Olympus OMD EM1 Mark II Φωτογραφία

Re: Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

1200px-Olympus_OM4_ti_01.jpg

10598.jpg

και τα παλιά ΟΜ titanium επαγγελματικα μοντέλα δίχρωμα ήταν στα ιδια σημεία εκτός απο μια ασημί σαπμανιζέ εκδοση της απλης ΟΜ-4 στην Αμερική (ΟΜ-4Τ την ειχε ονόμασει), το αν της ταιριάζει με το μοντέρνο σχεδιασμό που έχει ειναι αλλο θέμα, οταν πρωτοείδα την ασημί έκδοση της πρώτης ΕΜ1 σε φωτό δεν μου άρεσε καθόλου, απο κοντά ήταν μια χαρά όμως. Η ΕΜ1.2 όμως βλέπω ότι έχει πιο μουντή ασημι βαφή που ταιριάζει πολύ περισσότερο με το μαύρο κατά τη γνώμμη μου αν και στα μεγάλα σωματα θεωρώ ότι η ολόμαυρη έκδοση είναι πάντα πιο κλασική και τα δείχνει μικρότερα.

Εγω παντως αυτην ακριβως ΟΜ4Τι ειχα. Την τιτανοχρωμη. Ωραιες εποχες.

Μακάρι να έβγαζε η Ολυ σε τέτοιο μέγεθος σώματος όπως οι παλιές μια FF...

Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί η Olympus με FF...ήδη έχουμε την Sony/Canon/Nikon και σύντομα και την Panasonic...τι να πάει να κάνει εκει με τα θηρία. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Fuji έβγαλε Medium Format και απέφυγε το FF...Η Olympus θα ζήσει και θα πεθάνει με το M4/3.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Και ένα firmware Ver.2.3 προσαρμογής στα νέα περιφερειακά.

(Jan. 24 2019)
Wireless radiowave commander FC-WR is now supported.
Stability of operation when using SD card (UHS-II) has been improved.

Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί η Olympus με FF...ήδη έχουμε την Sony/Canon/Nikon και σύντομα και την Panasonic...τι να πάει να κάνει εκει με τα θηρία. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Fuji έβγαλε Medium Format και απέφυγε το FF...Η Olympus θα ζήσει και θα πεθάνει με το M4/3.

Κι ομως δεν ειχαμε δει πριν λιγους μηνες κατι πατεντες για 7 φακους FF ?

Το λες και περιεργο....

Μακάρι να έβγαζε η Ολυ σε τέτοιο μέγεθος σώματος όπως οι παλιές μια FF...

+1
αλλά δεν γίνεται,

γιατί

όλοι θα ήθελαν να έχει (σε τέτοιο μέγεθος) και video 4k/120p, IBIS 7 άξονες, φλας GN 100, μπαταρία για 1000 λήψεις, 3 card slots, LCD 5 ίντσες, EVF 8M και να έχει κάτω από 1500 ευρώ
και πάλι θα γκρνιάζανε οι μισοί για διάφορα

και τελικά κανείς δεν θα αγόραζε

+1
αλλά δεν γίνεται,

γιατί

όλοι θα ήθελαν να έχει (σε τέτοιο μέγεθος) και video 4k/120p, IBIS 7 άξονες, φλας GN 100, μπαταρία για 1000 λήψεις, 3 card slots, LCD 5 ίντσες, EVF 8M και να έχει κάτω από 1500 ευρώ
και πάλι θα γκρνιάζανε οι μισοί για διάφορα

και τελικά κανείς δεν θα αγόραζε

Πρώτος πρώτος εγώ, είμαι Φοβερός στην γκρίνια!!!χαχα Ετσι λοιπόν θα γκρίνιαζα ότι δεν έχει καλό κράτημα η μηχανή που περιγράφεις!!χιχι

Πρώτος πρώτος εγώ, είμαι Φοβερός στην γκρίνια!!!χαχα Ετσι λοιπόν θα γκρίνιαζα ότι δεν έχει καλό κράτημα η μηχανή που περιγράφεις!!χιχι

χα χα καλό!!!! :ernaehrung004:

Ελπίζω κάποια καλούδια της ΕΜ1Χ να έρθουν και στην ΕΜ1.2 ... πιστεύω η ζώνες στο Focus, το log400 και άλλα software κόλπα μπορούν να τα περάσουν...
Ακόμα και το Live ND φαίνεται σαν stacking φωτογραφιών όπως κάνει μέχρι τώρα με τώρα με το high res, live cosmposite κτλ... ίσως όταν πέσει η σκόνη της ΕΜ1Χ...

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Είναι σίγουρο οτι θα βάλουν κάποια αλλά όχι άμεσα γιατί περιμένουν κάποιοι να αναβαθμιστούν στην ΕΜ1Χ. Γιαυτο κράτησαν και ιδιες μπαταρίες .

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Καλύτερο θα ήταν να βάλουν μεγάλη ενιαία μπαταρία εντός και με ειδικό αντάπτορα να έμπαιναν οι παλιές αν κάποιος ήθελε.

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

Ευτυχής κάτοχος κ γω - η κοπέλα μ βασικά! - που έψαχνε να αντικαταστήσει canon 450D + 18-200. Την επεισα για E-M1ii + 14-150ii αν κ γενικα ειναι λιγο πιο "σκοτεινό" πακέτο. Ελπίζω η σταθεροποίηση κ ο σύγχρονος αισθητήρας να την κάνουν να ξεχάσει την παλιά της μηχανή...

