Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 .

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 .

Οσο γιά τον Primare επειδη τον εχω συγκρινει με αλλα τρανσιστορ τα οποια υπάρχουν εδώ προσωπικά τον εχω καταταξει στους μαλακούς και μουσικούς ενισχυτές και οχι στους επιθετικους - σκληρούς

υπαρχουν και χειροτερα? :flipout:
καλα μην πυροβολειτε, πλακα κανω:BDGBGDB55:

αναλογικα με την τιμη του παντα, νομιζω οτι ειναι απο τους πλεον μη μουσικους, απο οσους εχω ακουσει. ισως συγκρινομενος με εναν τρανζιστορ των 500-800 ευρω να ειναι σιγουρα πιο μουσικος και πιο μαλακος, αλλα ο ιδιος το λες, παιζει τελειως διαφορετικα απο εναν ναιμ παρα του οτι ο ναιμ ειναι και αυτος διαφανος και ουδετερος.

μακαρι ολοι οι συναδελφοι να ειχαν το χρονο και τον τροπο να αποκτησουν πρωτα αρκετη εμπειρια και μετα να ψωνιζουν, αλλα δυστυχως απο τα λαθη μας μαθαινουμε.:grandpa:

ειναι αλλο πραγμα η αναπαραγωγη ηχου που κανει ενας πριμαρε (και το κανει εντυπωσιακα μπορω να πω και τουτο λογω διαφανειας περισσοτερο) και αλλο πραγμα η αναπαραγωγη μουσικης που θα μας φτιαξει τη διαθεση (οπως το καταφερνει ενας ναιμ)
εχετε δικιο οτι ο πριμαρε θα σου δειξει το ηχειο, αλλα θα στο δειξει "ακομψα".

οπως ειπα και πιο πριν, και ο ναιμ διαφανος ειναι, αλλα ειναι τελειως αλλο πραγμα

Επειδη εχω τον PRIMARE I21, και πριν τον παρω τον ειχα για αρκετες μερες στο σπιτι μου (ας ειναι καλα ο ΟΡΦΕΑΣ...) και τον συγκρινα με τους εξης:

NAIM 5i
DENSEN B100 και B110
καποιον COPLAND της ταξης των 2.200 περιπου δεν θυμαμαι μοντελο

εχω να πω οτι:

ο ΝΑΙΜ ειχε ενα χρωμα δικο του που δε μου αρεσε
οι DENSEN ηταν εντελως διαφανοι, θα ελεγα υπερβολικα

ο COPLAND εριχνε στ' αυτια σε ολους. Απερριφθη γιατι ξεπερνουε το μπατζετ.

Ολα αυτα με ηχεια τα AUDIO PHYSIC STEP.

Συμπερασματικα θα ελεγα οτι εισαι λιγο υπερβολικος για τους PRIMARE γιατι υπαρχουν "χειροτερα", κατα τη δικη σου εννοια παντα.

και κατα τα δικα μου αυτια...

Last edited:

υπαρχουν και χειροτερα? :flipout:
καλα μην πυροβολειτε, πλακα κανω:BDGBGDB55:

αναλογικα με την τιμη του παντα, νομιζω οτι ειναι απο τους πλεον μη μουσικους, απο οσους εχω ακουσει. ισως συγκρινομενος με εναν τρανζιστορ των 500-800 ευρω να ειναι σιγουρα πιο μουσικος και πιο μαλακος, αλλα ο ιδιος το λες, παιζει τελειως διαφορετικα απο εναν ναιμ παρα του οτι ο ναιμ ειναι και αυτος διαφανος και ουδετερος.

μακαρι ολοι οι συναδελφοι να ειχαν το χρονο και τον τροπο να αποκτησουν πρωτα αρκετη εμπειρια και μετα να ψωνιζουν, αλλα δυστυχως απο τα λαθη μας μαθαινουμε.:grandpa:

ειναι αλλο πραγμα η αναπαραγωγη ηχου που κανει ενας πριμαρε (και το κανει εντυπωσιακα μπορω να πω και τουτο λογω διαφανειας περισσοτερο) και αλλο πραγμα η αναπαραγωγη μουσικης που θα μας φτιαξει τη διαθεση (οπως το καταφερνει ενας ναιμ)
εχετε δικιο οτι ο πριμαρε θα σου δειξει το ηχειο, αλλα θα στο δειξει "ακομψα".

οπως ειπα και πιο πριν, και ο ναιμ διαφανος ειναι, αλλα ειναι τελειως αλλο πραγμα

Δυστυχως θα διαφωνησω. Ολα εχουν να κανουν με τα ηχεια που εχετε. Ισως αυτο να κοιταξετε. Τα ναιμ τα λατρευω αλλα αυτα ναι εχουν χρωμα και μου αρεσουν οπως παιξουν αλλα ειναι εντελως διαφορετικου προσανατολισμου απο τα πριμαρε. Οποτε ομως θελετε ελατε να σας κανω μια επιδειξη με πριμαρε και θα δειτε για ποτε θα αναθεωρησετε!

Δυστυχως θα διαφωνησω. Ολα εχουν να κανουν με τα ηχεια που εχετε. Ισως αυτο να κοιταξετε. Τα ναιμ τα λατρευω αλλα αυτα ναι εχουν χρωμα και μου αρεσουν οπως παιξουν αλλα ειναι εντελως διαφορετικου προσανατολισμου απο τα πριμαρε. Οποτε ομως θελετε ελατε να σας κανω μια επιδειξη με πριμαρε και θα δειτε για ποτε θα αναθεωρησετε!

Τα ηχεια που παιζουν με τον Primare μου ειναι τα ProAc Response 1sc. Τις δοκιμες βεβαια των ενισχυτων τις ειχα κανει με τα AUDIO PHYSIC STEP.

Υπαρχει μια αποψη οτι με ΝΑΙΜ τα συγκεκριμενα ηχεια "σκοτωνουν".
Λες να τα δοκιμασω? Αν και δε θελω να μπαινω σε διαδικασια παλι...

Τα ηχεια που παιζουν με τον Primare μου ειναι τα ProAc Response 1sc. Τις δοκιμες βεβαια των ενισχυτων τις ειχα κανει με τα AUDIO PHYSIC STEP.

Υπαρχει μια αποψη οτι με ΝΑΙΜ τα συγκεκριμενα ηχεια "σκοτωνουν".
Λες να τα δοκιμασω? Αν και δε θελω να μπαινω σε διαδικασια παλι...

Για ποια ηχεια λες οτι τα naim σκοτωνουν? Τα step?

Θα συμφωνήσω με τον Νικόλα. Και η δική μου (μικρή) εμπειρία απέρριψε αμέσως τα Πριμάρε ως στεγνά και άμουσα μηχανάκια. Τους άκουσα με το ηχείο που τελικά πήρα, το spendor s5e και το αποτέλεσμα ήταν κλινικό- ιδίως σε σχέση με τον Hegel H1 που ήταν εξαιρετικά ατμοσφαιρικός και μουσικός.
Είναι αλήθεια πως η έννοια της μουσικότητας δεν είναι ευρέως αποδεκτή. Πολύς κόσμος ισχυρίζεται πως τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει και πως όλα είναι ηλεκτρισμός.
Μπορεί να μην έχουν άδικο, αν πρόκειται για αναπαραγωγή ήχων.
Αλλά όπως πολύ σωστά λέει ο Νικόλας,

Μια τέτοια διαφορά δεν γίνεται αμέσως ξεκάθαρη στον ακροατή. Προσέχεις ας πούμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο των χαμηλών, τη φυσικότητα ή το σώμα του ήχου, την παρουσία χρωματισμών κλπ. Όμως η περίφημη μουσικότητα είναι κάτι που αναδύεται στις κατά μόνας ακροάσεις στη διάρκεια του χρόνου, όταν δεν θέλεις να αποδείξεις σε κανέναν τι εύρος έχει η ορχήστρα και πόσο ανάγλυφα είναι τα τύμπανα.
Εκεί λοιπόν ζητάς τη συγκίνηση. Και η συγκίνηση δεν εκβιάζεται. Ούτε περιγράφεται στον διπλανό σου. Απλώς, αν τύχει να κάνεις συνακρόαση με κάποιον και ζήσετε την ίδια μουσική εμπειρία, κοιτάζεστε στο τέλος με νόημα εννοώντας κάτι σαν: «τι ήταν αυτό ρε μαλάκα;…μας έστειλε.» :17035:

