Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Ο Nocticron έχει χρησιμοποιηθεί στην Ε-Μ5ΙΙ και Pen F για τα δείγματα pixel shift, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον χρησιμοποίησαν στο Dpreview γενικά στα δείγματα της Ε-Μ1 ΙΙ...εκτός και αν δεν τον διαθέτουν πλέον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Κάπου έπεσε το μάτι μου ότι τα πολύ καλά δείγματα με pixel shift έγιναν με τον noctictron 42.5/1.2, αν συμβαινει αυτό τότε δυστυχώς δεν μπορούμε να κρίνουμε την αναλογία συμβολής του φακοϋ ή της συγκεκριμένης λειτουργίας στο IQ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.αυτο δεν αναιρεί φυσικά ότι η ΕΜ1.2 είναι μια πάνοπλη υβδριδική μηχανή που μπορεί να βγάλει σε πέρας οτιδήποτε (σχεδόν) της αναθέσουν.

Ξέρεις τι κακό μας έκανε η mark I; Πως αν πιάσεις άλλο υβριδικό σώμα στα χέρια σου νιώθεις σαν πιανίστας που από πιάνο με ουρά τον βάζουν να παίξει μελλόντικα... μικρό γκριπ, μικρά και λιγότερα πλήκτρα.

Μεγάλη; Εγώ πάλι δίχως το grip μου φαίνεται μπιμπελό... Και με τον zuiko πάνω, ακόμα και με το εξτρα γκριπ, με κούραζε έπειτα από πολύ ώρα, την ήθελα λίγομεγαλύτερη. Ειδικά αν βάλεις και speedlite πάνω.... Συμφωνώ για τη συνήθεια ειδικά αν έχεις και DSLR όπως εγώ. Αλλά τα πλήκτρα βοηθούν, το μενού σπάνια το ανοίγω στην mark I. 5 προγραμματιζόμενα που με το lever κάποια αποκτούν 2πλή λειτουργία. Η οθόνη χρήσιμη αλλά καθυστέρηση.... Ούτε καν το touch δεν χρησιμοποιώ συχνά. Πολύπλοκη ναι είναι. Μεγάλη όμως όχι. Ουσιαστικά το γκριπ την κάνει να μοιάζει λίγο μεγάλη, αλλά πλην pancace φακών πρακτικά δεν πιάνει παραπάνω χώρο. Το σώμα της είναι λεπτό, λεπτότερο ίσως και από Nex.

Nα γίνω πάλι κουραστικός και να επαναλλάβω τα περί περιστρεφόμενης οθόνης. ΔΕΝ ταιριάζει στον χαρακτήρα της μηχανής άνοιγε κλείσε στρίψε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Άραγε αντέχει?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ελα βρε , δεν έβαλα βιντεάκια με παγετό που υπάρχουν ήδη για την ΕΜ1 να κρυώνουμε μέρες πούνε, πολλες φορές μετα απο καλοκαιρινή ημερήσια φωτογράφηση ένα βραδυνό δροσερό μπανάκι για να φύγει η άμμος και η σκόνη είναι απαραϊτητο...

Με το κιτ φακο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ένα δείγμα φωτογράφισης σε φως δωματίου (νύχτα) και με φακό τον Samyamg 50/1.2
ΙSO 1000, 1/100s, f:1.2, -1 EV

Attachments

• PB090199.jpg
    PB090199.jpg
    125.9 KB · Views: 164
Από 2 φωτογράφους εκτός Αθηνών, ο 1νας επαγγελματίας ο άλλος ερασιτέχνης αλλά παλαβός Olympiάκιας, που δοκίμασαν τη μηχανή, παίρνουν όρκο για αρκετή βελτίωση στα υψηλά iso. Μου έστειλαν και μια φωτό μέσω FB - είναι πορτραίτο του ενός οπότε δεν την ανεβάζω - με τον 25άρη σε 6400 iso και φαινόταν πράγματι εξαιρετική με σωστά χρώματα καλό WB και καλή ευκρίνεια και δειαύγεια.

jpeg Δημήτρη, τη μηχανή την είχα στη διάθεσή μου δύο φορές από ελάχιστα λεπτά της ώρας κάθε φορά. Και είναι αρχείο fine, ούτε καν LF, ούτε κουβέντα για LSF

εγω παντως απο τα δειγματα που τραβηξαμε στο τεστ, δεν ενθουσιαστηκα, μπορω να πω μαλιστα οτι δεν μου αρεσαν!
Ηταν πολυ ατονα για olympus Με πολυ μεγαλη αποθορυβοποιηση (jpg) .... χωρις λεπτομερεια.

Θα περιμενουμε βεβαια να βγει επισημα και να δουμε και RAW...μονο εκει μπορουμε να βγαλουμε ακρη.