Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

To τιμολόγιο το έλαβα την Δευτέρα το πρωί μαζι με τον κωδικο για να παρακολουθω την εξελιξη της παραγγελίας στο site της UPS. Η παραγγελια ομως δρομολογήθηκε την Τριτη το πρωι οπως ειπα..

λεω μαλον καταλαβανε τη ζητηση και οι μεταφοερικες ειπαν να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω.....οταν υπαρχει ζητηση ακομα και στο εξωτερικο
αρπαζουν την ευκαιρια .......ο νομος του εμποριου.....εκτος αν θελουν να ξεφορτωθουν καποια προιοντα.......
Εγώ δε νομίζω ότι φταίει η olympus.de αλλά η ups. Απλά θα έπρεπε να γράφουν ότι επιπλέον κόστος υπάρχει όχι μόνο για νησιά αλλά και για οτιδήποτε είναι μακριά από Αθήνα , Θεσσαλονίκη. Να δούμε τι θα μου απαντήσουν. Πάντως στο πρώτο μήνυμα τους μου έγραφαν ότι είμαι "εκτός Ελλάδας !" και για αυτό υπάρχει το επιπλέον κόστος. Περιμένω την δεύτερη αντίδρασή τους μετά το μήνυμα που τους ξαναέστειλα εξηγώντας ότι είμαι mainland

Εχουν πουλήσει πολλά πακέτα και ισως υπαρχουν μικροκαθυστερησεις. Οταν εγώ αγορασα θυμαμαι οτι το site ειχε προιοντα σε δημοπρασια που εκτεινονταν 7 σελιδες πισω. Σήμερα εριξα για πλακα μια ματια και ειδα μονο 2 (σελιδες). Για να μην πω οτι οι ελαχιστες E-PL1 που βλέπω τώρα παιζουν σε τρελλες τιμες , π.χ

http://www.ebay.ie/itm/OLYMPUS-PEN-..._Camcorder_Digitalkameras&hash=item337281bfe7

στα 201 ευρώ και θελει ακομα 19 ωρες να λήξει !!!

Περιμενε καμμια μερα ακομη και αν δεν λαβεις τιποτα στειλε τους email..

Μου φαίνεται ότι στην επόμενη μάζωξη των Ολυμπιάκηδων θα πρέπει να κλείσουμε όλο το μαγαζί... :party:

Δεν λες τιποτα..

Τώρα το ερώτημα ειναι :

Panasonic 20mm f1.7 ή Οlympus 17mm f2.8 ;

Επισης υπαρχει κανενας καλουλης και σχετικά προσιτος τηλεφακος ;

Είχα τον 17/2,8 πολύ μαζεμένος και τα "35" mm εξαιρετικά στο δρόμο, αλλά... ο 20/1,7 είναι must! Είναι ακριβότερος και ελάχιστα μεγαλύτερος, αλλά αξίζει... να έβρισκα κι ένα λεπτό καπάκι καλά θα ήταν γιατί το δικό του προσθέτει 3-4 χιλιοστά. Τηλεφακός ο m.Zuiko 40-150 έχει εξαιρετικές κριτικές - πολύ καλύτερες από τον αντίστοιχο "κανονικό" 40-150, που δεν είναι καθόλου άσχημος.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν λες τιποτα..

Τώρα το ερώτημα ειναι :

Panasonic 20mm f1.7 ή Οlympus 17mm f2.8 ;

Επισης υπαρχει κανενας καλουλης και σχετικά προσιτος τηλεφακος ;

Η απάντηση είναι και οι τρεις, με τον τρίτο να είναι ο 14/2.5
Σχετικά προσιτός τηλεφακός είναι ο 40-150, που πρέπει να τον βρίσκεις στα 200 ευρώ (της πρώτης γενιάς και όχι τον R). Πολύ καλή περίπτωση επίσης είναι και ο 14-150, ο οποίος στο olympus.de φεύγει στα 250 με 260 ευρώ.

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Για να πούμε και κάτι καλό για τις αγορές από το olympusmarket, σήμερα (1/3) το amazon.co.uk έριξε την τιμή της e-pl1 champagne (Body only), από τις 612,75 στις 315,30 λίρες !!!

Είχα τον 17/2,8 πολύ μαζεμένος και τα "35" mm εξαιρετικά στο δρόμο, αλλά... ο 20/1,7 είναι must! Είναι ακριβότερος και ελάχιστα μεγαλύτερος, αλλά αξίζει... να έβρισκα κι ένα λεπτό καπάκι καλά θα ήταν γιατί το δικό του προσθέτει 3-4 χιλιοστά. Τηλεφακός ο m.Zuiko 40-150 έχει εξαιρετικές κριτικές - πολύ καλύτερες από τον αντίστοιχο "κανονικό" 40-150, που δεν είναι καθόλου άσχημος.

έχεις κάποιο λινκ με δείγματα των φακών?