Για τον φίλο Νικόλα ο οποίος έχει θέσει αυτή την προτεραιότητα, καθώς και για χιλιάδες άλλους φανατικούς σε όλον τον κόσμο στο ένα άκρο στέκεται (για να συνεννοηθούμε πρόχειρα) ο ήχος των πριμάρε (και συναφών) και στο άλλο άκρο η λάμπα 300Β. Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, δεν αποτελούν δικές μου υποκειμενικές θέσεις, ώστε να λέμε ότι με το σωστό ηχείο όλα τα μηχανάκια ακούγονται ουράνια και γλυκά σαν μέλι...

Υ.Γ. Υπάρχουν άλλωστε τόσες σπουδαίες εταιρείες στον Χρήστο και στον Γιάννη, που δεν χρειάζεται να κολλήσει κανείς στους Πριμάρε.

Θα συμφωνήσω με τον Νικόλα. Και η δική μου (μικρή) εμπειρία απέρριψε αμέσως τα Πριμάρε ως στεγνά και άμουσα μηχανάκια. Τους άκουσα με το ηχείο που τελικά πήρα, το spendor s5e και το αποτέλεσμα ήταν κλινικό- ιδίως σε σχέση με τον Hegel H1 που ήταν εξαιρετικά ατμοσφαιρικός και μουσικός.
Είναι αλήθεια πως η έννοια της μουσικότητας δεν είναι ευρέως αποδεκτή. Πολύς κόσμος ισχυρίζεται πως τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει και πως όλα είναι ηλεκτρισμός.
Μπορεί να μην έχουν άδικο, αν πρόκειται για αναπαραγωγή ήχων.
Αλλά όπως πολύ σωστά λέει ο Νικόλας,

Μια τέτοια διαφορά δεν γίνεται αμέσως ξεκάθαρη στον ακροατή. Προσέχεις ας πούμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο των χαμηλών, τη φυσικότητα ή το σώμα του ήχου, την παρουσία χρωματισμών κλπ. Όμως η περίφημη μουσικότητα είναι κάτι που αναδύεται στις κατά μόνας ακροάσεις στη διάρκεια του χρόνου, όταν δεν θέλεις να αποδείξεις σε κανέναν τι εύρος έχει η ορχήστρα και πόσο ανάγλυφα είναι τα τύμπανα.
Εκεί λοιπόν ζητάς τη συγκίνηση. Και η συγκίνηση δεν εκβιάζεται. Ούτε περιγράφεται στον διπλανό σου. Απλώς, αν τύχει να κάνεις συνακρόαση με κάποιον και ζήσετε την ίδια μουσική εμπειρία, κοιτάζεστε στο τέλος με νόημα εννοώντας κάτι σαν: «τι ήταν αυτό ρε μαλάκα;…μας έστειλε.» :17035:

Για τον φίλο Νικόλα ο οποίος έχει θέσει αυτή την προτεραιότητα, καθώς και για χιλιάδες άλλους φανατικούς σε όλον τον κόσμο στο ένα άκρο στέκεται (για να συνεννοηθούμε πρόχειρα) ο ήχος των πριμάρε (και συναφών) και στο άλλο άκρο η λάμπα 300Β. Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, δεν αποτελούν δικές μου υποκειμενικές θέσεις, ώστε να λέμε ότι με το σωστό ηχείο όλα τα μηχανάκια ακούγονται ουράνια και γλυκά σαν μέλι...

Υ.Γ. Υπάρχουν άλλωστε τόσες σπουδαίες εταιρείες στον Χρήστο και στον Γιάννη, που δεν χρειάζεται να κολλήσει κανείς στους Πριμάρε.

