Olympus OMD EM10

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Μεσα στο μενου οριζεις αν θελεις SAF ή CAF ή ΜF, αν εισαι σε SAF για να εστιασει πατας κουμπι (δεν θυμαμαι ποιο), στο CAF εννοειται οτι προσπαθει μονη της αναλογα τον φακο και οτι προκυψει, στο MF δουλευεις με την ροδελλα χειροκινητης εστιασης, ο 20αρης που εχεις δυστυχως δεν κανει CAF σε βιντεο , το απενεργοποιει γιατι αργο μοτερ και δεν προλαβαινει.

Βρήκα το κουμπί που εστιάζει (Fn1). Το κάνει βασανιστικά αργά.
Στην ΝΕΧ η εστίαση γίνεται αυτόματα ακόμα και αν δεν πατήσεις κανένα κουμπί. Υπάρχει ρύθμιση γι'αυτό στην Μ10;
Απ'ότι καταλαβαίνω εστίαση με άγγιγμα της οθόνης κατά την λήψη video δεν γίνεται;

Σημερα μου ήρθε το email για την πιστωση των 100 ευρώ με βάση το cashback promotion που τρέχει η Olympus
Να θυμίσω οτι η αγορά έγινε πριν 2 εβδομάδες. Αρκετά γρήγορα θα έλεγα..

Προσπαθώ να μεταφέρω φωτογραφίες από την φωτογραφική στο iPhone 4 μέσω Olympus Image Share.
Συνδέομαι κανονικά αλλά μου εμφανίζονται μόνο τα video αρχεία και όχι οι φωτογραφίες.
Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει;

Στην δική μου γίνεται το αντίθετο, δεν φαίνονται τα βίντεο.
Συνδεδεμένη με το ΝΟΤΕ που τρέχει Android όμως.
Δεν το έψαξα παραπάνω καθώς δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου για μεταφορά βίντεο με την εν λόγω λειτουργία.

νομιζω υπαρχει επιλογη στο προγραμμα για το τι να εμφανιζει , μηπως ειναι σε μορφη RAW δηλαδη orf τα αρχεια?

γιατι η μηχανη σου ειναι Olympus και οχι Panasonic (που ειναι εταιρια που ενδιαφερει το βιντεο)

αν ψαχθεις παντως λιγες ημερες πριν ανεβασα σε νημα εδω την παρουσιαση ενος ανεξαρτητου προγραμματος που επιτρεπει την ασυρματη διαμεταγωγη και RAW και βιντεο αρχειων , πιο αργα ομως μιας και ειναι μεγαλυτερα και δεν γινεται χρηση καλωδιου.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ς-με-υπολογιστη-των-μηχανων-Olympus-μεσω-Wifi

Ευχαριστώ Κώστα. Η μεταφορά raw δεν μου είναι χρήσιμη ακόμα, αλλά γιά το video θα το κοιτάξω.
Πάντως δεν μπορώ με τίποτα να δημοσιεύσω ή να δόσω σε κάποιον φωτογραφία χωρίς να την έχω επεξεργαστεί. "Έτοιμο" jpeg δεν βγάζει η μηχανή (ούτε καν κοντά). Τουλάχιστον με τη δική μου ικανότητα και εμπειρία.
ΥΓ: Έκανα κάποιες λήψεις στην μαρίνα της Νικίτης (Σιθωνία) κοντά στην δύση και η μηχανή παρέκλεινε στην ισορροπία λευκού κατά περίπου 2000Κ. Δεν θυμάμαι να άλλαξα το auto, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

πολυ περιεργο αυτο που περιγραφεις, οπως θα εχεις διαβασει τα jpeg της ειναι πολυ καλα σε σχεδον τις περισσοτερες φωτιστικες συνθηκες με auto WB, αστοχιες με τεχνητο φωτισμο θα βρεις σιγουρα γιαυτο υπαρχουν και υποεπιλογες στο WB,

ακομη και το AUTO WB να εχει αποκλιση σοβαρη παντως (με βαςη τις ενδειξεις που περιγραφεις) να ξερεις πως υπαρχει δυνατοτητα ρυθμισης του μεσα στο μενου (οπως και των υπολοιπων mode), δεν μου εχει χρειαστει να το κανω παντως σε μηχανη Olympus,

αυτο που μου ειχε εμενα φανει παραξενο οσο την ειχα και ειχε να κανει με το φωτομετρο της μηχανης ηταν η ρυθμιση CWB που πολλες φορες κανω χρηση με γκρι καρτα σε δυσκολο φωτισμο, δεν ερχοταν με τιποτε και το ειχαν δει κι αλλοι , ο kosmous ειχε βρει χρησιμο το wb mode underwater για καποιες περιπτωσεις.

Έτσι ακριβώς, δεν μπορώ όμως να το ελέγξω τώρα καθώς ήρθα στο κάμπινγκ για ΣΚ (το περασμένο) και αποφάσισα να μείνω όλη την εβδομάδα δίχως να έχω τον φορτιστή μαζί μου 😭

Ηράκλεια Βλάση, αύριο φεύγω και επιτέλους θα φορτίσω τις μπαταρίες.
Είναι και μια παρηγοριά!!!

Αιγέα ; Δεν τον γνωρίζω.
Παραλία νέου Παντελεήμονα είμαι.
Καλά μπάνια να έχεις στην εξαιρετική θάλασσα που βρίσκεσαι !

Σιγά σιγά είμαι και πιό ικανοποιημένος με τις φωτογραφίες που βγάζω. Σε σημείο που "ξαναέπιασα" στο Lightroom παλιότερες φωτογραφίες της Sony (raw) και με ξένισαν. Η οξύτητα του 50άρι είναι εκεί αλλά κάτι δεν μου αρέσει.
Επίσης ξαναορκίζομαι ότι δεν θα αγοράσω μηχανή χωρίς σκόπευτρο.
Κάτι εκτός θέματος: το luminance noise σε συνθήκες έντονης αντίθεσης (με ντάλα ήλιο) είναι μεγαλύτερος ή εξαρτάται αποκλειστικά από τον βαθμό υποέκθεσης;

καθε μηχανη θελει να την μαθεις για να εχεις καλο αποτελεσμα...

σε συνθηκες εντονων διαφορων κοντραστ (φωτεινα σκοτεινα) η μηχανη εχει μια ρυθμιση για να παρεις καλυτερο (θεωρητικα) αρχειο jpeg με την ρυθμιση Gradation Auto, που ειναι default ενεργοποιημενη σε ολα τα χρωματικα προφιλ, στην ουσια εφαρμοζεται ενα πουσαρισμα στα σκοτεινα για να παρεις μεγαλυτερο DR αλλα μαζι με αυτο περνεις και αρκετα περισσοτερο θορυβο στα υπερφωτισμενα σκοτεινα ,
ολοι οι παλιοι Ολυμπακηδες με το που περνουν νεα μηχανη αλλαζουν σχεδον αμεσα την ρυθμιση Gradation στο Normal (στα προφιλ που δουλευουμε) και ειδικα αν δουλευεις RAW και εκει κάνεις την όποια επεμβαση.

Μόλις παρέλαβα και εγώ την δικιά μου και είμαι σε φάση διαβάσματος του Μανουαλ. Πριν αρχίσω τις δοκιμές θέλω να ρωτήσω εάν χρειάζεται να κάνω διαμόρφωση της κάρτα μνήμης μέσα από την μηχανή ή είναι οκ να την χρησιμοποιήσω κατευθείαν έτσι όπως είναι.

Η κάρτα είναι η εξής http://www.sandisk.com/products/memory-cards/sd/extremeplus