.. υπομονη both ways .. εννοώ και τα αποτελέσματα θέλουν τον χρόνο τους. Τα πέρασα απο μια πρώτη ματιά ..
Κώστα γράψε αν μπορείς αυτά που σημείωσες γιατι δεν βγάζω και πολύ άκρη απο τα exif.
Στα Black frames βρίσκω ISO64 μετά 3φορές ISO 200 (λείπουν τα 100, 125, 160 .. δεν δίνει αυτά τα ISO η μηχανή ?) μετά πάμε κανονικά.
Στα white frames μου λείπουν τα ενδιάμεσα ISO (τα χρειάζομαι για το RT για να καθορίσω το σημείο κλιπαρίσματος που πολλές φορές διαφέρει σε αυτα τα ενδιάμεσα ISO) .. εχω μόνο 64, 200, 400 ... 6400 αλλά απο τρείς φορές .. τι αλλάζει σε αυτά τα 3 σετ ??. Λείπουν και τα ψηλά ISO 8000, 10000, 12800, ... 51200.
Σε μακρές εκθέσεις βλέπω μια συμπεριφορά παράξενη .. απο 10 εως 60sec αυξάνει βαθμιαία και λογικά ο θόρυβος μετα σε 120sec αυξάνει πολύ 4Χ και συνεχίζει πάλι βαθμιαία αύξηση .. έγινε καμιά αλλαγή ρύθμισης απο 60 σε 120sec ?. Δεν έβγαλα άκρη απο το exif.
Πάντως γενικά δεν βλέπω να βελτιώθηκε τόσο πολύ η δυναμική περιοχή όσο την περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Oly στο ephotozine .. κάπου 1/3 στοπ μόνο σε σχέση με PEN-F .. αλλά θα χρειαστεί να κάνω μια επεξεργασία γιατι υπάρχουν outliers που πρέπει να φύγουν απο τον λογαριασμό .. δεν θέλω να τα ανεβάσω πρόχειρα ..