Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Εννοειται Σπυρο οτι δε μπαινω ουτε εγω σε λογικες κοινωνικου αυτοματισμου.Τα αισθηματα μου εξεφρασα,που εχουν να κανουν με την επιθυμια μου να ηγουνται των αγωνων οι αγροτες,οι εργατες,οι φτωχοι και οι νεοι.

Nικο,πλέον εχουν μπει σε αυτο το μέτωπο και κάποια μικροαστικά στρώματα ..
Τα πράγματα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα οσο στο παρελθόν και γι´αυτο νομιζω πώς πρεπει να γινει και μια σοβαρη αναλυση τής διαστρωματωσης της Κοινωνιας..

Υπ´αυτη την εννοια καποιοι που σημερα ειναι συμμαχοι,αυριο δεν θαναι..

Πουθενά δεν υπενοησα κατι περι ''αυτοματισμού'' για σενα..

Επισης ουδεποτε οι φοιτητές απο μονοι τους αποτέλεσαν κινημα ουσιαστικής αλλαγής..

Δυναμικής αντιδρασης ναί,καινουριων ιδεών ναί,αλλά απο μονοι τους και ευλογως δεν αρκούν..

Ακομα και πολλά συνθηματα του ΜΑΗ του 68 ενσωματωθηκαν στο συστημα,μην το ξεχνάμε αυτό..και παροτι για καποιο διαστημα συμμετειχαν και εργατικά συνδικατα..

Και ο ΜΑΗΣ θα πρεπει να διδαξει και ενα μαθημα σε καποιους που ''βιάζονται''..Απεναντι απο αυτους που συμμετειχαν στον Μαη ,βρέθηκε καποια στιγμή ο Ντε Γκόλ(απο τις μεγαλυτερες φυσιογνωμιες της συντηρητικής παραταξης,που θα τον ζηλευαν πολλοι''σοσιαλιστες'' τού σημερα) που ''αφυπνισε'' τούς ''νοικοκυρηδες''..

Ποιο ηταν το αποτελεσμα??

Για μενα τουλαχιστον αυτά τα διδάγματα του παρελθοντος με κανουν να μιλώ για μετρημένα βηματα..

Last edited:
Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Για τους τωρινους φοιτητες μιλαω ρε συ.

Η γενια του πολυτεχνειου διαβρωθηκε μεχρι το κοκκαλο σχεδον στο συνολο της .

Λάθος να τσουβαλιάζουμε μια ολόκληρη γενιά.
Η γενιά του πολυτεχνείου δεν είναι μόνο η Δαμανάκη, Μπίστης και οι λοιποί γνωστοί που εξαργύρωσαν τη φήμη τους με καρέκλες.
Υπάρχουν πολλοί που ζουν με αξιοπρέπεια έξω από τη δημοσιότητα

Η γενιά του πολυτεχνείου δεν είναι μόνο η Δαμανάκη, Μπίστης και οι λοιποί γνωστοί που εξαργύρωσαν τη φήμη τους με καρέκλες.

Εβαλα ενα "σχεδον"

Μιλω για αυτους που ξεχωρισαν μεσα απο την πολιτικη και θα ανεμενε κανεις να επιφερουν την πραγματικη "αλλαγη" οχι σαν αυτη του Ανδρεα....

Αυτοι που διαλεξαν αλλο δρομο στην ζωη τους δεν μπορουν να μπουνε στην ιδια ζυγαρια προφανως.

Ηλια πολυ σωστα..Για τους πολιτικους της γενιας αναφερθηκα.

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Α και πουσαι..

Οι Μανδραβεληδες μιλάνε περι Πολυτεχνειου και Μεταπολιτευσης βγαζοντας την ολην ακυρη αλλά ξεχνούν χαρακτηριστικά τά πριν το 74..Δηλαδή Χούντα και δεκαετια τού 60 οπου υπήρξα ελαχιστα διαλειματα στοιχειώδους δημοκρατιας.:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Για να μην πάμε πιο πισω,που οι μισοι ηταν στα Ξερονησια..

Α λα κάρτ Ιστορια τών Καθεστωτικών και τών ημιμαθών...
Οτι νάναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Τα πράγματα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα οσο στο παρελθόν και γι´αυτο νομιζω πώς πρεπει να γινει και μια σοβαρη αναλυση τής διαστρωματωσης της Κοινωνιας..

Επισης ουδεποτε οι φοιτητές απο μονοι τους αποτέλεσαν κινημα ουσιαστικής αλλαγής..

Δυναμικής αντιδρασης ναί,καινουριων ιδεών ναί,αλλά απο μονοι τους και ευλογως δεν αρκούν..

Ακομα και πολλά συνθηματα του ΜΑΗ του 68 ενσωματωθηκαν στο συστημα,μην το ξεχνάμε αυτό..και παροτι για καποιο διαστημα συμμετειχαν και εργατικά συνδικατα..

