Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Δεν πήρα καμιά απάντηση. Απαρίθμησε μου τα παιδαγωγικά πλεονεκτήματα του pdf σε σχέση με το χαρτί.

Ποιοι από τους τεχνικούς λόγους που ανέφερα δεν ισχύουν και γιατί;

Αυτό θα ήταν απάντηση. Μέχρι τώρα λέτε ότι τα Pdf είναι καλύτερα αλλά δεν έχετε αναφέρει σε τι είναι καλύτερα, πέρα από τη φορητότητα και την οικονομία που όντως ισχύουν αλλά δεν είναι παιδαγωγικά πλεονεκτήματα.

Εν αγνοία μου μπορεί να έχω κάνει οτιδήποτε. Θα ήταν παράδοξο να το γνωρίζω όμως αφού είναι εξ' ορισμού αδύνατο. εσύ ξέρεις αν έχεις βλάψει ποτέ κανέναν εν αγνοία σου; Άρα η ερώτηση σου είναι άτοπη. :BDGBGDB55:

Αυτό όμως που δε θα κάνω σίγουρα είναι κακό στα παιδιά εν γνώση μου. Έχω 15 ετή εμπειρία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην εκπαίδευση της Πληροφορικής και του Τουρισμού σε ανήλικους και ενήλικους με όλα σχεδόν τα εποπτικά μέσα που υπάρχουν. Μέχρι και gamification theories έχω χρησιμοποιήσει. Επίσης έχω εμπειρία σαν χρήστης tablet και ebook reader και έχω εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες epub και pdf.

Τα tablets και τα readers είναι μια χαρά για casual διάβασμα, αλλά δεν μπορούν σήμερα να αντικαταστήσουν τα σχολικά βιβλία για τεχνικούς, εργονομικούς και οργανωτικούς λόγους που προανέφερα. Σε μερικά χρόνια ίσως. Τώρα με τίποτα.

Θα ήταν απλά ταυτολογία να προσπαθώ να αποδείξω ότι αν εκπαιδεύσεις κάποιον αντικαθιστώντας πλήρως κάτι που δουλεύει για χιλιετηρίδες με κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί τον κάνεις "πειραματόζωο". Είναι ο ορισμός της έννοιας. Τέτοια πειράματα γίνονται σε πολύ μικρότερες κλίμακες (δείγματα) πολύ απλά για να μην κινδυνέψει από τις επιπτώσεις μεγαλύτερος πληθυσμός.
Πριν απαντήσω στα ερωτήματα σου ,να διευκρινήσω οτι δεν έχω την παραμικρή διένεξη μαζί σου και οτι κάνουμε κουβέντα καλός εννοόυμενη.
Απο κει και μετά , σου απάντησα με την αντίστοιχη ερώτηση στο ερώτημα που έθεσες , Απαρίθμησε μου τα παιδαγωγικά πλεονεκτήματα του pdf σε σχέση με το χαρτί.

Στο ερώτημα : Ποιοι από τους τεχνικούς λόγους που ανέφερα δεν ισχύουν και γιατί;
έχεις δίκιο δεν απάντησα συγκεκριμένα , αλλά πιστεψε με μπορώ να το κάνω άνετα αν θέλεις.

Εν αγνοία μου μπορεί να έχω κάνει οτιδήποτε.
Κρατώ αυτό , λαμβάνοντας τα άλλα υπ 'οψιν.

Τα tablets και τα readers είναι μια χαρά για casual διάβασμα, αλλά δεν μπορούν σήμερα να αντικαταστήσουν τα σχολικά βιβλία για τεχνικούς, εργονομικούς και οργανωτικούς λόγους που προανέφερα. Σε μερικά χρόνια ίσως. Τώρα με τίποτα.

Κανείς δεν είπε να το κάνουμε αύριο. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για μια φορά σωστά , ας το κάνουμε με μελέτη.Αλλά ας αρχίσουμε κάποια στιγμή .

Θα ήταν απλά ταυτολογία να προσπαθώ να αποδείξω ότι αν εκπαιδεύσεις κάποιον αντικαθιστώντας πλήρως κάτι που δουλεύει για χιλιετηρίδες με κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί τον κάνεις "πειραματόζωο". Είναι ο ορισμός της έννοιας. Τέτοια πειράματα γίνονται σε πολύ μικρότερες κλίμακες (δείγματα) πολύ απλά για να μην κινδυνέψει από τις επιπτώσεις μεγαλύτερος πληθυσμός

Καλά ηρέμησε δε δοκιμάζουμε το φάρμακο κατά της φαλάκρας , για ηλεκτρονικό vs απλά χαρτί λέμε εδώ. :ernaehrung004:

