μετά από πολλά χρόνια αλλαγής μηχανημάτων, καλωδίων ηχείων τοποθετήσεων και...στηρίξεων τολμώ να πω ότι ίσως σήμερα να επέλεγα κάτι σαν το zeppelin ή το meridian.
Όχι γιατί συγκρίνω την ηχητική απόδοση των μηχανημάτων αυτών με κάποιο αξιόλογο συνδυασμό ξεχωριστών συσκευών, αλλά γιατί η ευκολία που προσφέρουν αρχίζει και γίνεται...ποθητή.
Θυμάμαι σε μια έκθεση highend όπου μπήκα στο δωμάτιο και είδα μερικά μεγάλα ζευγάρια ηχείων-συστημάτων και έναν πολύ ωραίο ήχο να μου έρχεται στα αυτιά, ανεξάρτητα από το που ήμουν στο χώρο, χωρίς όμως να έχω την αίσθηση του υπερβολικού dsp. Ήμουν περίεργος για το ποιο ζευγάρι ηχείων έπαιζε, τελικά ήταν το ολοκληρωμένο της meridian....
Θέλω να πω με αυτό ότι μετά από ότι έχω περάσει στο χώρο πιθανό να επέλεγα μια λύση σαν το meridian ή το zeppelin αφού δε θα μου επέτρεπε να βάλω ένα "καλύτερο καλώδιο" ή ένα "καλύτερο ενισχυτή" και θα μου έλεγε: "σκάσε και άκου μουσική"...
Αν δεν είχα ήδη ένα ζεύγος ενεργών ηχειακίων στο imac σίγουρα θα έπαιρνα κάτι all in one για να ακουω μουσική...