Olympus E-M10 II

Ευχαριστώ για τις ευχές , κάποια στιγμή προς τον Ιούλιο (που θα κόψει η δουλειά ) θα ανοίξω το manual , μέχρι τότε θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος μπορεί να μου πει τι σημαίνουν τα :
1. Ρυθμίσεις κώδικα χρόνου (Προσαρμ.ρυθμίσ.κώδικα χρόνου)
2. Κλείδωμα (όταν ενεργοποιηθεί , το βάθος πεδίου διατηρείται και μετά την απελευθέρωση του κουμπιού)
3. Επιφάνεια στόχων AF (ενεργ./απενεργ.επιφάνειας στόχου αυτόματης εστίασης για χρήση με το σκόπευτρο EVF)

Ευχαριστώ για τις ευχές , κάποια στιγμή προς τον Ιούλιο (που θα κόψει η δουλειά ) θα ανοίξω το manual , μέχρι τότε θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος μπορεί να μου πει τι σημαίνουν τα :
1. Ρυθμίσεις κώδικα χρόνου (Προσαρμ.ρυθμίσ.κώδικα χρόνου)
2. Κλείδωμα (όταν ενεργοποιηθεί , το βάθος πεδίου διατηρείται και μετά την απελευθέρωση του κουμπιού)
3. Επιφάνεια στόχων AF (ενεργ./απενεργ.επιφάνειας στόχου αυτόματης εστίασης για χρήση με το σκόπευτρο EVF)

δεν μας τα λες στα αγγλικα , ετσι τα ξερουμε ...:smash:

το πρωτο ξεχαστο, ειναι για συντονισμο με συμβατο μικροφωνο , το δευτερο ειναι για να κλειδωνει το DOF preview αν το εχεις αναθεσει σε καποιο κουμπι δηλαδη να προβλεπεις το βαθος πεδιου αναλογα το διαφραγμα που εχεις βαλει πριν πατησεις το κλικ, πολυ χρησιμο για φωτεινους κυριως φακους....
το τριτο βαλτο στο ΟΝ μαλλον ειναι για να αναβει το λαμπακι του σημειου εστιασης που ειναι ενεργο καθε φορα που εστιαζεις (στην αρχη και μια φορα ακομη και στο CAF δυστυχως)

Ευχαριστώ Κώστα , Γιάννη εάν τα έγραφα Αγγλικά θα έπρεπε να γυρίσω μετά και την μηχανή και θα είναι δύσκολη για τυχόν άλλον χρήστη .

(Τα χάλια Αγγλικά μου μέσα)

εχω παραγγειλει 2 φορες, αλλα φακο
πληρωνεις με paypal, και δεν εχει μεταφορικα
και τις δυο φορες , χωρα αποστολης ηταν η Ολλανδια
μου εχουν πει * οτι υπαρχει περιπτωσει , περισσοτερο σε μηχανες, να αποσταλουν απο Κινα...:hmmmm2:

*απο Γερμανια

....εννοειτε οτι ειναι .... σε ολους τους τονους grey

Δεν θα το ρίσκαρα Κώστα , χαμηλή τιμή και το σαιτ πολύ φραμπαλά (όλο αναδυόμενα κλπ) , τώρα εσύ το ξέρεις καλύτερα όμως .
Την μηχανή την αγόρασα από γνωστό κατάστημα , ήταν και το cashback στην μέση οπότε δεν ψάχτηκα πολύ από έξω παρά μόνο στα Amazon έναν έλεγχο έκανα .

και καλα εκανες.. ξεχασα οτι εχεις κ εαφ
στα ιδια λεφτα σου ηρθε:a0210:

τελικα μπηκα και εγω στο κλαμπ...αλλα με φακουδαρα!!!να ναι καλα ο γιαννης και ο κωστας για την βοηθεια...ξερουν αυτοι!!

μολις την ανοιξα κτλ...2 πραγματα σκεφτηκα...1)πολυ μικρη και 2)φτου!παλι απο την αρχη διαβασμα κτλ....

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Ευχομαι να μεϊνεις ευχαριστημένος απο την επιλογή σου, όντως ο 12-40/2.8 είναι απο τους καλυτερους φακοϋς του συστήματος και συπληρώνει ιδανικά οποιαδηποτε OMD.

σας ευχαριστω!μια δοκιμη που εκανα,δεν μου αναγνωριζει μηχανη-φακο το lightroom(6.5.1)..ξερει κανεις τι γινεται?

To Camera Raw (και το Lightroom αν δεν κάνω λάθος) παίρνει τις ρυθμίσεις διόρθωσης που εφαρμόζουν αυτόματα οι μηχανές της Olympus (και της Panasonic) στους φακούς που φοράνε. Για αυτό δεν έχει προφίλ γι αυτές..

Αν εχεις τελευταία εκδοση την αναγνωρίζει εσωτερικά και μεταφερει και ολες τις διορθωσεις που γινονται και στα JPEG απο το σώμα δηλ. γεωμετρικές διορθωσεις φακού , τυχον διορθωση CA κλπ., δεν θα δεις καποια ξέχωρη επιλογή εκτος απο αυτη που θα σου πω παρακατω αλλά αν πας και δεις στο info το Exif θα δεις και τη μηχανή και τον φακό να τα γραφει.
Αν είναι ετσι πας κάτω κάτω στο Camera calibration και αντι για το κλασσικο χρωματικό profile Adobe θα έχει αλλα τέσσερα, Normal, Portait, Muted, Vivid που προσομειώσουν αυτα της μηχανής σου.
Ολα τα υπόλοιπα όμως ειναι φλατ καμία σχέση με το αρχειο JPEG και θελουν πείραγμα απο εσένα.

Καλορίζικα! Αν δεν το έχεις ήδη τσεκαρε το γκριπ, δε δινει πολύ σε μέγεθος και κάνει ιδανικό το balance με τον 12-40.