Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ειπαμε.....ο αγωνας τωρα δικαιωνεται (τραπεζικα βεβαια..:D)

Ενα εξαιρετικο αρθρο της Ε για την σχεση των Πασοκων με τα μεγαλα συνδικατα.

Μόλις γύρισα και εγώ ,,, υπάρχει ποιοτική διαφορά στην αντιπαράθεση πλέον ,,

καλά ήταν ,,, μικροί μεγάλοι όλοι κάτω ,,, ψιλοχεςτήκανε λίγοοοοοο παραπάνω οι χωροφυλάκοι σήμερα ,,

μεγάλος χαβαλές στον Μπαϊρακτάρη πριν κάνα 2 ώρες , πήγαν να κάνουν ντου με τις μηχανές .. άλλα φάγανε απίστευτες κλωτσιές ,,, και ένα τόνο τραπέζια και καρέκλες ,, που στην συνέχεια κάηκαν εν είδη ψησταριάς ,,,:flipout::flipout:

μετά κατέβηκαν 4 διμοιρίες ,, ρήμαξαν όλη την πλατεία δεν έμεινε κεμπάμπ όρθιο ,,

καλά ήταν καλά .... και εις ανωτέρα

http://www.youtube.com/watch?v=deQuk_yKi78&feature=player_embedded

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF+%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582+%252837%2529.jpg

Αφιερωμένη...................:award:

Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι σέβομαι το σοβαρό κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου. Γιατί υπάρχει και το...ασόβαρο. Θυμάμαι ως μνημείο γελειότητας το κάψιμο των βαγονιών του ΗΣΑΠ πριν χρόνια κάπου στην Κηφισιά και την προκήρυξη που είχε ακολουθήσει και εξηγούσε ότι έκαψαν τα βαγόνια γιατί κουβαλούσαν καθημερινά την...αλλοτρίωση των μικροαστών που πάνε στη δουλειά τους!!!:smash:

Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι για μένα έχει νόημα ένας διάλογος της κομμουνιστικής - αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με αυτό το κομμάτι του χώρου γιατί, ναι μεν υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν και πολλά που τους ενώνουν.

Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα αυτά, ομολογώ ότι κάποιες ενέργειες του συγκεκριμένου χώρου με φέρνουν ενίοτε σε αμηχανία. Εξηγούμαι:

Σήμερα, ύστερα από πορεία τριών ωρών φτάσαμε από το Μουσείο στο Σύνταγμα κατά τις 3:00μμ. Την ώρα εκείνη υπήρχε ανοιχτό το μέτωπο στα λουλουδάδικα. Ο κόσμος που κατέφτανε κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα έδειχνε αποφασισμένος να μείνει εκεί για πάρα πολύ ώρα. Και ξαφνικά συνέβη το εξής μπροστά στα μάτια μου: μια ομάδα 20 - 30 κρανοφόρων φεύγει από τα λουλουδάδικα, περνάει μέσα από τον κόσμο και πάει και την πέφτει σε μία κλούβα στην Ερμού. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, το μπάχαλο μεταφέρθηκε και στην κάτω πλευρά της πλατείας στο ύψος του Public, κατόπιν έγινε μετάσταση της μπαχαλοκατάστασης στην κορυφή της Σταδίου και, εν ολίγοις, πήγαμε μέχρι την Ομόνοια σχεδόν "καροτσάκι". Σε αυτό το σημείο εντοπίζω την πιο κρίσιμη διάλυση μιας μέχρι τότε συμπαγούς πορείας στο περιορισμένο βαθμό βέβαια που μπορώ να έχω μια συνολική εικόνα των τεκταινομένων.