Προσωπική μου άποψη , ας αποφήγουμε τα ξέρεις ποιος είμαι εγω (Έχω 15 ετή εμπειρία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην εκπαίδευση.... ) , δε νομίζω να έχεις την εντύπωση οτι οι άλλοι είμαστε αγράμματοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα

Εχεις σκεφτεί πώς η εξοικειωση με τα ηλεκτρονικά στά παιδιά μπορεί να οφείλεται απλά γιατί χρησιμοποιούν μονον ελάχιστο τμήμα του εγκεφάλου τους και μάλιστα πολύ λιγότερο απ´αυτό που χρησιμοποιούν για νά διαβάσουν,να γράψουν νά ζωγραφίσουν,νά αποκτήσουν αυτό που λέμε ''Κριτική σκέψη''??

Οτι ενα παιδί τριών χρονών μπορεί εύκολα να βρεί ,ας πούμε το word ή να παίξει ενα απλό παιχνίδι στο p.c. ενώ αντιθέτως στην ιδια ηλικία οι λοιπές του δραστηριότητες ,που δεν εχουν σχεση με την τεχνολογια να βρισκονται ''πιο πισω''??

Ολες οι θεωρίες περί τούς ''computerised mind'' απεδειχθησαν τρίχες κατσαρές ...

O εγκέφαλος ειναι κάτι πολύ ανώτερο απο τούς ''δρομους μάθησης '' μέσω μονον της τεχνολογιας.

Την προηγούμενη δεκαετία κυκλοφορούσαν κάτι βιβλια που προσπαθούσαν να εξισώσουν εγκέφαλο και υπολογιστή...Μάταια και ευτυχώς.

Παν μετρον Αριστον.
Οτιδηποτε ακραιο δεν συνισταται.

Το να καταδικαζουμε ομως καθετα μια αποψη, αντι να σκεφτουμε τροπους να την βελτιωσουμε δεν ειναι επικοδομητικο. Ιδιαιτερα οταν προκειται για την τεχνολογια στα σχολεια που αν χρησιμοποιηθει σοφα μονο να ωφελησει μπορει.

Μπορεις να μου εξηγησεις πως η κριτικη σκεψη απαξιωνεται εαν στη θεση του βιβλιου μπει το ipad? Αυτο δεν ειναι το θεμα? Διοτι δεν μιλαμε για εξισωση εγκεφαλου και υπολογιστη, μιλαμε για πιθανη αντικατασταση βιβλιων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα

Παν μετρον Αριστον.
Οτιδηποτε ακραιο δεν συνισταται.

Το να καταδικαζουμε ομως καθετα μια αποψη, αντι να σκεφτουμε τροπους να την βελτιωσουμε δεν ειναι επικοδομητικο. Ιδιαιτερα οταν προκειται για την τεχνολογια στα σχολεια που αν χρησιμοποιηθει σοφα μονο να ωφελησει μπορει.

Μπορεις να μου εξηγησεις πως η κριτικη σκεψη απαξιωνεται εαν στη θεση του βιβλιου μπει το ipad? Αυτο δεν ειναι το θεμα? Διοτι δεν μιλαμε για εξισωση εγκεφαλου και υπολογιστη, μιλαμε για πιθανη αντικατασταση βιβλιων.

+1 , όντως νομίζω οτι κάπου επήλθε παρεξήγησις.

Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Όπως το είπες του Καλλιτέχνη , ΌΧΙ του μαθητη , μόνο χαρτί και μολύβι γι αυτούς , το θεωρώ απλά αναντικατάστατο.

Καλα ολοι νομιζετε οτι η εισαγωγη ipad, καταργει αυτοματως το γραψιμο? Μα πως γενικευονται ετσι τα πραγματα!

Εννοειται οτι ζωγραφικη, εκθεση, διαγωνισματα, πινακας κλπ θα γραφονται με μολυβι και κιμωλια!!

Μιλαμε για το διαβασμα και μονο βρε παιδια!! Βιβλιο vs Ipad!! Vaskal, please :))

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Η προσπαθεια "εμπορικοποιησης" του pdf εχει χαρισει σε εκατομμυρια εκατομμυριων ανθρωπους το αγαθο της γνωσης που για τον ενα λογο η τον αλλο δεν μπορουν να αγορασουν τοσα βιβλια. Υπαρχουν αμετρητοι ελευθεροι τιτλοι και αυτος ο θησαυρος θα εμενε ανεκμεταλευτος. Αλλα σιγουρα, αν θελει καποιος να βρει καποια αρνητικα στην τεχνολογια pdf και στα book readers ειμαι σιγουρος οτι θα βρει :))

Δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βιβλία ενώ έχουν λεφτά να αγοράσουν e-book, να πληρώνουν σύνδεση internet για να κατεβάζουν τα pdf και ηλεκτρικό για να το φορτίζουν?

