Olympus E-M10 II

μαλλον εχεις μικρα χερια :p

Εγω και στην em5 ii ειχα βαλει γκριπ, ποσο μαλλον στην εμ 10.
Κοντεψα να παθω κραμπα στα χερια χωρις γκριπ ...

Δύο φορές έχω δει την α6000
Πολύ καλά αποτελέσματα,αλλά αυτη η πλαστικουρα και η "μαγκιά" της Σόνυ με τον 1 χρόνο εγγύηση μου την σπάει...
Θα κοιτάξω και αγγελίες !

Να σημειώσω μόνο ότι η a6000 δεν έχει καμία μα καμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής με την a5000, η οποία πραγματικά παραήταν φθηνή σε όλα της.

Re: Απάντηση: Olympus E-M10 II

Μήπως το παρακάνετε ? Έχω βγάλει σε 2 ώρες παράσταση μέχρι και 400 φωτογραφίες δίχως γκριπ . Μια χαρά κρατιέται η μηχανή .
Και τα χέρια μου είναι άνω του μετρίου .

Εντάξει ο καθένας μας έχει διαφορετικά χέρια και έχει και διαφορετικά κριτήρια του τι θεωρεί καλό Grip, προσωπικά την μηχανή την είχα 1,5 χρόνο και την είχα πάντα με το grip και πάλι δεν ήμουν και απόλυτα ικανοποιημένος. Για μένα το καλό πιάσιμο της μηχανής είναι πολύ σημαντικό για αυτό και δεν μου αρέσουν και οι μικρές μηχανές, θέλω τα χέρια μου να πιάνουν 100% την μηχανή χωρίς να στραμπουλάω δάχτυλα!!. Π.Χ. ακόμα και το grip της em1 το κρίνω μέτριο και δεν με ικανοποιεί, στην em1II έχει βελτιωθεί η κατάσταση αισθητά άλλα και πάλι δεν έχει κορυφαίο grip για μένα.....κορυφαίο grip σε m4/3 θεωρώ της gh5, άλλα ακόμα και αυτή δεν έχει το πιάσιμο που έχεις με μια π.χ. Nikon D500 που είναι κορυφή σε αυτό τον τομέα.

Το σχόλιό μου είχε να κάνει με το "η μηχανή απλά δεν πιάνεται χωρίς αυτό" όπου μπορεί τέτοια σχόλια και να αποθαρρύνουν (αν και λάθος διότι εάν δεν πιάσει κάποιος μια μηχανή δεν πρέπει να απορρίψει/αγοράσει) κάποιον ενδιαφερόμενο .
Και δεν έχω μικρά χέρια , εκπαιδευμένα δάχτυλα έχω . -bye-

Πέραν της πλάκας , μετά από 4+ χρόνια ακόμη θυμάμαι την χούφτα της Pentax K100D Super !
Πλέον όμως θυσιάσα το πιάσιμο για λιγότερο βάρος και όγκο , η μηχανή πιάνεται δίχως γκριπ και μόνο σε πολύωρη χρήση με τον 12-50 ή τον 40-150 θα κουράσει , με τον 20/1.7 δεν χρειάζεται καθόλου .

Βρε ....μήπως κάνετε δουλειά γραφείου .....και δίχως γυμναστήριο ? :flipout:

Να σημειώσω μόνο ότι η a6000 δεν έχει καμία μα καμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής με την a5000, η οποία πραγματικά παραήταν φθηνή σε όλα της.

Η α5000 και η α6000 είναι χειρότερες σαν ποιότητα κατασκευής από την rx100 mii που έχει περάσει απ τα χέρια μου.
Σαν αποτελέσματα για τις δικές μου απαιτήσεις δίνουν πολύ καλά!
Μένει να δω από κοντά την ολυμπους :)
Θέλω να κρατήσω το μπάτζετ στο 500αρικο.
Ευχαριστώ

Σαν κατοχος της em 10ii εδω και 2 χρονια περιπου την συνηστω με 1000...!Ειδικα σε αυτη την τιμη,αξιζει τα λεφτα της!

