Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Βλεπω και κατι Ε-450 σε τιμες κατω απο τα 200Ε με φακο. Αυτες δεν ειναι καλες, σε σχεση με τις ΡΕΝ? Σε μεγεθος δεν πρεπει να ειναι και πολυ μεγαλυτερες και εχουν και ματακι και phase detection AF...

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Είσαι σίγουρος για Ε-450;
Μήπως είναι Ε-420;
Η Ε-450 είναι καλύτερη από την 420 και ο λόγος είναι διότι έχει ασθενέστερο ΑΑ φίλτρο με αποτέλεσμα μεγαλύτερη οξύτητα.
Για μένα το μείον της σειράς Ε-4ΧΧ είναι το μικρό σκόπευτρο και η έλλειψη σταθεροποίησης. Κατά τα λοιπά είναι μια πολύ καλή και μαζεμένη εισαγωγική dslr.

@Κοκκαλιός Στέργιος: Καλοκλίκωτη η νέα σου μηχανούλα!

Ναι, 450 ηταν και ειχε 2 κομματια ετσι προχειρα που κοιταξα... σε σχεση με τις πεν 1 που αγοραζετε ρωταω πως συγκρινονται... βεβαια, αν δεν εχει σταθεροποιηση στο σωμα, χανει αρκετα... το σκοπευτρο μικρο μεν οπως λες, υπαρκτο δε.... σε μεγεθος εχεις ιδεα πως ειναι εναντι των ΡΕΝ 1?

http://www.ebay.de/sch/merchant/olympusmarket_W0QQ_sopZ1?_nkw=e-450&x=0&y=0&fp=0

Last edited:

Υπολόγισε πως οι δημοπρασίες θα πάνε γύρω στα 250 ευρώ.
Ως σώμα είναι λίγο μεγαλύτερο από την e-pl1 και έχει βέβαια και μεγαλύτερο φακό.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν ειναι ο ιδιος 14-42 που φορανε και οι ΡΕΝ?

Όχι, είναι ο 14-42 για τα 4/3 και όχι για τα μ4/3.
Η Ε-450 είναι dslr, έχει δηλαδή καθρέπτη και όχι mirrorless όπως οι pen.

παίδες η μεγάλη μέρα έφτασε.

Το απόγευμα παραλαμβάνω την e-pl1 και το τριήμερο αναμένεται να πάρει φωτιά!

stay tuned.

Καλορίζικη,και αναμένω εντυπώσεις...πήρε σειρά και η δικιά μου,παραλαβή την άλλη βδομάδα.

Νίκο μετά από πόσες ημέρες που την παράγγειλες την έστειλαν; Σου έδωσαν tracking number; Την παράγγειλα κι εγώ τη Δευτέρα (στα 160 ευρώ + μεταφορικά), μου ήρθε και η απόδειξη πληρωμής (το pdf) από την LIMAL, αλλά δεν έχω δει ακόμα να έχει γίνει ενημέρωση στον λογαριασμό μου στο ebay για αποστολή και tracking...

Φίλε μου γίνετε ο κακός χαμός εκεί...πρέπει να τις διώχνουν με τον ''τόνο''...
Και εγώ πλήρωσα το Σάββατο και μόλις χθες τικαρε στο EBAY οτι την έστειλε και έλαβα μαιλ με το track number της...
Πάντως μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα μέλη του club που με καθησύχασαν για την αργοπορία των γερμανων.
Οπότε κανε λίγο ακόμα υπομονή...

Φίλε μου γίνετε ο κακός χαμός εκεί...πρέπει να τις διώχνουν με τον ''τόνο''...
Και εγώ πλήρωσα το Σάββατο και μόλις χθες τικαρε στο EBAY οτι την έστειλε και έλαβα μαιλ με το track number της...
Πάντως μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα μέλη του club που με καθησύχασαν για την αργοπορία των γερμανων.
Οπότε κανε λίγο ακόμα υπομονή...

Ok, thanks! Δεν ανησυχώ, απλά δεν ήμουν σίγουρος για τη διαδικασία που ακολουθούν (άλλοι στο ebay δεν δίνουν καν tracking, και στέλνουν απευθείας τα αντικείμενα).

