Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Ξέρεις τι είναι ν' ανάβεις 8 μεγάλες λάμπες ισχύος σε τάξη Α' σ´ένα μικρό χώρο καλοκαιριάτικα;Ούτε με ac δεν στέκεσαι κοντά.Τα ακουστικά πάλι σε ζεσταίνουν κι αυτά,δεν βολεύουν για πολύ ώρα ακρόαση...Είπαμε είμαστε...παλαιοημερολογίτες αλλά όχι κι έτσι....Τα ραδιάκι πάλι στο μπαλκόνι δεν καλύπτει τις ανησυχίες μας...

Last edited:
Έχω καλό προαίσθημα για rotel Διονύση...

Αν βρεθεί τρόπος να ακούσω του RA11 θα κάνω κίνηση για το δεύτερο συστηματάκι (2.1 και hiface στo pc). :a0210:

Έχω καλό προαίσθημα για rotel Διονύση...

Αν βρεθεί τρόπος να ακούσω του RA11 θα κάνω κίνηση για το δεύτερο συστηματάκι (2.1 και hiface στo pc). :a0210:

Ναί φαίνονται πολύ καλά και τίμια...Για τον υιό...

Όλοι υιοί είμαστε... :flipout:

Yπάρχει και συστηματάκι στο υπνοδωμάτιο για χαλαρές στιγμές αλλά και προσαρμογή στο pc audio... :p

μετά από πολλά χρόνια αλλαγής μηχανημάτων, καλωδίων ηχείων τοποθετήσεων και...στηρίξεων τολμώ να πω ότι ίσως σήμερα να επέλεγα κάτι σαν το zeppelin ή το meridian.

Όχι γιατί συγκρίνω την ηχητική απόδοση των μηχανημάτων αυτών με κάποιο αξιόλογο συνδυασμό ξεχωριστών συσκευών, αλλά γιατί η ευκολία που προσφέρουν αρχίζει και γίνεται...ποθητή.

Θυμάμαι σε μια έκθεση highend όπου μπήκα στο δωμάτιο και είδα μερικά μεγάλα ζευγάρια ηχείων-συστημάτων και έναν πολύ ωραίο ήχο να μου έρχεται στα αυτιά, ανεξάρτητα από το που ήμουν στο χώρο, χωρίς όμως να έχω την αίσθηση του υπερβολικού dsp. Ήμουν περίεργος για το ποιο ζευγάρι ηχείων έπαιζε, τελικά ήταν το ολοκληρωμένο της meridian....

Θέλω να πω με αυτό ότι μετά από ότι έχω περάσει στο χώρο πιθανό να επέλεγα μια λύση σαν το meridian ή το zeppelin αφού δε θα μου επέτρεπε να βάλω ένα "καλύτερο καλώδιο" ή ένα "καλύτερο ενισχυτή" και θα μου έλεγε: "σκάσε και άκου μουσική"...

Αν δεν είχα ήδη ένα ζεύγος ενεργών ηχειακίων στο imac σίγουρα θα έπαιρνα κάτι all in one για να ακουω μουσική...

Re: Απάντηση: Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Το ειχα το Meridian και τοδωσα πριν δυο χρονια:smash:
Απιστευτος ηχος ,απιστευτο tuner!

μετά από πολλά χρόνια αλλαγής μηχανημάτων, καλωδίων ηχείων τοποθετήσεων και...στηρίξεων τολμώ να πω ότι ίσως σήμερα να επέλεγα κάτι σαν το zeppelin ή το meridian.

Όχι γιατί συγκρίνω την ηχητική απόδοση των μηχανημάτων αυτών με κάποιο αξιόλογο συνδυασμό ξεχωριστών συσκευών, αλλά γιατί η ευκολία που προσφέρουν αρχίζει και γίνεται...ποθητή.