Μολις τελειωσα το σεταρισμα ακολουθώντας τον οδηγό που ποσταρε ο kbouk ο οποιος ειναι αναλυτικότατος!

Μία ρύθμιση μονο δεν βρήκα.. Αν μπορώ να γράφω τα RAW στο slot 1 και τα JPEG στο slot 2. Μάλλον δεν γίνεται, σωστά?? - Άκυρο, το βρήκα! --> Πρώτα πρέπει να αλλάξω το Card settings κ μετά να επιστρέψω στο πρώτο μενού size and compression που αλλάζει δυναμικά ανάλογα την ρύθμιση στο card settings... Α ρε γιαπωνέζοι...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ξεχάσει την παλιά μηχανή... εγώ κάποια στιγμή είχα canon 550D με sigma 17-70mm f2.8-4 και sony Nex6 με 16-50mm (+FF nikon) και πιάνω και στα χέρια μου την πρώτη ΕΜ1 με 12-40mm. Ήταν νύχτα με την μέρα. Το σίγουρα είναι ότι η αλλαγή από canon σε olympus θέλει υπομονή και χρόνο ειδικά με τα μενού.

Επίσης αν συνηθίσει λίγο τα Profile και μάθει τις λεπτομέρειες, θα μπορεί να έχει πολύ καλύτερες εικόνες χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη επεξεργασία. Πχ να χρησιμοποιεί το portrait profile για πορταίτα και το vivid για τα τοπία.

Παιδια καλησπερα, ευτυχης κατοχος πλεον κι εγω- αν επιτρεπετε που βρισκουμε τη βοηθεια για το σεταρισμα της μηχανης του kbouk?? Σας ευχαριστω θερμα!

Καταρχήν καλοσώρισες,

εχω περάσει διαφορες ρυθμίσεις εδώ στο νήμα σε προηγουμενες σελίδες, ρίξε μια ματιά με την ησυχία σου, εκτός από ρυθμίσεις υπάρχουν και άλλες πληροφορίες πολύ χρήσιμες οπότε αν εχεις χρόνο σου συνιστώ να το περάσεις όλο.

καποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις από αλλά site :

http://www.wrotniak.net/photo/m43/em1.2-sett.html
http://www.biofos.com/mft/em1_mk2_settings_rev_6.xlsx
https://www.birdforum.net/showthread.php?t=343596

Χρήσιμα link:
https://learnandsupport.getolympus....-om-d-e-m1-mark-ii-focus-for-bird-photography
https://www.pattayadays.com/2017/02/understanding-the-shutter-options-on-the-e-m1-ii/
https://asia.olympus-imaging.com/product/dslr/em1mk2/feature.html

Αν εχεις απορίες ρωτάς εννοείται.

Κωστα, ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και τις συμβουλες.Μαλλον εχω μελετη μπροστα μου καθως και αναγκη για εξασκηση! Και παλι ευχαριστω!

με το μαλακό έχει εκθετική καμπύλη εκμαθησης η μηχανή και θέλει συνεχή τριβή

ειναι πιθανό αλλωστε οπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να μας κεράσει η Olympus με ένα δυνατό update με νέες λειτουργίες απο την Χ ανάλογο του v4.0 της παλιάς ΕΜ1 που το έδωσε λίγους μηνες πριν την έλευση της διαδόχου ΕΜ1.2 , μιας και απο τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να έρχονται τα νέα επαγγελματικά μοντέλα ΕΜ5.3, ΕΜ1.3. Ειναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσει κανείς την μηχανή μιας και πλεον έχει σταθεροποιηθεί η παραγωγή και η τιμή της έχει πέσει και σε λογικά επίπεδα. Ενα φρεσκάρισμα της χρειάζεται με ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά λειτουργίες firmware.

Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία

ας ελπίσουμε να έρθει και να είναι βαρβάτο ! αν ενσωματώσουν καποιες λειτουργίες της Χ (που θεωρώ ότι μπορουν λόγω ικανου επεξεργαστή αφου στις ριπες ειναι ίδιες) 'ισως να αξιζει που περιμέναμε τόσο.

Δεν περιμένω φυσικά χεράτο hires αλλά μικροβελτιώσεις στο AF με επεμβαση στην επιδραση του κεντρικου σημείου εστίασης στο CAF, στη διαχείρηση custum σημείων εστίασης, στο μενου θα ηθελα το mymenu για γρηγορη πρόσβαση σε λειτουργίες ενω νομίζω ότι η σταθεροποίηση είναι ικανή και για το σοφτγουερικό ND filter ... για να δουμε

Κρατάω μικρό καλάθι... σίγουρα πρέπει να γίνει αναβάθμιση/βελτίωση του AF (ειδικά στο 4κ βίντεο) και όπως λες και στα υπόλοιπα που είναι software θα πρέπει να μπουν.

Κρατάω μικρό καλάθι... σίγουρα πρέπει να γίνει αναβάθμιση/βελτίωση του AF (ειδικά στο 4κ βίντεο) και όπως λες και στα υπόλοιπα που είναι software θα πρέπει να μπουν.

Όπως είπες το AF στο βίντεο ειδικά στο 4Κ θέλει άμεσα φτιάξιμο, ήταν ένας λόγος που έδωσα την μηχανή.