καλό το 1.7 του πανασόνικ αλλά βρε παιδί μου διπλή τιμή από τον 17ρη της olympus!

Όσο κοστίζει όλος ο dslr εξοπλισμός μου!

χεχε

ΥΓ:ερώτηση κλειδί: υπάρχει κάποιος προσιτός wide prime φακός σε μοντούρα M42 που να παίζει καλά στην oly? και αν υπάρχει πως εστιάζουμε χειροκίνητα? Βοηθάει η οθονίτσα ή θα βγάλουμε τα μάτια μας?

Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ευχαριστώ, γιατί στο 2ο link που έδωσες τον αναφέρει να κουμπώνει μόνον στην epl2 από την Olympus.

Από οτι φαινεται... η UPS έχει σε μεγαλύτερη εκτιμηση την Ιταλία από οτι την Ελλάδα σε σχέση με τους χρονους παράδοσης. :ernaehrung004:
Η παραγγελία μου παραδόθηκε σήμερα το πρωι, σε 2 μολις εργασιμες μερες απο την αποστολή.

H μηχανή ειναι refurbished αλλά φαινεται να ειναι σε αριστη κατάσταση. Δεν προλαβα να κανω τιποτα γιατι έπρεπε να ερθω στο γραφειο.. Περισσότερες εντυπώσεις στις επόμενες ημερες.. Τώρα πρέπει να βρουμε το μανιουαλ και να πεσει ολιγον διαβασμα..

με γειά σου να τη χαρείς. αλλά σιγά το διάβασμα. Είναι μια μηχανή σαν όλες τις άλλες, άρα και ο χειρισμός της δεν θα παρουσιάζει πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς για τα σοβαρά θα χρησιμοποιείς την άλλη μηχανή, έτσι δεν είναι;

Για το φακό τώρα... ο 17άρης είναι με βάση τις φωτο που έχω δει μάλλον από τις ελάχιστες αποτυχίες της Oly. Δηλ. οι φωτο απλώς δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. Δεν είναι μόνο θέμα ανάλυσης κι οξύτητας, πρέπει και το κοντράστ να είναι περιορισμένο. Κανείς δεν είδε διαφορές σε σχέση με τον 14-42. Αντίθετα ο 20άρης της Pany μπροστά σε όλα. Λάμπει.... κι όχι μόνο στη φωτεινότητα.

Ευχαριστώ πολύ Βλάση

Ναι έτσι ειναι, δεν σκοπευω να χτισω σύστημα m4/3 (προς το παρον τουλάχιστον) απλά θελω μια μηχανή μαζεμένη, ευχρηστη αλλά με δυνατοτητες και καλό αισθητήρα που να την παιρνω μαζι μου (οσο θα ειμαι Ιταλια) χωρις να αγχωνομαι ιδιαίτερα αν την χάσω ή μου την κλέψουν (γιαυτο πήρα ανακατασκευασμενη).

Τώρα απο φακους, ξερω οτι ο 20ρης της Panasonic ειναι εξαιρετικος και μαλλον εκει θα καταλήξω παρότι κοστιζει σχεδον 2 φορες παραπανω απο τον αγαπημένο μου .... 35άρη της Nikon.

Για τηλεφακο, θα δουμε, ο 40-150 φαινεται πολυ καλος και προσιτός αλλά δεν ειμαι σιγουρος οτι τον χρειάζομαι..

Ισως ειμαι λιγο οφ τοπικ, αλλα ας το αναφερω...

...με αφορμη οσα λεγονται στο θεμα της νικον 800 περι σωστου μεγεθους συγκρισης δυο εικονων,
...οσα λεει ο Βλασσης περι φακων που αξιοποιουν τη μηχανη μας και περι λεμονιων,
...οσα διαβασα στον γνωστο Ken οτι αλλη η συμπεριφορα σε 1 προς 1 και αλλη σε web παρουσιαση ή νορμαλ εκτυπωση,
...οσα βλεπω απο τον 28ρη που αγορασα που ολοι τον θαβουν και αν τον βλεπεις στο 1 προς 1 εχουν απολυτο δικιο αλλα πιστευω οτι καποιες φωτο που ανεβασα εδω δειχνουν παραπανω απο ικανοποιητικες,

...σκεφτομαι, με τι κριτηρια πρεπει να επιλεγουμε τους φακους μας (αν δεν μας περισσευουν εννοειται)? Με το πως αποδιδουν σε tests charts? Πως αποδιδουν τραβωντας τοιχους με τουβλα? Τραβωντας σε ιδανικες συνθηκες στουντιο? Κοιτωντας την γωνια του καδρου στο 100%? Ποσο μεγαλη διαφορα (αναρωτιεμαι) εχει σε πραγματικες συνθηκες ληψης και παρουσιασης ενας κανον 35L (που πολυ ηθελα να παρω) και ο 28ρης που πηρα?

