Οικονομικό Home Cinema

@Pleo
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η σειρά ηχείων που μου προτείνεις ξεκινά από 200 ευρώ το κομμάτι, μπορεί να είναι εξαιρετικά αλλά σίγουρα δεν είναι οικονομικά. Για τη σύνδεση δικτύου επί της ουσίας συμφωνώ αλλά λόγω budget αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς, το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί (avr vs ηχεία)
@KROMPOTIS
Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, είσαι ιδιαίτερα κατατοπιστικός και βοηθάς πιστεύω όχι μόνο εμένα αλλά και μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που ψάχνουν το καλύτερο home cinema αλλά το budget τους είναι περιορισμένο. Επειδή κατέληξα να κοιτάω και τα Logitech Z906 (thanks George Kanavas) μπορώ να πω ότι γλυκάθηκα κάπως από το τελικό κόστος, τα reviews είναι ενθαρρυντικά, αλλά χάθηκα με τη συνδεσμολογία τους (άσχετος γαρ). Βλέπω ότι όλα συνδέονται στο subwoofer, δηλαδή εν προκειμένω (με το WD TV Live σαν player) πώς θα πρέπει να συνδεθούν; Optical καλώδιο sub με tv, δεύτερο optical sub με WD, τα 5 ηχεία πάνω στο sub, και η κεντρική κονσόλα πού στο καλό συνδέεται; Συγχωρήστε με αν κάνω χαζές ερωτήσεις.

Τα Logitech κατ αρχην ειναι λυση χωρις avr. Και χωρις HD formats.

Στη γυναικα θα πεις οτι τα ηχεια δπρυφοροι σε γερνανε πιο γρηγορα και εμφανιζονται ρυτιδες. Και ξεβαφει η μασκαρα.

Θα κοιταξεις avr που να εχει τουλαχιστον θυρα Ethernet. Ηχεια βασης και sub. Ο λογος ειναι οτιε ηχεια δορυφορους δεν θα ακουσεις ποτε σωστα μουσικη και σε οτι αφορα τις ταινιες ειναι ετσι κι αλλιως καλυτερα. Δες το μεγεθος του κεντρικου για παραδειγμα.

Ειναι δυστυχως περιορισμενο το μπατζετ, συμφωνω με τον pleo αλλα θα πας κομματι κομματι κι υπομονη να στησεις κατι που δεν θα το μετανιωσεις και δεν θα το ξαναπληρωσεις.

εχεισ δικιο ειμαι ασχετοσ με το αθλημα αλλα δεν προσβαλα κανενα εκτοσ κ εαν νομιζεισ οτι ολοι ειμαστε υποδιεστερα πλασματα απο σενα.ενα εχω να σου πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

Re: Απάντηση: Οικονομικό Home Cinema

εχεισ δικιο ειμαι ασχετοσ με το αθλημα αλλα δεν προσβαλα κανενα εκτοσ κ εαν νομιζεισ οτι ολοι ειμαστε υποδιεστερα πλασματα απο σενα.ενα εχω να σου πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
Καλημερα

Προφανως δεν διαβασες σε ποιον αναφερθηκα.

Στο βετο της γυναικας που νομιζει οτι προκειται για διακοσμητικα χωρου.

Φιλοι μου τελειωσε το θεμα, δοθηκαν οι απαραιτητες εξηγησεις, ηταν καθαρα παρεξηγηση, παρακαλω να σταματησουμε εδω και να συνεχισουμε με το θεμα του φιλου.

Καλησπερα.

Γνωμη μου ειναι να μην παρεις avr χωρις συνδεση δικτυου. Πλεον περναμε στην εποχη του multi-room αλλα και χωρις αυτο το ιντερνετικο ραδιοφωνο και το spotify ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Ασε που τα fw upgrade γινονται αυτοματα.

Συμφωνώ. Πλέον το ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι το mode στο οποίο παίζει ο ενισχυτής μου τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Όσο για τα ηχεία δορυφόροι θεωρώ πως εξαρτάται καθαρά από την χρήση. Αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις μόνο ταινίες και οι δορυφρυφόροι μια χαρά κάνουν την δουλειά τους αν είναι καλοί. Αν όμως σε ενδιαφέρει να ακούς ποιοτική μουσική τότε τους ξεχνάς.

Επισης για παραδειγμα η Sony εχει ενσωματωσει το multi-room συστημα που εχει στους avr της. Η denon εχει ετοιμο το heos να το περασει και αυτη στους avr της.