εξαιρετικη τοποθετηση!
τα ειπες ολα με ενα ποστ! :grinning-smiley-043

χρονια πολλα γιαννη, αλλα να αναθεωρησω με πριμαρε δυσκολο:flipout:
στον ορφεα οι ακροασεις ειχαν γινει με ηχειο της τριανγκλ των 2,5κ (το μικρο απο τη μεσσαια σειρα) και τα οντιο φυσικς τεμπο ΙΙ (ή ΙΙΙ ηταν δεν θυμαμαι) των +2,2κ και ειχα γραψει παλιοτερα τις εντυπωσεις μου.
5-6 ενισχυτες περασαν (αυτους που ειχε ο ορφεας εκει) και απο τα δυο ηχεια και μαζι ο πριμαλουνα προλογκ που ειχα μαζι μου (εψαχνα εκεινη τη περιοδο για ηχειο)
πριν απο αυτο, ο πριμαρε και ο παθος,ειχαν ερθει στο σαλονι μου σε αντιπαραβολη με τον σονυ εξακαναλο (για να δω τις διαφορες που θα ειχαν απο ενα πολυ κατωτερο ενισχυτη)
παιζοντας πανω σε τριανγκλ ηλιαδα.
πιστεψε με, μικρες οι διαφορες τελικα, παρολο που εκεινη τη περιοδο μου φαινοταν ισχυρες. αλλα δεν με εκανε να βαλω το χερι στη τσεπη αν αυτο λεει κατι.
και δεν μπορεις να πεις την ηλιαδα ως μουντο ηχειο :flipout:

προφανως για να υπαρχουν πριμαρε κλπ, καποιοι τους αγοραζουν, καποιους ικανοποιουν. αλλα για καποιον που θελει να ακουει μουσικη και οχι ηχους ειναι λαθος επιλογη.

οι νεοι ομως συναδελφοι παρασυρονται απο κριτικες τυπου "ουδετερος ηχος" και σκεπτονται οτι αφου ειναι ουδετερος θα παιζει καλυτερα απο το εξακακαναλο που εχουν οι περισσοτεροι
και ετσι πανε και ακουμπανε 2κ ευρω και μετα τυχαινει να ακουσουν καποιον ναιμ, καποια καλη λαμπα (πχ πριμαλουνα) ή καποια λαμπα "θανατου" πχ 300Β σε πους πουλ και λενε ρε τι μ@@@κια εκανα!:flipout:

τωρα το αν εσεις λετε χρωμα την μουσικη των ναιμ, ασε , μερσι δεν θα παρω.
προτιμω να ακουω τον αυον set μου στα αμπυ και να γελαω (ή να δακρυζω απο συγκινηση) -bye-

υγ.
την ηλιαδα την αγορασα πολυ πρωτου τα τεστ του τυπου (μολις ειχε πρωτοεισαχθει), οταν την ακουσα να παιζει με ναιμ του χιλιαρικου

Last edited:
Επειδη εχω τον PRIMARE I21,

σε αυτον ακριβως αναφερομουν!

καταλαβαινω ομως γιατι σου αρεσει με προακ. ειναι δυσκολο ηχειο -αν θυμαμαι καλα- και ζηταει ρευματα-ισχυ. ο πριμαρε του τα δινει. πιο πολλα απο τον ναιμ και ισως γιαυτο να λεει στα αυτια σου

ισως, αν στο συγκεκριμενο ηχειο βαλεις πανω τον set ayon spark θα ακουγεται χειροτερα απο τον πριμαρε
αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι δυο ενισχυτες συγκρινονται.

και ο σπαρκ δεν ειναι μελι...

