Πλέον τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.
Σήμερα, οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο λιμάνι του Πειραιά. Ζητούν, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, τη διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.
.........
Υ.Γ.
Τα παλιας κοπής ''συνθηματα'' περί '' τού δικιου τού εργάτη' κ.λ.π.,κ.λ.π. ειδικά οταν εκφράζονται απο τον μηχανισμο τού ΚΚΕ ,πέραν του οτι δέν εχουν ουδεμια σύγχρονη ανάλυση για την ταξική διαστρωμάτωση τής Κοινωνιας,ηχούν και κάπως, ειδικά αν φανταστεί κανεις τους διάφορους ''Μαϊληδες'' νά ''οριζουν το δικιο του εργάτη'''...Μπρρρρ.
Ρε δεν πάμε καλά. Πάμε από την αρχή. Μπας και το καταλάβεις, αλλά μάταιος κόπος νομίζω.
1.Το παμε ανακοινώνει πως θα προβεί σε περικύκλωση της βουλής την πεμπτη στις 20.
2. Το παμε όπως και καθε σωματείο, περιφρουρεί την πορεία του, για να μην παρεισφρύσουν αναρχικοί
3.Από προχθές σε διάφορα σάιτ ασφαλιτες, χουλιγκάνια αναρχικοί ποστάραν πως θα μας σπάσουν τα κεφάλια.
α)τα αγνοούμε
β)δεν τα αγνοοούμε και παίρνουμε επιπλέον προφυλάξεις
Μάλλον είχαμε δίκιο
4. Αν βαρούσαμε επί δικαίων κ αδίκων από τις 9 η ώρα δεν θα έπρεπε να περνούσε κανείς από την αμαλίας. Κι όμως όπως μας είπαν μελη του φορουμ, περνάγαν άνετα; Κνίτες είναι κι αυτοί
5.Στις 1.30 η ωρα από το μετρό του συντάγματος βγαίνει ένα μπουλούκι νοματαίων με πετρες κράνη ροπαλα, μολοτωφ μασκες κλπ. Και πάνε να κάψουν έναν εργαζόμενο αστυνομικό ζωντανό. Δολοφονική απόπειρα. (της διας ήτανε, αυτούς που θα καλέσεις όταν μπουν κλεφτες στο σπίτι σου)
6.οι τύποι παρεισφρυουν στους δεν πληρώνω και μετά από αντεγκλίσεις μας επιτιθενται. Το πιασες; Αυτοί άρχισαν να μας πετάνε μαρμαρα, κοτρώνες
α)να κάτσουμε να τις φάμε
β)να αμυνθούμε
επιλέξαμε το α.
Μεχρι στιγμής, δεν έχεις καταδικάσει την επίθεση, αλλά συνεχίζεις να προκαλείς με εμετικά επιχειρηματα, δείχνοντας το μισανθρωπισμό σου.
Τις σκηνές όπου 10 άτομα πιάναν έναν κνίτη και τον χτυπάγανε τις είδες;
Εσύ είσαι ικανός να ποστάρεις και φωτογραφιές από στρατιώτες του κόκκινου στρατού με γερμανούς αιχμαλώτους και να μας λες "κοιτάχτε τι κάνανε οι ανθρωποφάγοι στον ανθό της γερμανικής νεολαίας που πήγε να τους εκπολιτισει".
Την ημέρα εκείνη, το παμε είχε τελειώσει την πορεία του. Τι σχέση έχει τώρα δεν κατάλαβα;
Κοιτάχτε. Η αντιπαραθεση είναι μεταξύ εμού και 2 συριζαίων. Καλά μέχρι εδώ. Πως γίνεται όμως ρε παιδί μου μετά από καθε ποστ των συριζαίων να υπάρχουν χειροκροτητές (που δεν είναι σύριζα) και μετά από καθε ποστ μου να υπάρχουν 10 άτομα που να λένε τα ίδια.
α)Η ο συριζα θα παρει 80%
β)Η οι ανεντχτοι φιλοι του συριζα θα παρουν 80%
γ)η κάποιος έφερε τους φίλους του.
Πχ ένα νδημοκρατη δεν έχω δει. Τι δεν υπάρχει ούτε ένας σε 34000 κόσμο;
Σπύρο, απάντηση σε πολιτικά επιχειρηματα δεν έχω πάρει. Μέχρι στιγμής αναμασας τα επιχειρηματα περί σταλινικών, όπως κάνουν μικροαστοι πασοκοι και νεοδημοκρατες. Στο δια ταύτα
Οουπς !!
Σου ξέφυγε.
Η δεν ήσουν εκεί ή έχεις κακή πληροφόρηση ,η οποία και σε πρόδωσε.
Το μετρό του Συντάγματος ήταν κλειστό,σφραγισμένο θα έλεγα και τις δύο ημέρες της απεργίας.
Σου λέει κατι αυτό?
Μήπως να αλλάξουμε σταθμό?
Γιατί έτσι δεν μας τα λες καλά...
