Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ήθελα μια τσάντα, που να συνδυάζει το κουβάλημα της ΕΡ-2 με τον 20/1,7 πάνω της (μαζί με το παρασολέιγ και το uv φίλτρο του), τον evf-2 και τον 14-42 στη θήκη. Επίσης να χωράει την ατζέντα μου, το πορτοφόλι μου και να έχει και θήκη για μικροαντικείμενα (φωτογραφικά ή μη). Κατέληξα σε μία της national geographic, η οποία με έχει βολέψει πάρα πολύ (μπορώ να βάλω και την Ε-5 με έναν φακό μέσα συν το φλας το 36άρι). Επίσης αν βγάλω την ατζέντα μου, χωράει την ΕΡ-2, τους φακούς της, το φλας, τον 25/1,4 ή τον 14-54. Οπότε είμαι σούπερ καλυμμένος, χωρίς να κουβαλάω τσάντα μεγάλου μεγέθους.
Το link είναι στο άλλο νήμα (με το ebay).

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Με καλύψατε.

Για 2η μπαταρία τι προτείνετε;

1. Έχω βρει μαιμού από 25 .
2. Olympus BLS-1 Original αλλά Bulk (ίσως μεταχεισμένη;) με 35
3. Olympus BLS-1 Original από ebay με 35
4. Olympus BLS-1 Original από εδώ με 45

Πάντως προσωπικά για μένα θα είναι μεγάλη έκπληξη αν κάποια από αυτές έχει νέο αισθητήρα. Κι επειδή όντως λέγεται ότι καμία δεν θα έχει ενσωματωμένο σκόπευτρο, δεν μπορώ να φαντασθώ τι καινούριο θα έχουν... Οι επεξεργαστές της Oly είναι ήδη κορυφαίοι, τα jpeg που παράγουν είναι απίστευτα, αυτό που χρειάζεται πλέον είναι η πρωτογενής ποιότητα σε raw... ανάλυση δεν μου λείπει, αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε Iso 800+ δεν θα έλεγα όχι...

Γιατί έκπληξη ο νεος αισθητήρας !!!. Επειδή το είπε ο Hogan ???

Εκτός του οτι ακούγονται διάφορα για νέο προμηθευτή εκτός Panasonic (Αptina, ίσως ακόμα και Sony) και στην Panasonic να μείνει το λογικό είναι να χρησιμοποιήσει τον νεο της G3.

Tα αποτελέσματα της G3 σε ψηλά ISO είναι πολύ αναβαθμισμένα εφάμιλλα των Canon, NEX κλπ. Στα χαμηλά ISO βέβαια δεν προόδευσε.

http://www.dxomark.com/index.php/en...ested-and-available-for-comparison-on-DxOMark

attachment.php

Βέβαια πάταγος θα γίνει αν χρησιμοποιήσει Αptina.

http://www.businesswire.com/news/ho...Aptina-Named-2010-EDN-Innovation-Award-Winner

Attachments

• dxomark_graphG3vsEP2.jpg
    dxomark_graphG3vsEP2.jpg
    90.3 KB · Views: 104

Μας διαβάζουν ?? :flipout::flipout:

Πάντως οσο και να θέλουμε τον πάταγο, το φαβορί είναι ο Panasonic. Και είναι και τελείως διαφορετική σχεδίαση απο τους προηγούμενους της Panny (δες πως πάει η καμπύλη στις μετρήσεις της DxO, κουρμπα οχι ευθεία, σαν να είναι Canon ή Nikon 3100, 700, 3ds). Λιγο δύσκολο να σχεδιάστηκε απο το ιδιο τημ που σχεδίασε τους προηγούμενους της Panasonic. Ισως η φήμη που λέει οτι στον σχεδιασμό συμμετείχε η Oly να έχει βάση.

Το καλό είναι ότι με όλα αυτά που ακούγονται (και ίσως τα μεγάλα μαγαζιά ξέρουν ήδη),το ξεσκαρτάρισμα στις παλιές πάει σύνεφο! Η καλύτερη στιγμή να ψωνίσει κανείς μια E-PL1, ή κάτι παρόμοιο...

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι κοντά στην αγορά μιας sony nex-5 αλλά διάβασα πολύ καλά λόγια για την olympus e-p1 και μπορώ να πω πως τουλάχιστον εμφανισιακά με κέρδισε αμέσως ( so retro ).
Στα μαγαζιά παίζει απο 390 μέχρι 600 ( αλήθεια γιατί τόση μεγάλη απόκλιση ; )
άμα κατέβω κέντρο θα πετύχω καμιά καλύτερη τιμή ;

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πάρε την ΕΡ-2 αν μπορείς.
Επιπλέον της ΕΡ-1 έχει hd video και δέχεται evf.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πάρε την ΕΡ-2 αν μπορείς.
Επιπλέον της ΕΡ-1 έχει hd video και δέχεται evf.

Εξαρτάται.Με τα τωρινά δεδομένα η μικρότερη τιμή που μπορείς να την βρείς είναι 700 τα οποία είναι +200 από την sony που υπολόγιζα και +350 από την EP-1..
αν πέσουν οι τιμές όμως όπως λέτε ίσως...

Υ.Γ
Και η olympus EP-1 δεν τραβάει 720p βίντεο ;

Μόλις πήρα μία olympus pen E-P1 ! Σε όλο το κέντρο έχει μείνει μία στην Olympus στην Ακαδημίας.

Η μηχανή είναι απίστευτη ( καταστευαστικά ) !

επίσης σε όλα τα βίντεο που έχω δεί στο youtube αλλά και στο κουτί πάνω το ασημί μοντέλο το δείχνουν με μαύρο φακό ενώ η δικιά μου μέσα είχε ασημί ( δένει ποιο ωραία με το σώμα ) !!!

Περισσότερα απο εβδομάδα !!

Υ.Γ

τι θα χρειαστώ ;
screen protector - θήκη - hood;
ξεχνάω τίποτα ;