Χωρις συνδεση δικτυου τωρα πια ενας avr ειναι μισο μηχανημα.

Από την άλλη ρε συ Λεωνίδα, πόσοι έχουν υποδομές στα σπίτια τους με καλώδια ηχείων σε διαφορετικούς χώρους και δεν ξέρω γω τι άλλο χρειάζεται? Εδώ καλά καλά σπίτια πενταετίας και δεν έχουν data σε κάθε δωμάτιο να στηθεί ένα δικτυάκι. Εμένα στο μέσο σπίτι αυτό μου φαντάζει τελείως άχρηστο. Σε καμία μεζονέτα που πρόκειται τώρα να ανεγερθεί, εκεί έχει νόημα.

Καλωδια; Ποια καλωδια; Ασυρματα ολα. Και μαλιστα ακομα και χωρις WiFi.
Ακομα με καλωδια ασχολειστε;
Ολα πλεον γινονται integrated. Καποια συστηματα δημιουργουν δικο τους δικτυο. Αλλα χρησιμοποιουν wifi.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η νεα ταξη πραγματων στα consumer ειναι το multi-room. Δεμ μιλαμε για CI. Για consumer λεμε. Μαλιστα υπαρχουν και δυο universal πλατφορμες. Το DTS play fi και το quallcom που ακολουθουν κατασκευαστες για συμβατοτητα με διαφορετικης μαρκας προιον.

Θα χρειαστει συντομα νεα κατηγορια. Εαν προσθεσουμε και τους κατασκευαστες που εχουν τα δικα τους συστηματα μιλαμε για ενα καινουργιο κοσμο.

Από την άλλη, μόδα είναι και το 4Κ. πώς θα μεταφέρεις ασύρματα την 4Κ πληροφορία? Βρε και τη 1080p την ασυμπίεστη, πως θα τη μεταφέρεις?
Αν μιλάμε για ένα σετάκι ασύρματων ηχείων στην κρεβατοκάμαρα και έλεγχο ζώνης και player μέσω ταμπλέτας, ΟΚ. Έχει κάποιο νόημα αλλά και πάλι δεν είναι feature που θα το πλήρωνα. Ούτως ή άλλως μπορώ να παίξω από το δίκτυο του σπιτιού μου με το κινητό μου και μια βάση, ή ακόμα καλύτερα με ένα σετάκι ενεργά.

Παιδιά ξεχνάμε ότι ο φίλος διαθέτει μπάτζετ των 300 ευρώ, τα ξεχνάμε όλα ό,τι είπαμε και κοιτάμε να τον βοηθήσουμε με το συγκεκριμένο ποσό. Μουσική και 3 χιλλιάρικα να διέθετε, από avr δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει σωστά, ή στήνεις δικάναλο ή πολυκάναλο και τα δύο μαζί απλά δεν υπάρχει, το πολύ πολύ με ό,τι χρήμα διαθέτεις απλά τόσο πιο αξιοπρεπές αναπαραγωγή, δε συγκρίνεται όμως με το αποκλειστικό δικάναλο. Εχω την εντύπωση κι ο φίλος μια ματιά να ρίξει στις τιμές στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις για να καταλάβει πως ΚΑΙ σ αυτόν τον τομέα ό,τι πληρώσεις παίρνεις.

Pleo σωστά μιλάς για τη δικτύωση και για το future proof ενός συστήματος αλλά έχω μια βασική ένσταση. Κανονικά το wifi εν έτει 2015 θα έπρεπε να είναι standard σε όλα τα entry level μοντέλα των εταιρειών. Ήμαρτον δηλαδή, για wifi μιλάμε που έχουν πλέον όλα τα κινητά των 70 ευρώ και που τα router κοστίζουν από 20 ευρώ, δε μιλάμε για καμιά διαστημική τεχνολογία!
Μιλώντας λοιπόν για στήσιμο οικονομικού συστήματος προτιμώ να διαθέσω τα 150-200 ευρώ παραπάνω (γιατί τόσο είναι η διαφορά) και να πάρω ένα καλύτερο set ηχείων που θα μου μείνει τουλάχιστον 5 χρόνια και να αλλάξω avr σε 2 χρόνια που πιστεύω να έχει οριμάσει η τιμολόγηση των εταιρειών, μαζί με μια αναβάθμιση στην τηλεόραση (ακόμα δεν έχουμε όλοι smart tv).
Προσωπικές απόψεις βέβαια αυτές, ο καθένας τα χρήματά του και τον προγραμματισμό του τα κάνει ότι θέλει.