Και εδώ αρχίζει η αμηχανία μου στην πρόσπαθειά μου να ερμηνεύσω τα γεγονότα. Ποιοι ήταν οι κρανοφόροι; Ήταν πραγματικοί αντιεξουσιαστές; Και αν ναι, γιατί έφυγαν από τα λουλουδάδικα όπου βρισκόταν ο πραγματικός στόχος (ντου στη βουλή) και γενίκευσαν το μπάχαλο στο κάτω μέρος της πλατείας τρέποντας τον απροετοίμαστο κόσμο σε φυγή; Υπάκουαν σε κάποιο οργανωτικό σχέδιο; Και αν ναι, ποιος να ήταν άραγε ο λανθάνων στόχος του όταν ο φανερός υποθέτω ότι ήταν η βουλή; Εν τέλει πέτυχαν κάποιο στρατηγικό αποτέλεσμα πέραν της ικανοποίησης ότι τα έβαλαν με τις δυνάμεις καταστολής;
Και σε τελική ανάλυση, βλέποντας το αποτέλεσμα εκ των υστέρων, ήσαν πράγματι αντιεξουσιαστές; Γιατί ευνοήθηκε το προφανές σχέδιο της αστυνομίας για διάλυση της πορείας σε πρώτη φάση και "σκούπα" σε δεύτερη.
Αν και πιστεύω ότι ήσαν μάλλον παρακρατικοί (φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω), σε περίπτωση που δεν ήσαν, μήπως οι αντιεξουσιαστές θα πρέπει να επανεξετάσουν το οργανωτικό τους σχέδιο (αν έχουν); Μήπως θα πρέπει να πειθαρχήσουν την ικανοποίηση του θυμικού τους προς όφελος πιο χειροπιαστών στόχων; Και σε περίπτωση που ήταν απλά ασφαλίτες, πώς ενδεχομένως μπορεί να προστατευθεί ο χώρος αποτελεσματικά από τέτοιου είδους προβοκάτσιες;
Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι πιθανές απαντήσεις, αντιλαμβάνεστε την αμηχανία μου υποθέτω...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Εξαιρετική τοποθετηση ,κατά την γνώμη μου..

Αν και πιστεύω πώς η ιστορια με το καψιμο των βαγονιών και τήν πλέον κατάπτυστη προκηρυξη που εχω διαβάσει ποτέ δείχνει ή προβοκάτσια ή ανεγκέφαλους χούλιγκανς πού δεν εχουν καμιά συνειδηση ..
Ιστορικά ποτέ ,ακομα και οι πλέον ανεγκέφαλοι ''αριστεριστές'' ή ''αντεξουσιαστές'',δεν τάβαλαν με τον απλο κόσμο πού πηγαινει στην δουλειά του..
Αυτη η ιστορια μου βρωμάει άσκημα ή δειχνει πως ενα τμήμα δεν εχει καμιά αντίληψη και αρκειται σε οτι νάναι ''καταστάσεις''..

Με το σοβαρο και καταρτισμένο τμημα τής αντεξουσιαστικής κινησης και προσωπικά θεωρώ πως ο διαλογος ειναι απαραίτητος γιατί συχνά αποτελούν τό ''τσίγκλισμα τών συνειδήσεων''..

Η δική μου ένσταση εστιάζεται στό οτι μοιάζουν νά δινουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγγελια και αντίθεση πρός τούς κατασταλτικους μηχανισμούς ,υποτιμώντας τούς αντιστοιχους ιδεολογικους μηχανισμους του Κράτους,που συχνά έχουν και το ''πρόταγμα'' και ειναι αυτοί πού αποτελούν τον σημαντικότερο βραχιονα τής Ηγεμονιας τής κυριαρχης ιδεολογιας.

Καλά, διάβασες την πολύ πρόσφατη προκήρυξη κάποιας "αντιεξουσιαστικής" ομάδας για την ολοσχερή καταστροφή ενός σχολείου στου Ζωγράφου; Ακόμα θα κρατούσα την κοιλιά μου από τα γέλια αν το θέμα δεν ήταν τόσο θλιβερό.

Η δική μου ένσταση εστιάζεται στό οτι μοιάζουν νά δινουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγγελια και αντίθεση πρός τούς κατασταλτικους μηχανισμούς ,υποτιμώντας τούς αντιστοιχους ιδεολογικους μηχανισμους του Κράτους,που συχνά έχουν και το ''πρόταγμα'' και ειναι αυτοί πού αποτελούν τον σημαντικότερο βραχιονα τής Ηγεμονιας τής κυριαρχης ιδεολογιας.

Εδω ειναι ολο το ζουμι και η δικη μου ενσταση,Σπυρο.

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Καλά, διάβασες την πολύ πρόσφατη προκήρυξη κάποιας "αντιεξουσιαστικής" ομάδας για την ολοσχερή καταστροφή ενός σχολείου στου Ζωγράφου; Ακόμα θα κρατούσα την κοιλιά μου από τα γέλια αν το θέμα δεν ήταν τόσο θλιβερό.

Δεν την εχω διαβασει..

Και ειλικρινά δεν γνωριζω και πράγματα για τον Χώρο πλέον...Την δεκαετια 78-90 μπορώ να πώ αλλα και πάλι ειχα αντιφατική γνώμη,αν και υπήρχαν κοφτερά μυαλά,αλλά και ηγετισκοι..

Θα πρέπει να ξεκαθαρισουν το τοπιο ,πάντως,ειδικά οι ομάδες εκείνες που εχουν σοβαρο θεωρητικό υποβαθρο και βάσεις..

