Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Εαν η κυβερνηση ψαξει και επιδιωξει μαζικη παραγγελια, θα διαπιστωσει οτι το να παραγγειλει 1 συσκευη τυπου ipad 10" για καθε μαθητη θα κοστιζει πολυ λιγοτερο απο το να τυπωνει δεκαδες βιβλια ανα μαθητη καθε χρονο και να τα μεταφερει σε ολη την επικρατεια.

.

Μού ειναι αδιάφορη η οικονομοτεχνική ανάλυση για την καλυτερη μορφωση τών παιδιών..

Αυριο (μάλλον οχι αυριο,αλλά σήμερα)μπορεί νά μάς προκύψει ''οικονομολογος'' που να αποφανθεί πώς δεν χρειάζεται κάν το σχολειο γιατί κοστίζει.

Τό βιβλίο ειναι βιβλίο,οπως και το γράψιμο με το μολύβι,ειναι γράψιμο..Σέ λιγο θα δημιουργήσουμε παιδιά,που δεν θά ξέρουν τί να κάνουν τά χερια τους..

Μήπως νά ζωγραφίζουν και στο p.c. τά ταλαντούχα??

Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Αυριο (μάλλον οχι αυριο,αλλά σήμερα)μπορεί νά μάς προκύψει ''οικονομολογος'' που να αποφανθεί πώς δεν χρειάζεται κάν το σχολειο γιατί κοστίζει.

Πανευκολα...Ασε που η ιστορια μυριζει κονομα απο εδω μεχρι την Κινα.Εχουν πεσει οι πωλησεις φαινεται....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Γενικότερα λοιπόν η τεχνολογια δέν αποτελεί σημείο ένδειξης ''ανωτερότητας'' και ούτε μπορεί νά υποκαταστήσει στά πάντα ,μερικές πιό πεπατημένες μορφές μάθησης.

Μάλιστα η προσπάθεια εμπορικοποιησης του pdf ειναι τοσο προφανής,που ψάχνουν διαρκώς να ''εφεύρουν'' βολικοτερους τρόπους ανάγνωσής του ''γι´αυτούς που προτιμούν τά βιβλια''.

Η προσπαθεια "εμπορικοποιησης" του pdf εχει χαρισει σε εκατομμυρια εκατομμυριων ανθρωπους το αγαθο της γνωσης που για τον ενα λογο η τον αλλο δεν μπορουν να αγορασουν τοσα βιβλια. Υπαρχουν αμετρητοι ελευθεροι τιτλοι και αυτος ο θησαυρος θα εμενε ανεκμεταλευτος. Αλλα σιγουρα, αν θελει καποιος να βρει καποια αρνητικα στην τεχνολογια pdf και στα book readers ειμαι σιγουρος οτι θα βρει :))

Παντως πιστευω οτι ενα 10αρι ipad/book reader θα μπορουσε καλλιστα να αντικαταστησει τα σχολικα βιβλια. Οπως πιστευω και οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των μαθητων θα ηταν υπερ της τεχνολογιας και του ηλεκτρονικου βιβλιου, ο,τι και να λεμε εμεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Και σε μένα αρέσουν...

Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στα επιχειρήματα που έθεσα κατά της αντικατάστασης του βιβλίου από pdf

Θα κάνουμε τα παιδιά πειραματόζωα και θα δοκιμάσουμε στην τύχη ότι να ναι χωρίς πρώτα να έχει αποδειχτεί η αξία του; Μόνο και μόνο για να φανούμε μοντέρνοι; Αυτό δεν είναι επιστημονική μέθοδος αλλά μπακαλική. Άσε που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι απλά ένα μέτρο μείωσης κόστους σε βάρος της ποιότητας.

Στην επιστήμη, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται ότι ισχύει κάτι:

Καλό διάβασμα. Είναι και σε ηλεκτρονική μορφή. Θα σου αρέσει:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_burden_of_evidence
Κατ αρχάς απάντηση πήρες , και θεωρώ οτι έχεις και αντίληψη και γνώση για να συνειδητοποίησης οτι , για κάθε μια έκθεση επιστημονική , υπάρχει και μια αντι έκθεση .