Last edited:
ως ναιμακιας θελω να καταθεσω 1-2 προσωπικες αποψεις.
θεωρω τα ναιμ απο τα πιο ουδετερα μηχανηματα με την ενοια οτι δεν επεμβαινουν στο μουσικο γεγονος,απλα ενισχυουν το σημα.και αυτο γιατι επικεντρωνονται σε πραγματα που εχουν σημασια στη σωστη αναπαραγωγη οπως ο ρυθμος,η ταχυτητα,το ταιμινγκ.δεν τονιζουν καμμια περιοχη και γι'αυτο ισως ξινιζουν καποιους που θελουν κατι πιο φανταχτερο.απλα,και αυτο ειναι προσωπικη αποψη,αυτο που θα ακουσεις απο τα ναιμ ειναι πολυ κοντα στην ηχογραφιση.
οι οποιοι χρωματισμοι στον ηχο τους προερχονται περισσοτερο απο τα συνοδα τους και δη τα ηχεια.ειναι απο τα ιδανικοτερα μηχανηματα κατ'εμε για να κρινεις ηχεια.
επειδη αναφερθηκαν τα step για μενα ειναι ενα απο τα καλυτερα ματσαρισματα που εχω ακουσει με ναιμ.ιδιως σε τζαζ και κλασικη.στο ροκ υστερουν λογω της ευγενειας τους στα πριμα.τους λειπει λιγο το γρεζι και η ενεργεια που θελει αυτη η μουσικη.
τα naim παντως εχουν ενα "κακο".μην τους βαλεις μαπα ηχειο.θα στο πεταξουν πισω με μπινελικια...

τώρα θα με βρίσετε αλλά αυτόν τον έχει ακούσει κανένας? λέει τίποτα?

Για ποιο λόγο να σε βρίσουμε; Τα xindak κερδίζουν πόντους τελευταία...

Έναν ολοκληρωμένο xindak που έχει ο Δημοκηδής και άκουσα, μια χαρά μου φάνηκε.

Superfly,εγω σκεφτομαι για Νaim Nait 5i ,μου λες οτι δεν θα εχω καλη αποδοση στα rock ακουσματα???
Γιατι ρε παιδι μου θελουμε να ακουσουμε και λιγο metal..
Eχω τα dynaudio 42 σε μικρο χωρο και εχω διαβασει στο net οτι αρκετοι τα εχουν συνδιασει με καλο αποτελεσμα,(απ'οτι λενε)
αλλα εγω δεν θελω να ακουσω κλασσικη μουσικη,,,rock θελω να ακουσω...

θεωρω τα ναιμ απο τα πιο ουδετερα μηχανηματα με την ενοια οτι δεν επεμβαινουν στο μουσικο γεγονος,απλα ενισχυουν το σημα.και αυτο γιατι επικεντρωνονται σε πραγματα που εχουν σημασια στη σωστη αναπαραγωγη οπως ο ρυθμος,η ταχυτητα,το ταιμινγκ.δεν τονιζουν καμμια περιοχη και γι'αυτο ισως ξινιζουν καποιους που θελουν κατι πιο φανταχτερο.απλα,και αυτο ειναι προσωπικη αποψη,αυτο που θα ακουσεις απο τα ναιμ ειναι πολυ κοντα στην ηχογραφιση.

αυτο ακριβως εννοουσα λεγοντας για ουδετερο ηχο των ναιμ, αλλα δυστυχως αρκετοι συναδελφοι νομιζουν οτι ουδετερος ηχος ειναι ο ηχος ενος πριμαρε.
μπραβο βρε syperfly!

ουδετερος ηχος δεν σημαινει ελλειψη μουσικοτητας.
ειναι σοβαρο λαθος αυτο. και ισχυει περισσοτερο στη μικρομεσαια περιοχη τιμων
το καρμα 3.2 δεν ειναι ουδετερο?
ειναι και παραειναι! η απολυτη ουδετεροτητα. ειναι ομως εξοχως μουσικο!
αν ομως του βαλεις συνοδο ενισχυτη της πλακας θα το κλεισεις :flipout:

το ιδιο κατ'αναλογια κανουν και οι ναιμ
δεν ωραιοποιουν, αλλα με καλο συνοδο, δειχνουν το τι αξιζουν.
και αυτο γιατι σε αντιθεση με τους πριμαρε κλπ ειναι μουσικοι ενισχυτες.

χωρις να ειμαι φαν της απολυτης ουδετεροτητας, (μου αρεσει το χρωμα των 300Β για παραδειγμα) εν τουτοις οι ναιμ αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω γιατι ειναι μουσικοι και ουδετεροι, διαφανοι, εχουν και καλο ταιμινγκ οπως λες.
αντιθετα με πολλους αλλους...