Μερικά πράγματα δεν μπορούν να γραφτούν σε ένα φόρουμ.
Χτες πάντως, κάθε μολότοφ που έπεφτε, συνοδευόταν από χιλιάδες χειροκροτήματα. Κάτι δείχνει να αλλάζει.....
Για πείτε μου ρε παίδες, στην Αργεντινή έγιναν ειρηνικά οι διαδηλώσεις για να φύγει το ΔΝΤ?
Πολλά είπα, μπορείτε να συνεχίσετε την κριτική σας.

Kάμποσα χαστούκια μάζεψαν μερικοί μικροεμπορισκοι εδεσμάτων που εβρίζαν και φώναζαν στον κόσμο με πολύ θράσος ότι δεν αφήνουν οι αλήτες τα μαγαζιά να δουλέψουν ,,, τα βρωμόσκυλα ,, το πήραν το μαθημά τους ,,, και ολοι οι σουβλατσήδες στο γνωστό στενάκι που πήραν το μέρος των μπάτσων στεγνά φωνάζοντας και βρίζωντας και αυτοι στον κόσμο να κάτσουν ήσηχα να περάσουν οι μπάτσοι και μετά να δουλέψουν σαν μην έτρεχε τίποτα ... αυτή ήταν και ή αιτία που τους κάψανε τα τραπεζοκαθίσματα μετά ,, υπήρχε ένας διάλογος μεταξύ του κόσμου και των σουβλακοποιων ,, ας πάνε σήμερα να ψωνίσουν καινούργια τραπεζοκαθίσματα να γουστάρουν ,,, εδώ ο κόσμος καιγόταν οι μηχανές σπαγανε στο ξύλο οποιον βρίσκανε στον δρόμο τους και τα λιγούρια καιγοταν μην φυγεί κανα τραπέζι και δεν πληρώσει ....

μικρές χαζές λεπτομέρειες ,,, δείχνουν όμως πόσο έχει αγριέψει ο κόσμος σε κάθε επίπεδο ,, επίσης στο βίντεο στο Μοναστηράκι στην μίνι μάχη ,, δεν ήταν παράξενα άτομα μπαχαλάκηδες και ξέρω γω τι ... κοσμάκις απλός κάθε ιλικίας ήταν που έτρωγε ,, και μεταβλήθηκε σε μάχιμο όχλο ,,

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

μικρές χαζές λεπτομέρειες ,,, δείχνουν όμως πόσο έχει αγριέψει ο κόσμος σε κάθε επίπεδο ,, επίσης στο βίντεο στο Μοναστηράκι στην μίνι μάχη ,, δεν ήταν παράξενα άτομα μπαχαλάκηδες και ξέρω γω τι ... κοσμάκις απλός κάθε ιλικίας ήταν που έτρωγε ,, και μεταβλήθηκε σε μάχιμο όχλο ,,

Ντροπή σου ρε να λες ψέμματα. Αφού είπαμε, αυτά τα κάνουν οι αναρχικοί, τα τσογλάνια όπως είπε και ο λάτρης του Στάλιν σε διπλανό τόπικ.

Έρχεστε στα λόγια μου βλέπω......

Αυτά που ανέφερα χθες για την "συγκρουσιακή διάθεση" του λαού, είναι ακριβώς αυτή η "συζήτηση" που πρέπει να γίνει με τις Αριστερές δυνάμεις και τους αναρχικούς....

Θα ήταν πολύτιμη βοήθεια και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχουν καμία σχέση με γεγονότα μπαχαλάδικου.....κλπ κλπ...
Μην ξεχνάτε ότι οι συνειδητοποιημένοι αναρχικοί είναι άτομα αξιόλογα και μορφωμένα...

Καλημέρα.
Από νωρίς κλειστή η Βαστίλης Σοφίας σήμερα. Έχει πολλά στρουμφάκια από το πρωί. Περιμένουν δύσκολη μέρα και ετοιμάζονται με καφέ και τυρόπιτες. Άντε σήμερα θα δούμε και την περικύκλωση.
Κατά τα´αλλά καλός ο καιρός, σύμμαχος. Σήμερα η μέρα θα έχει περισσότερες ώρες.
Για να δούμε.
Α έχει και ένα φύλακα στην μέση της Αμαλίας, τι παριστάνει δεν ξέρω.

attachment.php

Attachments

• IMG_0338.jpg
    IMG_0338.jpg
    70.2 KB · Views: 94

Έχει αρκετό κόσμο η πορεία....Πολύ καλό αυτό....

Ομάδα του ΠΑΜΕ πίσω απο το "τείχος" στην Αμαλίας....(στην μεριά με τις κλούβες δλδ)...