Καλό και αυτό, τώρα και μετα από 8 χρόνια την ανακαλύπτουν οι Olympus/OM ambassadors

…
ίσως αυτό βαλει σε σκέψεις την εταιρία να φέρει κάποτε μια δεύτερη βερσιον. Ημουν ένας από αυτούς τους ηλίθιους που την πούλησαν πριν κάποια χρόνια όταν είχε βγει η φημη οτι ήταν έτοιμη η αντικαταταστατρια της και μετά όταν δεν ήρθε ποτέ έψαχνα μανιωδώς να την ξαναγορασω αλλά οι τιμές στα μτχ. ήταν και είναι υψηλότερες και από καινούργια μοντέλα όπως η ΟΜ5 με πολλές πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές λειτουργίες
Τελικά βρήκα ένα άψογο κομμάτι και οπότε μου δίνεται η ευκαιρία την βγάζω βόλτα με τους πιο μικρούς φακούς που έχω , LUMIX 9mm/1.7, kit 12-32mm, kit 35-100mm.
Το παραπάνω βίντεο που ειδα σήμερα δεν λέει τίποτε απο αυτα που μπορείς να απολαύσεις με τη συγκεκριμένη μηχανή. Η ευχαριστηση να κρατάς ένα κόσμημα , η ευκολία να φωτογραφίζεις με αυτό είτε από το πλαϊνό σκόπευτρο είτε από την οθόνη και να εχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις άμεσα με ροδέλες έκθεση, ISO, ταχύτητα, διάφραγμα, η δυνατότητα να στήσεις τα δικά σου Α/Μ και εγχρωμα φιλμ και να τα βλέπεις εκείνη τη στιγμή στο κάδρο κλπ. Δεν στερείται επίσης και σύγχρονων ηλεκτρονικών λειτουργιών όπως το τριποδατο hires, focus stacking …
Την Κυριακή μάλιστα ετυχε και την πήρα στο Θησείο και με τον μικρό κιτ 35-100mm
έβγαλα μερικες φωτο στο δρόμο και κάποιες ανέβασα στην Gallery , ήταν σαν να μην κράταγα μηχανή στο χερι (μόνο η 5η φωτό με την κοπέλα στο τραπέζι με τα τατουάζ είναι με τον 9mm/1.7) με τον κιτ 35-100mm που με άφησε για μια ακόμα φορά ικανοποιημένο για ημερήσια χρήση, όλες οι φωτό με SAF ακαριαίες αφού στο CAF η μηχανή δεν τα παει καλά ειδικά με τους LUMIX kit , οι Α/Μ είναι απευθείας από την μηχανή με ασπρόμαυρο δικό της φίλτρο, όπως φυσικά και οι έγχρωμες (πειραγμένο ελαφρως profile)
Δίπλα μου κολλητός φιλος είχε μια φιλματη Nikon F100 με manual 28mm φακό και Α/Μ φιλμ , έκρυψε στην τσάντα την Nikon Z8 με το μπαζούκα 28-70/2.8 (ο παλιός με ανταπτορα) , ανυπομονώ να δω τις εμφανίσεις του…