Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Εγώ πιστεύω ότι η σημερινή νεολαία δεν χρειάζεται περισσότερη ποιότητα από αυτή που μπορεί να της προσφέρει ένα σύγχρονο ipod/iphone και ένα ζεύγος κορυφαίων ακουστικών τύπου in-ear της Sennheiser της τάξης των 100 Ευρώ. Τα παιδιά δεν θέλουν να παραμένουν μελαγχολικά και πολλές ώρες μέσα στο σπίτι. Θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο και να ταξιδέψουν.

Όμως, αυτό που θα έπρεπε κυρίως εμάς να μας απασχολεί - ανησυχεί σήμερα είναι τα παιδιά μας να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους, να εργαστούν και να παραμείνουν στην Ελλάδα, εφόσον το επιθυμούν. Μια καλή αρχή θα ήταν να τα βοηθήσουμε να δημιουργήσουν χρήσιμες γνωριμίες με άτομα που έχουν παρόμοια επαγγελματικά ενδιαφέροντα με αυτά και εργάζονται ήδη στον αντίστοιχο επαγγελματικό χώρο.

Last edited:
Αυτό είναι το αντικείμενο του θέματος.

Περισσότερη ποιοτική μουσική για τους νέους...Περισσότεροι νέοι στο Hi Fi.
Υψηλή πιστότητα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ακριβά μηχανήματα κι ακρόαση κατά μόνας.Πόσες παρέες δεν δημιουργούνται εδώ μέσα,πόσες μουσικές δεν ανταλλάσσονται και δεν συζητούνται,πόση κοινωνικοποίηση,ευχαρίστηση και διασκέδαση δεν προκύπτει μέσα απ' όλα αυτά;

Εννοείται,απο τον δρόμο που προσεγγίζει τους νέους περισσότερο σήμερα. Άλλωστε κι εμείς όλοι υπήρξαμε (πολύ) νέοι κι εμείς θέλαμε να γνωρίσουμε τον κόσμο ταξιδεύοντας.

Σε σχέση με το τεράστιο θέμα της ανεργίας των νέων στις τρέχουσες συνθήκες,πράγματι αυτοί είναι που χρειάζονται περισσότερο την αλληλεγγύη όλων μας και σε επαγγελματικό επίπεδο.Οσοι μπορούμε άς το κάνουμε με αγάπη-σαν να είναι όλοι δικά μας παιδιά,αδέλφια,φίλοι...Αλλά κι αυτό το θέμα,απο αγάπη κι ενδιαφέρον γι' αυτούς προέκυψε.

Last edited:
Διονύση έχει το παιδί παρέες με ανάλογα ενδιαφέροντα?
Σε αυτήν την ηλικία η κοινωνικοποίηση νομίζω είναι το πρωτεύον και τα χόμπυ έπονται...

Δεν του λες να γραφτεί στο site μήπως του κεντρίσουμε το ενδιαφέρον. Και αν γίνει αυτό θα βγει να ψάξει μόνος του.

Πράγμα που το θεωρώ καλύτερο, είτε πετύχει, είτε όχι στην επιλογή του.

Βρε σύ είπαμε...Ο υιός ήταν το έναυσμα...Γενικότερο είναι το θέμα...

Ας μείνουμε καλύτερα στο "τεχνικό" επίπεδο,στο τι είδους Hi Fi ταιριάζει-συγκινεί περισσότερο τους νέους σήμερα...

Last edited:
Oι περισσότεροι νέοι έχουν ανάγκη από παρέες Διονύση. Οι ακροάσεις είναι σε δεύτερο πλάνο, imo.

Τώρα το πως ακούνε τα είπαμε. Αυτό αφορά και εξαρτάται από τον καθένα συγκεκριμένο νέο.
Γενικώς και αορίστως το "όλα σε ένα" υπερτερεί στις προτιμήσεις τους, εις βάρος της πιστότητας (έτσι νομίζω τουλάχιστον).

Ξαναλέω και επανέρχομαι στο προσωπικό.
Ξαμόλα τον στα βαθιά και αν το έχει θα κολλήσει το μικρόβιο. Σε ένα δύο τσαμπουκάδες να βρεθεί εδώ μέσα τελείωσες λολ
Αυθυποβολή... θα πιστέψει ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό και θα αρχίσει να ψάχνεται...

αν προσπεράσει, επί του παρόντος, τον "έχασες"...
χωρίς όμως να ξοδευτείς... ενεργά ηχειάκια στο λαπιτόπι... άντε και κανα mf vdac II και η αρχή έγινε.

