Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011
Η μόνη ντροπή και ύβρις είναι το παραπάνω εμετικό λογύδριο. Φυσικά αυτή η υπηρεσία δεν επιτελείται αμισθί. Κανείς εθνοπροδότης και τσάτσος του συστήματος δεν ήταν οσφυοκάμπτης και δωσίλογος μονάχα για τη ψυχή της μάνας του. Μέχρι και ο Ιούδας το πήρε το κατιτί του. Αν, λοιπόν, τον κ. τάδε τον έκριναν τα ελληνικά πανεπιστήμια ικανό να επικοινωνήσει ορθώς και κατ' αυτόν τον τρόπο με τις ''μάζες'' κρίνοντας ότι το ανωτέρω βδέλυγμα είναι ικανό-επαρκές ώστε να αποκαλείται επικοινωνιολόγος, τότε, από σήμερα είμαι βάρβαρος..........
Αφού βλέπω ότι είναι πολύ δημοφιλής η άποψη ότι χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία όλα αυτά είναι ανώφελα... σας ενημερώνω ότι μ'αυτή συμφωνεί και ο διευθυντής επικοινωνίας του MEGA, μέσω του αγαπημένου σας site (protagon.gr)Αν μη τι άλλο, αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια θεώρηση είναι πάρα πολύ βολική για το κράτος.
Γράμμα στους αγανακτισμένους φίλους μου
Φίλοι μου, μαζευτήκατε πολλοί στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου και αλλού. Είδα τις αναρτήσεις , τα tweets, την αναμετάδοση από την τηλεόραση. Αρκετοί μου στείλατε μήνυμα να έρθω. Ας εξηγήσω λοιπόν, γιατί δεν το έκανα.
Οι μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις έχουν πάντα κάποιο λόγο που γίνονται και ένα στόχο που υπηρετούν. Οι τυνήσιοι μαζεύτηκαν στις πλατείες τους για να ρίξουν ένα δικτατορικό καθεστώς. Και πολλοί έχασαν τη ζωή τους γι αυτό .Οι Ισπανοί, που τόσο θαυμάσατε, είχαν ένα μακρύ κατάλογο συγκεκριμένων αιτημάτων. Αναζητήστε τον! Εδώ, όσο κι αν έψαξα , δεν βρήκα τι ακριβώς ζητούσατε. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση. Ποιες είναι οι θέσεις σας; Είστε αγανακτισμένοι επειδή το Κράτος είναι υπερβολικά μεγάλο ή επειδή απολύει συμβασιούχους; Θέλετε να ψωνίζετε με το ευρώ περισσότερα από όσα μπορείτε σήμερα λόγω κρίσης να ψωνίζετε ή θέλετε τη δραχμή στο πορτοφόλι σας (κι ας μην υπάρχει τίποτα να ψωνίσετε. Είστε αγανακτισμένοι επειδή υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα ή τους θέλετε κι εκείνους δίπλα σας στην πλατεία; Μπορώ να απαριθμήσω και πολλά άλλα ερωτήματα. Φοβάμαι πως οι απαντήσεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τον καθένα σας. Όμως, εσείς δεν θέσατε καν τις ερωτήσεις. Άλλος έγραψε στο facebook για την ηρωική Κερατέα που δείχνει το δρόμο, άλλος μίλησε για τη συγκίνηση που νιώθει, άλλος για το ελικόπτερο που πρέπει να πάρει τους υπουργούς.
Ξέρετε τι σκέφτομαι; Ότι χρησιμοποιήθηκε η τρομακτική πράγματι δύναμη των social media απλά για να εκφραστεί η απελπισία μιας γενιάς που δεν καταλαβαίνει τι της συμβαίνει. Κι αυτός δεν είναι λόγος ούτε για συγκίνηση, ούτε για πανηγυρισμούς. Οι περισσότεροι ένιωσαν προσβολή στο ελληνικό τους φιλότιμο γιατί οι ισπανοί είπαν ότι οι Έλληνες κοιμούνται… Εμένα αυτό σαν κίνητρο για μια μεγάλη κινητοποίηση, μου προκαλεί ντροπή!
*Ο Χάρης Γούλιος είναι επικοινωνιολόγος, δ/ντης επικοινωνίας του MEGA.
Η μόνη ντροπή και ύβρις είναι το παραπάνω εμετικό λογύδριο. Φυσικά αυτή η υπηρεσία δεν επιτελείται αμισθί. Κανείς εθνοπροδότης και τσάτσος του συστήματος δεν ήταν οσφυοκάμπτης και δωσίλογος μονάχα για τη ψυχή της μάνας του. Μέχρι και ο Ιούδας το πήρε το κατιτί του. Αν, λοιπόν, τον κ. τάδε τον έκριναν τα ελληνικά πανεπιστήμια ικανό να επικοινωνήσει ορθώς και κατ' αυτόν τον τρόπο με τις ''μάζες'' κρίνοντας ότι το ανωτέρω βδέλυγμα είναι ικανό-επαρκές ώστε να αποκαλείται επικοινωνιολόγος, τότε, από σήμερα είμαι βάρβαρος..........