Tzo, είμαι περιέργος να ακούσω τι θα μου πουν τώρα. Να το βερνικώσω ή όχι.
Κώστα, δεν το σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται στο εξωτερικό φλας η καθυστέρηση. Επίσης δεν σκέφτηκα να καλύψω το Nissin γιά να δω πόσο φωτίζει το ενσωματωμένο.
Άλλη μιά απορία που έχω είναι αφού στο μενού της μηχανής η ένταση του φλάς δεν ελέγχει το ενσωματωμένο αλλά αυτό που έχει συνδεθεί (θερμό πέδιλο ή εξωτερικό) τότε πως ελέγχεται η ένταση του ενσωματωμένου;
Και κάτι γενικό αν μπορείτε να βοηθήσετε. Η λειτουργία υψηλού συγχρονισμού ως συνέπεια έχει μόνο την χαμηλότερη ένταση του φλας ή υπάρχει και κάτι άλλο;
ΥΓ: Κώστα, τα triggers που χρησιμοποιείς εκτός από το ότι δεν είναι TTL έχουν άλλο μειονέκτημα; Είναι κάποιο παλιότερο μοντέλο από αυτά http://www.skroutz.gr/c/593/flash-aksesouar-fotografikwn.html?keyphrase=flash+trigger+yongnuo ;
ΥΓ2: Επειδή η Flash Photography είναι από μόνο του μεγάλος τομέας μήπως χρειαζόμαστε ένα sticky ή έστω ένα απλό νήμα; Εγώ τον βρίσκω συναρπάστικό και καθόλου εύκολο στην κατανόηση.
οχι δεν ειπα οτι οφειλεται στο εξωτερικο φλας, στην αργη αποκριση διαβασματος του ΤΤL απο την μηχανη οφειλεται, το ειχε και η ΕΜ5 ενω στην επαγγελματικη ΕΜ1 βελτιωθηκε σε βαθμο που δεν το καταλαβαινεις (δεν ειναι οπως της παλιας Ε5 παντως), απλα ο μονος τροπος που εχω βρει και το εχω γραψει και στο dpreview σε σχετικο νημα ειναι να δουλεψεις το φλας σε auto για αμεση αποκριση,
η λειτουργια υψηλου συγχρονισμου FP σου επιτρεπει ταχυτητες πανω απο 1/250 και πιςτευω πως μπορεις να ρυθμισεις την δυναμη του φλας απο την μηχανη με την σχετικη μπαρα του φλας οπως σε ολες τις αλλες λειτουργιες του φλας.
Η ενταση του ενσωματωμενου ρυθμιζεται κανονικα απο την σχετικη μπαρα αλλα αν οδηγει ασυρματα εξωτερικο δηλαδη το μετατρεπεις σε πομπο με την ρυθμιση RC≠ON τοτε δεν ρυθμιζεται η ενταση , ή το αφηνεις να συμμετεχει ή το κοβεις απο την σκηνη , ΟΝ-ΟFF σου δινει επιλογη μονο.
ναι τα δικο μου trigger ειναι πιο παλια , αν θυμαμαι απεξω σειρα 602, τωρα πλεον υπαρχει η δυνατοτητα να ελεγχεις απο τον πομπο και την δυναμη του δεκτη αλλα και ο πομπος σε μερικα απο τις νεες σειρες ειναι ΤΤL pass through , δηλαδη επιτρεπει να του καρφωσεις πανω απο αυτον στο θερμο πεδιλο ενα συμβατο φλας και να δουλεψει αυτο ως ΤΤL ενω να χειριζεσαι τα υπολοιπα εξωτερικα με τον πομπο βηματικα σε δυναμη...