Να εκθέσω κι εγώ μια άποψη. Έχω τον Naim 5i II και πράγματι βρίθει ρεαλισμού και πλούτου αρμονικών. Το μόνο του ελαττωματάκι είναι λίγο "γρέζι¨σαν μικρό ξυσιματάκι στις υψηλές, πάντως όχι πάντα έκδηλο. Αν κάνει 1000 ευρώ όπως στη Γερμανία, όπου μένω, τα αξίζει τα λεφτά του, άκουσέ τον φίλε μου αν είναι να χρησιμοποιήσεις σχετικά ευαίσθητα ηχεία. Ο Creek Destiny θα ήταν η επόμενή μου επιλογή αν ήταν να διαθέσω περισσότερα.

Last edited:
Να πω και εγω κατι.
Αυτος που ανοιξε το θεμα, δεν απαντησε σε καμια γνωμη.
Δεν ξερω αν πρεπει, να δινονται αλλες γνωμες χωρις ενα ευχαριστω απο τον ενδιαφερομενο.

Να πω και εγω κατι.
Αυτος που ανοιξε το θεμα, δεν απαντησε σε καμια γνωμη.
Δεν ξερω αν πρεπει, να δινονται αλλες γνωμες χωρις ενα ευχαριστω απο τον ενδιαφερομενο.

Εχεις δίκιο μοιάζει σαν να απαντάς σε κάποιον που είναι "χαμένος στο διάστημα"
Μάλλον δεν τον πολυενδιαφέρει το θέμα και οι άλλοι εδώ σκοτώνονται για ενισχυτές :flipout:

Superfly,εγω σκεφτομαι για Νaim Nait 5i ,μου λες οτι δεν θα εχω καλη αποδοση στα rock ακουσματα???
Γιατι ρε παιδι μου θελουμε να ακουσουμε και λιγο metal..
Eχω τα dynaudio 42 σε μικρο χωρο και εχω διαβασει στο net οτι αρκετοι τα εχουν συνδιασει με καλο αποτελεσμα,(απ'οτι λενε)
αλλα εγω δεν θελω να ακουσω κλασσικη μουσικη,,,rock θελω να ακουσω...

μισο λεπτο.τα ναιμ ειναι ιδανικα για χεβυ.εχω πολυ μεταλ στη δισκοθηκη μου και ενας λογος που διαλεξα ναιμ ηταν αυτος.απλα το ματσινγκ με τα στεπ δεν ειναι για μεταλ.ακουσε τα με αλλα ηχεια και θα καταλαβεις...-bye-

αυτο ακριβως εννοουσα λεγοντας για ουδετερο ηχο των ναιμ, αλλα δυστυχως αρκετοι συναδελφοι νομιζουν οτι ουδετερος ηχος ειναι ο ηχος ενος πριμαρε.
μπραβο βρε syperfly!

ουδετερος ηχος δεν σημαινει ελλειψη μουσικοτητας.
ειναι σοβαρο λαθος αυτο. και ισχυει περισσοτερο στη μικρομεσαια περιοχη τιμων
το καρμα 3.2 δεν ειναι ουδετερο?
ειναι και παραειναι! η απολυτη ουδετεροτητα. ειναι ομως εξοχως μουσικο!
αν ομως του βαλεις συνοδο ενισχυτη της πλακας θα το κλεισεις :flipout:

το ιδιο κατ'αναλογια κανουν και οι ναιμ
δεν ωραιοποιουν, αλλα με καλο συνοδο, δειχνουν το τι αξιζουν.
και αυτο γιατι σε αντιθεση με τους πριμαρε κλπ ειναι μουσικοι ενισχυτες.

χωρις να ειμαι φαν της απολυτης ουδετεροτητας, (μου αρεσει το χρωμα των 300Β για παραδειγμα) εν τουτοις οι ναιμ αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω γιατι ειναι μουσικοι και ουδετεροι, διαφανοι, εχουν και καλο ταιμινγκ οπως λες.
αντιθετα με πολλους αλλους...

αφου μου λετε οτι το καρμα 3.2 ειναι ουδετερο τοτε τι αλλο να πω. Εχει και τεραστια εικονα ε? Προφανως δεν καταλαβατε τι εννοω εγω με την εννοια ουδετεροτητα αλλα δεν πειραζει. Γνωμη σας και γνωμη μου μην χαλαμε τις καρδιες μας.