Θυμάμαι σε μια έκθεση highend όπου μπήκα στο δωμάτιο και είδα μερικά μεγάλα ζευγάρια ηχείων-συστημάτων και έναν πολύ ωραίο ήχο να μου έρχεται στα αυτιά, ανεξάρτητα από το που ήμουν στο χώρο, χωρίς όμως να έχω την αίσθηση του υπερβολικού dsp. Ήμουν περίεργος για το ποιο ζευγάρι ηχείων έπαιζε, τελικά ήταν το ολοκληρωμένο της meridian....

Θέλω να πω με αυτό ότι μετά από ότι έχω περάσει στο χώρο πιθανό να επέλεγα μια λύση σαν το meridian ή το zeppelin αφού δε θα μου επέτρεπε να βάλω ένα "καλύτερο καλώδιο" ή ένα "καλύτερο ενισχυτή" και θα μου έλεγε: "σκάσε και άκου μουσική"...

Αν δεν είχα ήδη ένα ζεύγος ενεργών ηχειακίων στο imac σίγουρα θα έπαιρνα κάτι all in one για να ακουω μουσική...

Μιλάς πολύ σωστά Στέργιε. Εϊναι φοβερή η ευκολία αυτών των μηχανημάτων και έχουν τη μοναδική δυνατότητα τα γεμίζουν το χώρο, οποιοδήποτε χώρο, με καλή μουσική που είναι πάντα υπεράνω κριτικής για τα χρήματα τους και όχι μόνο. Για φυσιολογικούς ανθρώπους είναι ότι χρειάζονται. Για εμάς που κυνηγούμε το άγιο δισκοπότηρο δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς να κυνηγάμε το άπιαστο. Προσωπικά και μόνο τον ανθρωποχρόνο που έχω σπαταλήσει για να κάνω το "καλό σύστημα" να παίξει αν υπολογίσεις, η ζυγαριά γέρνει αμέσως υπέρ του ζέπελιν που έχω στο σαλόνι. Παρόλα αυτά συνεχίζω να παιδεύομαι ... τι να πεις;

Μιλάς πολύ σωστά Στέργιε. ...Προσωπικά και μόνο τον ανθρωποχρόνο που έχω σπαταλήσει για να κάνω το "καλό σύστημα" να παίξει αν υπολογίσεις, η ζυγαριά γέρνει αμέσως υπέρ του ζέπελιν που έχω στο σαλόνι. Παρόλα αυτά συνεχίζω να παιδεύομαι ... τι να πεις;

Καλά εσύ Δημήτρη, αν μου επιτρέπεις, σπατάλησες χρόνο και χρήμα σε λάθος επιλογές ΙΜΗΟ..
Και εννοώ χωροταξικά και όχι στην επιλογή των μηχανημάτων.
Αν στηθεί μεθοδικά και έξυπνα ένα σύστημα, τύφλα να έχουν τα Ferrari και τα Zeppelin..Μπορεί να έχουν εντυπωσιακή
ηχητική ποιότητα για το μέγεθος τους, αλλά μέχρι εκεί...

Last edited:
Σε αυτό έχεις δίκαιο. Νομίζω όμως ότι δεν είμαι η εξαίρεση. Συμφωνώ ότι αν στηθεί σωστά ένα όχι πολύ ακριβό σύστημα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από τα ζέπελιν, κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι με τα τελευταία δεν μπορεί να γίνει λάθος στο στήσιμο τους! Δεν έχουν καλώδια, δεν έχουν θέμα ταιριάσματος ηλεκτρικών χαρακτηριστικών και επειδή είναι (πολύ) μικρά παίζουν καλά παντού. Ενώ με τα "κανονικά" συστήματα οι πιθανότητες λάθους λόγω λάθος επιλογών ("βρήκα κάτι σε προσφορά και το πήρα"), κακών εκτιμήσεων ("θα παίξει αυτό το μεγάλο ηχείο στο χώρο μου"), άγνοιας ("τι σημασία έχει η υψηλή και μεταβαλόμενη αντίσταση εξόδου του λαμπάτου προενισχυτή μου") είναι αυξημένες. ΙΜΗΟ πάντα, και σίγουρα με δεδομένες τις εμπειρίες του καθενός. -bye-

Κάτι ήξεραν οι πατεράδες μας ή οι παππούδες των σημερινών νιάτων...Αυτοί διασκέδαζαν με την μουσική,ζούσαν μ' αυτή και μέσα απ' αυτή...Εμείς την...ακούμε και τα παιδιά μας δεν ξέρουν τι να την κάνουν...