Και ο ΜΑΗΣ θα πρεπει να διδαξει και ενα μαθημα σε καποιους που ''βιάζονται''..Απεναντι απο αυτους που συμμετειχαν στον Μαη ,βρέθηκε καποια στιγμή ο Ντε Γκόλ(απο τις μεγαλυτερες φυσιογνωμιες της συντηρητικής παραταξης,που θα τον ζηλευαν πολλοι''σοσιαλιστες'' τού σημερα) που ''αφυπνισε'' τούς ''νοικοκυρηδες''..

Για μενα τουλαχιστον αυτά τα διδάγματα του παρελθοντος με κανουν να μιλώ για μετρημένα βηματα..
Συμφωνω σε ολα.Ξερεις σε ποιους νεους αναφερομαι..Σε εκεινους που τους τρωει η απελπισια που οι δικοι τους δεινοπαθουν.Οπως ο μαθητης μου ο Φραγκης,που προχτες μου ελεγε βουρκωμενος πως θελει να ζωστει δυναμιτη να παει στη βουλη να ανατιναχτει,ετσι που βλεπει το γερο του να κλαιει στην αυλη επειδη δεν εχει δουλεια.Αυτους,οχι τα myconos party animals.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

312701_10150426357944579_682409578_10256332_506447789_n.jpg

Το εξώφυλλο τής αυριανής Liberation.

Oκ..Δεν ειναι φυσικά η παλιά Liberation,αλλά η σημερινή μαζική διαδήλωση μετράει ..
Και οπως βλεπαμε εμεις τους Ισπανούς,μας βλεπουν αλλοι τώρα..

Μακάρι να πλησιασει η ωρα της αλληλεγγύης..

''Τιποτα δεν πάει χαμένο''.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ο Mάης του 68 ήταν παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση των συνδικάτων που ενδιαφέρονται για τα μέλη τους και όχι μόνο. Το μετά που κατέληξαν συνθήματα και λοιπά δεν θα τα κρίνω με γνώμονα το παρόν........

Παράδειγμα για τον λαό ότι όταν μπορεί και θέλει να κατέβει στον δρόμο με συγκρουσιακές διαθέσεις για να ανατρέψει χουντικές κυβερνήσεις, έχει μεγάλες ελπίδες να το καταφέρει....

Ο Μάης του 68 είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν αναλύεται σε 5-10 γραμμές...Εγώ πιστεύω(και νομίζω ότι είναι σεβαστό), μετά το σημερινό μεγαλειώδης "όνειρο", μας απομένει η ούρα.......και αυτή είναι η "συγκρουσιακή διάθεση"....Με το σκεπτικό ότι "καθίκια" με φτάσατε στο σημείο της εξαθλίωσης κοινωνικά, οικονομικά και ατομικά(σαν αξιοπρέπεια, π.χ) ε τώρα εγώ δεν φεύγω, θα μείνω και θα πολεμήσω μέχρι να φύγετε.....

Και μην "ξεχνάτε" ότι στην Αργεντινή οι συγκρούσεις ανάγκασαν το ελικόπτερο να απογειωθεί......

Όχι λοιπόν βιαστικά βήματα, αλλά όχι και βήματα τύπου σαλιγκάρι....-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ο Mάης του 68 ήταν παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση των συνδικάτων που ενδιαφέρονται για τα μέλη τους και όχι μόνο. Το μετά που κατέληξαν συνθήματα και λοιπά δεν θα τα κρίνω με γνώμονα το παρόν........

Παράδειγμα για τον λαό ότι όταν μπορεί και θέλει να κατέβει στον δρόμο με συγκρουσιακές διαθέσεις για να ανατρέψει χουντικές κυβερνήσεις, έχει μεγάλες ελπίδες να το καταφέρει....

Ο Μάης του 68 είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν αναλύεται σε 5-10 γραμμές...Εγώ πιστεύω(και νομίζω ότι είναι σεβαστό), μετά το σημερινό μεγαλειώδης "όνειρο", μας απομένει η ούρα.......και αυτή είναι η "συγκρουσιακή διάθεση"....Με το σκεπτικό ότι "καθίκια" με φτάσατε στο σημείο της εξαθλίωσης κοινωνικά, οικονομικά και ατομικά(σαν αξιοπρέπεια, π.χ) ε τώρα εγώ δεν φεύγω, θα μείνω και θα πολεμήσω μέχρι να φύγετε.....

Και μην "ξεχνάτε" ότι στην Αργεντινή οι συγκρούσεις ανάγκασαν το ελικόπτερο να απογειωθεί......

Όχι λοιπόν βιαστικά βήματα, αλλά όχι και βήματα τύπου σαλιγκάρι....-bye-

Προσέθεσα και την παράμετρο Ντε Γκόλ...:smash::smash:

Να φοβάσαι τους ''νοικοκυραιους''...................

Εγω το καταλαβα. Αλλα πρεπει να τα διευκρινιζουμε ολα τελικα :ernaehrung004:

Νομίζω ότι αξίζει διευκρίνησης, μην τσουβαλιάζουμε άπαντες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Προσέθεσα και την παράμετρο Ντε Γκόλ...:smash::smash:

Να φοβάσαι τους ''νοικοκυραιους''...................

χεχε!!!Τους φοβάμαι ρε καιρό τώρα......:drummer: