Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Τι τσιγκουνιά τους πιάνει σε δύο χιλιάδων ευρώ μηχανή και δεν βάζουν και τις δύο υποδοχές UHS-II;

Την ίδια που πιάνει την Sony και την Canon και άλλους.... εδώ δεν υποστηρίζει η A7Rii και η 5D mark IV

Την ίδια που πιάνει την Sony και την Canon και άλλους.... εδώ δεν υποστηρίζει η A7Rii και η 5D mark IV

Εδώ σε πολλές μηχανές δεν δίνουν ένα απλό πλαστικό καπάκι για το Hot Shoe του Flash που τους στοιχίζει πόσο? 5 λεπτά? 10 λεπτά?? τι λέμε τώρα....

Σε μηχανές που δεν προσφέρουν καθόλου UHS-II το καταλαβαίνω περισσότερο. Π.χ. θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο, ή είναι θέμα δικαιωμάτων ή δεν ξέρω γω τι άλλο, ή απλά είναι πίσω τεχνολογικά.

Αλλά σε μηχανές που μπαίνουν στη διαδικασία να προσφέρουν υποστήριξη UΗS-II χάλασε ο κόσμος να προσφέρουν και στις δύο υποδοχές UHS-II;

Εξαίρεση στον κανόνα βλέπω ότι αποτελεί η GH5, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν είναι τεχνικός ο περιορισμός.

Όχι, δεν είναι το μόνο. Διαβάζω για προβλήματα που αναφέρουν χρήστες ότι η υποδοχή 1 (UHS-II) μπλοκάρει τη μηχανή λόγω ασυμβατότητας με κάποιες κάρτες. Για να ξεμπλοκάρει απαιτείται αφαίρεση της μπαταρίας και μερικά αρχεία στην κάρτα είναι κατεστραμμένα.

https://www.dpreview.com/forums/thread/4091733

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

έχουν αναφερθει αυτα τα προβλήματα εδώ και καιρό όπως και το αν υπαρχει αργη καρτα στον δευτερο καρτοδεκτη 2 ριχνει και την ταχυτητα στην ριπη στην τυχόν πιο γρηγορη καρτα (UHS-II) της υποδοχής 1 ,

για τα μπλοκαρίσματα με ασυμβατες κάρτες δεν ειναι μαλλον θεμα της μηχανης αλλά του firmware των καρτων πάνω απο 32 Gb π.χ. οι Lexar 2000Χ παρότι είναι στην λιστα συμβατότητας των καρτων για τη συγκεκριμένη μηχανή δουλευουν σωστα οι κάρτες 16/32GB οχι όμως οι πιο μεγαλες και η Lexar τις πέρνει πισω και τους αλλαζει το firmware και δουλευουν κανονικά. Θελει λίγο υπομονή όπως όλες οι νέες τεχνολογίες μέχρι να λυθουν όλα αυτα τα προβλήματα, αυτος είναι και ένας λόγος που ολοκληρωμένη άποψη για οποιαδήποτε αγορά καλό είναι ναχει κανείς μετα απο ένα χρονικό διαστημα που το προιον έχει δοκιμαστεί εκτενως στην αγορά.
Μεσα στην βδομάδα ψυθιρίζεται ότι θα εμφανιστεί και νέο firmware για την μηχανή. Ακόμη περιμενουμε final έκδοση της Adobe που μεταξύ άλλων θα επεξεργάζεται και τα hires Raw αρχεία.

Ένας λόγος παραπάνω να είναι και οι δύο υποδοχές UHS-II.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι νέα τεχνολογία η UHS-II. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας σε μηχανή του 2017.

Αδικαιολόγητη η Olympus και για το ότι έβαλε μόνο μία υποδοχή UHS-II, και για τα προβλήματα συμβατότητας που δημιούργησε στους χρήστες.
Και τι διαβάζω στο τέλος του άρθρου, δεν υποστηρίζει λέει η μηχανή τις πιο γρήγορες κάρτες UHS-1!