αν όμως γουστάρει ετοιμάσου να παραδώσεις τα κλειδιά του παραδείσου σου...

-bye-

Γεια σας,

Παίρνω το θάρρος να γράψω και εγώ μιας και είμαι αρκετά νέος σε ηλικία αλλά και στο φόρουμ και αντίθετα με τα λεγόμενά σας θέλω πολύ να ασχοληθώ με το hi-fi αν και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες προς το παρόν.Μάλιστα σκοπεύω σύντομα να πάρω κάποια ηχεία και dac αφού έφτιαξα έναν ενισχυτή του πατέρα μου παλιό και είδα ότι με καλύπτει .

Να πω ότι πριν από 1-1,5 χρόνο δεν είχα ιδέα για το hi-fi με την έννοια που αναφέρεται εδώ στο φόρουμ, ούτε ότι υπάρχουν τόσες εταιρείες που φτιάχνουν αξιόλογα ηχεία, ούτε καν τι είναι το flac!Όταν έψαχνα για ηχεία υπολογιστή έπεσα τυχαία σε κάτι klipsch(δεν την είχα ξανακούσει ποτέ πριν) τα οποία για το σκοπό τους είναι αρκετά καλά.Όταν πήγα λοιπόν στον αντιπρόσωπο να τα πάρω μου έβαλε και άκουσα κάτι ηχεία βάσης και έπαθα πλάκα από το πόσο καθαρός και διαφορετικός ήταν ο ήχος που άκουγα.Από εκεί και μετά άρχισα να ψάχνομαι όλο και περισσότερο.Άρχισα να ακούω μόνο flac.Στα διάφορα θέματα που έψαχνα βρήκα και το φόρουμ και γράφτηκα.Μπορώ να πω ακόμα ότι έχω αλλάξει και μουσικές προτιμήσεις.Βοήθησε και το φόρουμ σε αυτό μιας και έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα στη μουσική κατηγορία.

Γενικά, μαζί με ένα φίλο μου που είναι και αυτός μέλος έχουμε φάει κόλλημα.Πηγαίναμε κιόλας να ακούσουμε κάποια ηχεία από περιέργεια και έχουμε αρχίσει όλο και περισσότερο να καταλαβαίνουμε τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένα καλό σύστημα hi-fi.

Βέβαια η έννοια του hi-fi δεν είναι τόσο διαδεδομένη, όσον αφορά τουλάχιστον τον ποιοτικό ήχο, όπως βλέπω και εγώ σε συναναστροφές με φίλους από το σχολείο, πανεπιστήμιο κτλ. αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ακούσει σίγουρα θα του αρέσει, το αν θα έχει όμως τη διάθεση να ασχοληθεί εξαρτάται από το άτομο.Για το λόγο αυτό κάποιες φορές σκέφτομαι ότι ίσως να μην είναι της ηλικίας μου, να το πω έτσι, αλλά μου αρέσει πολύ να ακούω καλή μουσική που δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Καλώς τον!:a0210:

Είναι πολύτιμη η συμμετοχή νέων σαν κι εσένα στο χόμπυ.

Να γράφεις και να γράφετε...

@chrisevo
Κατ' αρχήν καλώς όρισες στην παρέα!

Το πιο σημαντικό -για τον καθένα μας- είναι ν' αγαπήσει τη μουσική και ν' αναπτύξει το γούστο του και την αισθητική του. Όσο για την υψηλή πιστότητα: Έ, αυτή είναι ένα περίεργο μικρόβιο που σ' άλλους κολλάει, σ' άλλους όχι. Μερικοί είναι πολύ επιρρεπείς. Εγώ πρέπει να κόλλησα από δύο-τριών χρονών! :laugh:

Απάντηση: Re: Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

@chrisevo
Κατ' αρχήν καλώς όρισες στην παρέα!

Το πιο σημαντικό -για τον καθένα μας- είναι ν' αγαπήσει τη μουσική και ν' αναπτύξει το γούστο του και την αισθητική του. Όσο για την υψηλή πιστότητα: Έ, αυτή είναι ένα περίεργο μικρόβιο που σ' άλλους κολλάει, σ' άλλους όχι. Μερικοί είναι πολύ επιρρεπείς. Εγώ πρέπει να κόλλησα από δύο-τριών χρονών! :laugh:

χαχαχαχα εγω γεννηθηκα με το μικροβιο και οσο και αν προσπαθησε η επιστημη,δεν τα καταφερε!!!