Ναι, κι εγώ που το ψάχνω τις τελευταίες μέρες πραγματικά δεν βλέπω άλλον αντίπαλο σε αυτά τα χρήματα με αυτά που προσφέρει.
Βασική προυποθεση evf

Θα πάω να την δω και θα γράψω εντυπώσεις
Για το μέγεθος δεν φοβάμαι, έχω χέρια χειρουργού 

Λοιπόν
Πήγα και την είδα!
Πολύ ποιοτική και έχει ωραίο κράτημα
Για τα δικά μου χέρια τουλάχιστον
Evf σούπερ,όπως και ανάλυση οθόνης!
Ενώ δοκίμαζα και είχα manual,έπαιζα με ταχύτητα και Φ και δεν φαινόντουσαν οι αλλαγές στην οθόνη.εννοω δεν σκοτείνιαζε,η κάποια ρύθμιση ήταν η έπαιζε ρόλο του ότι δεν είχε κάρτα ..?..

99% κατέληξα ,με το κιτ 12-50,θα πάω μέσα του μήνα να την πάρω
Και αργότερα θα κοιτάξω να βρω και έναν μικρό πιο φωτεινό φακό

Last edited:
Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Ειχε το liveboost ανοιχτό ως επιλογή default στο manual exposure γιαυτο δεν έβλεπες τις αλλαγές στην οθόνη ή στο ΕVF.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Πάντως θέλω να ξαναπω ότι εντυπωσιάστηκα
Και το καλό είναι ότι η ντέμο που δοκίμασα ήταν με τον φακό 12-50
Ωραίος φακός για αρχη
Και μπορείς να παίξεις και με μάκρο

Δεν παίζεις απλώς , κάνει πολύ καλό μάκρο αλλά σε 1:3 , επίσης ο φακός είναι και στεγανός αν στο μέλλον αλλάξεις σώμα, έχει και power zoom για βίντεο, έξτρα προγραμματιζόμενο κουμπί, και είναι μεγάλου εύρους αφού ξεκινά από τα 12mm οπότε καλύπτεις και τοπίο - αρχιτεκτονική ,
τα μειονεκτήματα του είναι κυρίως οτι είναι λίγο μακρύς , δεν είναι οξύς σε όλες τις εστιακές αλλά δεν θα σε προδώσει ημέρα αν κλείσεις λίγο το διάφραγμα, είναι σούπερ τιμή η αγορά της μηχανής με αυτόν τον φακό αν δεν εχεις θέμα με το μέγεθος του.

Ναι,το μέγεθος είναι θέμα.αλλα είναι καλή αρχή!
Πολύ ωραία αίσθηση στο ζουμ ο φακός,ποιοτικός!

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Ειχε το liveboost ανοιχτό ως επιλογή default στο manual exposure γιαυτο δεν έβλεπες τις αλλαγές στην οθόνη ή στο ΕVF.

Καλημέρα σας
Ξανά δοκιμή σε κατάστημα σήμερα.
Στο manual mode δεν φαινόντουσαν οι αλλαγές στην οθονη.πχ f22 και 4000, η οθονη μια χαρα φωτεινή.
Έβαζα aperture όλα ρολόι. F22 και 4000 και σκοτείνιαζε η οθονη.
Δηλαδή μου έδειχνε πως θα βγει η φωτογραφία.
Είναι ξεχωριστα η ρύθμιση στο manual mode για να βλέπεις live τις αλλαγές όπως στα Αλλά modes?
Επίσης με τεχνητό φωτισμό μέσα σε παμπλικ το evf τρεμοπαιζε. Με δοκιμή που είχε δίπλα στην Olympus, μια XT10 το evf δεν τρεμοπαιζε..

Ευχαριστώ πολυ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M10 II

Μα απαντήθηκε ήδη πιο πάνω.

Στο μενού των ρυθμίσεων (με σχήμα τροχού):
Live View Boost > Manual Shooting > Επιλέγεις off.

Ευχαριστώ.
Θα το δω.
Απλά δεν έβγαλα ακρη εκει μέσα με τον πανικό

και για το flicker υπάρχει ανάλογη ρυθμιση ανάλογα τη συχνότητα φωτισμού και σιγουρα επηρεαζεται περισσότερο η μηχανή αν κανεις χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου.