Olympus OMD EM5 the pioneer

Λεωνίδα, γιατί??? :D

ακόμα να σου περάσεις από το μυαλό ; υποψιάζομαι bird shooting. Αυτό είναι και το καλό σπορ του Λεωνίδα στο οποίο διαπρέπει. Και υπάρχει καινούριο μηχάνημα διαθέσιμο στην αγορά.

Υποψιάζομαι...

Ήρθε η μεμβράνη της ACMAXX, η οποία είναι απόλυτα συμβατή, με την έννοια ότι είναι μεν παχιά, αλλά παράλληλα δέχεται πίεση οπότε η οθόνη αφής δουλεύει κανονικά. Ακριβούτσικη μεν, κορυφαία δε. Ήρθαν επίσης οι συμβατές μπαταρίες, φόρτισα την μια και μέτρησα τα Volt πριν την τοποθετήσω. Σε σχέση με την original που δίνει 7,55V (μετά από κάμποση ώρα χρήσης), η συμβατή δίνει 7,85V "φρέσκια" από τον φορτιστή. Η κατασκευή είναι κινέζικη αλλά η εταιρεία αμερικάνικη, δείχνει προσεγμένη και είναι 5 γραμμάρια (10%) βαρύτερη από την μαμίσια - καλό σημάδι αυτό σε σχέση με την χωρητικότητα. Θα την δουλέψω και θα τα ξαναπούμε...

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Ήρθε η μεμβράνη της ACMAXX, η οποία είναι απόλυτα συμβατή, με την έννοια ότι είναι μεν παχιά, αλλά παράλληλα δέχεται πίεση οπότε η οθόνη αφής δουλεύει κανονικά. Ακριβούτσικη μεν, κορυφαία δε.

Ναι είχα παλιά τις πολυ σκληρες με γυαλί σε μηχανές μου και έχω βάλει εδώ και καιρό και εγω αυτή την νέα έκδοση για την ΟΜ-D με την ασημί μπορντούρα γύρω-γύρω, oντως η οθονη αφής είναι λειτουργική, μόνη μου παρατηρηση είναι ότι αλλιώνει λιγο την ζωντάνια των χρωμάτων (κοντραστ) όταν εισαι σε εξωτερικό χώρο με εντονο φως υπό γωνια.

Μερικα καταπληκτικα δειγματα απο τον περιφημο Oly 75mm 1.8 με την OMD , σημερα στην εκθεση Photovision.

Ολες f1/8

oly1.jpg

oly3.jpg

oly2.jpg

Αν με ρωτούσατε, φεύγοντας από την έκθεση τι θα ήθελα να πάρω μαζί μου, η απάντηση θα ήταν μία και μόνη: -Τον 75/1.8 (έστω και χωρίς το hood που φόραγε και το οποίο χρεώνεται εξτρά!)

Εγω με το που πηγα στο περιπτερο της ΟΛΥ τον ξεκολησα απο την εκθεσιακη μηχανή τον εβαλα στην δική μου και αρχισα να τραβαω φωτογραφιες, ημουν με ενα φίλο μαζί και με φωναξε διπλα στην Σονυ που είχε ενα event αλλά δεν πηγα, αποφάσισα να μην τους αφήσω τον Leica 25mm/1.4 ανταλλαγή.:flipout:

Τα δειγματα δεν τα ειδα ακόμη λογω σοβαρών υποχρεώσεων αλλά παρατηρησα ότι σε χαμηλό φωτισμό ή ταχύτητα εστίασης υστερούσε.

Last edited:
Ουπς! Εγώ θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο!
Αλλά μπορεί να διέφερε το φως, οι ρυθμίσεις των σωμάτων κλπ
Εγώ δεν είχα τη δική μου Ε-M5 μαζί και έπαιξα με την εκθεσιακή

Last edited:

Ναι ειναι αλήθεια οτι πηγα Παρασκευή, δεν ειχε πολύ κόσμο και αφου πηρα την απαραιτητη αδεια τον κουμπωσα στην δική μου μηχανή τον έκανα πανω απο 15 λεπτα τεστ σε διαφορες φωτιστικες συνθηκες και μου εδωσε την αισθηση ότι οταν το φως πεφτει σε ενταση και εχεις στόχο κινούμενο είχε μια ελαφρια υστέρηση, ο λόγος που το τεσταρα ήταν γιατί το είχα διαβασει σε 1-2 review, μην παρεξηγηθω όμως δεν μιλάω για αργή εστίαση.

Aυτο που δεν περίμενα να δώ και ηταν εκπληξη πάντως ήταν ο 50-200 SWD πανω σε ΟΜ-D σε τρίποδο φυσικά, πρωτον ηταν αταιριαστος οπτικα μιας και δεν φοραγε η μηχανη το γκριπ , και το πιο σημαντικό θεωρειται και είναι μεσα στους 1-2 πιο αργους φακους σε εστίαση πανω σε μ4/3 μηχανή.

Αντιθετα ο νέος ολόμαυρος και πλεον αρκετα πιο φθηνός 75-300 ΙΙ που υπηρχε στο περίπτερο εστιαζε ταχυτητα.

Τσίμπησε η τιμούλα της Ε-M5 και από 829 πήγε στα 899 σκέτο σώμα (η αύξηση έγινε ταυτόχρονα σε όλα τα φωτομάγαζα)

Για πολιτική της αντιπροσωπείας το βλέπω εγώ και όποιος δεν συμμορφωθεί του μειώνουν την προμήθεια.
Το θέμα είναι πότε θα δούμε κάποια προωθητική ενέργεια, πακετάκια δηλαδή όπως γίνεται εκτός συνόρων

Σφιχτούς τους άκουσα, πήρα μερικά τηλέφωνα για έναν κοινότατο m.zuiko 40-150, και βρήκα μόνο έναν ασημί (που δεν μου κάνει) μετά από τρελό ψάξιμο...

Το προϊόν τραβάει αλλά η ιντερσυς δεν γεμίζει τα ράφια των μαγαζιών, αφήνοντας τη Sony να κυριαρχεί με την πληθώρα σωμάτων και φακών που υπάρχει στην αγορά
Η Panasonic απούσα, η Samsung τώρα μπαίνει δειλά δειλά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχουν πράγματα στην αγορά. Ένας 40-150 εκεί, δύο 45/1.8 παραδίπλα, ένας 60 μάκρο πιο εκεί και άστα να πάνε...
Και όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, της αποτυχίας το ανάγνωσμα.....