Τα παιδιά μας πειραματόζωα , μεγάλη κουβέντα απο μόνη της , ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο , αμφιβάλεις όμως οτι ακόμη και συ ο ίδιος μπορεί να έχεις είδη κάνει ,εν αγνοία σου πάντα , ζώντας στον σύγχρονο κόσμο ;;;

Στην επιστήμη, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται ότι ισχύει κάτι
Και συ ισχυρίζεσαι οτι κάνουμε κακό στα παιδιά μας , οτι τα κάνουμε ή θα τα κάνουμε πειραματόζωα , λοιπόν για απέδειξε το.

Είπαμε κατά βάση κανείς μας δε μπορεί να είναι σίγουρος αν είναι η όχι καλή μέθοδος το ebook αλλά δε πρέπει να το καταδικάζουμε κι όλας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Η προσπαθεια "εμπορικοποιησης" του pdf εχει χαρισει σε εκατομμυρια εκατομμυριων ανθρωπους το αγαθο της γνωσης που για τον ενα λογο η τον αλλο δεν μπορουν να αγορασουν τοσα βιβλια. Υπαρχουν αμετρητοι ελευθεροι τιτλοι και αυτος ο θησαυρος θα εμενε ανεκμεταλευτος. Αλλα σιγουρα, αν θελει καποιος να βρει καποια αρνητικα στην τεχνολογια pdf και στα book readers ειμαι σιγουρος οτι θα βρει :))

Παντως πιστευω οτι ενα 10αρι ipad/book reader θα μπορουσε καλλιστα να αντικαταστησει τα σχολικα βιβλια. Οπως πιστευω και οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των μαθητων θα ηταν υπερ της τεχνολογιας και του ηλεκτρονικου βιβλιου, ο,τι και να λεμε εμεις.

Μπορείς σε παρακαλώ νά μου αναφέρεις αυτά τά εκατομύρια ανθρώπων πού τους χαρίστηκε μέσω pdf τό αγαθό τής γνώσης?
Δηλαδή πριν το pdf ολοι αυτοί οι άνθρωποι δέν ειχαν αποκτήσει γνώση γιατί απλά δεν ειχαν χρηματα να αγοράσουν βιβλίο...

Και καλά τόσες γενιές ανθρώπων πώς μορφώθηκαν απο το υστέρημά τους (πρόσεξε μιλώ για μορφωση και οχι γιά ''εγγράμματη πιστοποίηση'')μέσω βιβλιων ?

Νά υποθέσω πώς και η Αφρική ,και η Ασια και ολος ο λεγομενος τριτος κοσμος διαβάζει μεσω pdf ?:D:D:D:D

Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Μού ειναι αδιάφορη η οικονομοτεχνική ανάλυση για την καλυτερη μορφωση τών παιδιών..

Τό βιβλίο ειναι βιβλίο,οπως και το γράψιμο με το μολύβι,ειναι γράψιμο..Σέ λιγο θα δημιουργήσουμε παιδιά,που δεν θά ξέρουν τί να κάνουν τά χερια τους..

Εδώ είμαι οριζοντίος και καθέτος ΥΠΕΡ !!!!! κάθε τι άλλο θα με έβρισκε αντίθετο.

Πάντως ο γιός μου μια χαρά τα πάει με το ipad , και γι αυτό θα ήθελα να δω τι θα μπορούσε να γίνει στα σχολεία με μια αντίστοιχη συσκευή .

Eιναι νωρις ακομα πιστευω.Αυτο προυποθετει εκτος των αλλων εξοικειωση , υπολογιστη σε καθε σπιτι , και στο πιο απομακρυσμενο χωριο , υποβαθμισμενη περιοχη , πιθανοτατα γραμμη ιντερνετ κλπ.
Σε 10 , 20 χρονια θα εχουμε βιβλια ? Πιθανολογω πως οχι.Βαζω ενα μεγαλο χρονικο διαστημα γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα αντιδρασουν στην προοδο , γιατι αναγκαστικα θα χρειαστει και μια δικια τους επιμορφωση :s Μεχρι τοτε μπορουμε να πουμε οτι η κυβερνηση ειδε πολυ μπροστα σε αυτο το θεμα :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Εδώ είμαι οριζοντίος και καθέτος ΥΠΕΡ !!!!! κάθε τι άλλο θα με έβρισκε αντίθετο.

Πάντως ο γιός μου μια χαρά τα πάει με το ipad , και γι αυτό θα ήθελα να δω τι θα μπορούσε να γίνει στα σχολεία με μια αντίστοιχη συσκευή .

Βρέ φυσικά και τά παιδιά τά πάνε μιά χαρά με την τεχνολογια ..Και έτσι πρέπει..

Αλλως τε ρουφάνε σαν σφουγγάρια τήν πληροφορία και μάλιστα πιό εύκολα απο τίς πιό παραδοσιακές μεθόδους..

Και ο δικός μου απο πολύ μικρός ψαχούλευε κάθε τι που κυκλοφορουσε στό σπίτι και ανακάλυπτε πράγματα ενστικτωδώς με μεγάλη ταχύτητα..

Θεωρώ πως αυτή την ικανότητα την έχουν ολα τα παιδιά σήμερα .

Απ´εκεί και πέρα ομως και επειδή το ζητούμενο δεν ειναι μονον ο καλός χειρισμός ή η ευκολια αποκτησης μιάς πληροφορίας,αλλά ο ουσιαστικός κάματος ,η ανάπτυξη τής κρίσης και τό ενδελεχές ψάξιμο θα πρέπει να υπάρχει μιά ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών τροπων και των ,ας πούμε σύγχρονων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Βρέ φυσικά και τά παιδιά τά πάνε μιά χαρά με την τεχνολογια ..Και έτσι πρέπει..

Αλλως τε ρουφάνε σαν σφουγγάρια τήν πληροφορία και μάλιστα πιό εύκολα απο τίς πιό παραδοσιακές μεθόδους..

Και ο δικός μου απο πολύ μικρός ψαχούλευε κάθε τι που κυκλοφορουσε στό σπίτι και ανακάλυπτε πράγματα ενστικτωδώς με μεγάλη ταχύτητα..

Θεωρώ πως αυτή την ικανότητα την έχουν ολα τα παιδιά σήμερα .

Απ´εκεί και πέρα ομως και επειδή το ζητούμενο δεν ειναι μονον ο καλός χειρισμός ή η ευκολια αποκτησης μιάς πληροφορίας,αλλά ο ουσιαστικός κάματος ,η ανάπτυξη τής κρίσης και τό ενδελεχές ψάξιμο θα πρέπει να υπάρχει μιά ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών τροπων και των ,ας πούμε σύγχρονων.
Συμφωνώ 1000% αυτό είναι που υποστηρίζω απο την αρχή , δεν είμαι ούτε υπερ ούτε κατά καμιάς απο τις δύο μεθόδους.

Και σε καποιους αλλους δυστυχως ηταν αδιαφορες οι οικονομοτεχνικες αναλυσεις και βλεπεις που φτασαμε...

Ασε πρωτα να αποφανθει καποιος οτι δεν χρειαζεται το σχολειο και το ξανασυζηταμε.

Το γραψιμο δεν το ξεχναμε, ειναι σαν το ποδηλατο. Ιδια λαθη κανεις με το μολυβι ιδια με το πληκτρολογιο. Η σκεψη πρεπει να καλλιεργηθει και δεν πιστευω οτι η επιλογη pdf η βιβλιο θα κανει καποια διαφορα.

Το να ζωγραφιζεις στον υπολογιστη η στο χαρτι δεν εξαρταται απο την τεχνολογια αλλα απο τα γουστα του καλλιτεχνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Και σε καποιους αλλους δυστυχως ηταν αδιαφορες οι οικονομοτεχνικες αναλυσεις και βλεπεις που φτασαμε...

Ασε πρωτα να αποφανθει καποιος οτι δεν χρειαζεται το σχολειο και το ξανασυζηταμε.

Το γραψιμο δεν το ξεχναμε, ειναι σαν το ποδηλατο. Ιδια λαθη κανεις με το μολυβι ιδια με το πληκτρολογιο. Η σκεψη πρεπει να καλλιεργηθει και δεν πιστευω οτι η επιλογη pdf η βιβλιο θα κανει καποια διαφορα.