Contradiction in terms....

Καλα ολοι νομιζετε οτι η εισαγωγη ipad, καταργει αυτοματως το γραψιμο? Μα πως γενικευονται ετσι τα πραγματα!

Εννοειται οτι ζωγραφικη, εκθεση, διαγωνισματα, πινακας κλπ θα γραφονται με μολυβι και κιμωλια!!

Μιλαμε για το διαβασμα και μονο βρε παιδια!! Βιβλιο vs Ipad!! Vaskal, please :))

Καλά ηρέμησε δε δοκιμάζουμε το φάρμακο κατά της φαλάκρας , για ηλεκτρονικό vs απλά χαρτί λέμε εδώ.

Ακριβώς οτι έγραψα λίγο παραπάνω...

Δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βιβλία ενώ έχουν λεφτά να αγοράσουν e-book, να πληρώνουν σύνδεση internet για να κατεβάζουν τα pdf και ηλεκτρικό για να το φορτίζουν?

No contradiction at all. I talked about free licensed e-books and there are millions!
Otherwise, almost everyone can have a cheap PC or second hand reader, go in a library or a public place offering wifi, download the stuff and read it off line at the comfort of their homes. No internet connection needed :))

Τωρα για την καταναλωση της φορτισης του PC δεν εχω επιχειρημα:))

Καλά ηρέμησε δε δοκιμάζουμε το φάρμακο κατά της φαλάκρας , για ηλεκτρονικό vs απλά χαρτί λέμε εδώ.

Ακριβώς οτι έγραψα λίγο παραπάνω...

ηρεμος ειμαι :))

No contradiction at all. I talked about free licensed e-books and there are millions!
Otherwise, almost everyone can have a cheap PC or second hand reader, go in a library or a public place offering wifi, download the stuff and read it off line at the comfort of their homes. No internet connection needed :))

Τωρα για την καταναλωση της φορτισης του PC δεν εχω επιχειρημα:))

Άμα έχεις λεφτά για βιβλία υποθέτω ότι έχεις λεφτά και για βιβλία, απ'όσο ξέρω επίσης δεν υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία σε μορφή pdf στην Ελλάδα.
Τέλος, άμα επικρατήσει η "ανάγνωση" βιβλίων και σπουδαστικών συγγραμάτων σε μορφή pdf και από οθόνες υπολογιστών τότε μάλλον λάθος ειδικότητα διάλεξα, έπρεπε να γίνω οφθαλμίατρος γιατί θα έκανα χρυσές δουλειές!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Leave it for later :))
Αλλα τι σχεση εχει η ζωγραφικη με τα ipad/pdf?
Η τεχνη ειναι τεχνη και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι αν θελει καποιος να ασχοληθει με την γλυπτικη η ζωγραφικη θα συνεχισει με τον παραδοσιακο τροπο. Και η γυμναστικη μπορω να προσθεσω εγω δεν οφελειται απο την τεχνολογια, αλλα ειναι αυτο επιχειρημα εναντιον της χρησης της τεχνολογιας στα σχολεια?

Ναι ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το ξεχασουν, διοτι θα βλεπουν την μορφη των γραμματων στη γραφομηχανη/PC/ipad etc. Και εξι χρονια γραψιματος στο δημοτικο δεν ξεχνιουνται τοσο ευκολα.

Αποδειξη:
Η γιαγια μου διεκοψε το σχολειο στην τριτη δημοτικου, λογω του γνωστου 'συνωστισμου' και παρ'αυτα εγραφε σωστοτατα Ελληνικα στην ενατη δεκαετια της ζωης της!!

''Το να ζωγραφιζεις στον υπολογιστη η στο χαρτι δεν εξαρταται απο την τεχνολογια αλλα απο τα γουστα του καλλιτεχνη.''

Aυτό δικό σου δέν ήταν ή αυτονομήθηκε το πληκτρολόγιο?:D:D

Υ.Γ..

Σέβομαι ιδιαιτέρως την γιαγιά σου..Και η δική μου μέσα στήν δίνη του Εμφυλίου σταμάτησε στην Ε.Δημοτικού και παρολα ταύτα έκανε λιγοτερα ορθογραφικά λάθη ,αλλά ειχε και ευρύτερη παιδεία απο πολλούς ..Προφανώς γιατί οι γιαγιάδες μας μέσω τών φτωχών μέσων που ειχαν μπορεσαν και έμαθαν και χωρις pdf νά ειναι πολιτισμένες και οχι ''εγγράμματες''.

