Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 .

kriuia

New member
22 December 2008
5
Θα ήθελα μερικές προτάσεις για ολοκληρωμένο ενισχυτή περίπου στα 1.500 με 2.000 €, για ηχεία KEF XQ40.
Δεν θα προτιμούσα λαμπάτο αλλά ούτε και τραντσιστοράτο με σκληρό ήχο.
Ευχαριστώ.

Re: Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 €.

Καλοσήρθες στην παρέα.

Εφόσον δεν θέλεις ούτε λάμπα, ούτε τρανζίστορ, μπορείς να ακούσεις αυτούς τους 2. Ωραία και δυνατά μηχανίματα, θα οδηγήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα τα KEF.

1200 περίπου
http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/powerline/sv-226mkii.html

1600 περίπου
http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/tubeline/sv-236mk.html

Και με τα ρέστα καλώδια (αν χρειάζεσαι φυσικά).

Καλό βράδυ

Last edited:
Re: Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 €.

Θα μπορούσε να το μεταφέρει κάποιος στην σωστή κατηγορία?

Δεν ξέρω ακριβώς τιμή αλλά ο musical fidelity a5.5 που έχει και USB είσοδο είναι ένας σοβαρός ολοκληρωμένος που πρέπει να ακούσεις ,

Attachments

• a55int_lrg.jpg
    a55int_lrg.jpg
    138 KB · Views: 241
Οι Densen,που σου προτείνει κι φίλος πιό πάνω,είναι κοντά στον ήχο που θέλεις νομίζω.Ακου πρώτα με τα ηχεία σου.

Harman Kardon HK990 με δύο τροφοδοτικά και διαχείριση ψηφιακών σημάτων.
2 x 150W @ 8 ohms/2 x 300W @ 4 ohms.

Ακουσε οπωσδηποτε τους PRIMARE καθως και τους ολοκληρωμενους της HOLFI. Ειδικα οι δευτεροι ειναι τρομερα μουσικοι χωρις να ακουγονται λαμπατοι η τρανζιστορατοι...

Ακουσε οπωσδηποτε τους PRIMARE καθως και τους ολοκληρωμενους της HOLFI. Ειδικα οι δευτεροι ειναι τρομερα μουσικοι χωρις να ακουγονται λαμπατοι η τρανζιστορατοι...

οι holfi μαλιστα! ειναι αστερια, οπως τους περιγραφεις
για τους primare ασε καλυτερα, παραειναι τρανζιστορ :violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 .

Καλημέρα
Οταν λές παραείναι τρανσίστορ, τι θέλεις να πείς?

οτι τους λειπει η μουσικοτητα, η γλυκητητα.
συγκρινομενα με αντιστοιχης τιμης λαμπατους ή τρανζιστορατους που ειναι πιο "μουσικοι".

ειναι οτι πρεπει για πολυκαναλα συστηματα παρακολουθησης ταινιων.
εχουν αναλυση, καθαροτητα, καλη κατασκευη. αλλα ενας ενισχυτης μουσικης (δικαναλος) , πρεπει να μπορει να παιζει μουσικη με τετοιο τροπο που να σου μεταδιδει την αρμονια οχι τους ηχους.
ενα πολυκαναλο που θα χρησιμοποιουσε τον πριμαρε για να οδηγησει τα δυο μπροστινα ηχεια θα επαιζε εξαιρετικα. αλλα δεν ειναι το ιδιο με το να παιζει μουσικη και να σου μεταδιδει την αρμονια. ε?

τον ειχα συγκρινει και στο σπιτι μου σε αντιπαραβολη με τον υβριδικο παθος και τον πριμαλουνα προλογκ, αλλα και σε αντιπροσωπεια με μερικους αλλους. εντυπωσιακος μεν, αλλα οι απαιτησεις για μουσικη ειναι διαφορετικες. τουλαχιστον στα αυτια μου.
γιαυτο προτεινα "γιατι οχι λαμπατο".

ομως οι χολφι επαιζαν πιο μουσικα στην περσινη εκθεση. ισως να εδεναν τοσο καλα με τα τοτεμ? δεν ξερω, αλλα για καποιον που ψαχνει τρανζιστορ, το σετακι χολφι+τοτεμ ακουγοταν πολυ καλυτερα απο οσο χρεωνοταν.

