Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια.
-Αυτόνομη πορεία της Oly.
-Ως άνω, σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές αισθητήρων (και φακών, να μην ξεχνιόμαστε). Το συμβόλαιο με την Panny λήγει (έληξε?) φέτος. Παρομοίως το (περιοριστικό) μεταξύ Foveon και Sigma, που έβαζε περιορισμούς στην δεύτερη σε ότι αφορά την αυτόνομη εξέλιξη των αισθητήρων. Τυχαία η Sigma ανακοίνωσε ότι θα παίξει μπάλα στο m4/3 (τυχαία? δεν νομίζω!). Υπάρχει όμως έντονη φημολογία ότι ο αισθητήρας της νέας Olympus SZ-30MR, που τραβάει ταυτόχρονα full HD video και φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης, είναι (ναι, καλά το ψυλιαστήκατε) Sony! Η Sony πάντως δεν νομίζω ότι θα δώσει αισθητήρες για το m4/3 , εκτός κι αν για κάποιο ανεξήγητο λόγο θέλει να ενισχύσει τους ανταγωνιστές της Nex. Για compact όμως δεν έχει πρόβλημα, έτσι κι αλλοιώς πουλάει σε Canon, Nikon, Casio... Και η Kodak από όπου ψώνιζε η Oly παλιότερα, είναι κι αυτή παρούσα... Μύλος!
- Εξαγορά (ολική ή σαν "στρατηγικός επενδυτής") από την Panny. Μα θα μου πείς, τι να την κάνουνε την Oly? Αφού έχουν φακούς σε συνεργασία με την Leica και... Ναι αλλά και η Sony είχε με την Zeiss, αλλά... ψώνισε κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα: 50 χρόνια φωτογραφικής πείρας by Minolta!