Last edited:
Ρε παιδιά.....Ελεος...Επεσα τυχαία (και χτύπησα ομολογώ..) στο νήμα και ούτε λίγο ούτε πολύ με κατευθύνετε να πω στην κόρη μου η οποία θα πάει στην πρώτη Δημοτικού φέτος να ανοίγει το .pdf (τι είπες μπαμπα? - το .pdf παιδί μου) για να διαβάζει το " Γράμματα Λέξεις , Ιστορίες - Γλώσσα " Α' Δημοτικού Πρώτο τεύχος" !!!!!!!
Και πως θα συμπληρώνει τα γράμματα που λείπουν στις λεξούλες μέσα στις ασκήσεις ? Θα κάνει edit στον Adobe ?
Ολα έχουν μια σειρά.
Πρώτα μαθαίνουμε να διαβάζουμε (αναγνωρίζουμε) τα γράμματα , μετά να καταλαβαίνουμε σε ποια εικόνα αντιστοιχούν , να τα γράφουμε , μετά να σχηματίζουμε προτάσεις κτλπ.
Σε .pdf αρχείο?
Λάσο ρε παλληκάρια.
Η τεχνολογική εξέλιξη και η εφαρμογή της στην εκπαίδευση δια μέσου νέων μεθόδων προυποθέτει προστιθέμενη εμπειρία. Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνο.
Αλλά μην με τρελλαίνετε βραδυάτικα.
Γίνετε πιο συγκεκριμένοι όσοι την υποστηρίζετε , τεκμηριώστε τα πεδία και τα ανάλογα ηλικιακά όρια των εφαρμογών της , γιατί θα σας βάλω να εξηγήσετε στην Δανάη τι είναι το .pdf ...........:D

Ρε παιδιά.....Ελεος...Επεσα τυχαία (και χτύπησα ομολογώ..) στο νήμα και ούτε λίγο ούτε πολύ με κατευθύνετε να πω στην κόρη μου η οποία θα πάει στην πρώτη Δημοτικού φέτος να ανοίγει το .pdf (τι είπες μπαμπα? - το .pdf παιδί μου) για να διαβάζει το " Γράμματα Λέξεις , Ιστορίες - Γλώσσα " Α' Δημοτικού Πρώτο τεύχος" !!!!!!!
Και πως θα συμπληρώνει τα γράμματα που λείπουν στις λεξούλες μέσα στις ασκήσεις ? Θα κάνει edit στον Adobe ?
Ολα έχουν μια σειρά.
Πρώτα μαθαίνουμε να διαβάζουμε (αναγνωρίζουμε) τα γράμματα , μετά να καταλαβαίνουμε σε ποια εικόνα αντιστοιχούν , να τα γράφουμε , μετά να σχηματίζουμε προτάσεις κτλπ.
Σε .pdf αρχείο?
Λάσο ρε παλληκάρια.
Η τεχνολογική εξέλιξη και η εφαρμογή της στην εκπαίδευση δια μέσου νέων μεθόδων προυποθέτει προστιθέμενη εμπειρία. Σαφώς και με βρίσκει σύμφωνο.
Γίνετε πιο συγκεκριμένοι όσοι την υποστηρίζετε , τεκμηριώστε τα πεδία και τα ανάλογα ηλικιακά όρια των εφαρμογών της , γιατί θα σας βάλω να εξηγήσετε στην Δανάη τι είναι το .pdf ...........:D
Στείλε τη σε μένα , μαζί με το υιό μου , ιδιαίτερα ταχύρυθμα....:flipout::flipout::flipout:

Ολα έχουν μια σειρά.
Σε .pdf αρχείο?
Λάσο ρε παλληκάρια.

Βουνο το δικιο σου:fahne90:

Εγω ομιλησα για εισαγωγη της τεχνολογιας στο Γυμνασιο και πιθανως στα τελευταια χρονια του δημοτικου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Καλά ρέ δεν τοξερες πώς ολα τά χωριά του Ολύμπου και τής Πινδου μορφώνονται μέσω pdf??

Όχι , όχι , όχι ...:flipout::flipout::flipout::flipout:
Δες το ποστ #61

Ε, το ειδα, δεν τα λες κι ασχημα. Τι?

Μηπως δεν καταλαβαινω κατι?
Η αληθεια ειναι οτι διαβαζω πολλα ε-μπουκς τελευταια, λες να επηρρεασαν την κριση μου? Να ανησυχω?

Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Οταν θα εχει στειλει καμμια δεκαρια sms μεχρι να προλαβεις να πιασεις το πληκτρολογιο θα καταλαβεις οτι οι εξηγησεις περισευουν :flipout:

Last edited:
萝拉一个苹果 (μετάφραση: Λόλα να ένα μήλο)....

咪咪到影印 (Μίμη να μια φωτοτυπία)......

τον Κινέζο δεν κάνει η Αννούλα?:slapface: