Olympus OMD EM10

Έχω μια απορία σχετικά με την χρήση Legacy φακών με αντάπτορα, μήπως παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στο μέλλον λόγο αυξημένου βάρους; Ο κιτ φακός είναι στα 100κατι γραμμάρια ενώ πχ ο Helios που έχω είναι στα 300, λογικά ζορίζεται περισσότερο έτσι η μοντούρα.

Έχω μια απορία σχετικά με την χρήση Legacy φακών με αντάπτορα, μήπως παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στο μέλλον λόγο αυξημένου βάρους; Ο κιτ φακός είναι στα 100κατι γραμμάρια ενώ πχ ο Helios που έχω είναι στα 300, λογικά ζορίζεται περισσότερο έτσι η μοντούρα.

αστείο και να το αναφέρουμε...

να ρωτήσω κάτι τους φίλους απο Αθήνα η όσους γνωριζουν. Θέλω μια δεύτερη μπαταρία οχι γνήσια φθηνή και υπάρχει ενας γνωστός που μένει Καλλιθέα. ποιο μαγαζί υπάρχει κοντά να τον στείλω? ??

και κατι ακόμη ο 20mm 1,7 πρέπει να δηλωσω mm στην στεθεροποιηση και αν ναι πάει απο 19 στο 21 τι να βάλω αφού δεν έχει επιλογή για 20mm?

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

δεν δηλωνεις τιποτε για φακους με ηλεκτρονικες επαφες δηλαδή ολους τους φακους αυτοματης εστιασης , το καταλαβαινει η μηχανη αυτοματα, για μπαταριες τριτου κατασκευαστη δες στο baterries.gr αν εχει στοκ, δεν ξερω αν φερνει καποιο φωτογραφικο καταστημα εκτος απο τις μαμισιες...

ευχαριστω κωστα . να ρωτησω οταν εχω επανω τον 20 και παω στις ρυθμισεις της σταθεροποιησης απο την "επφανεια εργασιας" μου λεει mm info και γραφει 18 η 21 αν το αλλαξω. πρεπει να το μηδενισω η δεν παιζει ρολο αφου εχει επαφες.
και κατι ακομα : πολυ αργος βρε παιδια στην εστιαση . δοκιμασα να βγαλω τα κουταβια μου και ουτε μια καλη , ενω με τον κιτ ολες σχεδον ενταξει. να πω οτι σε οτι μηχανη εχω [ ειχα ] δουλεω single point και saf [ η caf καμια φορα στην nikon] . εδω η omd εχει σφαιρα saf αλλα ο φακος ειναι αργος . σε οξυτητα παλι ειναι διαμαντι αλλα και σε χρωμα. πραγματικα αλλαξε την μηχανη στα αληθεια.
ποιον αλλο φακο στα 250-300 ευρω μπορω να βρω ? ο 17 1,8 ειναι το χαλια σε iQ σε σχεση μετον 20?
βασικα βρηκα τον 12-32 και ειμαι σε σκεψη. ... ειναι ποιο wide και κατα τον κωστα ο καλυτερος κιτ του συστηματος . να δωσω τον 20 και να παρω αυτον? σε σχεση με τον 14-42 τι λεει?
ΑΥΤΑ τα λιγα απο εμενα.....

Σε ποιότητα εικόνας ο 12-32 είναι παραπλήσιος του 20αρη και είναι και γρήγορος σαν τον κιτ . Αλλά μόνο για ημέρα , στα σκοτεινά ψαρεύει και αυτός συν του ότι είναι σκοτεινός . Ο 17/1,8 στο κέντρο έχει σχεδόν την οξύτητα του 20αρη , όσο πηγαίνεις στα άκρα όμως είναι αρκετά soft , είναι όμως εκπληκτικά γρήγορος (θα εκπλαγείς) στην εστίαση .
Με λίγα λόγια θες τον 17/1.8 για όπου χρειάζεται ακαριαία εστίαση ακόμη και στα σκοτεινά , τον 20αρη για όπου θες στα σκοτεινά ξυράφι φωτογραφίες και τον 12-32 για την ημέρα .
Λυπάμαι που στο χαλάω ......-bye-

Re: Απάντηση: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Συμφωνώ απολύτως με τον Κώστα. Αν θέλεις κατι σε ευρυγωνιο κ φωτεινό δες κ τον panasonic 15 1.7

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυστυχώς ότι έχουμε σε νικον κ ότι κάνουμε με τις νικον δεν μπορούμε πάντα να το βρούμε στα άλλα συστήματα ακόμα κ στο μ4/3.

ωραία. .... Οπότε είμαι σε αναζήτηση για 17 1.8 Οποίος έχει και θέλει ας μου πει ...... η ακόμα και 15 δεν εχω πρόβλημα. βασικά ψάχνω ( το τέλειο) εναν prime κοντό γρήγορο σε εστίαση και οξύ. Κρίμα γιατί αν και σφιχτό κάδρο ο 20 ήταν καλός. ...

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

ωραία. .... Οπότε είμαι σε αναζήτηση για 17 1.8 Οποίος έχει και θέλει ας μου πει ...... η ακόμα και 15 δεν εχω πρόβλημα. βασικά ψάχνω ( το τέλειο) εναν prime κοντό γρήγορο σε εστίαση και οξύ. Κρίμα γιατί αν και σφιχτό κάδρο ο 20 ήταν καλός. ...

υπαρχουν Δημήτρη και ειναι δυο αλλα ακριβοι, ο Leica 25/1.4 και ο πιο ευρυγωνιος 15/1.7 που προτεινε ο Βλασσης, εχω τον πρωτο και θα ηθελα τον δευτερο, περιμενω τον συνονοματό σου cacau να μας πει εντυπωσεις, :ears:

εκτος απο ταχυτητα εστιασης εχουν και αλλο γραψιμο οι φακοι αυτοι, χωρις να ειναι στους αριθμους και στα διαγραμματα οι οξυτεροι φακοι δινουν μια τρισδιαστατη εικονα χωρις τεχνουργηματα με ομαλη μεταβαση φωτεινων σκοτεινων, καλο κοντραστ και εξαιρετικο μικροκοντραστ, πιο ζεστο χρωμα απο τους Πανυ κλπ. , εχουν και μειονεκτηματα φυσικα (στα ανοιχτα διαφραγματα λιγο παραπανω χρωματικες εκτροπες) αλλα η συνολικη εικονα τους κατατασσει στην κορυφη των επιλογων αν διαθεσεις και το αναλογο ποσο ....

Κι εγώ περιμένω μαζί σας, τα αστέρια της DHL τον έστειλαν σε packstation χωρίς να έχω λογαριασμό εκεί και δεν μπορώ να τον πάρω... Έκανα λογαριασμό και περιμένω την κάρτα, από Δευτέρα θα τους πάρω τηλέφωνο να @@στούμε λιγάκι και να τους πω να μην τον στείλουν πίσω στον αποστολέα στο 9ήμερο που δίνουν διορία (πως λέμε του κ@λου τα 9μερα?) :smash:

Μου άρεσε η ιδέα του 17mm. Είμαι Κοζάνη μήπως και είναι κανείς κοντά για να τον δω.
Πάντως αν κάποιος θα ήθελε να πουλήσει ας μου πει....

Τον Panasonic 42.5 f1.7 τον έχει κανείς από του συμφορουμίτες; Πολύ καλές κριτικές αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιον που τον έχει/χρησιμοποίησε.

ΥΓ: Όταν χρησιμοποιώ το φλας της κάμερας σαν master υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιεί τον slave χωρίς να επηρεάζει την έκθεση; Master disable όπως διάβασα ότι ονομάζεται η ρύθμιση.

ειναι στα σχεδια μου με βαση τα τεστ που εχω διαβασει για μελλοντική αγορα, θα προσπαθήσω όμως να τον βρω για δοκιμή πριν τον ψωνισω, το δυσκολο ειναι οτι ειναι πιο ακριβος δεν τον ξερουν πολλοι οποτε δεν εχει τόση ζητηση και δεν πολυκυκλοφορεί κιολας λογω της γενικότερης κατάστασης, ο 45/1.8 πολυ καλος για τα χρηματα που ζητα αλλα οχι αυτο που θελω σε αποδοση απο 1.8-2.5 ειδικα οταν τον συγκρινα με τον ZD 50/2 μακρο και τον ΟΜ 50/1.8.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όταν χρησιμοποιώ το φλας της κάμερας σαν master υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιεί τον slave χωρίς να επηρεάζει την έκθεση; Master disable όπως διάβασα ότι ονομάζεται η ρύθμιση.

αν καταλαβα καλα αυτο που θες ειναι να ενεργοποιεiται το εξωτερικο ασυρματο φλας χωρις να συμμετεχει το μικρο φλασακι του θερμου πεδιλου στην εκθεση, φυσικα και γινεται, οταν ανοιξεις το RC=ON τόσο στο φλας οσο και στην μηχανή, πατας το ΟΚ στην μηχανη και σου βγαζει το μενου ρυθμισεων καναλιων και λειτουργιας του ασυρματου φλας , η τελευταια γραμμη κατω απο τις τρεις ομαδες φλας που μπορει κανεις να δουλεψει αφορα το φλασακι στο θερμο πεδιλο, αν το βαλεις στο OFF δεν θα συμετεχει στην εκθεση αλλα θα στελνει μονο σημα στο ασυρματο φλας (σε οτι λειτουργια το δουλευεις και ειναι ρυθμισμενο στην πρωτη γραμμη TTL,FP, Manual slave ...)