Το να ζωγραφιζεις στον υπολογιστη η στο χαρτι δεν εξαρταται απο την τεχνολογια αλλα απο τα γουστα του καλλιτεχνη.

Νά λιποθυμήσω τώρα η later???

Eυτυχώς που ο Μοραλης,ο Χατζηκυριάκος-Γκικας,ο Τσαρούχης για να μεινω στά ''καθ''ημάς'', προλαβαν και πεθαναν..

Γιά Ζωγραφική μιλάμε και οχι για Χολυγουντιανές ψαρόβαρκες.

Εισαι σιγουρος οτι τά παιδιά δεν θα ξεχάσουν το γράψιμο??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Eιναι νωρις ακομα πιστευω.Αυτο προυποθετει εκτος των αλλων εξοικειωση , υπολογιστη σε καθε σπιτι , και στο πιο απομακρυσμενο χωριο , υποβαθμισμενη περιοχη , πιθανοτατα γραμμη ιντερνετ κλπ.
Σε 10 , 20 χρονια θα εχουμε βιβλια ? Πιθανολογω πως οχι.Βαζω ενα μεγαλο χρονικο διαστημα γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα αντιδρασουν στην προοδο , γιατι αναγκαστικα θα χρειαστει και μια δικια τους επιμορφωση :s Μεχρι τοτε μπορουμε να πουμε οτι η κυβερνηση ειδε πολυ μπροστα σε αυτο το θεμα :flipout:

Ναι ισως ειναι νωρις αν και η ευφυια και η ευκολια εξοικειωσης των σημερινων παιδιων με καθε τι ηλεκτρονικο ειναι εντυπωσιακη! Αντιδρασεις θα υπαρχουν παντα, οπως παντα. Μακαρι να εβλεπε μπροστα η κυβερνηση και σε αλλα θεματα..

Όπως το είπες του Καλλιτέχνη , ΌΧΙ του μαθητη , μόνο χαρτί και μολύβι γι αυτούς , το θεωρώ απλά αναντικατάστατο.

Κατ αρχάς απάντηση πήρες , και θεωρώ οτι έχεις και αντίληψη και γνώση για να συνειδητοποίησης οτι , για κάθε μια έκθεση επιστημονική , υπάρχει και μια αντι έκθεση .

Τα παιδιά μας πειραματόζωα , μεγάλη κουβέντα απο μόνη της , ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο , αμφιβάλεις όμως οτι ακόμη και συ ο ίδιος μπορεί να έχεις είδη κάνει ,εν αγνοία σου πάντα , ζώντας στον σύγχρονο κόσμο ;;;

Στην επιστήμη, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται ότι ισχύει κάτι
Και συ ισχυρίζεσαι οτι κάνουμε κακό στα παιδιά μας , οτι τα κάνουμε ή θα τα κάνουμε πειραματόζωα , λοιπόν για απέδειξε το.

Είπαμε κατά βάση κανείς μας δε μπορεί να είναι σίγουρος αν είναι η όχι καλή μέθοδος το ebook αλλά δε πρέπει να το καταδικάζουμε κι όλας.

Δεν πήρα καμιά απάντηση. Απαρίθμησε μου τα παιδαγωγικά πλεονεκτήματα του pdf σε σχέση με το χαρτί.

Ποιοι από τους τεχνικούς λόγους που ανέφερα δεν ισχύουν και γιατί;

Αυτό θα ήταν απάντηση. Μέχρι τώρα λέτε ότι τα Pdf είναι καλύτερα αλλά δεν έχετε αναφέρει σε τι είναι καλύτερα, πέρα από τη φορητότητα και την οικονομία που όντως ισχύουν αλλά δεν είναι παιδαγωγικά πλεονεκτήματα.

