Olympus OMD EM10

Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Οπότε αφήνω ως έχει Adobe RGB την ρύθμιση . Κάποια στιγμή πρέπει να εκτυπώσω κάποιες φωτογραφίες να δω τι γίνεται όμως . Δεν θυμάμαι να εκτύπωσα καθόλου φωτογραφίες της ΕΜ-10 .

παλιοτερα παντα ειχα την επιλογη στο SRGB γιατι δουλευα σχεδον 80-90% με Jpeg και ολοι οσοι ειχαν Olympus ειχαν διαπιστωσει οτι εκει επαιρνες πιο σωστα τα χρωματα για γενικη χρηση, απο οταν πηρα καλυτερο μονιτορ και το καλιμπραρα ειδα διαφορες μονο οταν αρχισα να επεξεργαζομαι τα RAW (δηλαδη τα τελευταια 2-3 χρονια).

Με αφορμή το παραπάνω ποστ , συνδέθηκα στο my olympus να δω πότε αγόρασα την ΕΜ-10 και μου λέει 17/4/2014 , 24μήνες εγγύηση . Θυμάμαι όμως πως όταν είχα εγγραφεί μου έγραφε 6 μήνες επιπλέον εγγύηση σαν προωθητική ενέργεια και λήξη 17/10/2016 .
Να πάρει , θυμάμαι που είχα πάρει screenshoot την σελίδα τότε αλλά δεν μπορώ να το βρω .

αν πατησεις διπλα στο προιον στο μολυβακι και πας στην νεα σελιδα κατω κατω θα δεις κανονικα την ημερομηνια με τους 6 μηνες επιπλεον, εκει φαινεται στην δικη μου η νεα ημ/νια

Εκεί πάτησα Κώστα και μου λέει : 24 μήνες τυπική εγγύηση .

Παίδες τι κάνω λάθος?
Έχω εντός το focus peaking και παίζει κανονικά με m.zuiko φακούς αλλά όταν βάλω
adapter με m42 φακό δεν...(σε manual focus πάντα ).

πρεπει να κανεις ανάθεση το FP σε ενα προγραμματιζόμενο κουμπι και απο εκει να το ξεκινήσεις με χειροκινητους φακους

Πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμη ...........

Πλέον το μεγάλο μου πρόβλημα είναι (μη γελάσετε) πως έχω βγάλει εντελώς από το μυαλό μου την ύπαρξη auto στις διαθέσιμες λειτουργίες της μηχανής , με αποτέλεσμα προχθές μετά από τρία - τέσσερα εντελώς αποτυχημένα κλικ με τον 12-32 , την άφησα στην άκρη βγάζοντας τελικά με το Note II :bang:

Σημ: Ήταν αρκετά πιεστικές οι συνθήκες καθώς σταμάτησα στην άκρη αυτοκινητόδρομου και έπρεπε να έχω ξεκινήσει πριν έρθει αυτοκίνητο . Όχι πως με δικαιολογεί αυτό , σαν ελαφρυντικό το γράφω .

φτιαξε μια μνημη με οτι πιο αυτοματο μπορει να εχει να σε καλυψει σε συνηθη φωτογραφηση αποθηκευσε τη σε ενα myset και μετα αναθεσε την μνημη σε ενα προγραμματιζομενο πληκτρο, οταν θελεις να την φωναξεις γρηγορα πισω το μονο που κανεις ειναι πριν το κλικ να εχεις πατημενο το αντιστοιχο FN, μετα το κλικ το αφηνεις και γυριζει η μηχανη παλι εκει που ηταν

Δεν μου φθάνουν τα fn , ακόμη και το κόκκινο πλήκτρο για άμεσο βίντεο το προσάρμοσα σε AEL/AFL Lock . Θα μπορούσα να το βάλω και στην θέση του iAuto , αλλά ο εγκέφαλος λειτουργεί απρόβλεπτα κάτω από πίεση .