Κώστα, εννοούσα το ενσωματωμένο φλας.
Επίσης, μου φαίνεται κάπως αργό το κλείστρο. Από την στιγμή που το πατάω μέχρι να γίνει η λήψη. Και έχω την γρηγορότερη από τις δύο επιλογές.

Ψάχνωντας γιά τιμές του Panasonic 42.5 f1.7 την χαμηλότερη τιμή την είδα στο αγγλικό ebay http://m.ebay.co.uk/itm/221792237673
Περίπου 270 ευρώ. Μεγάλη διαφορά με τα άλλα ebay.

Με το " 1 Year Seller Warranty" υποψιάζομαι grey market , ειδάλλως αφού είναι στην Ευρώπη το κατάστημα θα έπρεπε να γράφει δύο χρόνια Ευρωπαϊκή εγγύηση .

Γιά όσους δεν θυμούνται, είχα πάρει το Nissin i40 στο οποίο με μία ημέρα χρήσης ξέβαψαν οι ενδείξεις (στα σημεία επαφής των δακτύλων).
Το έστειλα στο κατάστημα και μου το αντικατέστησαν. Ρώτησα αν πρέπει να πάρω μέτρα γιά να μην ξαναγίνει αλλά με καθησύχασαν ότι "δεν πρόκειται".
Μετά από λίγες ημέρες χρήσης και σε αυτό το κομμάτι παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.
Είτε στην αντιπροσωπεία είναι άσχετοι και δεν ξέρουν γιά την ελλατωματική παρτίδα m4/3 έκδοσης, είτε με δουλεύουν.

Re: Απάντηση: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Κατά την άποψή μου κακώς σε καθησύχασαν οι ισχυρισμοί της αντιπροσωπείας, από τη στιγμή που η λύση είναι τόσο εύκολη και δοκιμασμένη από άλλους χρήστες.

Πάρε ένα βερνίκι όπως είπαμε με 3 , πέρασέ το μια επάλειψη στις ενδείξεις και το θέμα είναι λήξαν.

http://www.iralu.gr/zwgrafiki/ακρυλ...oart-mediums/2013-10-07-11-23-27-855-art.html

Κώστα, εννοούσα το ενσωματωμένο φλας.
Επίσης, μου φαίνεται κάπως αργό το κλείστρο. Από την στιγμή που το πατάω μέχρι να γίνει η λήψη. Και έχω την γρηγορότερη από τις δύο επιλογές.

σορυ ξεχασα οτι εχεις την ΕΜ10 και το εχει ενσωματωμενο, κανονικα ισχυουν οσα εγραψα αλλα οπου αναφερω το μικρο φλας στο θερμο πεδιλο εσενα ειναι το ενσωματωμενο,
αυτο με την καθυστερηση ειναι γνωστο προβλημα που δεν οφειλεται στην ασυρματη συνδεση αλλα παρουσιαζεται και με το μεγαλο φλας πανω στην μηχανη και οφειλεται στην αργη ΤΤL μετρηση της σκηνης απο την μηχανη,
μια ρυθμιση που μερικες φορες βοηθα ειναι να βγαλεις το φλας απο TTL mode και να το βαλεις σε Auto mode, εκει μετρά την σκηνη το φλας με το δικο του ματι και οχι η μηχανη και ρυθμιζει την δυναμη του μονο του ωστε να βγει σωστη η συνολικη εκθεση

Tzo, είμαι περιέργος να ακούσω τι θα μου πουν τώρα. Να το βερνικώσω ή όχι.

Κώστα, δεν το σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται στο εξωτερικό φλας η καθυστέρηση. Επίσης δεν σκέφτηκα να καλύψω το Nissin γιά να δω πόσο φωτίζει το ενσωματωμένο.

Άλλη μιά απορία που έχω είναι αφού στο μενού της μηχανής η ένταση του φλάς δεν ελέγχει το ενσωματωμένο αλλά αυτό που έχει συνδεθεί (θερμό πέδιλο ή εξωτερικό) τότε πως ελέγχεται η ένταση του ενσωματωμένου;
Και κάτι γενικό αν μπορείτε να βοηθήσετε. Η λειτουργία υψηλού συγχρονισμού ως συνέπεια έχει μόνο την χαμηλότερη ένταση του φλας ή υπάρχει και κάτι άλλο;

ΥΓ: Κώστα, τα triggers που χρησιμοποιείς εκτός από το ότι δεν είναι TTL έχουν άλλο μειονέκτημα; Είναι κάποιο παλιότερο μοντέλο από αυτά http://www.skroutz.gr/c/593/flash-aksesouar-fotografikwn.html?keyphrase=flash+trigger+yongnuo ;

ΥΓ2: Επειδή η Flash Photography είναι από μόνο του μεγάλος τομέας μήπως χρειαζόμαστε ένα sticky ή έστω ένα απλό νήμα; Εγώ τον βρίσκω συναρπάστικό και καθόλου εύκολο στην κατανόηση.