Εν αγνοία μου μπορεί να έχω κάνει οτιδήποτε. Θα ήταν παράδοξο να το γνωρίζω όμως αφού είναι εξ' ορισμού αδύνατο. εσύ ξέρεις αν έχεις βλάψει ποτέ κανέναν εν αγνοία σου; Άρα η ερώτηση σου είναι άτοπη. :BDGBGDB55:

Αυτό όμως που δε θα κάνω σίγουρα είναι κακό στα παιδιά εν γνώση μου. Έχω 15 ετή εμπειρία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην εκπαίδευση της Πληροφορικής και του Τουρισμού σε ανήλικους και ενήλικους με όλα σχεδόν τα εποπτικά μέσα που υπάρχουν. Μέχρι και gamification theories έχω χρησιμοποιήσει. Επίσης έχω εμπειρία σαν χρήστης tablet και ebook reader και έχω εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες epub και pdf.

Τα tablets και τα readers είναι μια χαρά για casual διάβασμα, αλλά δεν μπορούν σήμερα να αντικαταστήσουν τα σχολικά βιβλία για τεχνικούς, εργονομικούς και οργανωτικούς λόγους που προανέφερα. Σε μερικά χρόνια ίσως. Τώρα με τίποτα.

Θα ήταν απλά ταυτολογία να προσπαθώ να αποδείξω ότι αν εκπαιδεύσεις κάποιον αντικαθιστώντας πλήρως κάτι που δουλεύει για χιλιετηρίδες με κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί τον κάνεις "πειραματόζωο". Είναι ο ορισμός της έννοιας. Τέτοια πειράματα γίνονται σε πολύ μικρότερες κλίμακες (δείγματα) πολύ απλά για να μην κινδυνέψει από τις επιπτώσεις μεγαλύτερος πληθυσμός.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Ναι ισως ειναι νωρις αν και η ευφυια και η ευκολια εξοικειωσης των σημερινων παιδιων με καθε τι ηλεκτρονικο ειναι εντυπωσιακη! Αντιδρασεις θα υπαρχουν παντα, οπως παντα. Μακαρι να εβλεπε μπροστα η κυβερνηση και σε αλλα θεματα..

Εχεις σκεφτεί πώς η εξοικειωση με τα ηλεκτρονικά στά παιδιά μπορεί να οφείλεται απλά γιατί χρησιμοποιούν μονον ελάχιστο τμήμα του εγκεφάλου τους και μάλιστα πολύ λιγότερο απ´αυτό που χρησιμοποιούν για νά διαβάσουν,να γράψουν νά ζωγραφίσουν,νά αποκτήσουν αυτό που λέμε ''Κριτική σκέψη''??

Οτι ενα παιδί τριών χρονών μπορεί εύκολα να βρεί ,ας πούμε το word ή να παίξει ενα απλό παιχνίδι στο p.c. ενώ αντιθέτως στην ιδια ηλικία οι λοιπές του δραστηριότητες ,που δεν εχουν σχεση με την τεχνολογια να βρισκονται ''πιο πισω''??

Ολες οι θεωρίες περί τούς ''computerised mind'' απεδειχθησαν τρίχες κατσαρές ...

O εγκέφαλος ειναι κάτι πολύ ανώτερο απο τούς ''δρομους μάθησης '' μέσω μονον της τεχνολογιας.

Την προηγούμενη δεκαετία κυκλοφορούσαν κάτι βιβλια που προσπαθούσαν να εξισώσουν εγκέφαλο και υπολογιστή...Μάταια και ευτυχώς.

Last edited:
Μάλλον δεν έχετε κάτσει να "διαβάσετε" παιδί να δείτε πόσο ανεδαφικό είναι όλο αυτό με τα *ντιβιντια και τα ιπειπερς και τα ιπαπαρς ,, άσε που σπάνε χαλάνε καίγονται χάνονται κλπ κλπ ,,

μαλακίες στο 4γωνο ...

σημειωτέων ασχολούμαι με την πληροφορική από όταν τρώγαμε βελανίδια ,, δεν με έχει πείσει ότι θα αντικαταστήσει ποτέ την κλασική μορφή εκπαίδευσής

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Εχεις σκεφτεί πώς η εξοικειωση με τα ηλεκτρονικά στά παιδιά μπορεί να οφείλεται απλά γιατί χρησιμοποιούν μονον ελάχιστο τμήμα του εγκεφάλου τους και μάλιστα πολύ λιγότερο απ´αυτό που χρησιμοποιούν για νά διαβάσουν,να γράψουν νά ζωγραφίσουν,νά αποκτήσουν αυτό που λέμε ''Κριτική σκέψη''??