Ορμομενος κ εγω απο το ποστ του @chris ,μιας και για μενα δε μετραει πολλα χρονια το κοντερ,
Θελω να μοιραστω μια εμπειρια
Καποια στιγμη ο θειος του κολλητου μου μας πηρε,Κυριακη πρωι και πηγαμε στην τοτε εκθεση Ηχου κ Εικονας
το κοντερ εγραφε τοτε μολις 15!
Δε χρειαστηκε κατι αλλο για να κολλησουμε μεχρι το μεδουλι το μικροβιο.
Ενα χρονο μετα στα 16 στις σχολικες διακοπες τρεχαμε απο δω κ απο κει και ακουγαμε ΛΑΜΠΕΣ
μιας που οι λυχνιες ηταν και ειναι αυτο που μας εχει κερδισει.
Θελω να πω δηλαδη οτι οταν στους συνομηλικους μας αρκουσε η απαραδεκτη μουσικη απο τα Mp3 στο
κινητο τους ,εμεις απλα αφηναμε τη ΒΕΛΟΝΑ να παιζει.
Σημερα απο την αλλη οταν εδειξα ενα πικαπ στην 16χρονη αδερφη μου η απαντηση της ηταν:
Τι ειναι αυτο?Σαν εξωγηινο ειναι,μα καλα πως παιζει μουσικη?
Η επομενη κινηση βεβαιος βεβαιος ηταν να της χωσω ενα ζευγαρι μικρα διδρομα και εναν στερεο ολοκληρομενο στο
δωματιο της συνδεδεμενο με το PC αντικαθιστωντας κατι απαραδεκτα creative που ειχε.
To αποτελεσμα?Της αρεσε και μαλιστα πολυ!Κατι που εκανε βεβαιος κ μενα πολυ χαρουμενο.

Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι μια μικρη επαφη με το αντικειμενο ειναι περαν του δεοντος αρκετη για μια αρχη :music-smiley-005:
Καλη συνεχεια

Last edited:
Απάντηση: Re: Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Ορμομενος κ εγω απο το ποστ του @chris ,μιας και για μενα δε μετραει πολλα χρονια το κοντερ,
Θελω να μοιραστω μια εμπειρια
Καποια στιγμη ο θειος του κολλητου μου μας πηρε,Κυριακη πρωι και πηγαμε στην τοτε εκθεση Ηχου κ Εικονας
το κοντερ εγραφε τοτε μολις 15!
Δε χρειαστηκε κατι αλλο για να κολλησουμε μεχρι το μεδουλι το μικροβιο.
Ενα χρονο μετα στα 16 στις σχολικες διακοπες τρεχαμε απο δω κ απο κει και ακουγαμε ΛΑΜΠΕΣ
μιας που οι λυχνιες ηταν και ειναι αυτο που μας εχει κερδισει.
Θελω να πω δηλαδη οτι οταν στους συνομηλικους μας αρκουσε η απαραδεκτη μουσικη απο τα Mp3 στο
κινητο τους ,εμεις απλα αφηναμε τη ΒΕΛΟΝΑ να παιζει.
Σημερα απο την αλλη οταν εδειξα ενα πικαπ στην 16χρονη αδερφη μου η απαντηση της ηταν:
Τι ειναι αυτο?Σαν εξωγηινο ειναι,μα καλα πως παιζει μουσικη?
Η επομενη κινηση βεβαιος βεβαιος ηταν να της χωσω ενα ζευγαρι μικρα διδρομα και εναν στερεο ολοκληρομενο στο
δωματιο της συνδεδεμενο με το PC αντικαθιστωντας κατι απαραδεκτα creative που ειχε.
To αποτελεσμα?Της αρεσε και μαλιστα πολυ!Κατι που εκανε βεβαιος κ μενα πολυ χαρουμενο.

Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι μια μικρη επαφη με το αντικειμενο ειναι περαν του δεοντος αρκετη για μια αρχη :music-smiley-005:
Καλη συνεχεια

Ax !! Ωραια χρονια τι μου θυμησες ! :firstprize:

Re: Απάντηση: Ολα σ' 'ενα...Η άλλη φιλοσοφία...

