Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Αν αρχίσουμε να αγοράζουμε τα βιβλία για τα παιδιά μας, το επόμενο βήμα θα είναι να βάζουμε και ρεφενέ για το μισθό του δασκάλου τους!
Και η φορολογία φορολογία...

Αν αρχίσουμε να αγοράζουμε τα βιβλία για τα παιδιά μας, το επόμενο βήμα θα είναι να βάζουμε και ρεφενέ για το μισθό του δασκάλου τους!
Και η φορολογία φορολογία...
Στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια , εκ των πραγμάτων τα αγοράζει κανείς.

Σε φροντιστήριο της περιοχής μοιράζουν tablet pc's σε όλους τους μαθητές με υλικό βιβλία σημειώσεις και πλατφόρμα με τεστ και τέτοια....
φαμφάρες η πραγματική δουλειά θα δείξει..

για τρελές κόντρες στα angry birds έχουν να γίνουν.... :flipout:

Ανεξέλνκτο νετ θα βρείτε σε δημοτικές πλατείες, ταχυφαγεία, σε κάθε πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα και αλλού.
Τι να πει το νετ στο φροντιστήριο που θα είναι και μπουκωμένο από δασκάλους :D

Η ταμπλέτα είναι τρελό μαρκενγκ για τα πιτσιρίκια. Όλα τα πιτσιρίκια θα θέλουν να πάνε σε αυτό το φροντιστήριο.

Στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια , εκ των πραγμάτων τα αγοράζει κανείς.

Στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εκ των πραγμάτων πληρώνεις και το μισθό του δασκάλου/καθηγητή. Το θέμα είναι στα δημόσια τι γίνεται.
Και στο Harvard που έχουν φοιτήσει τα παιδάκια των πολιτικών μας αγοράζεις τα βιβλία σου αλλά μέχρι να αρχίσω να λαμβάνω τα λεφτά που τσιμπάνε από το μισθό και τις μίζες τους οι πολιτικοί τα παιδιά μου θα πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο, μιας και το πληρώνω μέσω της φορολογίας μου...

Αν τα λεφτά που τους δίνω δεν μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά, να σταματήσω να τους τα δίνω για να τα διαχειριστώ καλύτερα από μόνος μου!

Σε μια χώρα που δεν έχει ουτε ένα πανεπιστήμιο στα 300 πρώτα παγκοσμίως,
είναι απολύτως λογικό να αντιμετωπίζεται απαξιωτικά η είσοδος τεχνικών υψηλότερου εκπαιδευτικού επιπέδου.

Σε μια χώρα που δεν έχει ουτε ένα πανεπιστήμιο στα 300 πρώτα παγκοσμίως,
είναι απολύτως λογικό να αντιμετωπίζεται απαξιωτικά η είσοδος τεχνικών υψηλότερου εκπαιδευτικού επιπέδου.

Έχεις να μας υποδείξεις κάποιο paper ή κάποια μελέτη πεδίου που να επικαλείται διαπιστωμένα παιδαγωγικά οφέλη από χρήση βιβλίου σε pdf σε σχέση με τα κανονικά βιβλία;
Επίσης μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά τη λίστα με τα Πανεπιστήμια. Το Μετσόβειο έχει βγει 17ο στην Ευρώπη. Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Πολυτεχνείο Κρήτης), στην Κρήτη, στη θέση 70. Με σημαντικότερα υποδεέστερη χρηματοδότηση από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά.

Έλα μωρέ, τι επιστήμονες έχει βγάλει αυτή η χώρα. Έναν ψωρο-Πλάτωνα και κάποιον Αριστοτέλη παλιά. Τον Καραθεοδωρή, τον Παπανικολάου, το Δερτούζο, το Νανόπουλο, τον Κριμιζή, το Δεμίρη και κάτι άλλους άσχετους.

Φαντάσου να είχαμε και ebook......

Last edited:
Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Έχεις να μας υποδείξεις κάποιο paper ή κάποια μελέτη πεδίου που να επικαλείται διαπιστωμένα παιδαγωγικά οφέλη από χρήση βιβλίου σε pdf σε σχέση με τα κανονικά βιβλία;
Γιατί έχεις εσύ για το αντίστροφο ;;; αλήθεια πολύ μου αρέσουν τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Γιατί έχεις εσύ για το αντίστροφο ;;; αλήθεια πολύ μου αρέσουν τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Ενα ιδιαίτερα βασικό...Η συγκέντρωση τού παιδιού ή και του ενήλικου μπροστά σε ένα καλοτυπωμένο ή και κακοτυπωμένο βιβλιο,δεν ειναι η ιδια μέ το pdf..

Oπως και το γκούγκλισμα δεν υποκαθιστά την γνώση,αλλά απαιτείται ευρεία προϋπάρχουσα γνώση ,γιά νά έχει κάποιο νοημα το ψάξιμο στό διαδίκτυο...

Απ´εκεί και πέρα ισως ήρθε η ώρα η ''υψηλή τεχνολογια'' να αφορισει σαν το παπαδαριό και τον Γουτεμβέργιο..

Τελικά εχει πλάκα ο φονταμενταλισμός τής τεχνολογιας σε βάρος τής ανάπτυξης τών ικανοτήτων τών παιδιών...............

