Olympus E-M10 II

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

οχι έχει ενεργή κάποια ρύθμιση όπως το LiveBoost (ας το βάλει στο OFF) ή το SOVF (προσομειωση με OVF δεν ειμαι σιγουρος ότι το έχει αυτό η ΕΜ10ΙΙ).

Ναι το έχει το SOVF η em10II μάλλον αυτό έχει ενεργοποιήσει...

Έπιασα χθες στα χέρια μου την κάμερα της φίλης , δηλώνω ερωτευμένος ,
της είπα ότι εγώ θα πρόσθετα και το ecg-3 για καλύτερο πιάσιμο ..

αν ... λέω αν ... την ψώνιζα ποιος φακός σε 4/3 είναι ο αντίστοιχος 35 που χρησιμοποιώ πιο πολύ στο aps-c σύστημα μου (α 6000) ?

με τη μηχανή ή με τη φίλη ? :smile:
o olympus 25/1.8. πολύ καλό φακουδάκι

Last edited:
Έπιασα χθες στα χέρια μου την κάμερα της φίλης , δηλώνω ερωτευμένος ,
της είπα ότι εγώ θα πρόσθετα και το ecg-3 για καλύτερο πιάσιμο ..

αν ... λέω αν ... την ψώνιζα ποιος φακός σε 4/3 είναι ο αντίστοιχος 35 που χρησιμοποιώ πιο πολύ στο aps-c σύστημα μου (α 6000) ?

Υπάρχει και ο πολύ φτηνός και εξαιρετικός Panasonic 25mmf1,7 που κάνει κάπου 170 ευρώ....και είναι το ίδιο καλός με τον Olympus 25mm1,8...

Ανεξάρτητα από ποιότητα φακών, αισθητήρων κλπ. που όλοι μας έχουμε τρελαθεί, δείτε παρακάτω μια φώτο κατευθείαν από την μηχανή σε Jpeg με το φίλτρο dramatic tone...προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτό το φίλτρο και μπορεί να έχει υπερβολική επεξεργασία από την μηχανή άλλα το αποτέλεσμα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον στα μάτια μου και σε όσους δείχνω φωτογραφίες με αυτό το φίλτρο εντυπωσιάζονται (ακόμα και φωτογράφοι)...πολύ καλή δουλειά Olympus!!!

Attachments

• P1312073.jpg
    P1312073.jpg
    152.9 KB · Views: 144
Κ εμενα μου αρεσε :)

Απο τις λιγες περιπτωσεις οπου το φωτοστεφανο (halo) ταιριαζει γαντι ;)

Ναι και εγώ τα κορόιδευα εξαρχής άλλα μαθαίνοντας να δουλεύεις μαζί τους μπορείς να βγάλεις μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες, η Olympus έχει πολλές ρυθμίσεις και πολλές διαφορετικές παραλλαγές στα φιλτράκια και όσο τα δουλεύεις τόσο βρίσκεις ενδιαφέροντα αποτελέσματα που θα σε γλιτώσουν από λίγο κόπο μετά στην επεξεργασία και κυρίως θα σου δώσουν ένα έτοιμο και κυρίως διαφορετικό αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα....πλέον τολμώ να πω ότι δεν μπορώ χωρίς αυτά όσο και αν ακούγεται περίεργο...

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Εχω φϊλο εξαιρετικό φωτογράφο που βγάζει συνέχεια με τα φίλτρα αφοϋ έχει εξοικιωθεί στο τι κάνει το καθένα και ξέρει εκ των προτέρων πως μια λήψη του θα γϊνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα με αυτά. Πλεον εϊναι αρκετά παραμετροποιήσιμα οπότε μπορείς ναχεις και λϊγο διαφορετικό αποτέλεσμα και να μην εϊναι καρμπόν οι λήψεις.

Πολύ ενδιαφέρουσες λήψεις εϊναι και οι μονοχρωματικές (ασπρόμαυρες με διατήρηση ενός χρώματος) με το αντίστοιχο φϊλτρο.

Το μόνο που μου λείπει από τα φίλτρα της Olympus είναι ένα φίλτρο όπως το Film Simulation ''Acros'' που έχουν οι νέες Fuji....Που σου δίνει και την δυνατότητα να ελέγξεις τον όγκο του ''κόκκου''....κάτι παρόμοιο έχει και η Pen F άλλα δεν ξέρω αν το έχουν άλλες Olympus....πάντως εξαιρετική δουλειά κάνεις με το DXO Filmpack 5, σε όσους αρέσουν τα film simulation το πρόγραμμα αυτό αξίζει 100% τα χρήματά του και το προτείνω ανεπιφύλακτα...παρακάτω άλλο ένα παράδειγμα από έτοιμο Jpeg από την em10II και το φίλτρο ''Vintage''.

Attachments

• PC261188.jpg
    PC261188.jpg
    193.9 KB · Views: 236
Και άλλες 2, η πρώτη με το φίλτρο ''soft focus'' και η δεύτερη με το φίλτρο ''Pop Art'' και κατευθείαν από την μηχανή χωρίς επεξεργασία..

Attachments

• PC100378.jpg
    PC100378.jpg
    113.1 KB · Views: 236
  • PC251151.jpg
    PC251151.jpg
    233.5 KB · Views: 232
Last edited:
Την ξαναπήρα...
Για τρίτη φορά...
Έχω ανεβάσει τρεις φορές δείγματα εδώ μέσα και σύντομα θα το επαναλάβω, αλλά αυτή τη φορά θα είναι σε δυσκολότερες συνθήκες μέτριου έως λιγοστού φωτισμού. Γιατί στα πρόχειρα που έκανα κάποιες εσωτερικές λήψεις, μου (ξανα)δίνει την εντύπωση ότι κάνει καλύτερη διαχείριση θορύβου από τις 5 και 5ΙΙ που έχουν περάσει από τα χέρια μου και πως ο σταθεροποιητής της αποδίδει καλύτερα

*Άσχετο όφ τόπικ, πούλησα σε μια νύχτα (κυριολεκτικά) την 6300 και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με Sony. Πόσο άψυχες κατασκευές είναι ρε αδερφάκι μου...

Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Για να μείνει καθαρό το νήμα της ΕΜ10ΙΙ μετέφερα τη σχετική συζήτηση σας (μετά το σχόλιο του peper) στο νήμα Versus.

Αχ βρε Ολυ με τα μενού σου... Αν και χρόνιος χρήστης, κάθε φορά που πρέπει να ρυθμίσω μία στα μέτρα μου με πιάνει πονοκέφαλος. Αν υπάρχει κάποιο tip που διαφοροποιείται από την υπόλοιπη σειρά OMD και το έχετε ανακαλύψει, παρακαλώ να το μοιραστείτε μαζί μου