Olympus OMD EM5 the pioneer

Αν τελικα την αγορασω (περιμενω τη φοτοκινα) θα την παρω με τον 45/1,8 και αργοτερα τον 20/1,7. Μετα... τελος απο μ4/3 (φανταζομαι)...

...απλα ρωτησα, επειδη τον δινουν δωρεαν στο πακετο...

Μια Ε-Μ5 με τους 20/1.7 και 45/1.8 είναι ένα πακέτο που σε κάνει να μην (πολυνοιάζεσαι) για το μετά-bye-

Μια Ε-Μ5 με τους 20/1.7 και 45/1.8 είναι ένα πακέτο που σε κάνει να μην (πολυνοιάζεσαι) για το μετά-bye-

Αυτο με ανησυχει ρε γμτ... δεν εχω διαβασει ουτε ενα αρνητικο σχολιο ουτε για τη μηχανη, ουτε για τους συγκεκριμενους φακους.... μα να ειναι ολα τοσο τελεια...?????? :idea:

Ποτε ακριβως ειναι αυτη η φοτοκινα ρε παιδια? Αρχες, μεσα ή τελος Σεπτεμβρη? Ειπατε οτι δεν αναμενεται καμμια βελτιωση στο σωμα της ΟΜD...??? Οι νεες πεν που ακουγονται, υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερες?

Ποτε ακριβως ειναι αυτη η φοτοκινα ρε παιδια? Αρχες, μεσα ή τελος Σεπτεμβρη? Ειπατε οτι δεν αναμενεται καμμια βελτιωση στο σωμα της ΟΜD...??? Οι νεες πεν που ακουγονται, υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερες?

Πιστεύω ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξέρουμε περισσότερα, η Photokina γίνεται 18-23
http://www.photokina.com/en/photokina/home/index.php

Γιά κάποιο λόγο στην Ιταλία είναι φθηνή αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα, τους έχω στείλει mail...

αυτή θα έπρεπε να ήταν η τιμή της.

Αυτό το λες μέσα στο γενικό πλαίσιο της υπερτίμησης της πλειοψηφίας του εξοπλισμού που αγοράζουμε ή γιατί πιστεύεις ότι η Ε-Μ5 δεν είναι "καλή μηχανή";

Αυτό το λες μέσα στο γενικό πλαίσιο της υπερτίμησης της πλειοψηφίας του εξοπλισμού που αγοράζουμε ή γιατί πιστεύεις ότι η Ε-Μ5 δεν είναι "καλή μηχανή";

φυσικά και είναι πολύ καλή μηχανή συγκεκριμένη, τουλάχιστον από όσα διαβάζω γιατί δεν έχει πέσει καν στα χέρια μου.

Άλλο πράγμα είναι πόσο καλή μηχανή είναι κι άλλο πόσο τιμολογείται.

Ρε παιδιά δεν ξέρω αν είμαι γκάγκας ή καπτι παρεμφερές αλλά αυτό το ολυμπους μάρκετ ποτέ δεν μου έχει κάτσει
Ότι εβλεπα και με ενδιέφερε τελείωνε σε κάτι τιμές άστα να πάνε
Και αυτό το "refurbished" πολύ το φοβάμαι, έχουν δει πολλά τα ματάκια μου

H DxOmark ανακοίνωσε τις μετρήσεις της για την Ε-Μ5:

http://www.dxomark.com/index.php/Pu...The-best-of-the-micro-4-3-cameras/Measurement

Η κάμερα λαμβάνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε σχέση με κάθε άλλη 43 κάμερα και μόλις 6 βαθμιύς πίσω από την ΝΕΧ 5Ν (71 έναντι 77).
Αν εξαιρέσουμε το ονομαστικό iso, το οποίο περίπου είναι στο διπλάσιο του πραγματικού (όπως μετρήθηκε από την DxO), όλες οι άλλες μετρήσεις επιβεβαιώνουν την άποψη που έχουμε όσοι τη χρησιμοποιούμε.

01.jpg

Last edited:
12.3 evs το δυναμικό της εύρος, ούτε στο ύπνο μας δεν το βλέπαμε αυτό με τις m4/3! Γι αυτό και έκαναν 7 μήνες να το δημοσιεύσουν;

Aς ρωτησω εδω καλυτερα... πολυς λογος γι αυτο το DR ή δυναμικο ευρος και για την νικον 800 και τωρα για την ΟΜΔ... αυτο χρησιμευει κυριως για να επανφερεις τα σκοτεινα ή και για τα φωτεινα?

Βλεπω οτι και η νικον 800 και η ΟΜΔ εχουν την υπεροχη αυτη στα χαμηλα iso, περιπου μεχρι τα 400 αντε 800 αν θυμαμαι καλα... σε τι ειδους φωτογραφια με 400iso θα χρειαστει να σηκωσεις τα σκοτεινα????

Επισης βλεπω οτι η ΟΜΔ τρωει (να μην πω καταβροχθιζει) πανω απο ενα στοπ απο τα ονομαστικα iso.... δηλαδη γραφει 800 και εχει 400... (της νικον 800 βαρεθηκα να τα ψαξω)... γιατι δεν της βαζουν και 200... ????? :idea:

Ενταξει... συμφωνα με αυτο και η νικον 800 κατι τρωει, αλλα μια και ειναι κατω απο ενα στοπ, ας μην ασχοληθουμε τωρα... και η 5Δ3 απο κοντα και αυτη μη χασει...

Aς ρωτησω εδω καλυτερα... πολυς λογος γι αυτο το DR ή δυναμικο ευρος και για την νικον 800 και τωρα για την ΟΜΔ... αυτο χρησιμευει κυριως για να επανφερεις τα σκοτεινα ή και για τα φωτεινα?

Βλεπω οτι και η νικον 800 και η ΟΜΔ εχουν την υπεροχη αυτη στα χαμηλα iso, περιπου μεχρι τα 400 αντε 800 αν θυμαμαι καλα... σε τι ειδους φωτογραφια με 400iso θα χρειαστει να σηκωσεις τα σκοτεινα????

Επισης βλεπω οτι η ΟΜΔ τρωει (να μην πω καταβροχθιζει) πανω απο ενα στοπ απο τα ονομαστικα iso.... δηλαδη γραφει 800 και εχει 400... (της νικον 800 βαρεθηκα να τα ψαξω)... γιατι δεν της βαζουν και 200... ????? :idea:

Ηλία πριν μέρες κατά λάθος(;) ξεκίνησα τη φωτογράφηση κάποιων πρόχειρων λήψεων του κουμπάρου μου με τη μηχανή στο +3 στοπ . Μην ρωτάς πώς έγινε αυτό, ο πιτσιρικάς έπαιζε με τους φίλους του και είπε να σας δείξω τη μεγάλη φωτογρραφική μηχανή του μπαμπά (;;;; !!!!) Συνήθως δεν κοιτώ το μόνιτορ και δεν το πήρα χαμπάρι... Στο CaptureOne το έσωσα κανονικά, απλώς φαίνεται φωτογραφία με αυξημένο κοντράστ.