Παιδιά ξεχνάμε ότι ο φίλος διαθέτει μπάτζετ των 300 ευρώ, τα ξεχνάμε όλα ό,τι είπαμε και κοιτάμε να τον βοηθήσουμε με το συγκεκριμένο ποσό. Μουσική και 3 χιλλιάρικα να διέθετε, από avr δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει σωστά, ή στήνεις δικάναλο ή πολυκάναλο και τα δύο μαζί απλά δεν υπάρχει, το πολύ πολύ με ό,τι χρήμα διαθέτεις απλά τόσο πιο αξιοπρεπές αναπαραγωγή, δε συγκρίνεται όμως με το αποκλειστικό δικάναλο. Εχω την εντύπωση κι ο φίλος μια ματιά να ρίξει στις τιμές στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις για να καταλάβει πως ΚΑΙ σ αυτόν τον τομέα ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με ήχο αλλά είμαι αρκετά παλιός σε άλλα τεχνολογικά forum. Και καταλαβαίνω το ενδιαφέρον κάποιου να σου πει να πάρεις κάτι καλύτερο, είμαι ο πρώτος που το έχω κάνει και πολλές φορές μάλιστα.
Στο θέμα του ήχου όμως υπάρχει ένα παράδοξο, υπάρχουν τεράστιες διαφορές τιμών για συστήματα που φαινομενικά κάνουν το ίδιο πράγμα, και τονίζω το φαινομενικά. Δηλαδή παίρνει ο ένας surround σύστημα με 200 ευρώ σύνολο και ο άλλος με 3000. Και οι δύο λένε ότι ακούνε surround.
Πού θέλω να καταλήξω; Λέει κάποιος (εγώ εν προκειμένω) βοηθείστε με να βρω με 500 ευρώ το καλύτερο σύστημα. Καταλαβαίνω απόλυτα το "φίλε κάνε το 600-700 γιατί θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο". Αλλά το "κάνε τα 1500 γιατί με 500 δεν παίρνεις τίποτα" δε βοηθάει και πολύ, γιατί καταρχάς και με 500 κάτι παίρνεις.
Δεν κάνω υποδείξεις και ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν στο thread αυτό, απλά το πιάσαμε λίγο γενικότερα και είπα να μοιραστώ μερικές απόψεις μου.

Και πολύ καλά κάνεις και φυσικά κανείς δεν θα κάνει κουμάντο στην τσέπη τη δική σου, όταν λέμε ότι διαθέτουμε ένα μπάτζετ αυτό είναι πάει και τελείωσε. Αν ανέβεις πάνω απ τα 500 μετά είναι σίγουρο θα πει κάποιος ε βάλε άλλα 100 και πήγαινε στα 700 και πάει λέγοντας. Αυτό που εγώ προτείνω, είναι να πας κομμάτι κομμάτι αν μπορείς μελλοντικά να διαθέσεις κι άλλο μπάτζετ, αν νομίζεις ότι δεν θα μπορέσεις, καλύτερα να καταλήξεις σε σύστημα 5.1 όπως αυτά που εσύ πρότεινες πιο πάνω και να τελειώνεις, οι διαφορές σ αυτά τα συστήματα στο ίδιο μπάτζετ δεν είναι μεγάλες και φυσικά να περιμένεις κι ανάλογες επιδόσεις.

Μουσική και 3 χιλλιάρικα να διέθετε, από avr δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει σωστά, ή στήνεις δικάναλο ή πολυκάναλο και τα δύο μαζί απλά δεν υπάρχει, το πολύ πολύ με ό,τι χρήμα διαθέτεις απλά τόσο πιο αξιοπρεπές αναπαραγωγή, δε συγκρίνεται όμως με το αποκλειστικό δικάναλο.

Εδώ διαφωνώ. Μπορεί το αποτέλεσμα του δικάναλου στην μουσική να μην το φτάνεις με τον πολυκάναλο αλλά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του να ακούς μουσική από πολυκάναλο με δορυφόράκια και το να ακούς μουσική από πολυκάναλο με καλά μεγάλα ηχεία επάνω του. Κάποιος που έχει περιορισμένο budget μια χαρά μπορεί να τα συδυάσει και τα δυο, και ταινίες και να ακούει πολύ αξιοπρεπή μουσική από πολυκάναλο σύστημα.