A-woman-listening-to-one--009.jpg

http://www.auditorium.gr/index.php?productID=96

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό Διονύση.Παρόμοιους προβληματισμούς έχω κι εγώ τελευταία.Ακόμη δεν έχω καταλήξει για το ποιό είναι το καλύτερο compromise. ;)

Ισως οι σημερινες συνθηκες μας προτρεπουν -οδηγουν σε τετοιες λυσεις .Μπορει να παιζουν αξιοπρεπεστατα αλλα οταν δεν υπαρχει η ψυχικη διαθεση να ακουσεις ,τοτε και το τρανζιστορακι ειναι πολυτελεια.Δεν μας φταινε Στεργιο ουτε τα καλωδια ,ουτε τα ηχεια,ειναι ολα τα υπολοιπα που δεν μας αφηνουν να απολαυσουμε το χομπυ μας και την μουσικη μας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό Διονύση.Παρόμοιους προβληματισμούς έχω κι εγώ τελευταία.Ακόμη δεν έχω καταλήξει για το ποιό είναι το καλύτερο compromise. ;)

+1
Απο ρεύμα να φαν και οι κότες, μάτσο μπάσα, γλυκόηχες/ευχάριστες μεσαίες, οι λάμπες στη προενίσχυση βοηθάνε σε υψηλές εντάσεις και δεν τσιρίζει ψηλά.
O μικρός θα ανταλλάζει 8 zeppelin και 6 meridian για την πάρτη του μόλις πάρει πρέφα............. Και θα μάθει να αλλάζει και λάμπες απο τον μπαμπά! ;)

Αριστη επιλογή, αν δεν μας ενοχλεί και τόσο ...,το παιδί να παίζει καλύτερα από τον μπαμπά του !!! :HTEHETH63:

Πάντα με την καλή κουβέντα στο στόμα.:rifle:

Anyway...

Ψές μετά του υιού ακροάσθημεν τα spear ηχεία με πολλούς ενισχυτές μέχρι τα 2000(πολυσυσκευές κι απλούς μέχρι τα 100-120 wrms)...Τζίφος,τους έβγαλαν τα...άντερα,τουλάχιστον στον μεσαίο χώρο που έγινε η δοκιμή (~20 τμ)...Επαιξαν πολύ καλά,μόνο με κάποιους "μεγαλύτερους" σε ποιότητα-γκάζια-τροφοδοσία,πάνω απο τα 4000-5000...Το φοβόμουνα,ότι θα συμβεί,γιατί τα ξέρω πανάθεμά τα....

Next steps...Πάμε σε τέτοιου επιπέδου,ενισχυτή+usb dac ή τραμπάρουμε τα ηχεία,γι' ένα πιό "ταπεινό" σύστημα...Mάλλον το δεύτερο.

Last edited:
Ναί γενικά του άρεσε...Καταλάβαινε τον καλύτερο ήχο.Του έκανε εντύπωση πως με τόσα παραπλήσιων χαρακτηριστικών μηχανήματα,άκουγε κι άλλη απόδοση κάθε φορά.

Ομως, δεν είναι εύκολο, να καταλάβει ένας ανίδεος,τι λέμε όταν ακούμε κριτικά ένα μηχανήμα...Δεν οδηγεί,είναι...κούφια τα μπάσα,η φωνή ακούγεται απο το...υπόγειο,δεν έχει ρεύματα,δεν έχει ροή κοκ...Επίσης έπαθε φρίκη,με τις τιμές των ακριβών μηχανημάτων...