Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

Όντως Νικόλα, το 7 θέλει αποστάσεις από τους τοίχους (κυρίως από τους πλαινούς. πίσω την παλεύει), κι έχει ένα θεματάκι γύρω στους 70 κύκλους, το οποίο στο δικό μου ζεύγος λύθηκε μια και καλή από τον συνονόματό σου "χρυσοχέρη", φορώντας του νέα κροσσόβερ. Πλέον τα δυο 7ιντσα ξεζουμίζονται κανονικά, χωρίς να παρουσιάζουν θέμα ελέγχου ή τονισμού, ενώ ο ήχος έχει ανέβει συνολικά. Ακόμα και σε μένα -που είμαι ψιλοχοντροάσχετος από ηλεκτρονικά- μου φάνηκε "αστείο" το μαμίσιο κρος του 7. Το ηχείο βέβαια -συνολικά- είναι τιμιότατο (κατα την άποψή μου) για τα χρήματα που ζητάει, κι ένα από τα κορυφαία στη κατηγορία του (πάλι κατα την άποψή μου).

Σε ό,τι αφορά τα ενισχυτικά, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Συμφωνώ δηλαδή με τον φίλο ampalaeos (αν και Nad με Zensor 7 δεν θα το ρίσκαρα, όσο κι αν τους εκτιμώ τους Nad, λόγω ακριβώς του ηχητικού χαρακτήρα που περιέγραψες), αλλά είναι και βέβαιο ότι τα Zensor συγχωρούν αρκετά τους σκληρούς στα υψηλά ενισχυτές. Ο ίδιος, που παίζω με ΧΤΖ (κτήνος δηλαδή χαμηλά, αλλά με σχετική οξύτητα στις υψηλές) βρήκα αυτή την ευτυχή "μέση" όταν κούμπωσε πάνω στο συστηματάκι το λαμπάτο ντακ της Advance.

Το τι θα έκανα όμως (τώρα που μιλάμε), αν βρισκόταν κάποιος καλός σαμαρείτης να μου δανείσει (ή ακόμα καλύτερα, να μου χαρίσει!) ένα χιλιαρικάκι, το ανέφερα ήδη...

αλλαγη crossover ;; τι ιδεες βαζεις τωρα....
λιγες πληροφοριες εαν επιτρεπεται σχετικα με κοστος και σε ποια σημεια ειδες βελτιωση ;;;

Καλοάκουστος αγαπητέ έκανες πολύ καλή επιλογή, δώσε μόνο λίγο χρόνο να στρώσει το σύστημα και θα δεις οτι θα σε ανταμοίψει. Μετά βλέπεις αν έχεις θέμα με τοποθέτηση κλπ. Καλά ακούσματα.

καλασπερα στο φορουμ.Ενδιαφερομαι για τα συγκεκριμενα ηχεια dali zensor 7 και κολλαω στη επιλογη του ενισχυτη.Μια απο τις επιλογες μου ειναι ο NAD 356 και η δευτερη ο harman kardon HK3770.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η μη εξοδος sub out (αν δεν κανω λαθος) του nad στο μελλον για αγορα ενος sub.
Θα με ενδιεφεραν πολυ οι αποψεις σας.

καλησπερα,
μιας και ξαναδιαβαζω ολο το νημα,θυματε κανεις πoιος ηταν ο ενισχυτης του link στο post #9 του sanvean

Τα συγκεκριμένα ηχεία,θα παράγουν αρκετό μπάσο είδη....Δεν πιστεύω να χρειαστεί υπογούφερ.

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

καλησπερα,
μιας και ξαναδιαβαζω ολο το νημα,θυματε κανεις πoιος ηταν ο ενισχυτης του link στο post #9 του sanvean

Δυστυχώς το λινκ δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μιας και προέρχεται από προϊόν που ήταν στην λίστα μεταχειρισμένων καταστήματος και που δεν ισχύει πλέον.
Από την συζήτηση πάντως μάλλον βγαίνει πως για κάποιον primare μίλαγε.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
αν ειναι βεβαια ο primare i30 ειναι μια κατηγορια πανω απο τον ΧΤΖ

εχω στη κατοχη μου ta dali zensor 7 και acoustc advance ενισχυτή...το ποντεσιομετρο της εντασης είναι από 0-60

από το 0 εως τ0 25 δεν ακουγετε τιποτε μετα τα 40 δινει τη δυναμη του ...υπαρχει καποιο πρόβλημα?

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος για Dali Zensor 7

εχω στη κατοχη μου ta dali zensor 7 και acoustc advance ενισχυτή...το ποντεσιομετρο της εντασης είναι από 0-60

από το 0 εως τ0 25 δεν ακουγετε τιποτε μετα τα 40 δινει τη δυναμη του ...υπαρχει καποιο πρόβλημα?

Δεν υπάρχει πρόβλημα,τα Dali αξίζουν καλύτερα ενισχυτικά πάντως

Δηλ η γνωμη σου Leo ποια ειναι, οταν λες οτι τα zensor 7 αξιζουν καλυτερα ενισχυτηκα ?
Γιατι εχω κ γω τα zensor 7 κ ψαχνομαι για ολοκληρωμενο δικαναλο.
Προς το παρον τα εχω ταιριαξει με τον ΑV Denon 3000.

Για να αποδωσουν τα ηχεια ρε παιδια το ''κατι παραπανω'' απ οσα τους προσφερει
τωρα ο Denon 3000 ποιος δικαναλος θα μπορουσε να ταιριαξει με τα zensor 7
ωστε να καταλαβω αισθητα την διαφορα στο ακουσμα (κ δυναμης αλλα κ ποιοτητας)?
(Αναφερομαι για δικαναλους γυρω στα 1000 ευρω).