Οτι ενα παιδί τριών χρονών μπορεί εύκολα να βρεί ,ας πούμε το word ή να παίξει ενα απλό παιχνίδι στο p.c. ενώ αντιθέτως στην ιδια ηλικία οι λοιπές του δραστηριότητες ,που δεν εχουν σχεση με την τεχνολογια να βρισκονται ''πιο πισω''??

Ολες οι θεωρίες περί τούς ''computerised mind'' απεδειχθησαν τρίχες κατσαρές ...

O εγκέφαλος ειναι κάτι πολύ ανώτερο απο τούς ''δρομους μάθησης '' μέσω μονον της τεχνολογιας.
+1

Ναι ισως ειναι νωρις αν και η ευφυια και η ευκολια εξοικειωσης των σημερινων παιδιων με καθε τι ηλεκτρονικο ειναι εντυπωσιακη!

Αν επροκειτο για το τελικο σταδιο μια σοβαρης προσπαθειας εκσυχρονισμου, οπου θα ειχαν προηγηθει πολλα (σοβαρα και ουσιαστικα ) βηματα , με γνωμονα την προσβαση του παιδιου σε περισσοτερη γνωση και την αναπτυξη της κριτικης σκεψης (να φυγουμε δηλαδη απο χαζο-παπαγαλισμο) τοτε ναι.Και φυσικα να υπαρχει η αντιστοιχη υποδομη σε καθε σχολειο .Τωρα dvd , φωτοτυπιες , ευθυνες απο δω και απο κει , ε μονο γελιο βγαζουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Νά λιποθυμήσω τώρα η later???

Eυτυχώς που ο Μοραλης,ο Χατζηκυριάκος-Γκικας,ο Τσαρούχης για να μεινω στά ''καθ''ημάς'', προλαβαν και πεθαναν..

Γιά Ζωγραφική μιλάμε και οχι για Χολυγουντιανές ψαρόβαρκες.

Εισαι σιγουρος οτι τά παιδιά δεν θα ξεχάσουν το γράψιμο??

Leave it for later :))
Αλλα τι σχεση εχει η ζωγραφικη με τα ipad/pdf?
Η τεχνη ειναι τεχνη και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι αν θελει καποιος να ασχοληθει με την γλυπτικη η ζωγραφικη θα συνεχισει με τον παραδοσιακο τροπο. Και η γυμναστικη μπορω να προσθεσω εγω δεν οφελειται απο την τεχνολογια, αλλα ειναι αυτο επιχειρημα εναντιον της χρησης της τεχνολογιας στα σχολεια?

Ναι ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το ξεχασουν, διοτι θα βλεπουν την μορφη των γραμματων στη γραφομηχανη/PC/ipad etc. Και εξι χρονια γραψιματος στο δημοτικο δεν ξεχνιουνται τοσο ευκολα.

Αποδειξη:
Η γιαγια μου διεκοψε το σχολειο στην τριτη δημοτικου, λογω του γνωστου 'συνωστισμου' και παρ'αυτα εγραφε σωστοτατα Ελληνικα στην ενατη δεκαετια της ζωης της!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα

Αν επροκειτο για το τελικο σταδιο μια σοβαρης προσπαθειας εκσυχρονισμου, οπου θα ειχαν προηγηθει πολλα (σοβαρα και ουσιαστικα ) βηματα , με γνωμονα την προσβαση του παιδιου σε περισσοτερη γνωση και την αναπτυξη της κριτικης σκεψης (να φυγουμε δηλαδη απο χαζο-παπαγαλισμο) τοτε ναι.Και φυσικα να υπαρχει η αντιστοιχη υποδομη σε καθε σχολειο .Τωρα dvd , φωτοτυπιες , ευθυνες απο δω και απο κει , ε μονο γελιο βγαζουν.

Καμμια αντιρρηση. Πολυ σωστα το θετεις το θεμα.
Μονο η στειρα αρνηση δεν βοηθα.