Γενικότερα οι Olympus έχουν κάποια θέματα με τις κάρτες μνήμης, κατά καιρούς διαβάζω προβλήματα που έχουν και ποιο παλιά μοντέλα με κολλήματα κλπ. με διάφορες κάρτες μνήμης....μου έχει τύχει και εμένα με μια παλιά κάρτα της Lexar που κόλλαγε στην Em10II και μόνο αν έβγαζες την μπαταρία ξεκόλλαγε η μηχανή, ενώ δεν είχε θέμα σε αρκετές άλλες μηχανές που την έχω δοκιμάσει....

Τόσο δύσκολο είναι για την Olympus να αγοράσει τις 10 πιο εμπορικές κάρτες της αγοράς και να κάνει όλα τα απαιτούμενα τεστ και να λύσει τις τυχόν ασυμβατότητες σε συνεργασία με τους κατασκευαστές των καρτών πριν βγάλει το εκάστοτε μοντέλο στην αγορά;

Και η D500 είχε προβλήματα στην αρχή με USH-II, συνεπώς δεν είναι θέμα της Oly μόνο.

http://www.sassmannshausen.eu/2016/05/08/d500-and-issues-with-uhs-ii-sd-cards/

Kαι στις fuji επίσης κάτι ακούστηκε:

https://www.dpreview.com/forums/thread/4087697

Sony - Canon δεν έχουν καν uhs-II, oι 1ες δεν έχουν καν 2 slots..... ίσως υπάρχει λοιπόν και άλλος λόγος πέρα από το κόστος σε μηχανές του τετραχίλιαρου.

Συνεπώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αυτομάτως τόσο απαράδεκτη η Olympus για την επιλογή της. Ίσως και η ύπαρξη έστω και μιας UHS-I θύρας να είχε τον λόγο της.

Βέβαια είναι γνωστό ότι οι Olympus είναι λίγο επιλεκτικές στις κάρτες. Kαι η mark I ήταν και έχει γραφεί πάμπολες φορές. Έχω και προσωπική εμπειρία στο θέμα, δεν έβαζες μέσα οποιαδήποτε κάρτα για να πας να τραβήξεις φωτό ή βίντεο για ώρες και να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα κολήσει, ειδικά πριν τα 2 τελευταία firmware. Πχ με μια sandisk micro με αντάπτορα καθώς και άλλη μία δεν θυμάμαι είχε θέμα, που σε Canon λειτουργούσαν άψογα.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για σώματα με πολλά fps, χειριστήρια, λειτουργίες κλπ που ένας έμπειρος χρήστης όταν τις δουλέψει ταχύτατα και τις ζορίσει λογικό είναι στην αρχή να προκύψουν κάποια bugs και ασυμβατότητες με κάποιες κάρτες.

Οπότε, υπομονή. Στο κάτω - κάτω υπάρχει και η επίσημη λίστα συμβατότητας που λογικά θα ανανεωθεί με τον καιρό.

http://cs.olympus-imaging.jp/en/support/imsg/digicamera/compati/media/sd/en_2016_04.cfm

Κάρτα από τη λίστα συμβατότητας και ξεμπερδεύεις για αρχή αν τη θες για σοβαρή χρήση, και υπομονή για firmwares σε σώμα και κάρτες.

Τι σημαίνει είναι επιλεκτική στις κάρτες; Να μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος και να βρει τον τρόπο να μην είναι.

Δεν θα βγάλουμε την τεχνολογία UHS-II τώρα υπαίτια. Να μάθουν να συνεργάζονται κατασκευαστές μηχανών και καρτών για να μην έχουμε τέτοια θέματα. Και έγκαιρα, πριν την κυκλοφορία του μοντέλου, όχι να είναι beta-testers οι αγοραστές και να τρέχουν από τον Άννα στον Καϊάφα για να βρουν το δίκιο τους και να κρέμονται από τα firmware updates του καθενός.