παρελήφθη επιτέλους.

Δεν είναι όσο μικρή φαίνεται.

Είναι refurbished.

Άψογη, χωρίς σημάδια χρήσης. Μπαταρίες φορτιστές κλπ είναι καινούργια.

Είχε λίγη ενέργεια η μπαταρία και έβγαλα μερικές φωτό μέσα στο σπίτι οι οποίες μου φάνηκαν πολύ καλές για το iso που επέλεξε η μηχανή (1600).

Ξενέρωσα λίγο με την ταχύτητα AF αλλά ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

Είχα ξεχάσει πως είναι να συνθέτεις φωτογραφία από lcd, δυσκολεύτηκα λίγο.

Αν και έχει την αίσθηση του πλαστικού είναι αρκετά ποιοτική σαν κατασκευή.

Σε σχέση με τις περισσότερες compact που ξέρω απλά καμία σχέση, δε το συζητώ!

Το πόσο κοντά είναι στην eos20d μου (ζυγίζοντας τα συν και τα πλην της καθεμίας) θα το ξέρω σε λίγο καιρό!

Μεγειές! Τα jpeg θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, για "σοβαρή" χρήση μην τραβάς πάνω από iso 400, τα 800 παλεύονται, τα 1600 εξαρτάται για τι τα θέλεις...

Και στα 800 iso είσαι οκ κατά τη γνώμη μου. Με την Ε-Ρ1 τραβάω άνετα μέχρι τα 1600, ότι θόρυβος βγει τον αναλαμβάνει το lightroom

Μερικές ερωτήσεις προς τους επαίοντες:

1. Σε πόσο χρόνο φτάνει η pen μετά την αγορά της; (έχω καταλάβει, βέβαια, από προηγούμενα posts, ότι αργεί η ενημέρωση σε αποστολή, tracking κλπ)
2. καταλαβαίνω ότι η refurbished έχει καινούργια μπαταρία, φορτιστή, όπως αναφέρει παραπάνω ο Στέργιος, αλλά manual, λουριά, καλώδια σύνδεσης, κάλυμμα σώματος κλπ περιλαμβάνονται στη συσκευασία;
3. Παρελκόμενα, όπως θήκη, φλας κλπ, βρίσκουμε από ελληνική αγορά, ebay ή olympusmarket;

Έχω διαβάσει το πολύτιμο αυτό thread (προσωπικά, έμαθα πάρα πολλά) αλλά δεν θυμάμαι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, ίσως και να υπάρχουν και να μην τις είχα προσέξει αφού δεν είχα τότε ενδιαφέρον. Εν πάση περιπτώσει, συγχωρείστε με, εάν έχουν ήδη απαντηθεί.

Επίσης, υπάρχει τρόπος να γυρίσει σε αγγλικά το site των δημοπρασιών;
Πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι μη γερμανομαθείς;

Μερικές ερωτήσεις προς τους επαίοντες:

1. Σε πόσο χρόνο φτάνει η pen μετά την αγορά της; (έχω καταλάβει, βέβαια, από προηγούμενα posts, ότι αργεί η ενημέρωση σε αποστολή, tracking κλπ)
2. καταλαβαίνω ότι η refurbished έχει καινούργια μπαταρία, φορτιστή, όπως αναφέρει παραπάνω ο Στέργιος, αλλά manual, λουριά, καλώδια σύνδεσης, κάλυμμα σώματος κλπ περιλαμβάνονται στη συσκευασία;
3. Παρελκόμενα, όπως θήκη, φλας κλπ, βρίσκουμε από ελληνική αγορά, ebay ή olympusmarket;

Έχω διαβάσει το πολύτιμο αυτό thread (προσωπικά, έμαθα πάρα πολλά) αλλά δεν θυμάμαι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, ίσως και να υπάρχουν και να μην τις είχα προσέξει αφού δεν είχα τότε ενδιαφέρον. Εν πάση περιπτώσει, συγχωρείστε με, εάν έχουν ήδη απαντηθεί.