Ο γιος γουσταρε τη φάση;

Αγαπητέ Dipie,

Κάποιες προτάσεις και από μένα: DENON CEOL RCD-7 or better RCD-8 the new one,

Marantz Melody Media / MCR 603

Τα παραπάνω συστήματα νομίζω ότι πωλούνται και χωρίς τα ηχεία (άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα)

Υπάρχουν εκδόσεις των παραπάνω συστημάτων με BD drive αλλά λιγότερα "digital audio features" (e.g. digital in, Internet radio etc.) όπως Marantz MER803, Denon DX-1000BD

Μια λύση θα μπορούσε να είναι και το CA stream magic 6 με κάποια ενεργά ηχεία (δεν υπάρχει όμως πρόβλεψη για ενισχυτή ακουστικών)

Μία ακόμα λύση (ακριβότερη σαφώς) είναι και το Naim Uninity2 με τά υπάρχοντα ηχεία

Προσωπικά προσανατολίζομαι στο DENON CEOL RCD-N8 με την προσθήκη ίσως κάποιου subwoofer αργότερα. Το σύστημα θα το χρησιμοποιήσω προς το παρόν στα ξένα όπου και βρίσκομαι για δουλειά αλλά αργότερα θά το δώσω στα παιδιά μου καθότι η πολυχρηστικότητα του και η ευκολία πρόσβασης του στα νέα format ήχου θα το κάνει, πιστεύω, αρκετά ελκυστικό

Το DENON RCD- N7 το ταίριαζαν με ένα ζευγάρι της KEF το Q300 και ....ειναι πολυ απλά φανταστικό !!!!

Μια αντιπροταση:

Kατ'εμε,το μικρόβιο του hifidelισμου το.. "κολλάς" από 2 πράγματα.Τον ήχο καθαυτό προφανώς,αλλά και το υλικό από τον οποίο παράγεται.Και γι αυτό πιστεύω ότι λύσεις all-in-one είναι κυρίως..μεσοβέζικες,ειδικά στη περίπτωση που μιλάμε για "μύηση" νέου στον χώρο.Πιστεύω κινεί πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον να δει ξεχώριστα preamp,amp,cd player,πικάπ και με εφαλτήριο αυτά να εξελίξει τις γνώσεις του πάνω στο καθένα,τουλάχιστον ετσι δούλεψε για εμένα πριν 5-6 χρόνια.

Καλησπέρα και από μένα . Παρότι νέος και γω σε ηλικία άρχισα να κολλάω το αγαπημένο σε όλους μας μικρόβιο εδώ και 3 χρόνια περίπου.Ευτυχώς είχα την τύχη και γράφτηκα στο avclub και μου ανοίξατε όλοι τα μάτια για να ακούω αξιοπρεπώς τις ροκ μουσικές που αγαπάω από μικρό παιδί.
Πολλά συγχαρητήρια φίλτατε DIPIE για την πρωτοβουλία.Έχω την αίσθηση ότι από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη για τη μουσική είναι θέμα χρόνου και για τον υιο να αναζητήσει κάτι παραπάνω από τα youtube/mp3 .
Παρότι εγώ μπήκα κατευθείαν στην παραδοσιακή μορφή hi fi πηγή ενισχυτή ηχείων με εξαίρεση το βινύλιο θα έλεγα ότι προτεραιότητα για κάποιον νέο στο hi fi είναι η ευχρηστία σε συνδυασμό με την ποιότητα.
Πρόταση μου είναι η εισαγωγή στην άυλη μουσική και πόσο ωραία μπορεί να ακούσει κάποιος από lossless αρχεία.
Επειδή το pc είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλης της νεολαίας το ιδανικό setup για ένα νέο κατά τη γνώμη μου θα ήταν
1)ένα ποιοτικό dac- ενισχυτής ακουστικών ή ψηφιακό interface και για εγγραφές εφόσον υπάρχει ενασχόληση με τη μουσική
2)Ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία για να μην μπλέκει με ενισχυτές και πολλά καλώδια
3)Ένα ζευγάρι καλά ακουστικά που σε συνδυασμό με τον όποιο ενισχυτή του dac θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τις αρετές της lossless μουσικής.Και το κυριότερο θα μπορεί να ακούει μουσική όλες τις ώρες χωρίς να ενοχλεί κανέναν.Όλα αυτά βέβαια με όλες τις προφυλάξεις για την ακοή.

Ναι οι περισσότεροι νέοι έχουν ως προτεραιότητα τις εξόδους και όχι στις πολύωρες ακροάσεις σπίτι αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας που δεν ακούει τραγούδια ακόμα και μέσα από το youtube .Αν αγαπάς τη μουσική και την ακούσεις σε άλλη διάσταση απότι ήξερες πιστεύω δε γυρνάς εύκολα πίσω.