Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ρε παιδιά εντάξει μπορεί να είναι απολιτικ, μπορεί να μην υπάρχει (ακόμα) κοινό όραμα- ιδεολογία και μπορεί και πρέπει να υπάρχουν και επιφυλάξεις.
Από την άλλη η θέση ενός ιδεολόγου πια πρέπει να είναι, να κάτσει σπίτι του και να περιμένει ο κόσμος να βρει το όραμα μόνος του και αν του κάνει, να βγει μετά μαζί του???
Αν τώρα, που ο κόσμος δηλώνει αγανακτισμένος και φαίνετε ωριμότερος από ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα, δεν υπάρξουν οι ιδεολόγοι που θα προσπαθήσουν έστω να φέρουν αυτό το κοινό όραμα, συγγνώμη αλλά δεν θα υπάρξουν ποτέ.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μα δεν είπε κανένας μας να μην πάει και οι περισσότεροι που έχουμε επιφυλάξεις πήγαμε και θα εξακολουθήσουμε να πάμ.

Δηλαδή από 100 απόψεις που ακούστηκαν σε μια όντως ειρηνική και όντως συνεπή (από την άποψή του ότι μαζεύτηκε κόσμος από το πουθενά, αυτό πρέπει να ομολογήσεις ότι είναι πρωτοφανές), εσύ διαχωρίζεις δύο και βγάζεις όλο το αυτό το κίνημα "γιούχου"... ;; Ή αντίστοιχα, λίγες μέρες πριν ,επειδή κάποιοι χρυσαυγίτες (με την ευλογία του κράτους υποθέτω) δημοσίευαν διάσπαρτα σχόλια στο ίντερνετ "αγκαλιάζοντας" το κίνημα ως δικό τους, θα έπρεπε να μην κατέβει κανείς και να παίξει το παιχνίδι τους;;

Με αυτή τη λογική λοιπόν δίνεις δίκιο σε όσους έβγαλαν τους φοιτητές μπαχαλάκηδες επειδή 5 απ'αυτούς έσπασαν βιτρίνες.

έβγαλα όλο το κίνημα γιούχου ???

ο στρατός φταίει ???

επίσης, ερμηνείες για τη λογική καλύτερα να μην κάνεις .... πέφτεις πολύ έξω .....

[...] Κατεβείτε στις συνελεύσεις πάρτε το λόγο και θεστε τους προβληματισμούς σας και προτείνετε κάποιες λύσεις, αλλα κατεβείτε και δηλωστε την υποστήριξη σας γιατί αν μένετε αμέτοχοι και απλά "γκρινιαζεται" τότε πιστεύω πως μόνο απογοήτευση στον κόσμο που παλεύει μπορει να δώσει, όπως έδωσε και σε εμένα πριν κάνουμε αυτη την κουβέντα!

Γίνεται και αυτό, μην ανησυχείς. Απλά θεωρώ ότι ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο δεκτικός σε τέτοιες προτάσεις και λύσεις που ίσως είναι λίγο πιο κοντά στο επόμενο βήμα. Προσωπικά αισθάνομαι ότι ο διαθέσιμος χρόνος μέχρι μια πιθανή έκρηξη είναι ελάχιστος. Και εγώ και άλλοι έχουμε προσπαθήσει να το περάσουμε αυτό χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν άπειρη χρονική και χωρική άνεση και φοβάμαι ότι κάνουν μεγάλο λάθος.

αυτή η γενικότητα και το απολιτίκ δεν μου άρεσε, και συνεχίζει να μη μου αρέσει, θεωρώ οτι πρέπει τέτοιες κινήσεις να έχουν και μια ιδεολογική ταυτότητα (αν μη τι άλλο) και μια στοιχειώδη έστω οργάνωση ως προς την επόμενη μέρα .........

φυσικά αυτή η γενικότητα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ, πρέπει να αρχίσει όλο αυτό να παίρνει συγκεκριμένη μορφή ..... από οτι είδα χθες κάτι έχει αρχίσει να γίνεται ...

είναι νωρίς ακόμα ........

κανένα γιούχου λοιπόν, ακόμα,

οι διαδικασίες των ανοικτών συνελεύσεων παίρνουν πολύ χρονο, ειδικά όταν υπάρχουν τόσο πολλοί που θέλουν να τοποθετηθούν ...
δεν ξέρω αν ο χρόνος που υπάρχει επαρκεί πλήρως για τέτοιου είδους διαδικασίες ...
ίσως θα πρέπει το πλαίσιο των διεκδικήσεων να γίνει πιο συγκεκριμένο και ίσως και πιο "λιτό", καθώς ένα κατεβατό από αιτήματα (μερικές φορές αλληλοσυγκρουόμενα) δεν βοηθάει κανέναν ....

ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

1ο) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.

2ο) ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΗΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ.

3ο) ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

4ο) ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

3ο) ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Αυτό θαρρώ μόνο με συντακτική πράξη μπορεί να περάσει. Ουσιαστικώς, νέο σύνταγμα.

Ρε παιδιά εντάξει μπορεί να είναι απολιτικ, μπορεί να μην υπάρχει (ακόμα) κοινό όραμα- ιδεολογία και μπορεί και πρέπει να υπάρχουν και επιφυλάξεις.
Από την άλλη η θέση ενός ιδεολόγου πια πρέπει να είναι, να κάτσει σπίτι του και να περιμένει ο κόσμος να βρει το όραμα μόνος του και αν του κάνει, να βγει μετά μαζί του???
Αν τώρα, που ο κόσμος δηλώνει αγανακτισμένος και φαίνετε ωριμότερος από ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα, δεν υπάρξουν οι ιδεολόγοι που θα προσπαθήσουν έστω να φέρουν αυτό το κοινό όραμα, συγγνώμη αλλά δεν θα υπάρξουν ποτέ.

Γιατι οι ιδεολογοι συμφωνουν μεταξυ τους για ενα κοινο οραμα ? Αντε το πολυ πολυ να ειχαμε εναν αγωνα ποιος θα καπελωσει το κινημα .Ας ελπισουμε (εμεις :D ,οχι οι αλλοι) οτι καποιοι που ακομα ελπιζουν οτι μπορα ειναι θα περασει (και ας φαινονται αγανακτισμενοι ) , και αμφιταλαντευονται ,θα το κλασουν τελικα το Πασοκ , βλεποντας την μαζικη αγανακτιση και νιωθοντας μερος ολου αυτου .Ειναι και θεμα ψυχολογικο.Θα ηθελα και την ΝΔ αλλα μην προκαλεσω την τυχη μου :ADFAD2:Αν παιξει λιγο μπαλα και η Αριστερα εξυπνα , μπορει κατι να τσιμπησουμε και απο κει.:firstprize:Αυτα με τα σημερινα δεδομενα.Ε αμα μαζευτει και..1 εκ κοσμος τα ξανασυζηταμε.

Η αστυνομία λέει ότι πρέπει να "καθαρίσει" το χλωρο για τον τελικό του τσαμπιονς λιγκ...

Και εδώ έχει ενδιαφέροντα βιντεο και ειδήσεις, δυστυχώς δεν ξέρω Ισπανικά. Αν ξέρει κάποιος...

Μια μικρή περιγραφή αν είναι εύκολο γιατί δεν έχω την δυνατότητα να δω το βίντεο;

Σόρρυ, τώρα είδα την ερώτηση σου,
τα ματ απομακρύνουν βιαια τους συγκεντρωμένους του κινήματος, πολύ ξύλο.

βρε Ηλία ...

μήπως είχαν κλείσει τον δρόμο ????

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θέλουν να καθαρίσουν την πλατεία, "σοσιαλιστές" δεν έχουν κι εκεί?:violent-smiley-008:

Μία και καλή θα πέσουν οι "φάπες"... Και δεν ξέρω και πού θα βγάλει...

Ίσως όντως η επανάσταση δεν μπορεί να είναι αναίμακτη τελικά.