SDR104 γιατί δεν υποστηρίζει ώστε να εκμεταλλεύεται τουλάχιστον τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα των καρτών UHS-I;

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Δεν υπαρχουν πολλες μηχανές στην αγορά που να χτυπάνε 60fps για πλάκα σε SAF σε RAW ...τα προβλήματα ασυμβατότητας ξεκινούν κυρίως οταν καποιος παει να φτασει αυτά τα νούμερα σε ριπές ... εγω δεν είχα κανενα θέμα και κανένα κόλλημα μεχρι τώρα με μια Lexar 1000X 32gb στον καρτοδεκτη 1 για RAW και μια SAMSUNG Pro 64GB στον καρτοδέκτη 2 για JPEG και εγγραφή βίντεο. Η Lexar ήταν αυτή που προμοτάρει τις γρήγορες κάρτες της με τη μηχανή σε ειδικό βιντεακι και όλες οι μηχανές που δόθηκαν στους δημοσιογράφους είχαν κάρτες αυτής της εταιρίας και είναι στη λιστα συμβατότητας, παρόλα αυτα σχεδόν άμεσα έγινε γνωστό ότι οι κάρτες της ανω των 32GB παρουσίασαν θέμα και ενω αρχικά όλοι ταχωσαν στην OLYMPUS βγήκε η Lexar και απάντησε σε πολλούς χρήστες ότι το firmware των καρτών ανω των 32 GB ειναι διαφορετικό και ότι απαιτείται να στείλουν τις κάρτες πισω και να τους κάνει αντικατάσταση όπως και έγινε σε όσους ακολούθησαν τη διαδικασία.
Για τον δευτερο καρτοδέκτη έχει ρωτηθεί ηδη στέλεχος της OLYMPUS σε συνέντευξη και απάντησε ότι ήταν θέμα απόφασης περιορισμοϋ του κόστους της μηχανής (δεν ειναι απαραϊτητο να αναφέρεται μόνο στην υποδοχή 2 αλλά και σέ ότι αυτό ακολουθε για να υποστηρίξει τις θηριώδεις ταχύτητες σε ριπή).

Ως απλός χρήστης θα ηθελα να συμβαινει αυτό που γραφει ο tzo, να αγορασω κάτι και να δουλεύει αποβλημάτιστα απο την πρώτη στιγμή ειδικά αν έχω πληρώσει ενα σκασμό λ7, ως συνηδητοποιημένος χρηστης αγορών εν ετη 2017 όμως ξέρω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σχεδόν σε καμϊα εταιρία που παρουσιάζει ακαθρεπτο σώμα (με εξαίρεση ίσως την αγορά των DSLR όπου η τεχνολογία εϊναι πιο δοκιμασμένη χρόνια τώρα) και γιαυτο είχα πάρει την απόφαση αρχικά να αγοράσω μετά απο ένα εξάμηνο όπου θα χει στρωσει ένα προϊόν με 1-2 firmware. Αλλαξα γνώμη γιατί ήθελα να εξοικιωθώ με την μηχανή σιγά σιγά (έχω πολύ περιορισμενο χρόνο πλέον), γιατϊ μετα απο ένα εξάμηνο υπήρχε η περϊπτωση να μην μποροϋσα να την αγοράσω και επειδή είμαι και λϊγο μαζόχα και θέλω να ταλαιπωρούμε με τα νέα προϊόντα ως beta tester, τα ϊδια λϊγο πολύ έζησα και με την ΕΜ1 και την έμαθα τόσο καλά ώστε αυτή η ταλαιπωρϊα με βοήθησε να κατανοήσω πολύ καλύτερα προχωρημένες λειτουργίες της μηχανής και ειδικούς περιορισμούς που καποιος δεν θα αγγίξει ποτέ αν κάνει περιστασιακή χρήση. Απο την αλλη έχω τη σιγουριά ότι η OLYMPUS ότι μα ότι πρόβλημα προκύψει θα το λϋσει ειδικά αν αφορά τη ναυαρχίδα της , έτσι έκανε και με την ΕΜ1 που όχι μόνο διόρθωσε τα bug της αλλά την φόρτωσε σταδιακά μέσα σε 4 χρόνια με τόσα νέα χαρακτηριστικά ώστε να είναι στην αιχμή της τεχνολογιας και να συναγωνίζεται νέα μοντέλα.