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Ενα ιδιαίτερα βασικό...Η συγκέντρωση τού παιδιού ή και του ενήλικου μπροστά σε ένα καλοτυπωμένο ή και κακοτυπωμένο βιβλιο,δεν ειναι η ιδια μέ το pdf..

Oπως και το γκούγκλισμα δεν υποκαθιστά την γνώση,αλλά απαιτείται ευρεία προϋπάρχουσα γνώση ,γιά νά έχει κάποιο νοημα το ψάξιμο στό διαδίκτυο...
Προσωπικά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου , τουλάχιστο όσον αφορά το καλοτυπωμένο βιβλίο , αν και δεν έχω πρόβλημα να διαβάζω και pdf.
Απο κει και πέρα το θεωρώ ανώφελο να κάνουμε ερωτήσεις σαν τις παραπάνω , εξ ου και η απάντηση μου .
Απο κει και πέρα πιστεύω θα πρέπει να ξεκινήσουμε άλλου είδους κουβέντα , που έχει να κάνει με τα οφέλη ή μη οφέλη των συγχρωνων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Απ´εκεί και πέρα ισως ήρθε η ώρα η ''υψηλή τεχνολογια'' να αφορισει σαν το παπαδαριό και τον Γουτεμβέργιο..

Τελικά εχει πλάκα ο φονταμενταλισμός τής τεχνολογιας σε βάρος τής ανάπτυξης τών ικανοτήτων τών παιδιών...............
τώρα σίγουρα το πας αλλού , και δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος.

Ή αν υπάρχει δεν είναι της παρούσης.

Και σε μένα αρέσουν...

Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στα επιχειρήματα που έθεσα κατά της αντικατάστασης του βιβλίου από pdf

Θα κάνουμε τα παιδιά πειραματόζωα και θα δοκιμάσουμε στην τύχη ότι να ναι χωρίς πρώτα να έχει αποδειχτεί η αξία του; Μόνο και μόνο για να φανούμε μοντέρνοι; Αυτό δεν είναι επιστημονική μέθοδος αλλά μπακαλική. Άσε που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι απλά ένα μέτρο μείωσης κόστους σε βάρος της ποιότητας.

Στην επιστήμη, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται ότι ισχύει κάτι:

Καλό διάβασμα. Είναι και σε ηλεκτρονική μορφή. Θα σου αρέσει:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_burden_of_evidence

Last edited:
Εαν η κυβερνηση ψαξει και επιδιωξει μαζικη παραγγελια, θα διαπιστωσει οτι το να παραγγειλει 1 συσκευη τυπου ipad 10" για καθε μαθητη θα κοστιζει πολυ λιγοτερο απο το να τυπωνει δεκαδες βιβλια ανα μαθητη καθε χρονο και να τα μεταφερει σε ολη την επικρατεια.

Το δε ipad δεν θα αγοραζεται φυσικα καθε χρονο αλλα ανα τριετια (στην πρωτη γυμνασιου και στην πρωτη λυκειου). Οι μαθητες του δημοτικου καλο θα ηταν να μεινουν με τα τυπωμενα βιβλια η τουλαχιστον οι τρεις πρωτες ταξεις.

Να ανεβασουμε ενα θεμα χαρτι vs pdf.
Φημες λενε οτι το pdf εχει καλυτερη αναλυση και γεμιζει το χωρο με καθαρη γνωση....:ADFADF1:

Οσο για τη λιστα των καλυτερων πανεπιστημιων μονο ως ανεκδοτο μπορει να ληφθει."Ανεξαρτητοι" φορεις αξιολογουν τα πανεπιστημια και παντα βγαινουν καλυτερα τα ιδιωτικα.Λογικο αφου ειναι ταμονα που εχουν αναγκη τη διαφημηση για να προσελκυσουν πελατες.
Και κατι αλλο.Οποιοσδηποτε εχει τελειωσει καλο βαθμο το ΕΜΠ γινεται αμεσα δεκτος με ανοικτες αγκαλες απο τα μεγαλα τεχνολογικα ιδρυματα (πχ .ΜΙΤ) για μεταπτυχιακα.
Αυτο δειχνει την αξια του πολυ περισσοτερο απο οποιαδηποτε "ανεξαρτητη αξιολογηση".

Last edited:

τώρα σίγουρα το πας αλλού , και δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος.

Ή αν υπάρχει δεν είναι της παρούσης.

Κατάλαβες λάθος...Δεν απευθύνθηκε σε σένα..Το σχόλιο μου πρός εσένα βρισκεται στο κουότ που έκανα πρός εσένα..

Γενικότερα λοιπόν η τεχνολογια δέν αποτελεί σημείο ένδειξης ''ανωτερότητας'' και ούτε μπορεί νά υποκαταστήσει στά πάντα ,μερικές πιό πεπατημένες μορφές μάθησης.

Μάλιστα η προσπάθεια εμπορικοποιησης του pdf ειναι τοσο προφανής,που ψάχνουν διαρκώς να ''εφεύρουν'' βολικοτερους τρόπους ανάγνωσής του ''γι´αυτούς που προτιμούν τά βιβλια''.