Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

Το ξέρω....αλλά δεν παύει να είναι μέταλο και αυτό.(Γνωρίζω τις ιδιότητες του αλουμινίου) Τέλος πάντων,ίσως ήταν λάθος που πόσταρα:D

Last edited by a moderator:
Ναι βρε, λάθος γιατί... κουβέντα κάνουμε. Απλά τα αλουμινίου θεωρούνται και είναι καλύτερα σε απολαβή ... μικρότερο βάρος κλπ...

Απάντηση: Re: Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

Σχετικά νέος στα δορυφορικά κ ακόμη πιο πολύ στην εγκαταστάση.Πήρα πρόσφατα αυτό το
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ENGEL ΧΑΛΥΒΔΙΝΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΚΟΣ: 1395mm ΠΛΑΤΟΣ: 1260mm /H ΑΠΟΛΑΒΗ 42.8db
Χαλύβδινο ούτε για αστείο. Σίδερο είναι και άμεσα να περιμένεις να δεις και σκουρίτσες.
Στο λέω γιατί και εγώ πήρα 3 μικρότερα και το είδα άμεσα μετά την πρώτη βροχή.

Μετά από διάφορα πιάτα που έχω πάρει, τα Gibertini δεν παίζονται. Εννοείται όμως πως ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Last edited:
Εγω ποτε δεν ειχα σκοπο να παρω σιδερενιο. Ετυχε μαλιστα Τουρκος που διαβαζε τα μηνυματα μου απο το dxtv χωρις να τον γνωριζω τον ανθρωπο να μου το χαρισει εφοσον αυτος θα μετακομιζε και στο νεο του διαμερισμα δεν επιτρεποταν καν να στησει δορυφορικη κεραια. Δεν ειχε και κανεναν να την δωσει οποτε ψαχνοταν ευκολο τροπο να την διωξει. Προκειται για ενα σιδερενιο noname 98x102cm και τη μονη σκουρια που βλεπω ειναι στα παξιμαδια και σε καποια μικροκομματια εκτος του ανακλαστηρα ο οποιος εχει βαφη φαινεται τοσο καλη που ακομα δεν δειχνει να εχει πιασει σκουρια. Δε γνωριζω ποσα χρονια την ειχε ο προκατοχος αλλα στα 2 χρονια που κρεμεται σε μενα δεν εχει αλλαξει προς το χειροτερο.

Οσο για την απολαβη δεν υπαρχει απολυτως καμια σχεση με το υλικο. Ειχε γινει συγκριση των TDS110 και TDA110 καποτε. Εδω παιζει καθαρα λογο η τοποθετηση του LNB εαν οντως πεφτει στο κεντρο εστιασης και ποσο ακριβης ειναι η αντακλαστικη επιφανεια.

Καμια φορα μαλιστα λογω βαρους η πιο βαρια κεραια βοηθαει στις ριπες ανεμου διοτι δεν λυγιζει και τοσο ευκολα.

Προσωπικα θα επελεγα μια SMC πολυεστερικη αν ηταν να αγορασω για διαφορους λογους. Φυσικα το κοστος τους ειναι πιο ψηλο και δεν τις βρησκεις ευκολα ασε που ορισμενες π.χ. Τ90 απλα κυκλοφορουν μονο σε σιδηρο γαλβανιζε.

Για τις Gibertini εχω να πω τα εξης: Επειδη κυκλοφορει πολυ σαβουρα στην αγορα οι σαφως σε τιμη-αποδοση καλες Gibertini θεωρουνται απο πολλους κορυφαιες. Ειμαι κι εγω κατοχος μιας OP65L και πρεπει να αναφερω πως ναι μεν πολυ καλη σε απολαβη, το μηχανικο κομματι θα το βαθμολογουσα απλα καλο, οχι ομως αριστο. Υπαρχουν σαφως ανωτερες. Απλα βολευουν διοτι ειναι πολυ ευκολα προσβασιμες με τη διαφημιση που πεφτει ειτε στην Ελλαδα ειτε εδω στη Γερμανια.

Ασυζητητί το Gibertini έχει καλύτερη ποιότητα.
Τα MABO είναι από Πολωνια.Για Ελλάδα κάνουν αλλα εδώ στην Γερμανία δεν αντέχουν την υγρασία.Πετάνε σκουριές μετά από μερικά χρονάκια...έχω δει MABO καστανόξανθα,από Άσπρα που ήταν

Μπορεις να μου πεις σε ποιο μερος της Γερμανιας εισαι φιλε; Διοτι Mabo εδω ακομα δεν ετυχε να δω απο κοντα.

Re: Απάντηση: Re: Όλα τα δορυφορικά κάτοπτρα της αγοράς

πάντως το 80άρι μου είναι televes σίδερο το έχω 5 χρόνια κ είναι σαν καινούργιο. κ συμφωνώ μαζί σου ότι πληρώνεις παίρνεις

ποια η γνώμη σας για τις επίπεδες δορυφορικές κεραιές; αξίζουν τα λεφτά τους;

Αν τα αξίζουν δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όποτε το έχω κοιτάξει, είναι πως για την ίδια απόδοση θες αρκετά χρήματα παραπάνω για τα επίπεδα.

θέλω ένα φτηνό 80άρι μου πρότειναν να διαλέξω μεταξύ edision και tecatel. Η γνώμη σας μεταξύ των δύο???
ή να πάω σε κανένα televes που είναι πιο ακριβό? (κάπου στα 25-40 κυμαίνομαι όπως καταλάβατε)

Τι λένε τα πιάτα ENGEL, ξέρεις κανείς ; Δεν με παίρνει να αγοράσω καλύτερη ποιότητα γιατί έχω πολλά έξοδα αυτό το καιρό.
Το έχω βρει στο eshop με 45 ευρώ (το 110x120). To θέλω για τις 7 και 10 ανατολικά. Και λέω στο μέλλον να το κάνω κινητό
Δεκτές όλες οι απόψεις ;)

Τα ENGEL είναι όπως και πάρα πολλά άλλα της αγοράς, κατασκευή της FAMAVAL και απλά τυπώνει πάνω τη φίρμα της!

Από όσο γνωρίζω τα FAMAVAL είναι πολύ καλά κάτοπτρα και βγαίνουν και σε πολύ μεγάλες διαστάσεις και πάλι με πολλά διαφορετικά "ονόματα"!

Εξαρτάται για ποιό μοντέλο συγκεκριμένα μιλάμε καθώς η Famaval βγάζει και σιδερένιο και ατσάλι και γαλβανισμένο και αλουμινίου!

μια χαρα δηλαδη και το 1 μετρο!! ειδικά αν ειναι gilbertini!!
Δεν είναι λίγο υπερβολή αυτό που γίνεται με τον εκθειασμό των Gibertini?

Δε λέω, καλά κάτοπτρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά ποιοτικά κάτοπτρα που αποδίδουν το ίδιο και ίσως και καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις και συνθήκες!

Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να έχουν εκτοξευτεί και οι τιμές τους, χωρίς ιδιαίτερο λόγο κατά τη γνώμη μου!

Οι τιμές των gibertini δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια... Το κάτοπτρο είναι από αλουμίνιο ( μην το ξεχνάμε) και όντως έχει εξαιρετική απολαβή και αντοχή στον χρόνο σε σχέση με τα περισσότερα κάτοπτρα.....