ολοκληρωμενος λαμπατος κτ-88

takis6c33

Senior Member
3 January 2009
500
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑ
Φιλοι [χωριανοι] εδω και πολλους μηνες εχω τελειωσει εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη με τις γνωστες κτ-88. Η ισχυς του ειναι 2χ47 βατ σε ultra linear , kai 2x27 triode.
Στο πρωτο σταδιο ειναι η 5751 σε παραλληλη συνδεση, και στο δευτερο [σπλιτερ] μετα απο αλλαγη, η 12BH7 .

Επισης ο ενισχυτης εχει ρυθμιζομενη ολικη αναδραση απο 0- 12 db. Υπαρχει ακομα και μια ανδραση κατευθειαν απο τις ανοδους των λυχνιων εξοδου !

Ο ενισχυτης εχει δοκιμαστει με διαφορα ηχεια ,ευκολα και μη,και τα εχει παει τουλαχιστον εξαιρετικα.

Σε θεματα διαφανειας θα ελεγα οτι μετα απο τις τελευταιες αλλαγες που του εχω κανει, εχει φερει πλεον τον παλιο μου OTL σε πολυ δυσκολη θεση!!!!!

Σε θεματα οδηγησης εννοειται ουτε λογος!! το ονομα δε αυτου, METHEXI!
1131o.jpg]
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
 
Γεια στα χέρια σου!
Δεν είμαι των λαμπών,(δεν έχω ιδέα δηλαδή...),αλλά αυτό είναι ποίημα όπως δείχνει.
Χίλια μπράβο!
 
Πολλά μπράβο! Εξαιρετικό εμφάνιση αλλά κυρίως γιατί μου έχει πει τα καλύτερα ο Παντέλος που τον άκουσε!

και εις ανώτερα, εύγε για τη μεράκι και τις γνώσεις σου.
 
Μπράβο, είπαμε οι δημιουργοί είναι αξιέπαινοι!
 
Δίνεις νόημα στο χόμπι μας και καταξιώνεσαι στους πρωτοπόρους του αξιόλογου δυναμικού των ιδιοκατασκευαστών στην Ελλάδα. Και σ'ανώτερα μεγάλε ! Μη σταματάς !
Και κάτι άλλο: Το thread πρέπει να συνεχιστεί, πιστεύω ότι ενδιαφέρει πολλούς. Δώσε μας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
 
Last edited:
Αγαπητε φιλε, ειναι τετοιο το αντικειμενο της δουλειας μου που αναγκαστικα πρεπει να γραφω σχεδον παντα μετα τις 2 τα ξημερωματα!

Προκειται για εναν ενισχυτη μεσης ισχυς [2χ47] σε ultra linear . Στο πρωτο σταδιο εχουμε την 5751 σε παραλληλη συνδεση τα 2 τριοδικα της , ειχα δοκιμασει και αλλες τοπολογιες , οπως srpp, mu folower , αλλα με την παραλληλη συνδεση σε ακολουθο ανοδου ειχα πολυ καλλιτερα αποτελεσματα στην εφαρμογη της ολικης αναδρασης. Ακομα και σε ακραια εφαρμογη δεν μου μπερδευε την εισοδο . Παρολο το πολυ κερδος συν τα παραλληλα τριοδικα δεν ειχα καποιο θεμα στην αποκριση [λvγο miller] 100 khz ανετα !!!!!!!
Στο δευτερο σταδιο ειναι πλεον η 12bh7 σε ρολο spliter. Eγιναν και εκει πολλες αλλαγες μεχρι να παραμεινει αυτη η λυχνια!! Τελικα ηταν η μονη που μπορει να ελενχει ανετα τις λυχνιες εξοδου!!! ειτε αυτες ειναι οι κτ 88 , ειτε οι 6550 , αλλα κυριος σε μια μελοντικη αλλαγη με κτ 120. Βλεπεις καποια πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα οπως νομιζουν διαφοροι φιλοι που νομιζουν οτι επειδη ταιριαζει το πιν αουτ των λυχνιων κανουν κιολας. Τωρα στην τροφοδοσια ειναι ενας αρκετα μεγαλος Ε Ι μετασχηματιστης 700va με αμερικανικο πυρινα .
Ακολουθει η γεφυρα ανορθωσης και 1500 mf πυκνωτες. ΟΙ μετασχηματιστες εξοδου ειναι οι hammond 1650n . Επισης να πω οτι στην μεσαια ταπα των εξοδου υπαρχουν και απο ενας 100mf scr .Αυτα σαν πρωτη παρουσιασει .