χα !! ακόμα θυμάμαι τότε που μας είχαν καταργήσει το πολυτονικό , απλοποίηση μεγάλη , βέβαια τότε σα μαθητές είχαμε κάνει μεγάλες χαρές.Δεν βλέπω καμιά ''προοδο'' σε ολα αυτά...
Και επειδή ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν ειναι κομπιούτερ,αλλά πολύ περισσοτερο πολύπλοκος ,τά παιδιά θά απωλέσουν βασικές μειζονες δεξιότητες..
Η τεχνολογια δεν σημιουργεί καλυτερους ανθρώπους,απλά συμβάλλει οπου μπορεί γιά νά διευκολύνει..
Αλλά σκοπός του σχολειού δεν ειναι η απλοποιηση ..Σέ λιγο προβατα θα μπαινουν και προβατα θα βγαινουν.
Και επιμένω πώς ολες οι σύγχρονες συσκευές οδηγούν στην μειωση τής προσοχής και τής συγκέντρωσης,σε σχέση με το κανονικό βιβλιο...
Η λογικη της καταργησης των βιβλιων για λογους περιορισμου του κοστους, ειναι η ιδια που εφαρμοζεται για παραδειγμα στη συζητηση για το Δημοσιο τομεα.
Τον εχουμε αφησει επι χρονια να εκφυλιστει, και τωρα που δεν παει αλλο, αντι να βαλουμε μια ταξη η προτεινομενη λυση ειναι η καταργηση του....
Το πιο απλο και λογικο, ειναι το βιβλιο να χρεωνεται στο μαθητη στην αρχη της χρονιας και να επιστρεφεται στο τελος της. Το να καιγονται, να σκιζονται και να πετιουνται στον αερα τα βιβλια καθε Ιουνη ειναι ανωμαλια. Το να καταργησουμε τα βιβλια επειδη κοστιζουν, επισης.
χα !! ακόμα θυμάμαι τότε που μας είχαν καταργήσει το πολυτονικό , απλοποίηση μεγάλη , βέβαια τότε σα μαθητές είχαμε κάνει μεγάλες χαρές.
Όσο για το άλλο, αυτό με τα πρόβατα μπαίνουν πρόβατα βγαίνουν , πολύ φοβάμαι οτι ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει , δυστυχώς.
+1:SFGSFGSF:Η λογικη της καταργησης των βιβλιων για λογους περιορισμου του κοστους, ειναι η ιδια που εφαρμοζεται για παραδειγμα στη συζητηση για το Δημοσιο τομεα.
Τον εχουμε αφησει επι χρονια να εκφυλιστει, και τωρα που δεν παει αλλο, αντι να βαλουμε μια ταξη η προτεινομενη λυση ειναι η καταργηση του....
Το πιο απλο και λογικο, ειναι το βιβλιο να χρεωνεται στο μαθητη στην αρχη της χρονιας και να επιστρεφεται στο τελος της. Το να καιγονται, να σκιζονται και να πετιουνται στον αερα τα βιβλια καθε Ιουνη ειναι ανωμαλια. Το να καταργησουμε τα βιβλια επειδη κοστιζουν, επισης.
Δεν βλέπω καμιά ''προοδο'' σε ολα αυτά...
Και επειδή ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν ειναι κομπιούτερ,αλλά πολύ περισσοτερο πολύπλοκος ,τά παιδιά θά απωλέσουν βασικές μειζονες δεξιότητες..
Η τεχνολογια δεν σημιουργεί καλυτερους ανθρώπους,απλά συμβάλλει οπου μπορεί γιά νά διευκολύνει..
Αλλά σκοπός του σχολειού δεν ειναι η απλοποιηση ..Σέ λιγο προβατα θα μπαινουν και προβατα θα βγαινουν.
Και επιμένω πώς ολες οι σύγχρονες συσκευές οδηγούν στην μειωση τής προσοχής και τής συγκέντρωσης,σε σχέση με το κανονικό βιβλιο...
+1
Αυτες οι δεξιοτητες αποτελουν την πρωταρχικη βαση. Πρεπει να ακονιζονται και να διατηρουνται, ασχετως εαν αργοτερα εμπλουτιζονται με αλλες οι οποιες δεν υπηρχαν πριν. Αλλιως θα καταληξουμε να ξεχασουμε οτι με την πετρα και το ξυλο αναβουμε φωτια...
