Μαλλον δεν διαβασες τιποτα αλλο εκτος απο απο την τρισκαταρατη λεξη "ιδιωτικοποιηση".
Μακαρι να ηταν ολα δημοσια (και δωρεαν γιατι οχι) αλλα να λειτουργουσαν σωστα.
Εφ'οσον αυτο αποδεδειγμενα δεν γινεται, τι αλλη λυση υπαρχει;
Ο φωστηρας που μπερδεψε την Δεληγιαννη με την Μακρυγιαννη, σε ποια ιδιωτικη εταιρια θα στεκοταν;
Ο διευθυντης του, που τον καλυπτει και τον δικαιολογει;
Ειναι αποδεκτο να μοιραζονται προσωπικα δεδομενα οπου τυχει, απλα και μονο επειδη ο ιδιωτης ειναι κεφαλαιο και αρα ντε φακτο εχθρος;
Ο ΟΤΕ που εγινε ιδιωτικος, ανεβασε τα τιμολογια ή αρχισε επιτελους να προσφερει υπηρεσιες της προκοπης;
Το προβλημα ειναι οτι αν γινουν αποκρατικοποιησεις θα γινουν στο ποδι και χωρις κανενα σχεδιο και ελεγχο, οπως εγινε με τις ιδιωτικες εταιριες ρευματος.
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να ανεχομαι τον καθε συνδικαλιστη που κατεβαζει διακοπτες οποτε του καπνισει, ουτε το καθε αχρηστο κομματοσκυλο στην θεση που θα μπορουσε να εχει ενας ανθρωπος με προσοντα και ορεξη για δουλεια.
Συμφωνώ.....(βέβαια η "οπτική" του καθενός για το "τελείως" διαφέρει....)....
Εφόσον είναι τόσο μπουρδέλο .. γιατί λυσάνε να το αγοράσουν ?
εάν θές να στείλεις πακέτο ταχυδρομικό .. και δεν γουστάρεις ελτά
πάντε σε άλλη εταιρεία ,,, τόσο απλά ....
εάν δώσεις κανα 50ρι ευρά για 2 κιλά πακέτο ... άλλο θέμα ´´
Ένα τελείως διαφορετικό δημόσιο...
όλο το πόστ είναι άκυρο ..
κανένας μα κανένας δεν σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να ασχοληθείς με το δημόσιο ..
φρι μαρκετ ..
θές νοσοκομείο σπέσιαλ .. πάνε σε ιδιωτικό .. θές τηλέφωνα ρευματα μεταφορές .. ολλα είναι φρι πάνε οπου θές .. κάνε και ασφάλεια ζωής πηγαινε και τα παιδια στο ζυριδη για σπουδες π.χ
δεν καταλαβαίνω γιατι ζορίζεσαι ???
απο την μία μας την βγαίνεις σοσιαλιστικά θές αψογο δημόσιο .. και απο τξν άλλη χαραμοφαηδες που δεν τιμωρουνται γιατι κάναν ένα λάθος ..
για τράβα τε ρε συς σε παιδικό σταθμό ιδιωτικό να ξεσκατιζουν και να ταιζουν ένα τσογλανάκι θέλουν 4 χιλιαρικα το χρόνο ..
όσο για το άψογο ιδιωτικό θαύμα .. αστο πεστα σε άλλους ´´´ εχουμε εμπειρία κατι ιδιαν ..
Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η οπτική αν ο πολίτης θέλει ένα δημόσιο να τον εξυπηρετεί αυτόν κι όχι τους ημετέρους, να θέλει ένα δημόσιο που να μην υπάρχει για να εξυπηρετεί τον εαυτό του, να κοστίζει όσο χρειάζεται και να μην δημιουργεί τεράστια χρέη που θα επιβαρύνουν τον πολίτη, που να λειτουργεί ως υπηρέτης του πολίτη και όχι ως δυνάστης του;
Ας το δουμε και αλλιως.Ποσο 'δικες του' τις νιωθει τις δημοσιες υπηρεσιες-οργανισμους ωστε να αγωνιστει (διαδηλωσει , απεργησει ) για αυτες ?Ξεκιναμε απο την απαντηση και βλεπουμε...
Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η οπτική αν ο πολίτης θέλει ένα δημόσιο να τον εξυπηρετεί αυτόν κι όχι τους ημετέρους, να θέλει ένα δημόσιο που να μην υπάρχει για να εξυπηρετεί τον εαυτό του, να κοστίζει όσο χρειάζεται και να μην δημιουργεί τεράστια χρέη που θα επιβαρύνουν τον πολίτη, που να λειτουργεί ως υπηρέτης του πολίτη και όχι ως δυνάστης του;
Ας το δουμε και αλλιως.Ποσο 'δικες του' τις νιωθει τις δημοσιες υπηρεσιες-οργανισμους ωστε να αγωνιστει (διαδηλωσει , απεργησει ) για αυτες ?Ξεκιναμε απο την απαντηση και βλεπουμε...
δεν καταλαβαίνω γιατι ζορίζεσαι ???
απο την μία μας την βγαίνεις σοσιαλιστικά θές αψογο δημόσιο .. και απο τξν άλλη χαραμοφαηδες που δεν τιμωρουνται γιατι κάναν ένα λάθος ..
Πολύ....
"κοστίζει όσο χρειάζεται"..... Πόσο δλδ χρειάζεται???
"δημιουργεί τεράστια χρέη"........Πώς τα δημιουργεί?? Ποιος ευθύνεται?? Τι εννοείς "τεράστια"...???
Για να κάνει το παραπάνω το Δημόσιο, θα περάσουν 3 μήνες, 200 επιτροπές και 1248 υπογραφές. Αν, εν τω μεταξύ, υπάρξει και αλλαγή Κυβέρνησης ο απαιτητέος χρόνος διπλασιάζεται μέχρι να αποφασίσουν τα νέα κεφάλια αν η κίνηση αυτή ενισχύει το χάος που παρέλαβαν ή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σημερα το πρωι βρηκα στο γραμματοκιβωτιο μου 6 φακελους που ειχαν ως παραληπτες δυο ατομα απο ασχετη διευθυνση. Στο κουδουνι και στο γραμματοκιβωτιο υπαρχει μονο το ονομα μου, καθως το σπιτι ειναι μονοκατοικια.
Μεταξυ αυτων ηταν ενα εκκαθαριστικο εφοριας, ενας λογαριασμος πιστωτικης καρτας και αλλος ενας φακελος απο τραπεζα, πιθανως ενημερωτικο λογαριασμου.
Ειχα ορεξη και πηγα στα κεντρικα διανομης ΕΛΤΑ της περιοχης μου. Σημειωτεον οτι ειχα να λαβω αλληλογραφια (και λογαριασμους) εδω και σχεδον ενα μηνα.
Εκει λοιπον ο διευθυντης, κλασσικος δημοσιος υπαλληλος, μου ειπε οτι τετοια λαθη ειναι δικαιολογημενα γιατι εχουν υποστει μειωση προσωπικου και την διανομη την κανει "οποιος μπορει".
Φορτωσα και του ειπα αρκετα, δεν εδειξε να ενοχλειται απο τιποτα εκτος απο την νυξη μου οτι αν τυχον ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛΤΑ, θα στρωσουν. Εκει τον επιασε το συνδικαλιστικο του και αρχισε το κυρηγμα.
Αφησα τους φακελους και εφυγα γιατι δεν ειχα διαθεση να το τραβηξω περισσοτερο. Η τελευταια του φραση ηταν "τετοια λαθη γινονται και θα ξαναγινουν".
Δεν ξερω τι θα μπορουσα να κανω εχοντας στα χερια μου εκκαθαριστικο εφοριας και λογαριασμους πιστωτικης και τραπεζας καποιου αλλου.
Ξερω ομως πλεον τι εγιναν τα χαμενα πακετακια απο το eBay που νομιζα οτι δεν μου ειχαν στειλει οι πωλητες.
Οι άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα δεν μείναν άνεργοι από τους δημόσιους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.