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Kωστη παρε μια Df να υσηχασεις.....
ολα απλα s/f, iso, -/+ τελος! :flipout:

Δεν μου φθάνουν τα fn , ακόμη και το κόκκινο πλήκτρο για άμεσο βίντεο το προσάρμοσα σε AEL/AFL Lock . Θα μπορούσα να το βάλω και στην θέση του iAuto , αλλά ο εγκέφαλος λειτουργεί απρόβλεπτα κάτω από πίεση .

Απλα καταλαβαινεις τωρα γιατι προτιμω μηχανες με παρα πολλα πληκτρα και στην σωστη θεση (ΕΜ1,ΕΜ5ΙΙ),

Γιαννη και Συνονοματε με την DF πρεπει να γυρισεις πολλα κουμπακια, θα εχει πεθανει ο άρρωστος :rifle:,

με την μηχανη του 1 μονο, το προγραμματιζομενο την ωρα που σηκωνει την μηχανη στο ματι ή αν εχει λιγο χρονο για μια στροφη στην κεντρικη ροδελα με αποθηκευμενη μνημη, προτεραιοτητα S με ταχυτητα 1/180-1/320 ή και πολυ παραπανω αν ειναι ημερα, ριπη 5-6fps, ενεργα 9 σημεια εστιασης, ISo=auto, κεντροβαρικη εκθεση, IS1,

πιστευω οτι αυτο που σε κρεμασε ηταν ο φακος και οχι η μηχανη τελικα

Kωστη παρε μια Df να υσηχασεις.....

Ναι ρε Κώστα , θέλω κουμπιά , πολλά κουμπιά .......................αλλά αν δώσω 2700 (όχι ότι τα έχω) θα θέλω και γυναίκα διότι η δική μου θα με βάλει να υπογράψω :deal: διαζύγιο .

πιστευω οτι αυτο που σε κρεμασε ηταν ο φακος και οχι η μηχανη τελικα

Αυτό τώρα γιατί το είπες ;

Σαν να μου λες να τον βάλω αγγελία .

Πλάκα πλάκα μιας και ανέφερες την ΕΜ5ΙΙ , δεν την παραγγέλνεις (αφού θα την πάρεις) με τον 12-40 ;

Θα δοκιμάσω να βάλω το σετ ρύθμισης που ανέφερες στο iAuto .

σε μνήμη ετσι στο iAUTO,, δεν ξερω πράγματι αν έφταιγε ο φακος εσύ μονο μπορεις να είσαι σιγουρος αλλα υπο καποιες συνθηκες μπορει να κρεμάσει ....

εντάξει αν κανω παραγγελια ο 12-40 δικός σου, αλλα δεν το βλέπω συντομα γιατι εγω θα πρεπει να ταίσω εκτος απο γυναικα και δυο φοιτητές και τελευταια μαλλον το ανάποδο γινεται ....

Καλά μη βιάζεσαι , κάτσε να ανοίξει η δουλειά πρώτα .....

Με κρέμασε όντως , με άγχωσε κατ αρχήν διότι δεν μπορούσε να εστιάσει (και ήταν σημαντικό το να μην έρθει κανένα αυτοκίνητο διότι δεν σταματώ στην άκρη του δρόμου ποτέ) , έπειτα στα 32mm πήγε στο f5.6 , ήταν και νύχτα .
Εάν είχε χώρο δεξιά να παρκάρω ώστε να ρίξω επάνω τον ΟΜ 50/1,8 που είχα μαζί μου δεν θα ήθελα τίποτε άλλο . Εντάξει ..............................για κανά κουμπάκι δε θα έλεγα όχι :flipout: .

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

εγω σταματω αν αξιζει ,οπως μια φορα που γυριζα απο σαλονικα,
πριν την κοζανη καιγανε τα αχυρα στα χωραφια, βραδακι
εκανα ακρη, εβγαλα το τριγωνο,το πηγα 50 μετρα πισω, εβαλα το φωσφορουχο γιλεκο,και εβγαλα φωτογραφιες...:2thumb22sup:

Επικίνδυνα πράγματα , μόνο για περίπτωση ανάγκης θα το ρίσκαρα να σταματήσω .