Φυσικα εγω που τα πιστευω ακραδαντα αυτα δεν μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις το iPhone...αλλα η πολυπλοκοτητα και η πολυεπιπεδη δραστηριοποιηση ανοιγει και διατηρει τους οριζοντες της ζωης μας..κι οχι η απομονωση η η απαξιωση του πεπερασμενου...
Αποψη μου ε;![]()
Δεν ξέρω τι λένε η διάφορες εκθέσεις για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά σας πληροφορώ ότι όταν μιλάμε για θεωρία, τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι εντυπωσιακά... Ξέρω πολλές περιπτώσεις από τελειόφοιτους που πάνε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακο και καταλήγουν να διδάσκουν διάφορα μαθήματα.
Μιλάω για πολυτεχνείο, οικονομικό και ιατρική.
τα κόκκινα, με τα κόκκινα.
τα πράσσινα, με τα πράσσινα.
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συζητάμε εδώ με το θέμα που άρχισε η κουβέντα αλλά
μεγαλύτερο "παραμύθι" από το ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία.
Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς..... τα βιβλία δημοτικού αρχίζουν από 1.20 και του γυμνασίου-λυκείου 12 . Αρα στην περίπτωση μου, που έχω 2 παιδιά θα θέλω πάνω από 200 . Και αν προσθέσουμε τετράδια και άλλα αξεσουάρ....
Τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή , για μένα είναι καταπληκτική ιδέα. Τουλάχιστον τα παιδιά δεν θα σηκώνουν τόσο βάρος και δεν θα σπαταλάμε τόσο χαρτί που στην καλύτερη των περιπτώσεων καταλήγει σε ένα κάδο ανακύκλωσης. Και ας μην αναφέρουμε τα βιβλία που δίνουν απο το σχολείο και ποτέ δεν ανοίγονται καν, π.χ. θεατρική αγωγή, φυσική αγωγή, καλλιτεχνικά.
Βέβαια, δεν είμαι υπέρ στο να μην έχουν τα παιδιά επαφή με τα κανονικά βιβλία. Αυτό πιστεύω είναι στο χέρι μας.
Δεν ξέρω τι λένε η διάφορες εκθέσεις για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά σας πληροφορώ ότι όταν μιλάμε για θεωρία, τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι εντυπωσιακά... Ξέρω πολλές περιπτώσεις από τελειόφοιτους που πάνε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και καταλήγουν να διδάσκουν διάφορα μαθήματα.
Μιλάω για πολυτεχνείο, οικονομικό και ιατρική.
:a0210:Ο κύριος Αντωνόγλου σάς εδωσε κάποια στοιχεια για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο..
Παλιοτερα ο κύριος Βλασίδης έχει γράψει επισης πολλά και μάλιστα με στοιχεια για την ποιότητα ορισμένων τμημάτων...
Απ´εκεί και πέρα άν εσείς υποτιμάτε οσους αποφοίτησαν απο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή φοιτούν εκεί,προφανώς έχετε την εμπειρια του LSE ή του Χάρβαρντ ,για τά οποία πάντως υπάρχουν και διάφορα στοιχεια που εχουν παρατεθεί για την ''αξιοκρατια'' τους -π.χ. χορηγια υιού Καντάφι-αλλά και για την μονομέρεια στήν εξειδικευση..
Απ´εκει και πέρα ολοι εμείς οι αποφοιτοι ελληνικών πανεπιστημιων υποκλινόμαστε ταπεινά στίς μεγαλειότητες σάν και την δική σας..
Απορώ μάλιστα πώς μπορείτε και ζειτε σε αυτή την χώρα ιθαγενών και δεν μετακομιζετε............................
Δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βιβλία ενώ έχουν λεφτά να αγοράσουν e-book, να πληρώνουν σύνδεση internet για να κατεβάζουν τα pdf και ηλεκτρικό για να το φορτίζουν?
Contradiction in terms....
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συζητάμε εδώ με το θέμα που ξεκίνησε την κουβέντα,
αλλά μεγαλύτερο "παραμύθι" από το ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία.
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συζητάμε εδώ με το θέμα που ξεκίνησε την κουβέντα,
αλλά μεγαλύτερο "παραμύθι" από το ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.