Κυριε Μελά
Αναμένω να ορισθεί στίς συγχρονες συνθήκες τι σημαινει ''Εργατική Ταξη'',γιατί αν δεν αναλυθεί η ελληνικη κοινωνία βάση τών σημερινών της δεδομένων ο ορος ''Εργατική τάξη'' θα παραμεινει κενός περιεχομένου ή αν μη τι άλλο ''λειψός''.
Γιατι αν ορισθεί η ''Εργατική τάξη'' μέ ορους 1848 θά εξαιρεθούν πάμπολλες ταξικες διαστρωματώσεις και σύμμαχοι οι οποιοι θα χαριστούν στον αντίπαλο..
Κατά τά άλλα χαιρομαι που διασώσατε την άποψή σας στην δευτερη παράγραφο με την συμπληρωση που κανατε(περι του αν καποιος δηλαδη εχει αντιληψη ''αυτής της ταξης''' ή οχι),γιατι διαφορετικά θα διολισθαίνατε στην γνωστή κατάσταση τού ''εργατισμού'',που αλλως τε χρησιμοποιεί και η δεξιά για οσους εντάσσονται στην Αριστερά αλλά δεν ειναι εργάτες ή δεν ειναι εξαθλιωμένοι..
Ως εκ τούτου οταν μιλάμε για μαζικο κινημα ή θαχουμε συμμάχους ή δεν θάχουμε ...
Και οπως σωστά διατυπώσατε (διασωζοντας την παράγραφο που προανέφερα)πολλοί εργαζομενοι και διανοούμενοι που δεν ήταν ''πούροι εργάτες'' εντάχθηκαν στην Αριστερά και αγωνιστηκαν γι´αυτήν..Οι γνωστοι και ''Προδοτες της Αστικής τάξης''.
Τα παραδειγματα τα γνωριζετε καλυτερα απο μενα ,μιλώντας εστω μονον για το ΕΑΜ..
Ως εκ τούτου το ζητουμενο σε μιά συγχρονη Κοινωνια που πλέον απειλούνται ποικιλα στρωματά της και ''προλεταριοποιούνται'' ειναι αφ´ενος μεν να αναλυθεί με σημερινά δεδομένα και αφ´´ετέρου να επιτευχθεί μιά συμμαχια που θα συμπεριλαμβάνει ριζοσπαστικοποιημένα στρωματα που αποκτουν συνειδηση..
Αρα προσωπικά θα επιμεινω στον ορο ''Δυναμεις της Εργασιας''..
Τελος θα υπενθυμισω αυτο που ο μακαριτης ο Ραφαηλιδης έγραψε και το θεωρώ σημαντικό..
''Ειναι εύκολο ναναι Αριστερος κάποιος που εχει αδειο στομάχι...Το ζητούμενο ειναι να παραμεινει Αριστερός οταν αυτο γεμίσει''..
Νάστε καλά.
Υ.Γ.
Εξυπακουεται οτι σεβομαι απολύτως την προσωπική σας διαδρομή.
Συμπληρώνω οτι φυσικά και δεν αναγνωριζω στο ΚΚΕ το ''συλλογικο υποκειμενο της εργατικής τάξης'' ,αλλά τουλάχιστον θεωρώ την ηγεσια του ως ''Επιβολή της γνώμης της πάνω στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της''.
Προσωπική γνώμη φυσικά.
Τη δεύτερη μέρα έκλεισε μετά από κάποια ώρα, τώρα δεν κράταγα και ημερολόγιο, εκεί γυρω πάντως πρέπει να 'τανε
Συγγνώμη ρε παιδιά, το θέμα είναι αν οι τραμπούκοι βγήκαν απ'το μετρό ή τον Τερκενλή; Ή παίζουμε με τις λέξεις;
Με το όλο σκηνικό συμφωνείτε; Μιλάω για τις μολότωφ σε γυμνά κεφάλια. Αυτές που είδαμε ΟΛΟΙ.
Για να καταλάβω δηλαδή, αν διαφωνώ με κάποιον πρέπει να πάω να τον κάψω ζωντανό;
Είπαμε οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες, και είμαι διατεθειμένος σαν άνθρωπος να παρεκλίνω από τα τυπικά της αστικής δημοκρατίας, να γράψω στα φρύδια μου τους καμμένους δρόμους και τους βανδαλισμούς, ως παράπλευρη απώλεια...
αλλά η αλληλοσφαγή είναι ακόμα πολύ πιο μακριά απ'τα όριά μου. Και ειλικρινά, μου εύχομαι αυτά τα όρια να παραμείνουν εκεί.
Οουπς !!
Σου ξέφυγε.
Η δεν ήσουν εκεί ή έχεις κακή πληροφόρηση ,η οποία και σε πρόδωσε.
Το μετρό του Συντάγματος ήταν κλειστό,σφραγισμένο θα έλεγα και τις δύο ημέρες της απεργίας.
Σου λέει κατι αυτό?
Μήπως να αλλάξουμε σταθμό?
Γιατί έτσι δεν μας τα λες καλά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.