Εγώ δε νομίζω ότι φταίει η olympus.de αλλά η ups. Απλά θα έπρεπε να γράφουν ότι επιπλέον κόστος υπάρχει όχι μόνο για νησιά αλλά και για οτιδήποτε είναι μακριά από Αθήνα , Θεσσαλονίκη. Να δούμε τι θα μου απαντήσουν. Πάντως στο πρώτο μήνυμα τους μου έγραφαν ότι είμαι "εκτός Ελλάδας !" και για αυτό υπάρχει το επιπλέον κόστος. Περιμένω την δεύτερη αντίδρασή τους μετά το μήνυμα που τους ξαναέστειλα εξηγώντας ότι είμαι mainlandλεω μαλον καταλαβανε τη ζητηση και οι μεταφοερικες ειπαν να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω.....οταν υπαρχει ζητηση ακομα και στο εξωτερικο
αρπαζουν την ευκαιρια .......ο νομος του εμποριου.....εκτος αν θελουν να ξεφορτωθουν καποια προιοντα.......
Μου φαίνεται ότι στην επόμενη μάζωξη των Ολυμπιάκηδων θα πρέπει να κλείσουμε όλο το μαγαζί...arty:
Δεν λες τιποτα..
Τώρα το ερώτημα ειναι :
Panasonic 20mm f1.7 ή Οlympus 17mm f2.8 ;
Επισης υπαρχει κανενας καλουλης και σχετικά προσιτος τηλεφακος ;
Είχα τον 17/2,8 πολύ μαζεμένος και τα "35" mm εξαιρετικά στο δρόμο, αλλά... ο 20/1,7 είναι must! Είναι ακριβότερος και ελάχιστα μεγαλύτερος, αλλά αξίζει... να έβρισκα κι ένα λεπτό καπάκι καλά θα ήταν γιατί το δικό του προσθέτει 3-4 χιλιοστά. Τηλεφακός ο m.Zuiko 40-150 έχει εξαιρετικές κριτικές - πολύ καλύτερες από τον αντίστοιχο "κανονικό" 40-150, που δεν είναι καθόλου άσχημος.
Ο 17/2.8 δεν κουμπώνει στην epl1;
Από οτι φαινεται... η UPS έχει σε μεγαλύτερη εκτιμηση την Ιταλία από οτι την Ελλάδα σε σχέση με τους χρονους παράδοσης. :ernaehrung004:
Η παραγγελία μου παραδόθηκε σήμερα το πρωι, σε 2 μολις εργασιμες μερες απο την αποστολή.
H μηχανή ειναι refurbished αλλά φαινεται να ειναι σε αριστη κατάσταση. Δεν προλαβα να κανω τιποτα γιατι έπρεπε να ερθω στο γραφειο.. Περισσότερες εντυπώσεις στις επόμενες ημερες.. Τώρα πρέπει να βρουμε το μανιουαλ και να πεσει ολιγον διαβασμα..
Ισως ειμαι λιγο οφ τοπικ, αλλα ας το αναφερω...
...με αφορμη οσα λεγονται στο θεμα της νικον 800 περι σωστου μεγεθους συγκρισης δυο εικονων,
...οσα λεει ο Βλασσης περι φακων που αξιοποιουν τη μηχανη μας και περι λεμονιων,
...οσα διαβασα στον γνωστο Ken οτι αλλη η συμπεριφορα σε 1 προς 1 και αλλη σε web παρουσιαση ή νορμαλ εκτυπωση,
...οσα βλεπω απο τον 28ρη που αγορασα που ολοι τον θαβουν και αν τον βλεπεις στο 1 προς 1 εχουν απολυτο δικιο αλλα πιστευω οτι καποιες φωτο που ανεβασα εδω δειχνουν παραπανω απο ικανοποιητικες,
...σκεφτομαι, με τι κριτηρια πρεπει να επιλεγουμε τους φακους μας (αν δεν μας περισσευουν εννοειται)? Με το πως αποδιδουν σε tests charts? Πως αποδιδουν τραβωντας τοιχους με τουβλα? Τραβωντας σε ιδανικες συνθηκες στουντιο? Κοιτωντας την γωνια του καδρου στο 100%? Ποσο μεγαλη διαφορα (αναρωτιεμαι) εχει σε πραγματικες συνθηκες ληψης και παρουσιασης ενας κανον 35L (που πολυ ηθελα να παρω) και ο 28ρης που πηρα?
Δεν μιλαω για το οτι ενας φακος ειναι f1,4 και αλλος στο 2,8... οχι για την δυνατοτητα να εχεις η να μην εχεις μια φωτο, αλλα απο τη στιγμη που τηνν εχεις, ποσο διαφορετικη μπορει να ειναι, κοιτωντας τη σε εκτυπωση 13χ15 ή στο φλικερ, οπως -πιστευω- κανουμε οι περισσοτεροι....??
Καταλαβαινω το σκεπτικο και τον προβληματισμο του Geoha, αλλα... πηρες μια παλιας τεχνολογιας μηχανη, με κροπ αισθητηρα και μαλιστα στο 2χ... ειναι οντως λογικο και θα κερδισεις κατι σημαντικο, που να αξιζει, οπως αναρωτιεσαι κι εσυ, να δωσεις τα διπλα λεφτα για την αγορα ενος φακου και για τη χρηση που την προοριζεις? Που απο οτι λες, θα ειναι casual φωτογραφιση... δεν ξερω... κι εγω αναρωτιεμαι...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.