Δεν περιορίζεται μόνο στην Lexar το θέμα. Μόνο ένα νήμα διάβασα και βρήκα να αναφέρουν κολλήματα και με Sandisk 64GB και Sony UHS-II.

H x1000 Lexar που χρησιμοποιείς είναι ούτως ή άλλως αργή, γι' αυτό και δεν είχες θέμα.

Αφού έχουμε δήλωση στελέχους για τον λόγο που δεν μπήκε δεύτερη UHS-II, είναι δεδομένο πλέον ότι έγινε από τσιγκουνιά.

Τι σημαίνει είναι επιλεκτική στις κάρτες; Να μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος και να βρει τον τρόπο να μην είναι.

Δεν θα βγάλουμε την τεχνολογία UHS-II τώρα υπαίτια. Να μάθουν να συνεργάζονται κατασκευαστές μηχανών και καρτών για να μην έχουμε τέτοια θέματα. Και έγκαιρα, πριν την κυκλοφορία του μοντέλου, όχι να είναι beta-testers οι αγοραστές και να τρέχουν από τον Άννα στον Καϊάφα για να βρουν το δίκιο τους και να κρέμονται από τα firmware updates του καθενός.

SDR104 γιατί δεν υποστηρίζει ώστε να εκμεταλλεύεται τουλάχιστον τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα των καρτών UHS-I;

Επειδή τον τελευταίο καιρό δεν έχω μπει πολύ, αγόρασες e-m1 mark II και το έχασα? Διότι διακρίνω αγανάκτηση! :slapface:
Δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις, αλλά δυστυχως συμβαίνουν. Ο ανταγωνισμός τρέχει και οι εταιρίες ίσως βιάζονται.
Ανακοινώνουν σήμερα για σώμα 4 μήνες μετά. Φαντάσου πόσο χρονοβόρο είναι αυτό το τελικό fine tunning..
Σκέψου μόνο ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν σώματα με ταχύτητα bus 20mb/sec. Πχ Canon 600d. H 6D έχει σκάρτα 40mb/sec. Ακόμα κάποιοι προτιμούν τις παλιές καλές CF, αλλού επιλέγουν cfast. Η blackmagic pocket γράφει στο παλιό bus raw video αλλά με μία και μόνο κάρτα sandisk. Mία μόνο!
Γι αυτό λέω ότι δεν είναι προφανώς τόσο απλό, ά έχω interface τάδε και όλες οι κάρτες λειτουργούν με τη μία άψογα. Αν θα έπρεπε; φυσικά θα έπρεπε! Να υπάρχουν κάποιες minimum προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που να τηρούνται απο όλους. Στην πράξη όμως.....

Όταν η Canon αλλάζει σένσορα, προσθέτει 1 κουμπί, 1 λειτουργία και βαπτίζει νέο σώμα, πέφτουμε όλοι να την φάμε. Α, εν έτη 2017 δεν έχει το ένα το άλλο. Στους άλλους, α απαράδεκτο που δεν δουλέυουν όλα τέλεια εξ αρχής. Είμαστε δύσκολοι πελάτες:operator:

Διακρίνω μια υπέρτερη ευαισθησία στο νήμα.Είναι δικαίωμα του μη κάτοχου να δυσαρεστείτε, όπως και του κατόχου να αισθάνεται πλήρης, επειδή η μηχανή του γείτονα έχει περισσότερα κουσούρια.

Πολύ για Canon γράφεις, λες και είναι μέτρο σύγκρισης αναφοράς.

Δεν μου λέει απολύτως τίποτα η σύγκριση με παρωχημένες τεχνολογίες προς εκθειασμό της E-M1II.

Όχι, δεν πήρα τελικά την E-M1II. Η GH5 μού φαίνεται πιο ολοκληρωμένο μοντέλο στα ίδια ακριβώς λεφτά.

Θύμισε μου να σε ρωτήσω την επόμενη φορά... μα καλά μιλάς σοβαρά τώρα;