αν παλι το τρανζιστορ ειναι μονοδρομος σαν επιλογη, εξαιρετικα τρανζιστορ ειναι και οσα naim εχω ακουσει.
αυτοι μαλιστα! παιζουν μουσικη συγκρινομενοι με αλλους σαν τους πριμαρε
και παιζουν στην τιμη αυτη

Και κατι που δεν εχει αναφερθεί εδώ μέσα .Ο καινούργιος ΝΑΙΜ ειναι και αναβαθμήσιμος (πολύ σημαντικό αυτό).
Οσο γιά τον Primare επειδη τον εχω συγκρινει με αλλα τρανσιστορ τα οποια υπάρχουν εδώ προσωπικά τον εχω καταταξει στους μαλακούς και μουσικούς ενισχυτές και οχι στους επιθετικους - σκληρούς που υποθέτω οτι αυτό θέλεται να πείτε με τον ορο παραειναι τρανσίστορ ( που εγώ διαφωνώ εν μέρη με τον ορο) η home cinema ενισχυτής .Οσο για τον ΝΑΙΜ συμφωνώ και εγώ.Αλλης φιλοσοφίας ηχος απο τον primare Μια επείσης αξιόλογη λύση νομίζω ειναι και ο Creek destiny.

Last edited:
Τα primare ειναι υπερβολικα ουδετερα. Αν το ηχειο εχει χαρακτηρα αυτος θα βγει. Δεν ωραιοποιουν την μουσικη. Τα naim και ειδικα ο καινουριος ειναι απιστευτα καλος και αναβαθμισιμος με εξωτερικο τροφοδοτικο. Η τιμη του θα αλλαξει προς τα κατω λογω πτωσης της λιρας.

Τα primare ειναι υπερβολικα ουδετερα. Αν το ηχειο εχει χαρακτηρα αυτος θα βγει. Δεν ωραιοποιουν την μουσικη. Τα naim και ειδικα ο καινουριος ειναι απιστευτα καλος και αναβαθμισιμος με εξωτερικο τροφοδοτικο. Η τιμη του θα αλλαξει προς τα κατω λογω πτωσης της λιρας.

ναι! ο πριμαρε ειναι ουδετερος.
αλλα αυτη η "ουδετεροτητα" ειναι που μας κανει να μην ευχαριστιομαστε μουσικη :flipout:

δεν ειναι η ουδετεροτητα που μπορει να εχει καποιο ακριβο μηχανημα.
και ας μην γελιομαστε. με 1,5-2κ ευρω η "ουδετεροτητα" των πριμαρε και των συναφων δεν ειναι για μουσικη

δυστυχως, εχουμε φτασει, πολλες φορες, να θεωρουμε την ελλειψη μουσικοτητας ως ουδετεροτητα!:violent-smiley-030:

και την μουσικοτητα την αναφερουν μερικοι ως χρωματισμο :flipout:

ομως για τους νεους συναδελφους που τωρα μπαινουν στο χωρο της καλης πιστοτητας, ειναι κριμα και αδικο να παρασυρονται απο ορολογιες τυπου ουδετεροτητα και μετα να ανακαλυπτουν (οσοι εξ'αυτων εχουν μουσικο αυτι) οτι ηθελαν κατι πολυ διαφορετικο...

προς επιρρωση αυτου, οι ναιμ δεν ειναι ουδετεροι?
ειναι. αλλα ταυτοχρονα ειναι και μουσικοι!
ποσοι μετανιωσαν που αγορασαν ναιμ?

αλλο λοιπον πραγμα η (καλως εννοουμενη) ουδετεροτητα ενος ναιμ, και τελειως αλλο η "ουδετεροτητα" ενος πριμαρε.

και τελος μην ξεχναμε και το ηχειο που καλειται να παιξει ενας ενισχυτης.
αυτο διαφοροποιει το τελικο αποτελεσμα.
αν ομως συγκρινετε εναν φτηνο πριμαρε (για τους ακριβους-αν υπαρχουν- δεν εχω αποψη) με εναν αντιστοιχης ή και μικροτερης τιμης ναιμ σε ενα σχετικα διαφανο ηχειο, θα δειτε την διαφορα.
υπαρχει, τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.

υ.γ.
και ενα set δεν ωραιοποιει τη μουσικη αλλα παιζει τελειως διαφορετικα απο εναν πριμαρε. :flipout: