Olympus OMD EM10

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Κι εγω, κι εγω..... Χρόνια Πολλά Κωστηδες ! (δεν υπάρχει και νήμα για Χρόνια πολλά να το τιγκαρουμε )

Χρόνια Πολλά κι από μένα Κώστα (Kbouk) και Κώστα (Kosmous).
Και του χρόνου με υγεία.

Πασχάλης.

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Ευχαριστούμε πολυ όλους σας , με την αφορμή αυτή ζεστάθηκε και το νημα της ΕΜ10 :a0210:

Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Καλημέρα , ανταποδίδω τις ευχές σε όλο τον κόσμο .

Κώστα νομίζω είναι νωρίς ακόμη για κίνηση στο νήμα , έχω καταλάβει πως περιμένει ο κόσμος να κυκλοφορήσει τόσο , ώστε να πέσει η τιμή της όπως συμβαίνει συνήθως και μετά να προβούν σε αγορά της .
Πάντως σε μελλοντικό ξεστοκάρισμα θα τις βλέπουμε γύρω μας ............................................. εάν δεν φτάσει πρώτα η κρίση πιο βαθιά από το κόκαλο .

μπορει να μου εξηγησει καποιος πως σε ΚΑΘΕ τεστ του dpreview οι πιο ευκρινεις φωτογραφιες ειναι αυτες των EM5, EPL5, EPM2, ΕΜ10 και ΕΜ1???

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

paИ-baL;1057101328 said:
μπορει να μου εξηγησει καποιος πως σε ΚΑΘΕ τεστ του dpreview οι πιο ευκρινεις φωτογραφιες ειναι αυτες των EM5, EPL5, EPM2, ΕΜ10 και ΕΜ1???

Γιατι όλες τους φοράνε τον 50αρη/2 macro :firstprize:

Πλακα κανω αλλα σιγουρα ειναι ενας βασικός λόγος τα υπόλοιπα θα στα εξηγήσει πιο τεχνικά ο Ηλίας :AFADF0: αν εχει όρεξη φυςικα :flipout:

Last edited:

συγκριση με αλλους φακους μπορουμε να βρουμε καπου?

paИ-baL;1057101328 said:

Όσοι δουλεύουν με Olympus από παλιά δεν θα απορήσουν με αυτήν τη διαπίστωση. Χρόνια τώρα λέω πως μια Ε3/5 στα 100-200 ISO έχουν καλύτερη απόδοση ακόμα και από FF

συμβαινει και σε μεγαλυτερες τιμες iso και το βλεπω και προσωπικα συγκρινοντας εικονες της Sony Nex 5n με αυτες της Olympus E-PM2...

να ειναι η ιδεα μου, να φταιει ο φακος που χρησιμοποιει το dpreview κι εγω ή να ειναι η πραγματικοτητα?

Επειδή μου έκανε εντύπωση ότι η EM10 είχε καλύτερο raw από την D7100 (το jpg είναι άλλη υπόθεση)στα δείγματα του dpreview , κατέβασα τα raw και των δύο και περνώντας τα από το Lightroom , είδα διαφορά υπέρ της D7100 . Τι έκαναν τώρα εκεί δεν γνωρίζω.

Όσοι δουλεύουν με Olympus από παλιά δεν θα απορήσουν με αυτήν τη διαπίστωση. Χρόνια τώρα λέω πως μια Ε3/5 στα 100-200 ISO έχουν καλύτερη απόδοση ακόμα και από FF

χε χε .. χρόνια ευτυχισμένος ;)

μην βάλεις στοιχημα για την κόντρα με FF όμως ;) .. μόνο στο μεγάλο βάθος πεδίου μπορεί να κερδίσεις και αυτό υπο συνθήκες ..

paИ-baL;1057101469 said:
συμβαινει και σε μεγαλυτερες τιμες iso και το βλεπω και προσωπικα συγκρινοντας εικονες της Sony Nex 5n με αυτες της Olympus E-PM2...

να ειναι η ιδεα μου, να φταιει ο φακος που χρησιμοποιει το dpreview κι εγω ή να ειναι η πραγματικοτητα?

Για δώσε το λινκ που βλέπεις την σύγκριση .. jpeg ἠ raw ??.

Σωστόστ!

Ο καθένας κρίνει εξ ιδίων και αναλογικά με την εμπειρία του! Eίχα παράλληλα Canon 5D mk1, 40D και Oly E-3, εξοπλισμό που χρησιμοποιούσα κατά βάση στη φωτογράφηση ταξιδιωτικών άρθρων. Ε λοιπόν φίλε Ηλία, το αποτέλεσμα της Ε-3 με τον 12-60 κέρδιζε κατά κράτος τις Canon με τους 16-35, 24-105. Οξύτητα, χρώματα, δυναμικό εύρος, βινιεταρίσματα κλπ.
Σίγουρα έχουν αλλάξει οι FF από τότε, πλην όμως εγώ την είχα φάει την κρυάδα μου :)

Re: Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Ευχαριστούμε πολυ όλους σας , με την αφορμή αυτή ζεστάθηκε και το νημα της ΕΜ10 :a0210:
Χρόνια πολλά
Με τον 60αρη μάκρο την δοκιμασες πως είναι? (σε κράτημα για μάκρο με ενδιαφέρει για ποιότητα δεν έχω αμφιβολίες)

Για δώστε τα φώτα σας.
Στο manual αναφέρει ως μέγιστο αρχείο jpeg αναφέρει το LSF,η δικιά μου φτάνει μέχρι το LF.
Στις δικές σας τι παίζει?

Για δώστε τα φώτα σας.
Στο manual αναφέρει ως μέγιστο αρχείο jpeg αναφέρει το LSF,η δικιά μου φτάνει μέχρι το LF.
Στις δικές σας τι παίζει?

Το LSF ειναι κρυμμένο σαν ρυθμιση στα μενού της μηχανής, πήγαινε και βρες την αντιςτοιχη ρυθμιση και άνοιξε το.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Χρόνια πολλά
Με τον 60αρη μάκρο την δοκιμασες πως είναι? (σε κράτημα για μάκρο με ενδιαφέρει για ποιότητα δεν έχω αμφιβολίες)

Όχι για φωτογράφηση τελευταία τον δούλεψα στην ΕΜ1, αλλα τον έβαλα επάνω για λίγο και στην Μ10, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μιας και ο φακός ειναι παναλαφρος και το κράτημα της μηχανής μια χαρά ειναι για αυτόν τον φακό , για κατι παραπάνω σε κράτημα περνεις το πρόσθετο grip με ενα 50αρικο, εγώ το εχω πάντα επάνω γιατι ειναι πανάλαφρο και πολυ ανατομικό.

Δεν μπορώ να το βρω,αν το θυμάτε κάποιος,ας βοηθήσει...ευχαριστώ.

Πας στα γραναζακια μετα στο υπομενου G , δεξί βέλος, στο πρώτο που λέει SET ΔΕΞΙ ΒΕΛΟΣ και αλλάζεις την ρυθμιση LF σε LSF στο πρώτο απο τα τέσσερα, αν θέλεις και στα αλλα και βγαίνεις έξω πατώντας μενού, τωρα εχει προστεθεί στις επιλογές σου με το ΟΚ στο SCP της πλάτης,

ουφ με κουρασες μεσημέριατικα:idea: