-- OLED --

Οι κυρτές οθόνες έχουν πιο ρεαλιστική αίσθηση αλλά μόνο εάν κάθεσαι ακριβώς στο κέντρο ώστε να ισαπέχει το κάθε τμήμα της οθόνης από τον θεατή. Για τηλεόραση σαλονιού όπου συνήθως παρακολουθούν ταυτόχρονα έως και 4-5 άτομα αυτό έχει νόημα πρακτικά μόνο για πολύ μεγάλα μεγέθη τηλεοράσεων, αντίστοιχου μεγέθους με τα πανιά των προβολέων, ώστε όλοι οι θεατές να χωράνε εντός του κεντρικού σημείου παρακολούθησης. Στις 55" οι κυρτές οθόνες είναι περισότερο μάρκετινγκ και ουσιαστικά το προσφέρουν οι εταιρίες απλά και μόνο γιατί μπορούν, γιατί η τεχνολογία τους το επιτρέπει. Αντίστοιχα δηλαδή με την περίπτωση των τηλεοράσεων 42" fullHD που τις πολυδιαφήμiζαν πριν μερικά χρόνια ή πλέον με τις 48αρες 4K που είναι το νέο trend.

Η κυρτη οθόνη δεν προσφέρει επιπλέον ρεαλιστική αίσθηση.
Το όλο προϊόν είναι απλώς μάρκετινγκ.
Εδώ δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω ακόμα και σε κινηματογραφικες οθόνες πολλών ιντσών, σε τηλεοράσεις θα έδινε;

Απλά να σε πληροφορήσω πως οι αίθουσες iMAX σχεδιασμένες για προβολή 3D αποκλειστικά, έχουν κυρτά πανιά προβολής.

Απλά να σε πληροφορήσω πως οι αίθουσες iMAX σχεδιασμένες για προβολή 3D αποκλειστικά, έχουν κυρτά πανιά προβολής.

Και τι παραπάνω προσφέρουν οι αίθουσες imax;

Και τι παραπάνω προσφέρουν οι αίθουσες imax;

Θεωρούνται τεχνολογικά ότι πιο προηγμένο στον κινηματογράφο. Έχω χρόνια να δω προβολή σε iMAX για να πω σήμερα τι παραπάνω προσφέρουν, άλλα όταν κάποτε είχα δει τότε το αποτέλεσμα ήταν δεκαετίες μπροστά.

Θεωρούνται τεχνολογικά ότι πιο προηγμένο στον κινηματογράφο. Έχω χρόνια να δω προβολή σε iMAX για να πω σήμερα τι παραπάνω προσφέρουν, άλλα όταν κάποτε είχα δει τότε το αποτέλεσμα ήταν δεκαετίες μπροστά.

Επειδή είδα πέρυσι στην Ολλανδία, δεν μου έκανε καμιά εντύπωση. :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το επόμενο βήμα θα είναι οθόνη oled σε κινηματογραφο αντί για προβολέα και πανί ;

Μακάρι, μπας και αποκτήσει ο κινηματογράφος εικόνα.

Επειδή είδα πέρυσι στην Ολλανδία, δεν μου έκανε καμιά εντύπωση. :smile:

Είδες σε αίθουσα ειδική για 3D που προβάλλει τα φιλμάκια παραγωγής της iMAX ή σε αίθουσα της iMax που προβάλλει τις κανονικές ταινίες; Νομίζω δεν είναι ακριβώς οι ίδιες προδιαγραφές.

Είδες σε αίθουσα ειδική για 3D που προβάλλει τα φιλμάκια παραγωγής της iMAX ή σε αίθουσα της iMax που προβάλλει τις κανονικές ταινίες; Νομίζω δεν είναι ακριβώς οι ίδιες προδιαγραφές.

Είδα κανονική ταινία για imax 3d σε 3d. Τι διαφορά κάνει;

Δεν θυμάμαι να σου πω. Εϊχα δει κάπου το 1999 στην Γερμανία ταινία της iMAX σε ειδικό κινηματογράφο που προβάλλει μόνο ταινίες της iMAX και τότε είχα πάθε πλάκα, ίσως ήταν το πιο ρεαλιστικό 3D που έχω δει ποτέ και η οθόνη θυμάμαι ήταν κυρτή αλλά όχι ιδιαίτερα wide. Κάπου το 2006 είχα παρακολουθήσει ταινία κανονική σε iMAX στην Βουλγαρία και δεν μου είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση όπως λες και εσύ, πολύ καλό αλλά περίπου όπως είναι σήμερα οι περισσότεροι κινηματογράφοι με ψηφιακή τεχνολογία προβολής και δεν θυμάμαι να ήταν κυρτή η οθόνη αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ειχα τότε εντυπωσιαστεί επειδή αυτό που είδα ήταν απλά τόσο μπροστά από την εποχή του ή αν ήταν όντως κάτι το διαφορετικό ακόμα σε σχέση με τους σημερινούς κινηματογράφους τελευταίας τεχνολογίας. Δεν μπορώ να συγκρίνω, αλλά έχω την εντύπωση πως είχε κάποια διαφορά. Τα περισσότερα σημερινά 3D με κουράζουν, νοιώθω ένα κάποιο flickering, εκείνο δεν με είχε κουράσει καθόλου.

[hdtv.com.pl]...OLED TV's Vestel- and why not ...http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/121010-oled-tv-z-firmy-vestel-a-czemu-nie.html

μετάφραση google pl to en

thumbs_hdtv.com_.pl_IFA2015-96.jpg

source photo:[hdtv.com.pl]

H LG 55EC930V πωλείται 1799 ευρώ στα public:

http://www.public.gr/product/sound-...5-smart-3d-curved-oled-full-hd/prod6902092pp/

Αν η αγορά γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο με κάρτα της Εθνικής (οπότε ισχύει η αντιστοιχία 40 πόντοι για κάθε ευρώ αγοράς από τα Public), έχει επιστροφή από το πρόγραμμα go4more 179.90 ευρώ.

Ο τύπος είναι απλά ανέκδοτο!!:Banane0:

Ακαλιμπράριστες τηλεοράσεις με την LCD τσιταρισμένη στο sharpness. Καλά, καλά...με τέτοια βιντεάκια δεν πάνε βήμα!!:D