Επίσης, υπάρχει τρόπος να γυρίσει σε αγγλικά το site των δημοπρασιών;
Πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι μη γερμανομαθείς;

1.Πλήρωσα στις 15, απεστάλη στις 16, ήταν να παραλάβω στις 28 αλλά από το tracking είδα ότι η μηχανή ήταν στη θεσσαλονίκη οπότε πετάχτηκα και την πήρα για να την έχω το 3ήμερο.

2.Όλα υπάρχουν καινούργια και άψογα. Σαν να έπαιρνες καινούργια. Αν πάρεις σαμπανί ή μαύρη μπορεί να σου κάτσει καινούργια!

3.Δε ξέρω τι γίνεται στην ελληνική αγορά, προφανώς και θα υπάρχουν.

Για το πρόβλημα των γερμανικών απλά κάνε copy το url και βάλτο στο google translate για να σου μεταφράσει ολόκληρη τη σελίδα. Δε θα πάρεις το 100% αλλά θα καταλάβεις τι λέει.

Η σχέση μου μαζί της εξελίσσεται εξαιρετικά! Σαφώς και με τον 14-42 έχουμε θέμα σε σκοτεινά πλάνα, αλλά αυτό σε σχέση με την eos20d-tamron 17-50 που βγάζει φωτό με...κεράκι. Σε σχέση με την πλειονότητα των compact είναι απλά σε άλλη κατηγορία.

Έχω στο πρόγραμμα να πάρω έναν αντάπτορα ef για τους φακούς της canon αλλά και έναν για M42 για να βάλω τον εξαιρετικό flektogon της carl zeiss (ευγενική μακρόχρονη χορηγία του αγαπητού Χέκτωρ). Το πως θα εστιάζω βέβαια με την lcd της e-pl1 είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά θα δούμε...

Στο μακρυνό μέλλον εκτός απροόπτου θα δοκιμάσω και τον panasonic 20mm 1.7 ο οποίος εκτιμώ ότι θα εκτοξεύσει τις δυνατότητες της μηχανής!

Σε όποιον το σκέφτεται έναντι των περισσοτέρων compact λέω go for it. Εκτός και αν έχει ιδιαίτερες ανάγκες όπως πχ τηλεφακό.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Προφανώς αποστέλλονται με DHL, αν κατάλαβα καλά, που είναι μια αρκετά αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία. Μέσω του ίδιου τρόπου κατάφερα να μεταφράσω τα γερμανικά, αλλά, όπως και να το κάνεις είναι ταλαιπωρία.

Πιστεύω ότι αυξήθηκαν οι Έλληνες αγοραστές της μηχανής, μετά την αναφορά των ειδικών, σ' αυτό το thread, για τις δημοπρασίες, αλλά παρατηρώ ότι αυξήθηκαν οι τιμές αυτή τη βδομάδα, σε όλα τα μοντέλα, και βγήκαν μερικά πρόσφατα μοντέλα, όπως η e-pm1 και άλλες.

Η αποστολή γίνεται με ups και όχι με dhl.
Για Αγγλικά με τιμές σε ευρώ, αντί για ebay.de βάλτε ebay.ie (Ιρλανδικό ebay) ή google translate.
Οι τιμές στις δημοπρασίες είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε υπερπροσφορά, αποτέλεσμα οι τιμές έπεσαν. Τώρα που μειώθηκαν οι διαθέσιμες προσφορές, οι τιμές αυξάνουν. ήδη σήμερα μια μαύρη e-pl1 έχει φθάσει τα 196 ευρώ.
Για χειροκίνητη εστίαση ας σκεφτεί κάποιος την αγορά του evf-2. Υπάρχει ένας σήμερα σε δημοπρασία. Συνήθως η τελική τιμή κυμαίνεται από 160-175 ευρώ και συμφέρει να τον αποκτήσει κανείς μαζί με κάποιο άλλο προϊόν, ώστε να μοιρασθούν τα μεταφορικά.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εγώ αγόρασα στις 17 Φεβρουαρίου από Olympusmarket στο ebay και μου στείλανε μόνο το τιμολόγιο χωρίς Tracking number . Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλους επόμενης εβδομάδας να παραλάβω αλλά τους έστειλα και ένα μαιλ να δω τι γίνεται