Απάντηση: Re: Olympus E-M1 Mark II Φωτογραφία
Τώρα μάλιστα , για εμένα οι βελτιώσεις στο AF ηταν το Α και το Ω , αναλυτικά τις γραφω και αν πραγματι λειτουργούν σωστά η μηχανή στα λ7 της (ή ως μτχ) θα είναι εξαιρετικό υβριδικό εργαλείο και για φωτό δράσης και για βίντεο (όπως έπρεπε να ήταν πριν 2 χρόνια ειδικά για το βίντεο)
Improvements of AF in E-M1 Mark II
- new algorithm for both S-AF and C-AF
- improved C-AF for movie recording ................ το ήθελε πολύ κόσμος
- low light AF down to -6EV with F1.2 PRO lens ............ (να αξίζει που έχω δυο απο δαύτους)
- new 25 AF point grouping with C-AF Center priority
- C-AF + MF added, ............................. εκπληξούλα και μου έλειπε απο την Ε5 είχε να το βάλει σε σώμα και το έβαλε φέτος στην Χ
Για όσους ασχολουνται με το focus stacking πολύ καλό ότι αυξησε απο 10 σε 15 τις φωτογραφίες που συντίθεται ωστε να μπορεις να συμπεριλάβεις μεγαλυτερο βάθος πεδίου με μεγάλο διάφραγμα και οι βοηθητικες γραμμες θα βοηθησουν να ξέρεις πόσο κροπ θα γίνει. Κρίμα που δεν προστέθηκε το my menu με τις αγαπημένες επιλογες για γρηγορη πρόσβαση. Kαι δεν εδωσαν εστω ένα ND 2-3 στοπ.
Την επιλογή Low ISO που είχε και την μετέφρασε στις νέες επιλογες L64-L100 την χρησιμοποιώ συχνα με ND φίλτρο σε LE παρότι ξέρω ότι δινει λιγο χαμηλότερο δυναμικό ευρος, το ότι πλέον θα έχει και μεγαλύτερη ευκρίνεια απο την επεξεργασία δεν με χαλάει ουτε με νοιάζει αν θα αργεί λίγο παραπάνω να δώσει την φωτό (δεν το ξέρω αλλά υποθέτω ότι δεν θα είναι κατάλληλη επιλογη για ριπες)
Περιμένω να δώ αν βελτιωθει και το <πάγωμα> σε μεγάλες ριπες με την Sandisk pro 300Μb/s, υποψην ότι και τώρα η μηχανή δεν παγώνει στο κλείστρο μέχρι να γράψει στην κάρτα ολο το buffer, συνεχίζεις ακάθεκτος να φωτογραφίζεις γιατι έχει μεγάλο buffer, απλά παγωνουν τα χειριστήρια και δεν μπορεις να αλλάξεις επιλογές ή να δείς αμεσα σε επισκοπηση την φωτό. Λογικά το έχουν βελτιώσει όπως στην Χ, πόσο θα δούμε.