Δεν μιλαω για το οτι ενας φακος ειναι f1,4 και αλλος στο 2,8... οχι για την δυνατοτητα να εχεις η να μην εχεις μια φωτο, αλλα απο τη στιγμη που τηνν εχεις, ποσο διαφορετικη μπορει να ειναι, κοιτωντας τη σε εκτυπωση 13χ15 ή στο φλικερ, οπως -πιστευω- κανουμε οι περισσοτεροι....??

Καταλαβαινω το σκεπτικο και τον προβληματισμο του Geoha, αλλα... πηρες μια παλιας τεχνολογιας μηχανη, με κροπ αισθητηρα και μαλιστα στο 2χ... ειναι οντως λογικο και θα κερδισεις κατι σημαντικο, που να αξιζει, οπως αναρωτιεσαι κι εσυ, να δωσεις τα διπλα λεφτα για την αγορα ενος φακου και για τη χρηση που την προοριζεις? Που απο οτι λες, θα ειναι casual φωτογραφιση... δεν ξερω... κι εγω αναρωτιεμαι...

Last edited:

Από οτι φαινεται... η UPS έχει σε μεγαλύτερη εκτιμηση την Ιταλία από οτι την Ελλάδα σε σχέση με τους χρονους παράδοσης. :ernaehrung004:
Η παραγγελία μου παραδόθηκε σήμερα το πρωι, σε 2 μολις εργασιμες μερες απο την αποστολή.

H μηχανή ειναι refurbished αλλά φαινεται να ειναι σε αριστη κατάσταση. Δεν προλαβα να κανω τιποτα γιατι έπρεπε να ερθω στο γραφειο.. Περισσότερες εντυπώσεις στις επόμενες ημερες.. Τώρα πρέπει να βρουμε το μανιουαλ και να πεσει ολιγον διαβασμα..

Μάλλον έχεις δίκιο γιατί χθες το βράδυ βρήκα το mail που έλεγε ότι στάλθηκε χθες στη UPS και με το tracking number βλέπω ότι η παράδοση προβλέπεται για την άλλη ΤΕ 7/3 !!!
Αναμονή, λοιπόν.

Νόμιζα ότι το manual θα ήταν μέσα στη συσκευασία, αλλά εγώ ήδη το είχα κατεβάσει από ΕΔΩ (μπορείς να διαλέξεις τη γλώσσα που θέλεις).

Ισως ειμαι λιγο οφ τοπικ, αλλα ας το αναφερω...

...με αφορμη οσα λεγονται στο θεμα της νικον 800 περι σωστου μεγεθους συγκρισης δυο εικονων,
...οσα λεει ο Βλασσης περι φακων που αξιοποιουν τη μηχανη μας και περι λεμονιων,
...οσα διαβασα στον γνωστο Ken οτι αλλη η συμπεριφορα σε 1 προς 1 και αλλη σε web παρουσιαση ή νορμαλ εκτυπωση,
...οσα βλεπω απο τον 28ρη που αγορασα που ολοι τον θαβουν και αν τον βλεπεις στο 1 προς 1 εχουν απολυτο δικιο αλλα πιστευω οτι καποιες φωτο που ανεβασα εδω δειχνουν παραπανω απο ικανοποιητικες,

...σκεφτομαι, με τι κριτηρια πρεπει να επιλεγουμε τους φακους μας (αν δεν μας περισσευουν εννοειται)? Με το πως αποδιδουν σε tests charts? Πως αποδιδουν τραβωντας τοιχους με τουβλα? Τραβωντας σε ιδανικες συνθηκες στουντιο? Κοιτωντας την γωνια του καδρου στο 100%? Ποσο μεγαλη διαφορα (αναρωτιεμαι) εχει σε πραγματικες συνθηκες ληψης και παρουσιασης ενας κανον 35L (που πολυ ηθελα να παρω) και ο 28ρης που πηρα?

Δεν μιλαω για το οτι ενας φακος ειναι f1,4 και αλλος στο 2,8... οχι για την δυνατοτητα να εχεις η να μην εχεις μια φωτο, αλλα απο τη στιγμη που τηνν εχεις, ποσο διαφορετικη μπορει να ειναι, κοιτωντας τη σε εκτυπωση 13χ15 ή στο φλικερ, οπως -πιστευω- κανουμε οι περισσοτεροι....??

Καταλαβαινω το σκεπτικο και τον προβληματισμο του Geoha, αλλα... πηρες μια παλιας τεχνολογιας μηχανη, με κροπ αισθητηρα και μαλιστα στο 2χ... ειναι οντως λογικο και θα κερδισεις κατι σημαντικο, που να αξιζει, οπως αναρωτιεσαι κι εσυ, να δωσεις τα διπλα λεφτα για την αγορα ενος φακου και για τη χρηση που την προοριζεις? Που απο οτι λες, θα ειναι casual φωτογραφιση... δεν ξερω... κι εγω αναρωτιεμαι...

Μεγάλο θεμα ανοιξες, ίσως του αξιζει ξεχωριστό thread..