Μη μου θυμίζεις τώρα όσους λένε κάτι αντίστοιχο για τον ήχο, ότι επειδή κάτι μπορεί να μην ακούγεται άμεσα, είναι άχρηστη πληροφορία! :music-smiley-005:
Άλλο πιο πυκνά pixels και άλλο πιο ¨σωστά¨ Pixels. Εκτός αν με το πυκνό έρχεται και το σωστό. Έτσι δεν είναι ?
Καλά, μίλησε κι ο Χασοδίκης! :Banane0:
Τέτοια θέματα δεν απευθύνονται σε εσένα αγαπητέ μου. Εσύ Γιάννη μου θα μείνεις με τον BenQ 20000, μέχρι κι όταν θα βγάζεις το "μασελάκι" και θα το βάζεις στο ποτήρι πριν κοιμηθείς...![]()
Τι χρώμα έχει ένα τριαντάφυλλο χωρίς φως? Πέφτει ένα δέντρο στο δάσος, αλλά, δεν είναι κανείς εκεί κοντά να το ακούσει...κάνει θόρυβο?![]()
Υπάρχει κάποιος λόγος να μην ισχύει αυτό, πυκνότερα πίξελ να μην δίνουν και πιστότερη τελική απεικόνιση;
Αν έχεις τα μάτια της κουκουβάγιας και τα αυτιά της νυχτερίδας όμως; :Banane0:
Υπάρχει κάποιος λόγος να μην ισχύει αυτό, πυκνότερα πίξελ να μην δίνουν και πιστότερη τελική απεικόνιση; Μπερδεύτηκα λίγο με αυτό που είπες όμως, δεν το έχω σκεφτεί και ίσως έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψη...
“There is a point where you can no longer distinguish individual pixels, but that does not mean that you cannot distinguish greater detail. You can still see aliasing on lines on a retina display. You can’t pick out the pixels, but you can still see the aliasing. Let’s say you want to have an image of a piece of hair on the screen. You can’t make it real-size… it would still look jaggy and terrible. There’s a difference between where you can’t see pixels and where you can’t make improvements.”
Αν δεις μία πολύ ψιλή διαγώνιο γραμμή στην οθόνη, ιδιαίτερα σε μεγάλη αντίθεση, μία τρίχα όπως λέει ας πούμε ο άλλος στην απάντηση, μπορεί να μην ξεχωρίζεις τα πίξελ, όμως μπορεί να δεις τα "γρέζια" (aliasing) ακόμα και αν η ανάλυση είναι σχετικά υψηλή (τα 1080p ας πούμε). Για να εξαφανιστεί το φαινόμενο πρέπει να αυξηθεί η ανάλυση (ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν μεθόδοι, όπως το anti-aliasing, μία στάνταρ μέθοδος στα βίντεο παιχνίδια).
Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που αν και το μάτι δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά, με βάση τη θεωρητική διακριτική ικανότητα του σε σχέση με την απόσταση, τελικά βλέπει διαφορά σε διαφορετικές αναλύσεις στην οθόνη. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η απεικόνιση των γραμμών (μόνες, ή στα άκρα κάποιου σχήματος), ιδιαίτερα όταν υπάρχει μεγάλη αντίθεση και υπό γωνία (όχι τελείως κάθετες ή οριζόντιες στην οθόνη), ένα παράδειγμα ας πούμε οι γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος ή του τηλεφωνικού δικτύου. Σε χαμηλότερες αναλύσεις βλέπεις τα "σκαλοπατάκια" ή "γρέζια" (aliasing), ενώ σε μεγαλύτερες αναλύσεις αυτά εξαφανίζονται, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη επέμβαση (smoothing, interpolation ή κάτι παρόμοιο). Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει και ένα ενδιαφέρον άρθρο για ένα παραπλήσιο θέμα, εδώ
Καλά, ίδωμεν! Όλα αυτά θα φανούν από το πόσοι δεν θα αγοράσουν 4Κ όταν θα είναι προσιτές μετά από κάποιο διάστημα. Φαντάζομαι ανάλογο ποσοστό με όσους θεωρούσαν υπερβολή την ανάλυση 1080p πριν μερικά χρόνια (κι εγώ μέσα σε αυτούς πρέπει να ήμουν) και έμειναν στα 720p.
Για την ώρα πάντως, στο νήμα είμαστε "ο λαός θέλει OLED κι οι κομπιουτεράδες 4Κ"...![]()
Εγώ πάλι τα θεωρούσα τα 720p τότε, ημίμετρο...
Για την ώρα πάντως, στο νήμα είμαστε "ο λαός θέλει OLED κι οι κομπιουτεράδες 4Κ"...![]()
Ξαναπές με τότε κομπιουτερά και τα λέμε.....μπήκε στα αγαπημένα για κάθε χρήση!!![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.