοράζουν Stradivarius βιολιά... :flipout:

σουσ...
Θυμάμαι που κάποτε συζητάγαμε για 700 ευρώ βερνίκι βιολιών για κάτι diy ;-)

Βλέπω έχει μαζευτεί μπόλικο νέο αίμα να συνδράμει στις συζητήσεις αυτές (καλά εννοείται ότι και εμένα εκεί με βάζω).

Οταν ενας καλλιτεχνης αναγκαζεται να φερει παιχνιδια για να βγαλει ηχους εμενα μου λεει οτι στερεψε και ψαχνει σε λαθος τοπους.

Λάθος-ξελάθος, αυτό κάνει με συνέπεια καμιά 30 χρόνια και διάφοροι (προφανώς πληρωμένοι κριτικοί) τον αποθεώνουν.
Άσε που κάποιοι πάνε και τον αγοράζουν ακόμα. Τον στερεμένο.

άμα δεν το κατέχεις μάνα μου τι να σου κάνουν τα στραντιβάρια και τα φεντέρια....

Ακούτε εδώ να μαθαίνετε διά στόματος JJCale με τι κιθάρα παίζει....
50$ χεριασμένη.....

http://www.youtube.com/watch?v=BthYuyQs5m0&feature=related

άντε καλά κρασά....-bye-